Средното образование в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Средното образование в България

Мнение от E34 » 04 Фев 2016, 17:46

IMG_20160130_215204.jpg

Пичуе не че нещо ма тва го е писал току що пенсиониран УЧИТЕЛ! Аз лично намерих 7 правописни грешки. Не мисля, че е нормално. Толкова за средното, а и въобще за образованието в БГ.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 04 Фев 2016, 18:37

E34 написа:
IMG_20160130_215204.jpg

Пичуе не че нещо ма тва го е писал току що пенсиониран УЧИТЕЛ! Аз лично намерих 7 правописни грешки. Не мисля, че е нормално. Толкова за средното, а и въобще за образованието в БГ.

емчи ко пък? чувешку е даса гриши сепак :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 04 Фев 2016, 19:24

E34 написа:
IMG_20160130_215204.jpg

А,сега да обясните!И,по-подробно за нас неуките,моля!Не,че нещо,но да се знае за пълните членове и използуването на миналото време като свидетел на събитията.И,защо Вие не бяхте на ниво с изразяването,ами простеете?
Последна промяна Benord на 04 Фев 2016, 19:37, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Фев 2016, 19:36

Екстра си е средното, аз лично съм по-доволен от него отколкото от висшето (особено последната ми специалност)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Фев 2016, 19:41

Аз ги докарах до 6 грешки но нямам претенции да съм точен , интересно колко са наистина .Или са 7 :mhihi: не смея да твърдя със сигурност понеже съм неук и бачкам у горското .
IMG_20160130_215204.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от d_r_a_g_o » 04 Фев 2016, 20:00

E34 написа:
IMG_20160130_215204.jpg

Вместо да се заяждаш за простотии го гледай от другата страна- в момента в който 90% от учениците се научат да пишат САМО с такива грешки образованието ни директно ще скочи с 27 нива нагоре. На фона на тоталната неграмотност и откровено малоумни ученици няколко дребни грешки от който и да е са без значение.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Фев 2016, 20:12

Jordana написа:
IMG_20160130_215204.jpg
Изображение :lol:
Май са това наистина,но може пък заради правопис да е пенсионирана :mrgreen:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 04 Фев 2016, 21:14

Benord написа:А,сега да обясните!И,по-подробно за нас неуките,моля!Не,че нещо,но да се знае за пълните членове и използуването на миналото време като свидетел на събитията.И,защо Вие не бяхте на ниво с изразяването,ами простеете?

Кво да обяснявам джанъм...или не виждаш грешките...или за теб е нормално даскал да пише неграмотно? Ся между другото "Ви" се пише, когато е уважително обръщение към 2-ро лице ЕДИНСТВЕНО число, а когато е към множествено число си е с малка буква ма тва са бели кахъри на фона на "мойте" "с който" "искренни" "развалнувахте". Аз разбирам, че жената е искала да внесе драматизъм и може да се е вълнувала, ма тва е учител...или аз съм много старомоден или таа държава верно е в батака тотално и такива професии кат даскала, попа и кмето хич не са тва което тряя да са!

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Фев 2016, 15:10

E34 написа:
Benord написа:А,сега да обясните!И,по-подробно за нас неуките,моля!Не,че нещо,но да се знае за пълните членове и използуването на миналото време като свидетел на събитията.И,защо Вие не бяхте на ниво с изразяването,ами простеете?

Кво да обяснявам джанъм...или не виждаш грешките...или за теб е нормално даскал да пише неграмотно? Ся между другото "Ви" се пише, когато е уважително обръщение към 2-ро лице ЕДИНСТВЕНО число, а когато е към множествено число си е с малка буква ма тва са бели кахъри на фона на "мойте" "с който" "искренни" "развалнувахте". Аз разбирам, че жената е искала да внесе драматизъм и може да се е вълнувала, ма тва е учител...или аз съм много старомоден или таа държава верно е в батака тотално и такива професии кат даскала, попа и кмето хич не са тва което тряя да са!

:shock: Много е странно, може би го е писал някой неин ученик или някой от нейния профил. Аз не пртендирам, че пиша 100% граматически правилно, но все пак пиша във форум и честно казано не ми пука особено :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Фев 2016, 15:18

Е може пък да е учителка по физическо, кво се напрягате толкова :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 05 Фев 2016, 16:47

bum_bum написа:Е може пък да е учителка по физическо, кво се напрягате толкова :mhihi:

Виж тва не се сетих :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 05 Фев 2016, 16:59

по физическо, по изобразително изкуство, по математика... Варианти бол. Всички обаче решихме, че е по БЕЛ :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Фев 2016, 16:47

Искате да кажете, че ако не е по български език няма проблем да пише като второкласник?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 06 Фев 2016, 16:59

При днешното ниво на грамотност бих казал че пише поне като магистър :mrgreen: Реално колкото и да са грозни тези грешки, още повече направени от учител, то голям процент от хората които прочетат това няма изобщо да забележат грешки. Едно време ако това беше контролно щеше да я цялото в червен химикал, но днес сякаш всички са неграмотни. Никого не защитавам, просто такава е днешната реалност. Всички се борят за оцеляване и никой не обръща внимание как пише детето му в общият случай. Особено па тоя пълен и празен член мале мале. Даже и аз преди 1-2 години разбрах аджеба как се разбира дали е пълен или не, но не си играя особено да го пиша правилно точно него. А повечето хора не слагат запетаи и прочее неща, които се набиват повече отколкото члена поне според мен.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Фев 2016, 17:10

Аз пък прочетох днеска в пресата, че 1/3 от 15- годишните не могат да четат... Мога само да си представя как са с писането... Ако тази статистика е вярна.... нЕам думи...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата