Заем...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Заем...

Мнение от -Maxxx- » 24 Ное 2008, 19:33

Абе тука има ли хора които са запознати с заеми и такива раоти.. че искам да изтегля заем 2000 лева и да го изпатя за година максимум... и да мога в момент в които имам парите да го погася целия... Студент съм редовно, не работя по договор и заплатата ми е 300 лева...

Също е вариант да е на майка ми на името щото поне дя си бачка на сигурна работа... и по-лесно ще стане предполагам..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 24 Ное 2008, 19:45

всички банки искат трудов договор , без такъв е трудна работа или трябва да теглиш пари от джет кредит и разни такива при които лихвите са убииствени - 40,50,60 %. Наи добре на маика ти на името , щом работи на сигурна работа ще стане лесно .
It`s party time !

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 24 Ное 2008, 19:52

Ми аз се сещам и за варианта и с кредитна карта. Доколкото си спомням на мен не ми искаха нито трудов договор, нито нищо. Само лична карта. Там верно не са 50-60% лихвите, ама 17-19% си ги гонят.

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 24 Ное 2008, 19:58

Имаш ли и искаш ли да ипотекираш нещо? Има един вариант при това положение с трудовия договор ,ако имаш интерес пиши ЛС да ти разясня малко нещата.
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 24 Ное 2008, 20:12

someone написа:Ми аз се сещам и за варианта и с кредитна карта. Доколкото си спомням на мен не ми искаха нито трудов договор, нито нищо. Само лична карта. Там верно не са 50-60% лихвите, ама 17-19% си ги гонят.

С тая разлика, че кредитната карта като изтеглиш парите от нея ти цъкат всеки месец по 17-19%, а не за годината. Относно въпроса на колегата, ти няма да можеш да вземеш кредит особено без трудов стаж в тази криза ще ти е нужно чудо. Взимай на майка ти на името в някоя банка където лихвата е най-малка, а пък и майка ти където работи нека пита дали фирмата има някакви договорености с някоя банка, ако има по-добре, защото лихвата ще падне и то не с малко. Успех. А и можете да пробвайте с оувърдрафт, но за целта трябва на майка ти да й превеждат парите по дебитна карта в банката, поне 3-4 заплати трябва да са преведени от както работи във фирмата.

elica lazarova написа:Имаш ли и искаш ли да ипотекираш нещо? Има един вариант при това положение с трудовия договор ,ако имаш интерес пиши ЛС да ти разясня малко нещата.

Ели да не го набивате точно в този момент в който кризата е наяве и цените на недвижимите имоти са нищожни, пук и за човек който иска 2000лв немисля, че трябва чак имот да ипотекира!!!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 24 Ное 2008, 20:14

Веселин|Василев написа:
someone написа:Ми аз се сещам и за варианта и с кредитна карта. Доколкото си спомням на мен не ми искаха нито трудов договор, нито нищо. Само лична карта. Там верно не са 50-60% лихвите, ама 17-19% си ги гонят.

С тая разлика, че кредитната карта като изтеглиш парите от нея ти цъкат всеки месец по 17-19%, а не за годината. Относно въпроса на колегата, ти няма да можеш да вземеш кредит особено без трудов стаж в тази криза ще ти е нужно чудо. Взимай на майка ти на името в някоя банка където лихвата е най-малка, а пък и майка ти където работи нека пита дали фирмата има някакви договорености с някоя банка, ако има по-добре, защото лихвата ще падне и то не с малко. Успех. А и можете да пробвайте с оувърдрафт, но за целта трябва на майка ти да й превеждат парите по дебитна карта в банката, поне 3-4 заплати трябва да са преведени от както работи във фирмата.

Ми на майка ми по такава карта и дават заплатата и бачка на това място от 20 години...
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 24 Ное 2008, 20:23

-Maxxx- написа:
Веселин|Василев написа:

Ми на майка ми по такава карта и дават заплатата и бачка на това място от 20 години...

Ходи до банката в която на майка ти и превеждат заплатата и питай за условията по оувърдрафт мисля, че този вариант най те устройва.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Ное 2008, 20:44

Аве може да стане ве човек.
По няколко начина.

1. Бърз кредит или сходен продукт(кредитни карти и алабала), с голяма лихва.
2. Гаранти.

Ипотеката я забрави, никва ипотека за 2000 лв, то е смешно. Само на нотариуси дет ше търчиш и ше плащаш не си струва.

Ако имаш документ за дохода за поне 3 месеца назад(не е нужно да е от НОИ) и наистина си студент, работата може да стане.

Писах ти преди малко ама се отказах, че не ми се занимаваше...
Щото, бях пропуснал, че договорът ти не е трудов.
А и имаш доста въпросителни. Семейно положение, откога е дохода, други кредити....

