Автоборсите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 15 Яну 2009, 1:12

Nasti написа:на дърво не чукам искам документи... и нямам проблеми...

искам документ от нотариус искам фактура и защитавам клиента... тва е

1-во документ от нотариус после ф-ра от автокъщата, да не дава господ - гоня нещата като питбул, ако някой иска може да пробва гоня интерена на клиентите до последно!!!!

Ние сме автокъща с име и за 5-6-10 хиляди лева няма да се изложим!!!!

Така трябва да е :yes:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 15 Яну 2009, 10:26

kusho написа:По цял свят, клиентът е Цар!
У нас обратно. Имал притенции-гаден наглец, гледа всичко-тоя къде се намира? на разбирач ли са прай?
Клентът трябва да бъде мамен, лъган, ограбен и *бан. Та да може после "търговеца" гордо по нашенски да каже:"Как го набутах, на тоя бунак"

Клиента е прав ?... това е стока втора ръка и ние не сме вътре в моторите или ходивите части че да знам колко е амортизирана. Ако си мисли че ще си купи кола втора употреба без да трябва да смени нещо се лъжи. Ето това е българския клиент. Има ги търговците дето мамят и ебат, но те в момента залязват. Накрая ще останат само големите автокъщи , където се продават читави коли втора употреба.

Аз не мога да разбера , оня ден боядисвахме капак , калници и предна броня на една кола , които бяха побити от камъчки. Е това тотална щета ли я прави? Била боядисвана , еми няма да казвам в кои представителства на нови коли са пак боядисвани ! Няма да казвам как по гаранция отиваш да си сменяш маслото , а те ти сменят само филтъра !

Повечето 'купувачи' са заделили 4000лв и искат да си купят възможно наи хубавата и лъскава кола. Добре , ама аз съм виждал такива коли които съм и праил основна мивка(пране , пастиране и мотор) да не се пипнат с течение на месеци ! Е какви купувачи с притенциите сте.
Мога да кажа че съм виждал кола на 240хил км , която вътре изглеждаше все едно човек не е сядал, а беше с кожен салон. Нямам никакво значение на колко хил.км е , може и на 100 да е ама да и е взет живота. Това е стока втора употреба и се гледа състоянието. До сега не съм върнал клиент които ми е казал даи да закараме тая кола при маистор. Няма и да го направя , имаме си дилърски номера с които си караме и тестваме колите наи редовно ( такива номера струват 1100лв)
Даже съм си мислил с гаранция да ги даваме , ама БЪЛГАРСКИЯ КЛИЕНТ си мисли че има уловка! Щото на другия салон ще я има колата ама ще е с 1000лв по евтина ! Ето това е българския клиент , дълбоко заблуден.

За пример , вчера си избирам ЛСД ТВ . Правя се на ударен в техномаркета. Две млади момчета надъхани като мен ми помагат в избора. Еми почнах да се чудя кое да взема Х или У. Х беше с 20лв по евтин , дам и веднага те ми го предложиха. Еми разбира се че ще ми го предложат щот не се харчи и разчитат на балъми. :mhihi: да изчистят складовата наличност ;)
ИзображениеИзображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 15 Яну 2009, 10:57

Абе реално си мисля че въпроса опира предимно до пари, защото ДА така е повечето търговци нема кво да се лъжем са бивши или прикрити престъпници и тяхната цел е да те измамят както дойде.
От друга страна клиента иска ако може да вземе млад кон на полвината цена на старо магаре. Неможе да има теми каква е36 мога да си купа за 3000лв, пък дори и 316, щот като им кажеш неможе да намериш те се амбицират и изкопават някоя и след 1 месец почват да псуват, таблото гасне, рейката тече, не пали, гори 30 и кво ли още не. Ами нормално за 3 бона толкова. Ама реално и клиента не е виновен, той не е глупак да иска за 3 бона кола, просто няма пари, значи е въпрос на пари ;)

