Зимни гуми сезон 2023-2024г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Зимни гуми сезон 2023-2024г.

Мнение от SpeedyMan » 19 Окт 2023, 20:34

Какви пружини за E91 че да не думка толкова по неравностите?
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Окт 2023, 21:02

dhtj написа:
acho.rs написа: А на другия колега ще кажа, че е адски смешно да изтъкваш, че Порше едва ли не избирали Нексен, при положение че всичките им 911ки са Мишлен. Те и Ханкок си платиха за да обуят Ауди RS версиите и после имаше малко сълзи по тестовете...Това е все едно да кажеш, че Арнолд Шварценегер е заклет фен на Parkside ...

Казвам само че щом обуват новата панамера с тях, начи и за 20 годишното ми дизелово бмв все ще стават някак си. Нали не мислиш че порше ще сложат лоши гуми само щото някой им е дал добра цена или им е платил за рекламата?

....

На моята съм сменил едни койловъри и два комплекта пружини на SACHS по каталог докато уцеля точната визия и поведение. Има сто вида пружини в зависимост от екстрите, мотора кутията и купето на колата. Дори ако имаш теглич се слагат по-твърди пружини отзад от завода. След 2008 са други кодове на пружините и ако ги сложиш на по-стара 90-ка не може да ги смачка и седи висока също... Минал съм го целия филм. Има и пакет за лоши пътища, който представлява едни подложки на пружините...

Пълен резервоар с гориво също оказва влияние върху визията, друг е въпроса кой може да го забележи. И конкретно за моята кола мога да кажа докато я гледам отвън дали е пълна с нафта или не. ;)

Производителите си правят всякакви майтапи с гуми, първо защото знаят че хората ги сменят, 2ро за да продават тук-там перформанс пакети. За това:
- излизат уж сериозни автомобили с енергоспестяващи гуми
- 2.5т 600+++ кс Х5М в САЩ илзиа на всесезонки (или поне до скоро беше така)
- някои автомобили в базовите си верси излизат със окачване, спирачки и гуми които съществуват само за да ти направят ъпселинг с по-скъпо оборудване. Порше са едни от царете на това, да платиш колата още веднъж в екстри.
- ако караш на логиката -" на нова кола в ок, аз какво да и правя на тая кочина" - тогава защо тунинговаш ? Твоята кола е минала доста тестове на окачването, преди да се изберат заводските настройки. Ясно е монетата има много страни, но е добре да сме реалисти и да си признаем, че вярваме в каквото ни е удобно. И аз го правя, но се старая да е все по-малко .... и за това признавам, че F11 X drive със 17ки неодазвива зверски и се клати, но аз няма да си сменя джантите и окачването, защото искам поне 1 от колите да е лодка.

За да не съм офтопик, ще кажа пак, че рън флат моделите на Мишлен са много по-комфортни от тези на Пирели, Конти и Гудиър ....

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 19 Окт 2023, 21:12

Не че нещо, ама ако искаш да вози като лодка откровенно си объркал марката.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 19 Окт 2023, 21:27

DigitalExile написа:Не че нещо, ама ако искаш да вози като лодка откровенно си объркал марката.

Не, аз си харесвам марката, но не искам да минавам на седма серия за сега. А мерцедесите (C-klasse) и те са горе-долу такива, понеже и такова имам. A-klasse изобщо не я коментирам.. .

Та коя "марка" визираш, че може да е ОК? VW и някои Аудита, Фордове?
Най-добре някой ситроен може би?

Естествено, че някъде има пружини, които ще правят нещата по-добре, без да са с голям ефект на лодка.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 19 Окт 2023, 22:15

SpeedyMan написа:
DigitalExile написа:Не че нещо, ама ако искаш да вози като лодка откровенно си объркал марката.

Не, аз си харесвам марката, но не искам да минавам на седма серия за сега. А мерцедесите (C-klasse) и те са горе-долу такива, понеже и такова имам. A-klasse изобщо не я коментирам.. .

Та коя "марка" визираш, че може да е ОК? VW и някои Аудита, Фордове?
Най-добре някой ситроен може би?

Естествено, че някъде има пружини, които ще правят нещата по-добре, без да са с голям ефект на лодка.

Е класа с AMG пакет и окачване или CLS, това са колите които возят най-добре за мен и имат добро поведение на пътя. Представи си го нещо като златната среда между спорт и да не друса много по наще пътища.

C и А класи изобщо не ги коментираме, те дори са на макферсон.

