Въпрос за предимство...
Модератор: Общи модератори
Re: Въпрос за предимство...
uCnaHeTcA написа:Никой не ми отговори 'що, след като е забранен обратния, на тия, завиващите на дясно им свети Допълнителната зелена секция, а не Главната зелена такава... При положение, че 'щом е забранен обратния (завой), няма кой да пропускат, тъй като само те се включват в него платно
Мисля, че се сещам за кое кръстовище говориш.
Та ако им свети главната секция на кръстовище с ЕДИН светофар, помисли какво би означавало това зелено за останалите шофори, тези които ще се движат направо и тези които ще завиват наляво?

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
то може и нов спор да запаля
, но да кажа това дето четете че е забранен обратния на пешеходна пътека, е забрана за завой на пешеходна пътека, а не на кръстовище с такава... 

- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
Абе не съм изчел цялата тема, но ако този които прави обратния има стрелка на светофара за наляво, повтарям има стрелка не само зелена светлина, обратния е забранен, освен ако го няма този знак Ж9. Така го знам аз
.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ще се опитам пак да разясна ситуацията със стрелките на светофара и посоките на движение на автомобили.....
когато нещо не е забранено е разрешено...! така е! ето ,обаче какво разрешава и забранява секцията на светофара , за който говорим:
-ако той е светофар със зелена светлина и в нея няма стрелки -шофьора има право и му е разрешено и не му е забранено да се придвижи следд светофара във всички посоки на движение! права,лява,дясна и обратна....!
-ако светофара е с отделна секция, или с отделен светофар ,във който има стрелка някаква ,то шофьора има право да се придвижи след светофара само в посоката ,указана със стрелката и в никоя друга! т.е. ако стрелката сочи на ляво той има право да отиде само в ляво. не в дясно ,не на направо и не на обратно. обратният завой не е половин ляв! тва си е друга посока. т.е. ако стрелката сочи наляво имаме право да се придвижим само на ляво след светофара и в никоя друга посока. защото по тая логика ако е разрешено и да направим обратен завой, що да не продължиме и направо!?!? обратният завой е двоен ляв! 90+90 градуса! а движението направо е половин ляв! демек аха да тръгнем на ляво и си продължаваме направо! да ,ма не го правим, щото е забранено. както е забранено и да се придвижим след светофара и в обратна посока ,защото просто е разрешено единствено на ляво.
ето тва е логиката на разрешаване и забраняване. няма друга. останалите членове за правене на обратен завой ,цитирани по-горе изобщо нямат такова отношение за разрешеността на движение след светофара...
когато нещо не е забранено е разрешено...! така е! ето ,обаче какво разрешава и забранява секцията на светофара , за който говорим:
-ако той е светофар със зелена светлина и в нея няма стрелки -шофьора има право и му е разрешено и не му е забранено да се придвижи следд светофара във всички посоки на движение! права,лява,дясна и обратна....!
-ако светофара е с отделна секция, или с отделен светофар ,във който има стрелка някаква ,то шофьора има право да се придвижи след светофара само в посоката ,указана със стрелката и в никоя друга! т.е. ако стрелката сочи на ляво той има право да отиде само в ляво. не в дясно ,не на направо и не на обратно. обратният завой не е половин ляв! тва си е друга посока. т.е. ако стрелката сочи наляво имаме право да се придвижим само на ляво след светофара и в никоя друга посока. защото по тая логика ако е разрешено и да направим обратен завой, що да не продължиме и направо!?!? обратният завой е двоен ляв! 90+90 градуса! а движението направо е половин ляв! демек аха да тръгнем на ляво и си продължаваме направо! да ,ма не го правим, щото е забранено. както е забранено и да се придвижим след светофара и в обратна посока ,защото просто е разрешено единствено на ляво.
ето тва е логиката на разрешаване и забраняване. няма друга. останалите членове за правене на обратен завой ,цитирани по-горе изобщо нямат такова отношение за разрешеността на движение след светофара...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
SKISA написа:защото по тая логика ако е разрешено и да направим обратен завой, що да не продължиме и направо!?!? .
примерно защото когато, както си написал, има допълнителна секция или направо още един светофар за ляв завой, има случай когато свети червено...