Друг въпрос е, че ОК няма перфектна кола втора ръка, но нека разбирачите продавачи не се бъркат в избора на клиента. Кво като гледа, негово право е, негови са си парите, квото реши тва е! Той е царя! Лично за мен е върха на простотията като отида някъде и ми се повтарая перфектна, супер, хипер и така, а ако поне малко отбираш от коли виждаш че е ебати каляската. И почват да те питат добре бе кво и е? И като кажеш ти си виновен. Още по весело е като кажеш искам да ми я погледнат в еди кой си сервиз и ще си платя разходите. Отговора в повечето случаи е аааа не, гледай си я тук и ако я искаш я взимай тва е. Ми кво да кажа българщина в най-чистия смисъл.
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 15 Яну 2009, 11:14

Не са бивши и не са прикрити, явни босове на якудза, коза ностра и руската мафия сме всичките, продаваме освен коли: оръжие, човешки органи, наркотици, занимаваме се с трафик на хора, изнудване, убийства и рекет!
За кво мислиш че автовозите карат с резервоари по 1000 литра, вътре крием всичко, а наемаме тия с големите мускули дето дърпат автобуси и т.н. глупости да ни бутат камионите...

Пецата носеше едно сърце и 2 пакета кокаин, ама се прецакала опаковката и като имплантирали (разбира се в полеви условия за да е по-цветно) сърцето, оня се превърнал в спиди гонзален и сега работи с нас в екип, на бегом тича до германия да ги зарежда с наркотици, правим му и автокъща да има кво да прави през свободното си време...
нали е престъпник няма как да няма автокъща
Ти си ненормален да знаеш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 15 Яну 2009, 12:00

Не казах всички хубаво е да четеш внимателно преди да се засягаш ;)
Всъщност ако бях нормален едва ли щях да си седа в България ама тва е друг въпрос :mhihi:
А и пропусна да напишеш към обвиненията и автоджамбазтвото :winky:

П.С. Тайно винаги съм знаел че в България са най-честните хора които с къртовски труд без измама са си спечелили всичко. И благодарение на това и нашето прословуто трудолюбие имаме най-много черни кайени на глава от населението в целия свят. И каквато и тема да се пусне за това винаги ще има 2-3 дето ще отстояват със зъби и ноки колко чесни са били и как видиш ли в конкретния техен бизнес всичко е прозрачно. Вярно може да сте честни не ви познавам лично, но нека не сме като щраусите с главите в земята и поне пред себе си да признаем истината. Но ти сега не ми се ядосвай тва мойто както казват форумните спецове е българска злоба щот аз нямам пък тиимап много и затва. :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от Nasti » 15 Яну 2009, 12:10

Знаеш ли, най-смешното е, че в България всички разбират от всичко... еле на маса.. тва коли, футбол, политика, НЕМА ТАЙНИ!!!

Аз съм чувал репликата, "кво се оплаквате вие бе, ходите в Италия купите докарате измиете и взимате по 2-3 хиляди лева"
Нещата не са точно така, аз нямам нищо против да заведа който иска и да види за кво иде реч да направим едно реалити шоу тип "живота на другите" изкарай около нас 1 месец и пак ще си говорим

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 15 Яну 2009, 12:25

Както сами се сещате истината е някъде по средата. Има търговци които гледат да съживят кола от морга и да я продадат, има и хора които се стремят да си връщат клиентите след време. Клиентите са също такива. Без пари ако може, ама да е качествено. А пък ако случайно е евтина, то пък и има нещо. Ама какво се чудите, вижте цялата ни държава на какво дердже е.
Аз мойта кола си я купих от Горубляне и честно казано всички коли които търговеца имаше си заслужаваха. И ако се наложи да я сменям, със сигурност ще проверя какво има при него.

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 15 Яну 2009, 12:29

ЗНаеш ли тук съм съгласен, така е разбирачи сме българите, а в комбинация със зависта нямаме равни.
Аз самия бях за кратко в този бизнес и вероятно нямам твоя опит, но сам стигнах до заключението че хич не е лесна работа и не е толкова розово от страни, да изкарават се пари но на каква цена и готов ли си да я платиш? Аз лично не съм и точно затова се отказах.

