Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Re: Мотористите във форума!

Мнение от camino79 » 02 Апр 2021, 21:45

Е да де, нали колело караш ;-) Майтапа настрана, 140 също го дават като вариант. Щом така ти допада повече, няма какво да му мислиш. По-малките не са ли и малко по-йовтинки на всичко отгоре?

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Апр 2021, 9:54

Не съм гледал разликата в цените честно казано. За мотор точно не бих се опитвал да спестявам от гуми.

А иначе пишката ми е достатъчно голяма за да мога да си позволя да карам слаб мотор и малка кола :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Апр 2021, 10:20

camino79 написа:
Kroki написа:4 гуми към 1600кг
18 гуми към 50т :help:
4 автомобилни гуми към 1600кг
18 камионски гуми към 16 000кг (колкото наистина тежи един такъв камион или 35т натварен). Струва ми се, че липсва нещо в рецептата ;-).

В общи линии и мотора и спортната кола докарват около 1g.

Формула 1 може да докара и 3-4g не знам. Обаче там е съвсем друга физиката.

Колега не че нещо, ама работех във фирма, занимаваща се с транспорт на товари в БГ и редовно тонажа беше в рамките на 28-32т САМО ТОВАР.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 03 Апр 2021, 10:39

Като заговорихте за камиони на мен най-омразното място за каране ми е било винаги Хаинбоаз. Няма такива мизерници като турските тираджии. Карат като ненормални и не спазват никакви правила. Вчера ходих да се разходя до Жребчево и пак се нагледах на простотии, но пък поне гледката си струваше :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 03 Апр 2021, 11:19

Здравейте.
Опитвам се да съживя едно моторче, което имам от малък, но през последните 10-на години само припалвам и подбутвам.
Сега дойде време и синът ми се научи да го кара, но изглежда годинките си оказват влияние както за състоянието, така и за намиране на части.
Моторчето е Yamaha FS 80 SP от далечната 1981 г. и няма никакви части тук за него.
Трябва ми някой, който да погледне карбуратора, защото се дави или спира горивото - подозирам, че иглата задържа в отворено или затворено положение.
Може ли да ме насочите към сервиз в София?
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

Потребител
Аватар

Мнение от camino79 » 03 Апр 2021, 14:37

Kroki написа:
camino79 написа:
Kroki написа:4 гуми към 1600кг
18 гуми към 50т :help:
4 автомобилни гуми към 1600кг
18 камионски гуми към 16 000кг (колкото наистина тежи един такъв камион или 35т натварен). Струва ми се, че липсва нещо в рецептата ;-).

В общи линии и мотора и спортната кола докарват около 1g.

Формула 1 може да докара и 3-4g не знам. Обаче там е съвсем друга физиката.

Колега не че нещо, ама работех във фирма, занимаваща се с транспорт на товари в БГ и редовно тонажа беше в рамките на 28-32т САМО ТОВАР.
Може в Бг да е така. Аз се ориентирах по тия цифри:

https://www.tcsfuel.com/blog/truck-weig ... ification/

A semi-truck hooked up to an empty trailer weighs around 35,000 pounds. The weight maximum for a semi-truck with a loaded trailer legally allowed in the United States is 80,000 pounds.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 03 Апр 2021, 16:18

alx написа:
кажи ми една ситуация където си се съобразил със няколкото неща които съм написал но все пак ще разчиташ на спирачките. аз не се сещам- ама може и да има. затова оставих 1% за немислимото :)

Аз питах - като ти се падне от тия 1% к'во прай'м, пък ти се прави, че си прочел 99% от ситуациите, предварително, колкото си искаш :mrgreen: Като си тръгнал с клишетата и аз да кажа едно - спирачките са ти най-добрия приятел, когато си на мотора. Стига да знаеш къде, как и по колко да ги ползваш.
Вероятно, доста сериозен процент от пострадалите мотористи щяха още да карат, ако можеха да спират толкова колко смело са раздавали газта. Не ли ?
С'а - ако немислимото е като да заложиш червено-черно на рулетка, съгласен съм :ok: : https://www.youtube.com/watch?v=aW1C_RXkKBw

sub_eleven написа:Лошото е, че за да спираш трябва да го поизправиш, което може да те прати някъде....

