Лаптоп или обикновен компютър!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Лаптоп или Обикновен компютър!?

Лаптоп
118
57%
Обикновен
89
43%

Общо гласове : 207
младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 18 Фев 2009, 20:04

засега и анонимен :mhihi: :mhihi: ама да видим нашите "пазители" на родното какво ще измъдрят :help: :help:
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 18 Фев 2009, 21:48

Escape написа:лаптоп лаптоп лаптоп ...

Заеби ги ПЦ-тата. Верно че са по евтини, ама ПЦ-то веднъж сложиш ли го, няма мърдане. И дет се вика, не можеш да си легнеш и да си гледаш филм в леглото ;)

+1 глас за лаптоп.

Новите лаптопи са толкова евтини, че не е проблем да си земеш машина с еквивалентна производитеност на ПЦ, че дори и по добре (лаптопа ми е с видео карта 1 ГБ, докато ПЦ-то е с няква мижава 256МБ-ва). Сега като се замисля, този моя лаптоп е обиколил света. С ПЦ щеше да е по трудно :) особено качването по самолети. Голямо предимство си е като ходиш насам натам, щото навсякъде има безплатен Уи-Фи.

1. Зависи от разположението - аз лягам в хола или в леглото и пак си гледам филм от ПЦ-то
2. Карта с 1Gb памет няма, камо ли лаптопска - 1Gb да, ама built-in, шеърната с рама

;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 18 Фев 2009, 22:02

Archangel написа:
1. Зависи от разположението - аз лягам в хола или в леглото и пак си гледам филм от ПЦ-то
2. Карта с 1Gb памет няма, камо ли лаптопска - 1Gb да, ама built-in, шеърната с рама

;)

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:
Сега искаш да ми кажеш че не знам какво има в лаптопа ми ;)

За да не преливаме от пусто в празно, моята е :
NVidia GeForce 9600M GT .... 1Gb.....

колежке (ако си спомням правилно), нещо се изказахме непотготвена ми се струва ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 18 Фев 2009, 23:33

vlad0 написа:
Fking написа:от 5 години само на лаптопи карам
в момента един 17" за основен (+22" монитор към него за втори дисплей+ 6 външни харда) и един 15" за из път (скоро мисля да го заменям с 10" mini note)
и един 3.8" телефон/джобен компютър с mobile windows :> (htc HD)

но скоро мисля пак да минавам на настолен за основен, за да си навържа 3-4 22" монитора + много хард, много процесори и много рам :)

лаптопите пак ще стоят де

ти да нямащ собствен Big Brother :++ :twisted:

хехе, епа в 21-ви век сме браточка :)

п.с.
такъв ми е бизнеса просто

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от duh4e » 19 Фев 2009, 9:44

От доста години се занимавам с продажбата на всякакви видове компютри и винаги съм питал клиентите ми за какво ще го използват. Ако не е свързан с работата или клиента не си седи много в къщи винаги им препоръчвам да си вземат PC-та. Не защото ще спечеля повече от тях, а защото лаптопа като конфигорация има много малка база за упгрейди и се получава така, че една година след като са си купили най супер дупер мега якия и бърз лаптоп на пазара идват и ми викат "ама тая игра не иска да ми тръгне..." И кво правим зимаме си нов лаптоп а стария го подаряваме на бабата да се учи как се играе NFS! Докато PC-то мога да го правя като ново с по 300 лева на година! Лаптопа е преносим компютър и е редно да се използва като такъв за един дом си трябва домашен настолен компютър с всичките му благинки които предлага.
Най добре е човек да си има и двете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Фев 2009, 10:48

Escape написа:
Archangel написа:

;)

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:
Сега искаш да ми кажеш че не знам какво има в лаптопа ми ;)

За да не преливаме от пусто в празно, моята е :
NVidia GeForce 9600M GT .... 1Gb.....

колежке (ако си спомням правилно), нещо се изказахме непотготвена ми се струва ;)

Не искам да обръщаме темата на хардуерна дискусия, но все пак ме чопли отвътре да ти покажа характеристиката на картата:

* Codename NB9P
* Core Speed 500 MHz
* Current Consumption 23 Watt
* DirectX DirectX 10, Shader 4.0
* Max. Amount of Memory 1024 MB
* Dedicated Amount of Memory 512MB
* Memory Bus Width 128 Bit
* Memory Speed 800 MHz
* Memory Type GDDR2, GDDR3
* Pipelines 32 - unified
* Series GeForce 9M
* Shader Speed 1250 MHz
* Technology 65 nm
* Transistors 314 Million

512Мб памет си има самата карта, когато се натовари останалото ти го изяжда от рамта. А че всеки продавач ще напише, че си има 1Гб е нормално, но недей да се лъжеш, особено за лаптопите нещата са много разтегливи.
Характеристиките й са като на моята архаична AGP карта в десктоп ПЦ-то общо взето. Също така е по-важно паметта каква й е и колко бита е шината, отколкото колко мегабайта има.
Карта със 128-битова шина за новите игри е значително по-бавна от такава със 256-битова, ако ще 256-битовата да има 256мб памет.

И не помниш добре - колега съм ти
;)
Последна промяна Archangel на 19 Фев 2009, 11:57, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 19 Фев 2009, 11:05

Archangel написа:
Не искам да обръщаме темата на хардуерна дискусия, но все пак ме чопли отвътре да ти покажа характеристиката на картата:

* Codename NB9P
* Core Speed 500 MHz
* Current Consumption 23 Watt
* DirectX DirectX 10, Shader 4.0
* Max. Amount of Memory 1024 MB
* Dedicated amount of memory 512MB
* Memory Bus Width 128 Bit
* Memory Speed 800 MHz
* Memory Type GDDR2, GDDR3
* Pipelines 32 - unified
* Series GeForce 9M
* Shader Speed 1250 MHz
* Technology 65 nm
* Transistors 314 Million

512Мб памет си има самата карта, когато се натовари останалото ти го изяжда от рамта. А че всеки продавач ще напише, че си има 1Гб е нормално, но недей да се лъжеш, особено за лаптопите нещата са много разтегливи.
Характеристиките й са като на моята архаична AGP карта в десктоп ПЦ-то общо взето. Също така е по-важно паметта каква й е и колко бита е шината, отколкото колко мегабайта има.
Карта със 128-битова шина за новите игри е значително по-бавна от такава със 256-битова, ако ще 256-битовата да има 256мб памет.

И не помниш добре - колега съм ти
;)

Първо сори колега, че не съм те запомнил. Не знам защо те сбърках :) явно има някоя колежка с подобен ник :bchug:

Иначе за видео картата, съм 100% съгласен с теб. Явно ти бях прочел на криво поста първия път и разбрах че изобщо няма карти по 1ГБ само вградени с които ти задаваш колко рам да ти ползват.

Та така, мистерията разрешена :) в случая си прав :D

Предишна

Назад към Извън Темата