Въпроса беше че за мен между продавачите на автомобили втора ръка се крият много автоджамбази, а ти се засегна все едно съм обвинил теб лично. Молбата ми е да се гледа по общо на нещата когато темата е от общ, а не от личен характер.
Както и да е, дано сега ме разбра.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Яну 2009, 12:34

Алеко, не един месец брат ,то един път да уцели читаво ходене и ще им хареса :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Кат се сетим за "Актросите" :mhihi: :mhihi: :mhihi: и ми се приревава Италия - България - 48 часа едвам ни стигнаха :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Кат се сетим за скоростите на Паджерото и пак ми се реве :mhihi:

Кат се сетим за урагана "Кирил" и пак испадам в истерия 4 часа на пътя затрупан в снега - Сървайвър баце ма в Алпите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Кат се сетим и за купуваните по телефона коли даже без да ги виждам н аснимка и пак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аве а за пукане на гума на 306-цата , и как спят 3 души в тая 306ца двуврата :mhihi:

Аве а за поздравявам те с предна лева? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А как объркахме ферибота? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: и стигнахме на о.Крит :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А как съм се прибирал от Западна Европа със 1стотинка в джоба? :mhihi:

А за пътуването със Врачанските камиончета /Влакчета на ужаса/ напрооооо не за приказване - как от Враца до Монтана имахме три повреди. Как сме се палили в Сърбия. В Хърватска ни водииха на съд :mhihi:

Елате не е лошо ,заповядайте с нас.... доволни ще останете! :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Мнение от Nasti » 15 Яну 2009, 12:35

Dimo - Не бе ти не ме разбра, аз не съм се обидил, обърнах го на майтап, просто бизнеса от вътре не е това което е от страни, а че се изкарват пари - да факт, а че се мръзне на -10 -15 да разтовариш камион, пък паднали акумулатори, колите не палят, пък после мери антифризи и т.н., пък продаваш колата и през това време докато седи на плаца се счупи нещо и после правиш и продаваш на зад... нищо де, всеки който иска може да пробва...около мен много хора работиха пък се отказаха...

хахахахаха Пеца, едно ходене и ще им се сгади верно е... а на път с кола на кажи речи 700 000км. защото няма друга... м? хахахахахах
А гадните сандвичи в Словения и на гриловете в Италия дето после ти излизат киселини дето ако ги изплюеш, ще се разяде блока на колата..
А хотела с топла вода по 2 часа на ден, а автовозаджия полуидиот тип "намери ми гуми за типо" и "имаш ли биче" с бременната му жена в 7-и месец в кабината на автовоза където мирише на зла гад....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 15 Яну 2009, 12:44

С удоволствие бих дал пари за нещо за читаво като клиент, стига да съм сигурен че това е така. Но напоследък се уверявам, че цената и качеството на даден продукт нямат нищо общо. Никаква гаранция нямам, че като дам с 2-3 хиляди повече за кола която струва 4-5 хиляди лева, то тази кола ще е в топ състояние. Няма как да го видиш това даже и по майстори да я караш. Заради това, предпочетох да си купя по-евтина с ясното съзнание, че след това трябва да набутам още 2 хиляди за части само и да ми стъпи малко по-скъпо от уж много запазените в "перфектно техн, състояние" "уникални" автомобили. Сега поне знам какво съм сменил и си знам какви части съм сложил и че след това няма на кой друг да се сърдя освен на мене си. А иначе какво - купуваш кола с по-висока цена и след това пак се почва ваденето, може да е по-малко, може да е повече. Гаранция франция.
Тъй де, така си е.
ПС: Става дума за кола купена от случайна автокъща. Ако се купува от познат нещата седят другоядче. Там имаш възможност да знаеш историята на колата и реалното техн, състояние.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 15 Яну 2009, 14:48