То и за да даваш газ пак трябва да го поизправиш :mhihi: Та зависи. Даже и да не можеш да си позволиш да стиснеш, колкото ти се иска, понякога и да намалиш е достатъчно. Дори и да не можеш да спреш. Не е все тая дали ще се удариш в нещото с 10-15 км/ч опитвайки или с 60 без да пробваш, щото витаят митовете, че като пипнеш спирачките в завоя и неминуемо си паднал. :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Апр 2021, 16:51

От такова падане със 130 имам 14 шева на краката и счупена лява ръка . Шевовете са от огледалата , при изхвърчане над волана играят роля на кастратори :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 04 Апр 2021, 8:36

.Изображение

Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от camino79 » 04 Апр 2021, 16:19

svetliol написа:Здравейте.
Опитвам се да съживя едно моторче, което имам от малък, но през последните 10-на години само припалвам и подбутвам.
Сега дойде време и синът ми се научи да го кара, но изглежда годинките си оказват влияние както за състоянието, така и за намиране на части.
Моторчето е Yamaha FS 80 SP от далечната 1981 г. и няма никакви части тук за него.
Трябва ми някой, който да погледне карбуратора, защото се дави или спира горивото - подозирам, че иглата задържа в отворено или затворено положение.
В Сф едва ли ще намериш някой който да се занимава и да разбира от такива машинки.

Трябва ти някой селски майстор, дето е правил Симсонки и Балканчета, щото доколкото виждам тая Ямаха е някъв двутактов змей.

Моя непотърсен съвет е да си я запазиш за реликва, а на сина си купи нещо с ново с работещ двигател и спирачки.

Потребител
Аватар

Мнение от camino79 » 04 Апр 2021, 16:33

svetliol написа:Здравейте.
Ако ти се занимава със сина ти, това мисля че ще е кит за твоя карб.

https://www.ebay.com/itm/Mikuni-Carbure ... 890.l49286

Потребител
Аватар

Мнение от camino79 » 05 Апр 2021, 3:03

bum_bum написа:А иначе пишката ми е достатъчно голяма за да мога да си позволя да карам слаб мотор и малка кола :mhihi:

Мойта кобила е 1150 сс. От притеснение извадих метъра, да си го замеря колко ми е голяма колата, да не се окаже че ми е прекалено малък.

Обаче се сетих за един приятел с 4000сс мотоциклет и Навигатор :-))))) И ми мина притеснението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Апр 2021, 9:53

Не го приемай лично :mhihi:

Виждам, че много хора се стесняват да карат малки кубатури мотори.

А аз моят съм го взел да си върша работа. За 4 години съм го карал за кеф с приятели един единствен път.

Освен това никога преди не бях карал мотор. Предното ми беше 125сс скутер. Та ми беше важно да се науча да го карам доколкото мога добре.

Да, особено на дълго тия 44 коня отдавна ми омаляха. Всеки може да навие масура и да се прицели в една точка. Но като дойде завоя се вижда доколко си го овладял. И при повечето почва една борба с мотора. Щото е срамота да почнеш с нещо по-малко от 600 и повечето хора така и никога не се научават и това да карат.

Ако караш от 15-20 и нагоре години е напълно нормално да си стигнал до 1000+ кубика. Аз планирах някой от дюковете 790 или 890 тази година, но изглежда ще остане за следващата. По-натам е 1290, но изглежда няма да ми стигнат годините и опита за такъв, че едва ли е добра идея да се качвам на такова след 50. Може би другия живот :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 05 Апр 2021, 11:45

Здравейте,колеги.Имам питане относно мотор,който съм харесал.Въпросната машина е z800, купуван от представителство 2016г,но от тогава насам е карансамо 2000 км.Ако се стигне до там,че да я купя,ще сменям всички течности преди да тръгна към Пловдив,но ме притеснява факта,че гаранцията е изтекла без да е каран,къде разработен двигателя,къде-не.Гумите също ще се сменят,тъй като са почти на кокал.Добър вариант ли е такава машина и има ли нещо друго,което да ме притеснява ?

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от camino79 » 05 Апр 2021, 14:11

“Много по-голям кеф е да караш слаб мотор бързо, отколкото мощен мотор бавно.”

Но за дългото както казваш има голяма разлика, която има повече отношение към комфорта отколкото нещо друго. Особено ако дългото ми е 800-1000 км на ден.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата