въпрос разпределение апартамент
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
въпрос разпределение апартамент
Колеги-да не ми се смеете-въпроса не е за нашия форум-но толкова свикнах с нашето малко общество че започвам да си мисля че от всчкакво естество може да се помогне на човек тук
Значи купих си апартамент ново строителство-е не е голям/2 стаи/- ама много чакане си беше!
Та въпроса ми е следния-строителя каза че може да се направят известни вътрешни промени- примерно под мен са усвоили килера към спалнята- на мен ми идват други идеи- ама става вътрос че до няколко дена трябва да кажа какво искам-та някои от вас дали не разбира малко поне от вътрешно разпределение-или поне идея да ми даде- разбира се ще черпя
п.с.- апартамента е в широкия център на София- ако пък без да се види за идея ще пробвам да кача скицата

Значи купих си апартамент ново строителство-е не е голям/2 стаи/- ама много чакане си беше!
Та въпроса ми е следния-строителя каза че може да се направят известни вътрешни промени- примерно под мен са усвоили килера към спалнята- на мен ми идват други идеи- ама става вътрос че до няколко дена трябва да кажа какво искам-та някои от вас дали не разбира малко поне от вътрешно разпределение-или поне идея да ми даде- разбира се ще черпя
п.с.- апартамента е в широкия център на София- ако пък без да се види за идея ще пробвам да кача скицата

- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Колега, най-добре си плати на архитект-дизайнер за да стане най-добре и после да не съжаляваш.

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- gele76
- младши ентусиаст
-
Пробвай с: 0889 22 36 18, Донка Стоянова. Тя ми прави миналата година разпределението, на двустаен дето искахме да стане тристаен. Само те предупреждавам, че не взима евтино.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
моля те-кажи каква работа ти свърши-само вътрешно разпределение или после и обзавеждането и колко горе-доло ти взе?
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Аз имам малко по различно мнение по въпроса - като се има предвид, че не архитектът, а ти след това ще живееш в апартамента...за мен най-разумното е ти да имаш конкретни идеи за разпределението, а след това човек, който разбира от това да каже може ли или не може да стане...ако седнеш да чакаш други хора да ти оформят вътрешното пространство е много възможно след това да се окаже, че много неща не са по вкуса ти.
Има много софтуер, къде free, къде trial, къде не съвсем, с чиято помощ можеш да си правиш всякакви експерименти с разпределението, стига да имаш размерите на помещенията и да ти се занимава. Примерно Floorplan 3D ще ти свърши идеална работа. След като начертаеш скицата има опция и за 3D визуализация.
Има много софтуер, къде free, къде trial, къде не съвсем, с чиято помощ можеш да си правиш всякакви експерименти с разпределението, стига да имаш размерите на помещенията и да ти се занимава. Примерно Floorplan 3D ще ти свърши идеална работа. След като начертаеш скицата има опция и за 3D визуализация.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- someone
-
- gele76
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:моля те-кажи каква работа ти свърши-само вътрешно разпределение или после и обзавеждането и колко горе-доло ти взе?
Вътрешното и мебелите. По принцип както колегата по-долу казва, трябва да имаш и ти някаква идея, а архитекта после да я равие. Прави ти 3-4 различни варианта и ти си избираш. Около 450лв ми взе, но не за целия апартамент, а само как да преградим хола и идеи за окачен таван. Но останах много доволен. Всичко беше изчислено до милиметър. А и красиво стана.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
АМИ може да пробвам с програмата-ама може и да се обадя на тая дизаинерка- абе сложна работа
просто сложнотия-вие бихте ли си жертвали килера за сметка на спалнята?

просто сложнотия-вие бихте ли си жертвали килера за сметка на спалнята?
- gele76
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:вие бихте ли си жертвали килера за сметка на спалнята?
Ми много зависи. Колко квадрата ти е сега и колко ще стане?Има ли за какво да използваш този килер ако имаш таван или мазе? Всичко си е индивидуално. А ако имаш жена или приятелка - нейното мнение е ЗАКОН

- laviatan
- старши ентусиаст
-
ми няма мазе- спалнята е 13.5 квадрата, пред нея има тераса която смятам след акт 16 до освоя към спалнята, и вариантите /мои и на приятелката ми
/ са или колера направо да мине към площа на спалнята или да си остане-маи ще се търси архитект 

- someone
-
Аз не бих си жертвал килера...като изкараш по-продължително време в един апартамент, осъзнаваш колко много неща притежаваш и колко малко места, на които да ги прибереш има
А спалнята - ако няма да я ползваш за друго освен за спалня - 13-14 квадрата са напълно достатъчни, по мое мнение.

А спалнята - ако няма да я ползваш за друго освен за спалня - 13-14 квадрата са напълно достатъчни, по мое мнение.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз като праих моят се бях насочил също към архитект,обаче като ми обяви цената хлъцнах! справих се с мои си сили и малко от роднини и познати и четене на сички броеве на наш дом три години назад и мисля,че се справих успешно!
в крайна сметка ,колкото и да е добър архитекта аз ще ползвам жилището и си имам мои си виждания по въпроса...! така че реших,че трябва сам да го наглася. общо взето ми трябваше експертно мнение само за носещи колони и трегери да не зема да бутна нещо и да падне блока ,ма иначе си понагласих нещата и съм доволен . а спестените пари от архитект дадох за разни мебели...!
в крайна сметка ,колкото и да е добър архитекта аз ще ползвам жилището и си имам мои си виждания по въпроса...! така че реших,че трябва сам да го наглася. общо взето ми трябваше експертно мнение само за носещи колони и трегери да не зема да бутна нещо и да падне блока ,ма иначе си понагласих нещата и съм доволен . а спестените пари от архитект дадох за разни мебели...!
- gele76
- младши ентусиаст
-
someone написа:Аз не бих си жертвал килера...като изкараш по-продължително време в един апартамент, осъзнаваш колко много неща притежаваш и колко малко места, на които да ги прибереш има
И аз съм на това мнение.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2