Съвет за образованието
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Съвет за образованието
Колеги тази година бях кандидат- студент, бях приет в Нов Български Университет- Икономика, приеха ме също и в даскалото по Библиотекознание- специалност ИТ и най- накрая ми излезе резултата във Висшето транспортното училище "Тодор Каблешков" и аз избрах него !!! Специалностите, които бях избрал бяха подредени така
1. Икономика на транспорта ( редовно )
2. Икономика на транспорта (задочно )
3. Автомобилна техника ( редовно )
4. Автомобилна техника ( задочно )
5. Железопътна техника ( редовно )
6 .Железопътна техника ( задочно )
7. Комуникационна и усигурителна техника ( редовно )
8. Комуникационна и усигурителна техника ( задочно )
По първата специалност ме приеха с матурата по география и оценка от диплома, а за другите бях на изпит по математика и изкарах 4.40 и поради ниските балове можех да бъда приет във всички специалности, които бях писал ... Но тука регламента е, че приемат подред в първата специалност, за която ти стигне БАЛА !! И така бях приет задочно в специалноста Икономика на транспорта, но това ме мъчи
Друго си е редовно, поне за първата година , да се запозная с колеги, колежки, да си създам приятели, връзки и т.нат, но ще правя опити да мина редовна форма на обучение !!! За тая специалност бяха най- високи баловете, което ме навежда на мисълта че е търсена !!! Мислих и вариянта да се откажа от икономиката и да мина редовно примерно Автомобилна техника, но не знам дали си струва ?? И мога ли да си уча икономика и да си запиша отделно някакви курсове в училището ( професионална шоф. книжка ), иска ми се и влак да подкарам
Предполагам ще мога да се запиша на курсове в тези специалности, а пък паралелно с това да си уча толко исканата икономика ....... Докато не взема всички категории няма да мирясам !!!! Колеги дайте ми съвет ? Някой от вас учил ли е там, какви са ви отзивите за даскалото ? Правилно ли направих, че се записах тука ? И това хубава специалност ли е според вас?
1. Икономика на транспорта ( редовно )
2. Икономика на транспорта (задочно )
3. Автомобилна техника ( редовно )
4. Автомобилна техника ( задочно )
5. Железопътна техника ( редовно )
6 .Железопътна техника ( задочно )
7. Комуникационна и усигурителна техника ( редовно )
8. Комуникационна и усигурителна техника ( задочно )
По първата специалност ме приеха с матурата по география и оценка от диплома, а за другите бях на изпит по математика и изкарах 4.40 и поради ниските балове можех да бъда приет във всички специалности, които бях писал ... Но тука регламента е, че приемат подред в първата специалност, за която ти стигне БАЛА !! И така бях приет задочно в специалноста Икономика на транспорта, но това ме мъчи

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Аху иху
Я познайте кой я пише тема ?! нЕкак си не се ли чувстваш тъпо след онея мизерни постове за матурите сега да се правиш на големия студент, а?!

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- M2PR
- старши ентусиаст
-
Еми не се заяждам, говоря си. Трябва ли да вадя оная тема или сам ше се посрамува в ъгъла!? 

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега за мутри нищо не съм казал !!! Просто казах на колегата да не се тръшка !!! И мене не ме приеха в УНСС, пък на други места ме приеха, както и да е !!! Явно не сте ме разбрали за колегата !! Казах, че сичко е опорочено до такава степен, че може да си учил и пак да го духаш !!!
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Ееееее та какво от тая тема ??? Аз в това отношение съм си на същото мнение ! Матурите беха безсмислена глупост !!! Ама много голяма !! По история от моя клас едно момиче, което адски много четеше и много знаеше изкара 4-ка и и скапа сичко !!! Заминаха 4 години на вятъра и отличната диплома ( 6.00 ), аз като видях по история какво е било за главата се фанах
Явно никой не ме е разбрал !! Казах че ни съсипват разни идиоти и недоносчета и няма да си променя мнението !!! Пък и какво бъркаш матурите с ВУЗ ? Абе мързи ме да споря за глупости !!! Пък и нещо като не ми изнася и не ми е по- кеф няма да ТРАЯ !!!! Тая квесторката от матурите се държеше все едно в фванала господ за оная работа и кво да и трая ли ???? ЯЯЯЯ си е.и майката и тва е, уважавам хората, ама някой ебава ли се с мене и аз се ебавам, уважават ли ме и аз ги уважавам и това е !! Друго няма какво да кажа ..... Пък и колега какво бъркаш тоя пост за матурите с тази тема

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аре стига с тъпите офтопици!
Колега, избери си нещо което ще ползваш...
Извини ме но Икономика на транспорта къде ще те вземат?
Автомобилна техника?
Железопътна?
Учи си икономика в НБУ и не се занимавай...
Колега, избери си нещо което ще ползваш...
Извини ме но Икономика на транспорта къде ще те вземат?
Автомобилна техника?
Железопътна?
Учи си икономика в НБУ и не се занимавай...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Поправете ме, ако греша но в Икономика на транспорта не се ли учат неща свързани с транспортно- спедиционни услуги, управление на транспортната дейност и т.н.. Ако е така не виждам какво лошо има в една такава специалност. Не знам за нито един производител, който да няма нужда от подобна фирма или отдел, тъй че специалноста си е много читава според мен.
Иначе на пишман икономисти от НБУ, ПУ, разни знайни и незнайни колежи и университети, дето не могат едно CV да си напишат поне 1 път на 3 месеца пълня кофата с тяхни молби за работа.
Иначе на пишман икономисти от НБУ, ПУ, разни знайни и незнайни колежи и университети, дето не могат едно CV да си напишат поне 1 път на 3 месеца пълня кофата с тяхни молби за работа.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Мислих и вариянта да се откажа от икономиката и да мина редовно примерно Автомобилна техника, но не знам дали си струва ??
Значи прецени си какво те влече.

http://vtu.bg/admission/2008/adm_book/anot_08.htm
Сам ще видиш - икономика, телекомуникации, всичко е свързано с железопътния транспорт. Мен лично това не ме влече и се записах в ПЖИ-то така за резерва, че като видях минималните балове в ТУ и се хванах за главата.

А за това в НБУ или ПЖИ - вече ти си прецени има ли смисъл да даваш по 1200 на семестър (май толкова беше таксата). Да, по-престижно е там, но май е най-важно къде те учат най-много.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
УАСГ и "Тодор Каблешков" са най-скапаните университети в България!Как можа там да се нацелиш баш! 

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Мен ако питаш, трябваше да си влезеш в НБУ, принципно смисъл от вишето образование няма, въпрос на късмет е, и на хора, да станеш и ти човек в тва общество. Малак пример: в България, хора с средно, студенти и завършили инжинери взимат една и съща заплата, ако си връзкар и имаш много познати, във фирми в който твоя работодател има интереси, ще те вземат веднага без значение какво можеш, въпроса е че ще направиш още мостове пред фирмата за която работиш. И така, та е грозната истина в България. Аз лично уча висше, заради документа, и първата година, за да избегна казарма, макар че всъшност ми се ходеше, смятам че е интересно и полезно, но не и във вида в който беше последните години в България.
Оф спирам да пиша по-разни теми, че не останаха положителни неща, за които може да се говори напоследък
някой колега не си ли е купил М-ка, ей тва е хубава тема за дискутиране
Оф спирам да пиша по-разни теми, че не останаха положителни неща, за които може да се говори напоследък

някой колега не си ли е купил М-ка, ей тва е хубава тема за дискутиране

bmw
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2