Лаптоп или обикновен компютър!?
Модератор: Общи модератори
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Escape написа:лаптоп лаптоп лаптоп ...
Заеби ги ПЦ-тата. Верно че са по евтини, ама ПЦ-то веднъж сложиш ли го, няма мърдане. И дет се вика, не можеш да си легнеш и да си гледаш филм в леглото![]()
+1 глас за лаптоп.
Новите лаптопи са толкова евтини, че не е проблем да си земеш машина с еквивалентна производитеност на ПЦ, че дори и по добре (лаптопа ми е с видео карта 1 ГБ, докато ПЦ-то е с няква мижава 256МБ-ва). Сега като се замисля, този моя лаптоп е обиколил света. С ПЦ щеше да е по трудноособено качването по самолети. Голямо предимство си е като ходиш насам натам, щото навсякъде има безплатен Уи-Фи.
1. Зависи от разположението - аз лягам в хола или в леглото и пак си гледам филм от ПЦ-то
2. Карта с 1Gb памет няма, камо ли лаптопска - 1Gb да, ама built-in, шеърната с рама

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Archangel написа:
1. Зависи от разположението - аз лягам в хола или в леглото и пак си гледам филм от ПЦ-то
2. Карта с 1Gb памет няма, камо ли лаптопска - 1Gb да, ама built-in, шеърната с рама

Сега искаш да ми кажеш че не знам какво има в лаптопа ми

За да не преливаме от пусто в празно, моята е :
NVidia GeForce 9600M GT .... 1Gb.....
колежке (ако си спомням правилно), нещо се изказахме непотготвена ми се струва

vlad0 написа:Fking написа:от 5 години само на лаптопи карам
в момента един 17" за основен (+22" монитор към него за втори дисплей+ 6 външни харда) и един 15" за из път (скоро мисля да го заменям с 10" mini note)
и един 3.8" телефон/джобен компютър с mobile windows :> (htc HD)
но скоро мисля пак да минавам на настолен за основен, за да си навържа 3-4 22" монитора + много хард, много процесори и много рам
лаптопите пак ще стоят де
ти да нямащ собствен Big Brother![]()
хехе, епа в 21-ви век сме браточка

п.с.
такъв ми е бизнеса просто
От доста години се занимавам с продажбата на всякакви видове компютри и винаги съм питал клиентите ми за какво ще го използват. Ако не е свързан с работата или клиента не си седи много в къщи винаги им препоръчвам да си вземат PC-та. Не защото ще спечеля повече от тях, а защото лаптопа като конфигорация има много малка база за упгрейди и се получава така, че една година след като са си купили най супер дупер мега якия и бърз лаптоп на пазара идват и ми викат "ама тая игра не иска да ми тръгне..." И кво правим зимаме си нов лаптоп а стария го подаряваме на бабата да се учи как се играе NFS! Докато PC-то мога да го правя като ново с по 300 лева на година! Лаптопа е преносим компютър и е редно да се използва като такъв за един дом си трябва домашен настолен компютър с всичките му благинки които предлага.
Най добре е човек да си има и двете.
Най добре е човек да си има и двете.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Escape написа:Archangel написа:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сега искаш да ми кажеш че не знам какво има в лаптопа ми![]()
За да не преливаме от пусто в празно, моята е :
NVidia GeForce 9600M GT .... 1Gb.....
колежке (ако си спомням правилно), нещо се изказахме непотготвена ми се струва
Не искам да обръщаме темата на хардуерна дискусия, но все пак ме чопли отвътре да ти покажа характеристиката на картата:
* Codename NB9P
* Core Speed 500 MHz
* Current Consumption 23 Watt
* DirectX DirectX 10, Shader 4.0
* Max. Amount of Memory 1024 MB
* Dedicated Amount of Memory 512MB
* Memory Bus Width 128 Bit
* Memory Speed 800 MHz
* Memory Type GDDR2, GDDR3
* Pipelines 32 - unified
* Series GeForce 9M
* Shader Speed 1250 MHz
* Technology 65 nm
* Transistors 314 Million
512Мб памет си има самата карта, когато се натовари останалото ти го изяжда от рамта. А че всеки продавач ще напише, че си има 1Гб е нормално, но недей да се лъжеш, особено за лаптопите нещата са много разтегливи.
Характеристиките й са като на моята архаична AGP карта в десктоп ПЦ-то общо взето. Също така е по-важно паметта каква й е и колко бита е шината, отколкото колко мегабайта има.
Карта със 128-битова шина за новите игри е значително по-бавна от такава със 256-битова, ако ще 256-битовата да има 256мб памет.
И не помниш добре - колега съм ти

Последна промяна Archangel на 19 Фев 2009, 11:57, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Archangel написа:
Не искам да обръщаме темата на хардуерна дискусия, но все пак ме чопли отвътре да ти покажа характеристиката на картата:
* Codename NB9P
* Core Speed 500 MHz
* Current Consumption 23 Watt
* DirectX DirectX 10, Shader 4.0
* Max. Amount of Memory 1024 MB
* Dedicated amount of memory 512MB
* Memory Bus Width 128 Bit
* Memory Speed 800 MHz
* Memory Type GDDR2, GDDR3
* Pipelines 32 - unified
* Series GeForce 9M
* Shader Speed 1250 MHz
* Technology 65 nm
* Transistors 314 Million
512Мб памет си има самата карта, когато се натовари останалото ти го изяжда от рамта. А че всеки продавач ще напише, че си има 1Гб е нормално, но недей да се лъжеш, особено за лаптопите нещата са много разтегливи.
Характеристиките й са като на моята архаична AGP карта в десктоп ПЦ-то общо взето. Също така е по-важно паметта каква й е и колко бита е шината, отколкото колко мегабайта има.
Карта със 128-битова шина за новите игри е значително по-бавна от такава със 256-битова, ако ще 256-битовата да има 256мб памет.
И не помниш добре - колега съм ти
Първо сори колега, че не съм те запомнил. Не знам защо те сбърках

Иначе за видео картата, съм 100% съгласен с теб. Явно ти бях прочел на криво поста първия път и разбрах че изобщо няма карти по 1ГБ само вградени с които ти задаваш колко рам да ти ползват.
Та така, мистерията разрешена