1 с коли много се пати еле па ако се докарват на ход
2 пари се изкарват нема кво да се будалкаме че го правим от скука
3 докато се научиш е така бъркаш фериботи ,магистрали и т.н
4 на които не му харесва ми да не се занимава
5 дали автотърговците гледат да купят наи-читавите коли или по скоро гледат цената все пак товзи лаф аз гледам да ти докарам наи читавата кола щото ти ще ме препоръчаш на твои приятел вече взе да се поизтърква :mhihi:
6 а некои да каже че на кола неизкарва чисто само за него 2к лв това е минимално говоря за тези с автовозите
КАЖЕТЕ чЕ ТЕЗИ НЕщА НЕ СА ВЕРНИ :mhihi: :mhihi:

номера защо като купих кола от автокъща се оказа крадена е защото когато на някои му откраднат колата и куките я намерят му я връщат на собственика тои обаче вече не си иска колата (в повечето случаи нещо липса от колата я еку я неков навигация и така...)та връщат я а собственика вече си е закупил нова каляска и тази я дава на концесинерите да я правят каквото искат обаче някои път още делото по колата и крадеца не е свършило а колата е продадена и така куките писват не собственика и издирват колата и там като тука дела се мотат с години експертизи лаина и т.н
чудим се защо ли българските търговци не купуват от частни лица коли -влизат и то наред се товарат коли така имат по големи отстъпки както мадпетио спомена това са коли които не са движение чат пат и по некоя наводнена има :mhihi: :mhihi: ма шанс има го навсякъде този номер и в германия е същия х.я и холанди и т.н
БЕ на които не му харесва да ходи сам да си докара биха казали всички ,да ако отидеш и не си навътре в нещата няма кои с кола да те вози нагоре надолу колата ще ти излезе 2на на тези дето са тука
ма ако имаш познат дето живее там от няколко години хич и не се замисляите 1 отпуска от 20 дни и хем свет ще видите хем таш.к верно е па нема гаранция за 100% читава кола ма като е от човек и колата си я кара мислим е по добре

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Яну 2009, 16:05

И аз си мисля ,че най добре ,ако има кой да те ориентира там на място твой човек,или да си запознат и да отидеш да си избереш и да си купиш сам,но поне за мен цялата галимация си струва за кола над 15-20 лева,инак за 4-5-7 комай не си струва нервите...Аз съм си купувал 2 пъти оттука и то от най-непрепоръчваните места-Горубляне и Дупница,сам си избирах,не разбирам почти нищо(е,различавам моделите поне,не съм като жените дето помнят колите само по цвят :mhihi: ) и случвам на колици..Нито съм ги плащал скъпо,нито съм бил на луда далавера,нито съм гледал да няма и петънце или драскотина(10 годишни са все пак :idea: )Дори на голфа отзаде на едно местенце имаше китосано и некадърно боядисано,после видях че е с пукнат преден джам,ама тфа са бели кахъри за мен.. И все пак беше 4200 лв,на хубавите коли това е долният праг за годишно каско ебаси.. :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 15 Яну 2009, 16:24

Не си мислете че е толкова лесно да се отиде до Италия за да се купи кола. Първо в Италия като купуваш само една кола, ще ти определят цена по-скъпа от цена в Дупница (друго е да седнеш да се пазариш за цял автовоз). Отделно като кажеш че искаш да отвиеш свещите "за да видиш кво е положението" ще ти се исмеят, пък може и да те изгонят...да не говориме че и кръгче може да не ти дадът да направиш
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 15 Яну 2009, 20:21

madpetio написа::mhihi:

Сега защо им отваряш очите?
Остаи ги , да ходят да видят как е на 2000км без помощ от приятел.

Остаи ги да си купят някои талига от някои морга за 300 евро,от
Германия и да се чудят дали ще си стигнат до България

Остаи ги да се чудят какво става като спукат гума неиде си ?

Остаи ги , да влезнат в Косионарията в Италия да се чудят какви са тия цени.

Остаи ги , да си мислят какво трябва да правят ако ....

Те пътя до селото си не знаят , коли ще ми купуват
Аве еи я се усетете , аз не разбирам от Гинекология и не ме и интересува !

Защо масовия българин слага всичко и всички по общ знаменател ?
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата