Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 116
- Регистриран на: 30.07.2009
- Местоположение: Варна
- Пол: Мъж
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
tintirimintiri написа:Според мен ако е за домашна употреба, и до 150лв ще се вместиш.
Да точно за домашна употреба ми трябва. Акло мога да взема нещо читаво за по малко пари още по добре, но както казах нямам си представа от марки модели и функции, за това ако може да предложите нещо конкретно ще съм благодарен.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 116
- Регистриран на: 30.07.2009
- Местоположение: Варна
- Пол: Мъж
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Свинско,винско и подобни...
Ние сме на антивирусна,а тази година хората си я чакат с нетърпение,че тази втора вълна със задаваща се трета
ще направи всички пиячи,без значение дали мъж или жена.
п.с. Сварена е преди месец и половина и вече си е оцветена и да се каже отлежала
Ааа,даже и не пия 
Ние сме на антивирусна,а тази година хората си я чакат с нетърпение,че тази втора вълна със задаваща се трета

п.с. Сварена е преди месец и половина и вече си е оцветена и да се каже отлежала


Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз да питам на кой адрес е пратена моята пратка, че одеве пращах едни колеги да ми взимат пратки от централен офис и я няма там. Ама и не помня къде съм те карал да ми я пращаш миналите пъти де. 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 92
- Регистриран на: 28.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
slatanic написа:Аз да питам на кой адрес е пратена моята пратка, че одеве пращах едни колеги да ми взимат пратки от централен офис и я няма там. Ама и не помня къде съм те карал да ми я пращаш миналите пъти де.
Ако имаш регистрация в еконт би трябвало да са ти пратили мейл в който пише в кой офис имаш пратка, поне аз получих такъв.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Не съм си правил,че не ми е трябвало.Нищо де утре сутринта ще проверя и в другият еконт дето ми идват пратките,че ми изтече карантината и мога да обикалям вече. 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
slatanic написа:Аз да питам на кой адрес е пратена моята пратка, че одеве пращах едни колеги да ми взимат пратки от централен офис и я няма там. Ама и не помня къде съм те карал да ми я пращаш миналите пъти де.
Предишния път си ми дал Еконт Слатина - това имам и там съм го пратил...


Excellent! Steven is my name!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 301
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Колеги, нещо ми стана много солено свинското. 48 часа в морска сол, 12 часа изкисване с една смяна на водата. Подозирам, че проблема ми е в някоя от многото подправки. Основно сминдух и червен пипер. С по-малко черен пипер, кимион и индийско орехче. Подправките много ми харесват, супер аромат, но е по-солено отколкото трябва. Сминдуха ли да намаля за следващата доза ? Или по-дълго време да го изкисвам ?

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
48/24 ги прави нещата.12 са малко поне за моят вкус.Пробвал съм и само осоляване без изкисване и тогава си стана на чирос. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1617
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Два дена в сол е много според мен . 24 часа е достатъчно и няма нужда толкова много киснене 12 часа . 5-6 часа във вода като се сменя 2-3 пъти водата е достатъчно . При осоляването месото не трябва да кисне във водата която пуска щото поема повече сол , трябва да е по високо от дъното на съда и така да се засипе със солта или да се премахва изтеклото на дъното .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
От 24 часа няма нужда да се държи повече в сол. После около 12 часа киснене и сменяш водата 3-4 пъти, но е въпрос на вкус колко солено го предпочиташ.
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 160
- Регистриран на: 22.04.2009
- Местоположение: Варна
- Кара: M57, N52, S65
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Би било хубаво после да споделяме резултата със снимки, и рецептата.
Аз ги държа не повече от 6 часа в сол и пак толкова във вода или по-малко.
Аз ги държа не повече от 6 часа в сол и пак толкова във вода или по-малко.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 92
- Регистриран на: 28.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз тая година за пръв път направих...пилешка пастърма
Знам, че звучи абсурдно, и аз така си мислех. Докато преди месец един приятел не ми донесе от неговата. Еми по нищо не личеше, че не е телешка или свинска. И не се стърпях и увисих няколко пържолки. Днеска ги гледах, че са станали и едвам се стърпях да не нарежа. Ама викам айде бъдни вечер е единствената вечеря в годината дето не ям месо...да не я провалям и нея
Та утре ще докладвам получили ли са се. 



- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 301
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Значи гледам всички са обединени около мнението, че проблема е в процеса на осоляване, а не в подправките. Значи ще променя схемата следващият път. Даже ще направя от едно месо няколко парчета по различна схема на осоляване, за да видя разликата.

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: Моджо