Тръгвай по банките и питай. Може да стане. 2000 лв. е смешен кредит. Нито кризата ги бърка, нито нищо, но се подготви добре с документи за дохода.

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 24 Ное 2008, 21:14

Веселин|Василев написа:

elica lazarova написа:Имаш ли и искаш ли да ипотекираш нещо? Има един вариант при това положение с трудовия договор ,ако имаш интерес пиши ЛС да ти разясня малко нещата.

Ели да не го набивате точно в този момент в който кризата е наяве и цените на недвижимите имоти са нищожни, пук и за човек който иска 2000лв немисля, че трябва чак имот да ипотекира!!!

Не е задължително да е имот. Там е работата,че без трудов договор трудно някоя банка ще отпусне какъвто и да е кредит...даже и тези "само с лична карта" са пълна глупост и не е както ги рекламират. За тази сума може да ипотекира кола или някакви други ценности..... Не се опитвам да го прецакам,не си го и помисляй даже! Само предлагам опция... ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Ное 2008, 21:22

Ели,
Аз не съм казал че ще го прецакаш човека.
Но никоя банка няма да приеме ипотека на кола :)

Прави се в изключителни случаи, за лоялен клиент и за нов автомобил :) Да се приеме колата като залог.
И тъй, каот системата ми е горе - доле ясна, отново казвам: не си струва дори само заради нотариалните такси каквато и да е ипотека.
Просто е безмислено, 2000 лв е кредита, да даде поне 10% от тях само на нотариус и да се занимава два пъти с прехвърляне на каквото и да е.

Помисли първо върху това. Банката и да му даде кредит срещу ипотекя няма да му спести нотариалните такси и няма банката да се занимава с нотариусите.
Към това добави високите такси за разглеждане на такива кредити... Вероятността все пак да не му го дадат...

И кажи, дали си струва.
Да беше 20 000 лв, да се позамислим, ама за 2000... Абсурд.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 24 Ное 2008, 21:26

за кредитна карта е лош вариант за 2 бона не ипотекирай нищо щото ще ти излезе златно най вече се надявай на майка ти да ти помогне с кредит поне лихвата ще е долу горе приемлива(не казвам че ще ти хареса де)но тва е най добрия вариянт най добре е ако можеш да ги вземеш от приятел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Ное 2008, 21:45

"С тая разлика, че кредитната карта като изтеглиш парите от нея ти цъкат всеки месец по 17-19%, а не за годината."

Лихвата е винаги на година а не на месец......

В момента е много тегаво с кредитите, та дори и за 2000лв!

Мен ме осигуряват на солидна сума, превеждат ми я в Пощенска банка и когато ги попитах колко потребителски кредит ще ми дадат, отговора беше - изчакай по-добри времена :shock:

Не се занимавай с заложни къщи и разни кредитни дружества ако не е супер спешно!

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 24 Ное 2008, 21:53

barty написа:"С тая разлика, че кредитната карта като изтеглиш парите от нея ти цъкат всеки месец по 17-19%, а не за годината."

Лихвата е винаги на година а не на месец......

В момента е много тегаво с кредитите, та дори и за 2000лв!

Мен ме осигуряват на солидна сума, превеждат ми я в Пощенска банка и когато ги попитах колко потребителски кредит ще ми дадат, отговора беше - изчакай по-добри времена :shock:

Не се занимавай с заложни къщи и разни кредитни дружества ако не е супер спешно!

Обясни ми факта след покупка на стока чрез кредитна карта на стойност 169лв от магазин Технополис ми взимат с 70лв повече над сумата на стоката която съм купил. Това става в рамките на 1 месец, купувам-връщам, банката е Пощенска банка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Ное 2008, 22:01

Веселин|Василев написа:
Обясни ми факта след покупка на стока чрез кредитна карта на стойност 169лв от магазин Технополис ми взимат с 70лв повече над сумата на стоката която съм купил. Това става в рамките на 1 месец, купувам-връщам, банката е Пощенска банка.

????
Лихвата е на година, приеми думите ми като абсолютно сигурни.
Куцат ти и сметките, тия 70 лв не са 15, а са между 40 и 50% от сумата :!: :!: :!:

Такава лихва няма и не може да има. По закон. Не може да съществува 19% лихва на месец. Да не говорим за 50%
Или имаш грешка в сметките, или нещо е дръпнато - по грешка или като кражба.

И в двата случая си направи проверка на картовата сметка!!! Има некакъв проблем. Не е нещо, което да даваш за пример.

По - скоро си оправи проблема!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Ное 2008, 22:27

Да не са ти начислили междувременно и годишната таска? Ако ти е по-височък лимита може да са 50лв на година и ако си пропуснал някоя вноска и ето ти ги 70лв....

Следваща

Назад към Извън Темата