Лукойл отново са мега нагли
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Лукойл отново са мега нагли
Дизелът на “Лукойл“ скъп заради вложения в качеството му
18 Ноември 2008
Дизеловото гориво, произвеждано от "Лукойл Нефтохим България", сега и преди две години са два коренно различни по клас и характеристики продукта и това е причината за разликата в цената им, съобщиха във вторник от пресслужбата на нефтената компания.
Според "Лукойл", в твърденията на Сдруженията на организациите в автомобилния транспорт от понеделник, че цената на дизела трябва да е 1.70 лв. с ДДС, а не 2.05 лв., каквато е в момента, няма никаква логика. От сдружението заявиха преди ден, че следващата седмица започват протестни действия заради необосновано високата цена на горивото.
Бургаският комбинат е направил мащабни инвестиции, за да премине към производството на горива с намалено съдържание на сяра, отговарящи на стандарта ЕВРО 4. Само за 2008 г. пък компанията ще вложи 265 млн. долара, за да се достигне стандарт ЕВРО 5. Така че, няма как да продава продукцията си на цени от преди 2 години, обясняват от "Лукойл".
СОАТ не отчитат нито измененията на факторите, влияещи върху цената на горивата, нито факта, че в условията на напълно либерализиран пазар на горива в страната и при наличието на поне 5 близки рафинерии в съседни страни, завишаването на производствените цени на горивата е практически невъзможно.
От "Лукойл" припомнят на автомобилния бранш, че няма никакви пречки да сключат договори за доставка на гориво с който и да е друг доставчик с по-изгодни цени, ако има такъв.
От тук: http://mediapool.bg/show/?storyid=145981
Последното изречение вече прелива чашата - ние сме монополист, и ще си правим каквото искаме.
Някой от вас да е забелязал, че цената на нафтата на ОМВ, Шел и Лукойл е точно 2.05 лева?
Цените на нафтата в европа вече паднаха - тук се оправдават с "инвестиции" в Евро 4 - там нафтата е вече Евро 5.
На някой да му се струва, че отново ни работят тънко?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
вложения в качеството
смешници.. 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Както и да ни работят, тея всички които карат коли, не съм видял един да се качи на маршрутка, трамвай, рейс или тролей. Напротив! Взимат си следваща кола и овеличават потребността на горива.
Докато проумее българина, че има 2 крака и че има къси разстояния да се ходят пеша, горивото ще катери нагоре.
Не за всяка дистанция ни е нужна кола.
Докато проумее българина, че има 2 крака и че има къси разстояния да се ходят пеша, горивото ще катери нагоре.
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Pin2 написа:Както и да ни работят, тея всички които карат коли, не съм видял един да се качи на маршрутка, трамвай, рейс или тролей. Напротив! Взимат си следваща кола и овеличават потребността на горива.

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Колега Пин2, не мога да разбера какво искаш да кажеш.
Аз също обичам да вървя пеш, но пиша в БМВ форума, понеже обичам колите БМВ. Колите БМВ вървят с така наречените течни горива, както и в Европа.
Ако не си забелязал, темата е за цените на горивата в България, и именно неоправдано високите им цени.
Ако искаш да пропагаднираш екологично поведение от страна на хората, пусни си отделна тема и аз ще те подкрепя.
Но от това цените на горивата няма да паднат
Не разводнявай конкретната тема, която няма нищо общо с твоето желание да ходиш пеш, а с наглостта на доставчиците на горива.
Транспортните фирми вече протестират за цените на дизела, и мисля че това нас ни засяга директно. Дори и да ходим пеш.
Понеже цената на горивата се калкулира директно в цените на крайните продукти. Което предполагам те засяга пряко дори и като пешеходец.
Аз също обичам да вървя пеш, но пиша в БМВ форума, понеже обичам колите БМВ. Колите БМВ вървят с така наречените течни горива, както и в Европа.
Ако не си забелязал, темата е за цените на горивата в България, и именно неоправдано високите им цени.
Ако искаш да пропагаднираш екологично поведение от страна на хората, пусни си отделна тема и аз ще те подкрепя.
Но от това цените на горивата няма да паднат
Не разводнявай конкретната тема, която няма нищо общо с твоето желание да ходиш пеш, а с наглостта на доставчиците на горива.
Транспортните фирми вече протестират за цените на дизела, и мисля че това нас ни засяга директно. Дори и да ходим пеш.
Понеже цената на горивата се калкулира директно в цените на крайните продукти. Което предполагам те засяга пряко дори и като пешеходец.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Pin2 написа:Както и да ни работят, тея всички които карат коли, не съм видял един да се качи на маршрутка, трамвай, рейс или тролей. Напротив!
Ти реално би ли се возил постоянно (т.е. ежедневно, в двете посоки) на маршрутка/трамвай/рейс/тролей? При това "ниво" на "обслужване" в момента? Маршрутките са кошмар... претъпкани... нередовни (освен няколко основни линии).. гр транспорт пък да не говорим... и билета е 1лв (айде, ако взимаш талони излиза 75ст.). И после имаш смелостта да говориш, че хората предпочитали да се возят на кола, от колкото на тая мизерия, наречена обществен транспорт... я се огледай!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Красимир! написа:horhef написа:Истината е в метрото
Не и в момента
Е зависи на мен ми е страшно удобно. Като го направят и до младост и след 3 години и втоярата отсечка ще си стане направо супер
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да в Сърбия е под 1.80лв в Словения също е под 1.90лв тва тука ни управляват само мошеници 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Зна4и с риск да стана за посмесище на вси4ки тук,ще вмъкна 4е може и да има нещо вярно в това.Работя на бензиностанция в гърция и както и в бг. и тук дизела остана скъп,но за сметка на това ве4е е помалко вреден и дори се обсъждаше да се разреши закопуването на дизелов автомобил и в Атина(засега е забранено то4но от екологи4на гледна то4ка)А като ка4ество няма спор,4е горивата се разли4ават от преди няколко години и сега.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2