Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Модератор: Общи модератори
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Какви пружини за E91 че да не думка толкова по неравностите?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dhtj написа:acho.rs написа: А на другия колега ще кажа, че е адски смешно да изтъкваш, че Порше едва ли не избирали Нексен, при положение че всичките им 911ки са Мишлен. Те и Ханкок си платиха за да обуят Ауди RS версиите и после имаше малко сълзи по тестовете...Това е все едно да кажеш, че Арнолд Шварценегер е заклет фен на Parkside ...
Казвам само че щом обуват новата панамера с тях, начи и за 20 годишното ми дизелово бмв все ще стават някак си. Нали не мислиш че порше ще сложат лоши гуми само щото някой им е дал добра цена или им е платил за рекламата?
....
На моята съм сменил едни койловъри и два комплекта пружини на SACHS по каталог докато уцеля точната визия и поведение. Има сто вида пружини в зависимост от екстрите, мотора кутията и купето на колата. Дори ако имаш теглич се слагат по-твърди пружини отзад от завода. След 2008 са други кодове на пружините и ако ги сложиш на по-стара 90-ка не може да ги смачка и седи висока също... Минал съм го целия филм. Има и пакет за лоши пътища, който представлява едни подложки на пружините...
Пълен резервоар с гориво също оказва влияние върху визията, друг е въпроса кой може да го забележи. И конкретно за моята кола мога да кажа докато я гледам отвън дали е пълна с нафта или не.
Производителите си правят всякакви майтапи с гуми, първо защото знаят че хората ги сменят, 2ро за да продават тук-там перформанс пакети. За това:
- излизат уж сериозни автомобили с енергоспестяващи гуми
- 2.5т 600+++ кс Х5М в САЩ илзиа на всесезонки (или поне до скоро беше така)
- някои автомобили в базовите си верси излизат със окачване, спирачки и гуми които съществуват само за да ти направят ъпселинг с по-скъпо оборудване. Порше са едни от царете на това, да платиш колата още веднъж в екстри.
- ако караш на логиката -" на нова кола в ок, аз какво да и правя на тая кочина" - тогава защо тунинговаш ? Твоята кола е минала доста тестове на окачването, преди да се изберат заводските настройки. Ясно е монетата има много страни, но е добре да сме реалисти и да си признаем, че вярваме в каквото ни е удобно. И аз го правя, но се старая да е все по-малко .... и за това признавам, че F11 X drive със 17ки неодазвива зверски и се клати, но аз няма да си сменя джантите и окачването, защото искам поне 1 от колите да е лодка.
За да не съм офтопик, ще кажа пак, че рън флат моделите на Мишлен са много по-комфортни от тези на Пирели, Конти и Гудиър ....
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Не че нещо, ама ако искаш да вози като лодка откровенно си объркал марката.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
DigitalExile написа:Не че нещо, ама ако искаш да вози като лодка откровенно си объркал марката.
Не, аз си харесвам марката, но не искам да минавам на седма серия за сега. А мерцедесите (C-klasse) и те са горе-долу такива, понеже и такова имам. A-klasse изобщо не я коментирам.. .
Та коя "марка" визираш, че може да е ОК? VW и някои Аудита, Фордове?
Най-добре някой ситроен може би?
Естествено, че някъде има пружини, които ще правят нещата по-добре, без да са с голям ефект на лодка.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
SpeedyMan написа:DigitalExile написа:Не че нещо, ама ако искаш да вози като лодка откровенно си объркал марката.
Не, аз си харесвам марката, но не искам да минавам на седма серия за сега. А мерцедесите (C-klasse) и те са горе-долу такива, понеже и такова имам. A-klasse изобщо не я коментирам.. .
Та коя "марка" визираш, че може да е ОК? VW и някои Аудита, Фордове?
Най-добре някой ситроен може би?
Естествено, че някъде има пружини, които ще правят нещата по-добре, без да са с голям ефект на лодка.
Е класа с AMG пакет и окачване или CLS, това са колите които возят най-добре за мен и имат добро поведение на пътя. Представи си го нещо като златната среда между спорт и да не друса много по наще пътища.
C и А класи изобщо не ги коментираме, те дори са на макферсон.
п.с Нексена е супер гума и принципно бих я предпочел пред Мишелин, защото с PS4 на втория сезон в определени ситуации беше ужас.

Това си е моя опит де, не ангажирам никой с него. Continental е много по гума от Мишелин за мен. GoodYear ми е средна работа, а любими са ми Vredestein свъшрват мега бързо, ама държат брутално.

