зимните гуми задължителни ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
зимните гуми задължителни ?
Търсих в интернет, но никъде не намерих точна информация.
Значи вчера ме спряха полицай и 1 час спорихме за зимните и летните гуми. Търсих в нета информация, но единствено намерих новина, че трябва зимните гуми да са с минимален грайфер от 4мм, а не че трябва да сменя летните със зимни, но тук идва и друг момент в самият закон никъде не пише кога да се сложат зимни гуми, също така пише и че трябва да имат минимален грайфер от 1,6 мм, а не 4мм. За грайфера на зимните не ме вълнува толкова, понеже ги купувах нови миналата година, но задължително ли трябва да сложа зимните гуми сега, както и за грайфера на летните могат ли да ми пишат акт, тъй като ми е около 1мм и малко на задните
Значи вчера ме спряха полицай и 1 час спорихме за зимните и летните гуми. Търсих в нета информация, но единствено намерих новина, че трябва зимните гуми да са с минимален грайфер от 4мм, а не че трябва да сменя летните със зимни, но тук идва и друг момент в самият закон никъде не пише кога да се сложат зимни гуми, също така пише и че трябва да имат минимален грайфер от 1,6 мм, а не 4мм. За грайфера на зимните не ме вълнува толкова, понеже ги купувах нови миналата година, но задължително ли трябва да сложа зимните гуми сега, както и за грайфера на летните могат ли да ми пишат акт, тъй като ми е около 1мм и малко на задните

Tux0 Ca !

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Този "закон", за разлика от глобата (от 5000лв
) за форсиране на двигателя е по-разумен, защото, ако някой ми влезе в багажника, понеже не успял да спре на сняг с летните си гуменки ще го погна със сопата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
e a дано, че ми писна да ми спират разни по светофарите в задната броня
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- blackrider
- младши ентусиаст
-
..... написа:e a дано, че ми писна да ми спират разни по светофарите в задната броня
Аз БМВ ударено ОТЗАД ! Не съм видял

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
vicho написа:Този "закон", за разлика от глобата (от 5000лв![]()
) за форсиране на двигателя е по-разумен, защото, ако някой ми влезе в багажника, понеже не успял да спре на сняг с летните си гуменки ще го погна със сопата
![]()
![]()
![]()
врачански не говоря като завали сняг, говоря за сега докато е що-годе хубаво времето.
та начи до колкото разбрах не могат да ми пишат акт, тъй като е просто препоръчително, а не задължително

Tux0 Ca !

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
SpUd3r написа:vicho написа:Този "закон", за разлика от глобата (от 5000лв![]()
![]()
![]()
![]()
врачански не говоря като завали сняг, говоря за сега докато е що-годе хубаво времето.
та начи до колкото разбрах не могат да ми пишат акт, тъй като е просто препоръчително, а не задължително
спри Зеленото

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
По закон няма значение дали е зимна или лятна, просто трябва да има на 3или 4мм грайфер! Иначе и чисто нова лятна гума има ли сняг или нед не помага, шейна 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
blackrider написа:..... написа:e a дано, че ми писна да ми спират разни по светофарите в задната броня
Аз БМВ ударено ОТЗАД ! Не съм видялВсички са с удари от пред. А това,че някой не си сменя гумите със зимни си е лично негов проблем-той ще си носи последствията после.
дали няма

1-и път спирам си нормално на светофар и след малко се помръдвам напред

2-и път един пред мене спира рязко, аз спирам рязко, тоя зад мен не спира

за мене малко жулната лайсна на бронята

3-и път мокро, светофар, жулта светлина тоя пред мене решава че ще спре, спирачки, спирам, удар отзад, щети няма, пак само за мене

едит: по темата, в закона пише вярно само тва за 4-те милиметра и май е само за зимните гуми

Едно от най-важните неща в една кола са гумите неможе да се движиш с 200 км примерно с гуми 2 ръка колкото и грайфер да имат те,неможеш също да караш зимата с летни гуми разликата е фрапираща....
Аз предлагам на всеки който кара зимата с летни като падне температурата под 6-7 градуса да дойде да си премерим спирачния път...просто зимната гума си е различна като шарка и матерял от летната,а такива глупости като всесезонни гуми няма....
Естествено пределно ясно е на всички,че когато става дума за търкане на гуми слагаме галошите и после обратното и айде по живо по здраво....
Това си е мойто мнение и не го налагам на никой
Аз предлагам на всеки който кара зимата с летни като падне температурата под 6-7 градуса да дойде да си премерим спирачния път...просто зимната гума си е различна като шарка и матерял от летната,а такива глупости като всесезонни гуми няма....
Естествено пределно ясно е на всички,че когато става дума за търкане на гуми слагаме галошите и после обратното и айде по живо по здраво....
Това си е мойто мнение и не го налагам на никой

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Жоро 320и написа:По закон няма значение дали е зимна или лятна, просто трябва да има на 3или 4мм грайфер! Иначе и чисто нова лятна гума има ли сняг или нед не помага, шейна
то хубаво, ама някои застрахователи при щета могат да откажат плащане
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Летните гуми колкото и да са нови колкото и грайфер да имат дори и да драпат на сняг просто НЕ МОГАТ ДА СПИРАТ. Така че колкото и да боли зимни гуми дори и за 2-3 месеца трябва да се купуват.

vicho написа: ако някой ми влезе в багажника, понеже не успял да спре на сняг с летните си гуменки ще го погна със сопата![]()
![]()
![]()

- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Аз съм чувал,че не ни задължават,а е само препоръчително да ги сложим.
Ама как да сложа зимни гумачки на това топло време тук в Бургас само ще ги изхабя според мен.А колкото през зимата си е най-добре със зимните гуменки,а лятото с летните.
Значи ако през зимата направиш ПТП с летни гуми автокаското непризнават май така е при брат ми поне.
Ама как да сложа зимни гумачки на това топло време тук в Бургас само ще ги изхабя според мен.А колкото през зимата си е най-добре със зимните гуменки,а лятото с летните.
Значи ако през зимата направиш ПТП с летни гуми автокаското непризнават май така е при брат ми поне.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3