а да питам по твойта логика...
има светофари 3 броя на кръстовището - за надясно, направо и наляво..
светва зелено за надясно и направо... след още половин минута светва и зелено на левия завой..(другите продължават да светят зелено)
е тога какво правим с обратния според теб? още ли е забранен и продължаваме да обикаляме квартала да търсим знак, който не трябва да е там...
или светофар без стрелки...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Mollov, ако не се лъжа беше "неспазване на светофарната уредба"
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Convertible написа:SKISA написа:защото по тая логика ако е разрешено и да направим обратен завой, що да не продължиме и направо!?!? .
примерно защото когато, както си написал, има допълнителна секция или направо още един светофар за ляв завой, има случай когато свети червено...![]()
а да питам по твойта логика...
има светофари 3 броя на кръстовището - за надясно, направо и наляво..
светва зелено за надясно и направо... след още половин минута светва и зелено на левия завой..(другите продължават да светят зелено)
е тога какво правим с обратния според теб? още ли е забранен и продължаваме да обикаляме квартала да търсим знак, който не трябва да е там...
или светофар без стрелки...
Да, караш докато намериш...Същя въпорс зададох на полицая и той ми каза, че ще карам докато видя такъв светофар или табела която позволява. Показа ми светофара, полицая, и ми каза, че показва посока нялво, а не обратен завой.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
SKISA, как може указателен знак да ти припокрива значението/"силата" на светофара бре?!? Ти сериозно ли го каза това? КЪДЕ ГО ПИШЕ В ЗАКОНА???
А, ако не си наясно, когато имаш знаци и светофарна уредба, знаците (еле па когато е указателна табела) губят за сметка на светофара... т.е. в случая дори наличието на Ж9 е без значение, след като има светофар, който регламентира придвижването наляво т.е. трябва да "слушаш" само светофара, знак-а не важи... btw. Ж9 е знак със силата на табела (указателна)...
alpina, според мен куката те е пуснал по пързалката... ако беше поискал да ти пише акт и да си напишеш опровержение, акт-а щеше да падне... а така "несъобразяване със светофарната уредба" може да значи 5 неща...
А, ако не си наясно, когато имаш знаци и светофарна уредба, знаците (еле па когато е указателна табела) губят за сметка на светофара... т.е. в случая дори наличието на Ж9 е без значение, след като има светофар, който регламентира придвижването наляво т.е. трябва да "слушаш" само светофара, знак-а не важи... btw. Ж9 е знак със силата на табела (указателна)...
alpina, според мен куката те е пуснал по пързалката... ако беше поискал да ти пише акт и да си напишеш опровержение, акт-а щеше да падне... а така "несъобразяване със светофарната уредба" може да значи 5 неща...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
и на мен ми се струва, че малко така нали с тоя акт си вътре, щото това и като червено може да се тълкува... което си е сериозно нарушение
ма куки кво да ги правиш
А иначе още малко ще стане така, че гледайки знаците ще трябва да спираме на стоп когато светофара свети зелено..

А иначе още малко ще стане така, че гледайки знаците ще трябва да спираме на стоп когато светофара свети зелено..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
GRIPEN написа:uCnaHeTcA написа:Никой не ми отговори 'що, след като е забранен обратния, на тия, завиващите на дясно им свети Допълнителната зелена секция, а не Главната зелена такава... При положение, че 'щом е забранен обратния (завой), няма кой да пропускат, тъй като само те се включват в него платно
Мисля, че се сещам за кое кръстовище говориш.
Та ако им свети главната секция на кръстовище с ЕДИН светофар, помисли какво би означавало това зелено за останалите шофори, тези които ще се движат направо и тези които ще завиват наляво?
Ако си от Русе, имам предвид Волов... Принципно случката е като идваш отдолу и ще правиш обратен най-горе на кръстовището с Чародейките и Дружбите... На тези, идващи от Чародейките, им свети допълнителната зелена секция, а на мен - главната...
'Що светело стрелката - еми на 4 ленти с 4 светофара, ако не свети стрелка, то ще стане е*аси мелето

Както се каза - стрелката на ляво ЗАБРАНЯВА движението на ПРАВО и на ДЯСНО, защото си има отделни ленти и светофари за тези движения

Продължавам с моя въпрос:
uCnaHeTcA написа:Никой не ми отговори 'що, след като е забранен обратния, на тия, завиващите на дясно им свети Допълнителната зелена секция, а не Главната зелена такава... При положение, че 'щом е забранен обратния (завой), няма кой да пропускат, тъй като само те се включват в него платно

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Може би вземаш неправилно обратния завой ,затва не те изчакват.

petio_bmw 318is написа:Може би вземаш неправилно обратния завой ,затва не те изчакват.![]()
![]()
Как, надясно ли

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Ляв завой с напълно навит дясен волан.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Mollov написа:SKISA, как може указателен знак да ти припокрива значението/"силата" на светофара бре?!? Ти сериозно ли го каза това? КЪДЕ ГО ПИШЕ В ЗАКОНА???
изобщо не говоря за никакви знаци ,а за това ,че стрелката на зеления светофар разрешава движение след светофара САМО наляво.. точно ,щото слушам светофара завивам само на ляво ,а не надясно ,направо или обратно...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
uCnaHeTcA написа:petio_bmw 318is написа:Може би вземаш неправилно обратния завой ,затва не те изчакват.![]()
![]()
Как, надясно лиА може би не знаят кой е с предимство, за т'ва не ме изчакват
Възможно е... А може би там НЕ е разрешено да правиш обратен завой- също възможно

uCnaHeTcA написа:uCnaHeTcA написа:Никой не ми отговори 'що, след като е забранен обратния, на тия, завиващите на дясно им свети Допълнителната зелена секция, а не Главната зелена такава... При положение, че 'щом е забранен обратния (завой), няма кой да пропускат, тъй като само те се включват в него платно
А може би им свети секцията за десен завой защото крайната дясна лента е САМО за десен завой... И докато от твоя светофар пускат колите НЕ е проблем хората да си правят десният завой