Последна промяна DigitalExile на 19 Окт 2023, 22:19, променена общо 2 пъти
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Абе вие дето плюете по нексън, карали ли сте такива
35-цата на 300+коня така я карах с нексъна по завоите от Асеновград към Смолян, и колата не мърдаше...... та айде моля ви се 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Ама сега тва на мокро или на сухо? Щото на сухо всички държат, стига да не са от миналия век.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
само едно вкл по темата за гуми , че гледам че доста язвителни постове са се появили кой с какво излиза от завода, мишлен е боклук, гудиър и те, турските гуми и китайски са топ и прочие "лични впечатления" 1001% точни
нямам нищо против, човек най-вече си прави изводи от това което сам е изпитал
относно гумите първоначално вграждане на перформанс/спорт модели ... това са гуми с хомологизация ... ps5 за m4 с хомологизация НЯМА нищо общо с ps5 от магазина без одобрението (нито като конструцкия, нито като смеси) , това важи за повечето марки
и това не е така от днес, а още от 90те има такива "жокери" и производителите много добре ги ползват - та всяка марка им такива
относно боклуците мишлен и прочие премиум гуми, всеки модел излиза с много различни "рецепти" , има 225/40/18 примерно поне 3 различни етикета на PS5 примерно, уж гумата е един и същи размер ама лека разлика в етикета за шум, сцепление на мокро и тн
успех на всички с избора на гуми и най-вече разумно поведение спрямо пътя (до колкото той е път) води до безопасност
нямам нищо против, човек най-вече си прави изводи от това което сам е изпитал
относно гумите първоначално вграждане на перформанс/спорт модели ... това са гуми с хомологизация ... ps5 за m4 с хомологизация НЯМА нищо общо с ps5 от магазина без одобрението (нито като конструцкия, нито като смеси) , това важи за повечето марки

относно боклуците мишлен и прочие премиум гуми, всеки модел излиза с много различни "рецепти" , има 225/40/18 примерно поне 3 различни етикета на PS5 примерно, уж гумата е един и същи размер ама лека разлика в етикета за шум, сцепление на мокро и тн
успех на всички с избора на гуми и най-вече разумно поведение спрямо пътя (до колкото той е път) води до безопасност
- SpeedyMan
- ентусиаст
-

Някой има ли мнение за Гиславед евро фрост 6? Обмислям покупката на такива гуми с размер 205/55/16.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Назад някъде пишеше, че са гадни. Ама не знам дали модел 6 или някой от по-старите.
Днес 245 45 19 ако не бъркам размера,че вече са много Джаковете...излязоха над 2К в...един магазин с Д... отпред.По убави немаше...
Колата е обута заводски с един олигофенски размер та чак кучетата да се смеят...като с един акумулатор дето смених днес на пасат 2017та дизел 68А за старт/стоп 190 коня дизел...
Сега е това дето трябва...а гумите останаха за някой друг на 20км от дилъра...
Колата е обута заводски с един олигофенски размер та чак кучетата да се смеят...като с един акумулатор дето смених днес на пасат 2017та дизел 68А за старт/стоп 190 коня дизел...

Сега е това дето трябва...а гумите останаха за някой друг на 20км от дилъра...

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Някой може ли да ми обясни каква я тая хомосексуална проява?
Аз си пуснах поръчката на ниската цена и изрично написах, че искам гуми с дот от 23та.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
От различни доставчици са, Автогуми внасят част от гумите, но малко си падат и като търговец, аз за това ги избягвам. Продават гумите и на Медина-Мед, Диана и останалите вносители.
На този който пише доставка до 2 дни съм почти сигурен,че е от Дианата - https://diana-ltd.com/tire?38482 , а там с отстъпка идва 266.17 лв / парчето (отстъпка има всеки клиент на А1 с клубната си карта)
Съвета ми е да си откажеш поръчката и да си ги купиш от Дианата от където всъщност са, не е нужно да ползваш прекупвач и да му набиваш излишни пари, 80 лева са си 80 лева, може да си купиш нещо друго.
Ако бяха GoodYear щях да ти кажа същото ама да си ги купиш от Медина-Мед защото те са вносителя на тази марка, общо взето това е положението, колкото по малко се ползват прекупвачите, толкова по добре.
На този който пише доставка до 2 дни съм почти сигурен,че е от Дианата - https://diana-ltd.com/tire?38482 , а там с отстъпка идва 266.17 лв / парчето (отстъпка има всеки клиент на А1 с клубната си карта)
Съвета ми е да си откажеш поръчката и да си ги купиш от Дианата от където всъщност са, не е нужно да ползваш прекупвач и да му набиваш излишни пари, 80 лева са си 80 лева, може да си купиш нещо друго.
Ако бяха GoodYear щях да ти кажа същото ама да си ги купиш от Медина-Мед защото те са вносителя на тази марка, общо взето това е положението, колкото по малко се ползват прекупвачите, толкова по добре.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
DigitalExile написа:Съвета ми е да си откажеш поръчката и да си ги купиш от Дианата от където всъщност са, не е нужно да ползваш прекупвач и да му набиваш излишни пари, 80 лева са си 80 лева, може да си купиш нещо друго.
Така и ще направя. Те не са звъннали още, така че ми е през шмайзера.
Направо звънкам на Диана! Кой кое внася е много ценна информация! Благодаря!