п.с Нексена е супер гума и принципно бих я предпочел пред Мишелин, защото с PS4 на втория сезон в определени ситуации беше ужас. :dunno:
Това си е моя опит де, не ангажирам никой с него. Continental е много по гума от Мишелин за мен. GoodYear ми е средна работа, а любими са ми Vredestein свъшрват мега бързо, ама държат брутално. :smoke:
Последна промяна DigitalExile на 19 Окт 2023, 22:19, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 19 Окт 2023, 22:17

Абе вие дето плюете по нексън, карали ли сте такива :dunno: 35-цата на 300+коня така я карах с нексъна по завоите от Асеновград към Смолян, и колата не мърдаше...... та айде моля ви се :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 19 Окт 2023, 22:50

Ама сега тва на мокро или на сухо? Щото на сухо всички държат, стига да не са от миналия век.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Окт 2023, 9:25

само едно вкл по темата за гуми , че гледам че доста язвителни постове са се появили кой с какво излиза от завода, мишлен е боклук, гудиър и те, турските гуми и китайски са топ и прочие "лични впечатления" 1001% точни

нямам нищо против, човек най-вече си прави изводи от това което сам е изпитал

относно гумите първоначално вграждане на перформанс/спорт модели ... това са гуми с хомологизация ... ps5 за m4 с хомологизация НЯМА нищо общо с ps5 от магазина без одобрението (нито като конструцкия, нито като смеси) , това важи за повечето марки ;) и това не е така от днес, а още от 90те има такива "жокери" и производителите много добре ги ползват - та всяка марка им такива

относно боклуците мишлен и прочие премиум гуми, всеки модел излиза с много различни "рецепти" , има 225/40/18 примерно поне 3 различни етикета на PS5 примерно, уж гумата е един и същи размер ама лека разлика в етикета за шум, сцепление на мокро и тн

успех на всички с избора на гуми и най-вече разумно поведение спрямо пътя (до колкото той е път) води до безопасност

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 20 Окт 2023, 10:32

:idea: :arrow: Проблемът не е какви са спецификациите, технологиите и т.н., а какво си купуваме на практика и как след 5000 км. се оказваш с нещо като кънки. Отделно, че сме в БГ-то и тук даже нутелата не е точно същата.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 20 Окт 2023, 21:12

Някой има ли мнение за Гиславед евро фрост 6? Обмислям покупката на такива гуми с размер 205/55/16.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2023, 21:15

Назад някъде пишеше, че са гадни. Ама не знам дали модел 6 или някой от по-старите.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 20 Окт 2023, 22:25

Днес 245 45 19 ако не бъркам размера,че вече са много Джаковете...излязоха над 2К в...един магазин с Д... отпред.По убави немаше...
Колата е обута заводски с един олигофенски размер та чак кучетата да се смеят...като с един акумулатор дето смених днес на пасат 2017та дизел 68А за старт/стоп 190 коня дизел... :mhihi:
Сега е това дето трябва...а гумите останаха за някой друг на 20км от дилъра... :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Окт 2023, 16:39

Capture.JPG

Някой може ли да ми обясни каква я тая хомосексуална проява?
Аз си пуснах поръчката на ниската цена и изрично написах, че искам гуми с дот от 23та. :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2023, 16:42

От различни доставчици са, Автогуми внасят част от гумите, но малко си падат и като търговец, аз за това ги избягвам. Продават гумите и на Медина-Мед, Диана и останалите вносители.

На този който пише доставка до 2 дни съм почти сигурен,че е от Дианата - https://diana-ltd.com/tire?38482 , а там с отстъпка идва 266.17 лв / парчето (отстъпка има всеки клиент на А1 с клубната си карта)

Съвета ми е да си откажеш поръчката и да си ги купиш от Дианата от където всъщност са, не е нужно да ползваш прекупвач и да му набиваш излишни пари, 80 лева са си 80 лева, може да си купиш нещо друго.

Ако бяха GoodYear щях да ти кажа същото ама да си ги купиш от Медина-Мед защото те са вносителя на тази марка, общо взето това е положението, колкото по малко се ползват прекупвачите, толкова по добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Окт 2023, 16:49

DigitalExile написа:Съвета ми е да си откажеш поръчката и да си ги купиш от Дианата от където всъщност са, не е нужно да ползваш прекупвач и да му набиваш излишни пари, 80 лева са си 80 лева, може да си купиш нещо друго.

Така и ще направя. Те не са звъннали още, така че ми е през шмайзера.
Направо звънкам на Диана! Кой кое внася е много ценна информация! Благодаря! :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата