Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- camino79
- Потребител
-
- Кара: Квото може
- Мечтае да кара: Katheryn Winnick
- Детайли за колата: Талига
Re: Мотористите във форума!
Е да де, за мотори говорим. Не за джогани :-))) Тегло отзад може да имат, кат почнат да спират и цялото това тегло отзад олеква и се мести отпред. Задната спирачка служи в общи линии да пазиш некъв баланс при маневри. Както казваш има изключения, кросовите съм ги виждал да ползват задна спирачка много като са офроуд.alx написа:camino79 написа:Задните и никви да ги няма все тая. Има моторетки дето тръбичките на задната спирачка минават много близо до катализатора и за има няма 1000км течността им увира до степен на почти пълна загуба на задна спирачка. Не пречи.ivokomandos написа:Сега май ще взема трв за задни, предни за сега имам. По-натам феродо или брембо за отпред.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Бе зависи от мотора- по големите крузери и разните чопъри дето имат тегло отзад спират доста със задните спирачки. Особено ако имат по- дебела гума отзад... Та Една шосейка или кросов си прав че не усещат нищо отзад ама си има много изключения.
camino79 написа:Е да де, за мотори говорим. Не за джогани :-))) Тегло отзад може да имат, кат почнат да спират и цялото това тегло отзад олеква и се мести отпред. Задната спирачка служи в общи линии да пазиш некъв баланс при маневри. Както казваш има изключения, кросовите съм ги виждал да ползват задна спирачка много като са офроуд.alx написа:camino79 написа:Задните и никви да ги няма все тая. Има моторетки дето тръбичките на задната спирачка минават много близо до катализатора и за има няма 1000км течността им увира до степен на почти пълна загуба на задна спирачка. Не пречи.ivokomandos написа:Сега май ще взема трв за задни, предни за сега имам. По-натам феродо или брембо за отпред.
Бе зависи от мотора- по големите крузери и разните чопъри дето имат тегло отзад спират доста със задните спирачки. Особено ако имат по- дебела гума отзад... Та Една шосейка или кросов си прав че не усещат нищо отзад ама си има много изключения.
прав си. затова някои мотори имат отзад спирачни апарати със 4 накладки като предните на някое 2.5 тона амг

edit: предавам се- не мога да я обърна тая снимка- на компа излиза нормално, тука - гравитацията няма значение явно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Много ѝм се кефя

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мойте се окзаха края на 2019-та ма не ми се занимава с глупости. Па и е много вероятно да ги изтъркам за 2 години, ако са наистина толкова меки, колкото говорят.
Kroki написа:Много ѝм се кефя
как няма да им се кефиш като са от бъдещето? аз като видя такива и ги заобикалям отдалече щото са очевидно ментета...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Какъв е проблемът да са произведени януари и продадени март?
0421 аз го чета като произведени април 2021

edit: сега погледнах- не било така- първите две били седмицата. значи толкова и ги знам или се интересувам

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Хахахахаха 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Открихме сезона.
Kолеги, някой да дава гараж или част от гараж в района на ул.Раковски, при Кирил и Методий, Цар Симеон, Поп Богомил, Будапеща? Намерил съм подземен гараж на Будапеща между Кирил и Методий и Цар Симеон, но е 160лв и за сам човек е много, вариант е ако иска някой да го наемем заедно, 2, 3 ,4 човека, гаража е 22кв, утре ще го гледам.
Kолеги, някой да дава гараж или част от гараж в района на ул.Раковски, при Кирил и Методий, Цар Симеон, Поп Богомил, Будапеща? Намерил съм подземен гараж на Будапеща между Кирил и Методий и Цар Симеон, но е 160лв и за сам човек е много, вариант е ако иска някой да го наемем заедно, 2, 3 ,4 човека, гаража е 22кв, утре ще го гледам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- camino79
- Потребител
-
Някои постове одобряват, други не. Изгуби се нишката.alx написа:camino79 написа:Е да де, за мотори говорим. Не за джогани :-))) Тегло отзад може да имат, кат почнат да спират и цялото това тегло отзад олеква и се мести отпред. Задната спирачка служи в общи линии да пазиш некъв баланс при маневри. Както казваш има изключения, кросовите съм ги виждал да ползват задна спирачка много като са офроуд.alx написа:camino79 написа:Задните и никви да ги няма все тая. Има моторетки дето тръбичките на задната спирачка минават много близо до катализатора и за има няма 1000км течността им увира до степен на почти пълна загуба на задна спирачка. Не пречи.ivokomandos написа:Сега май ще взема трв за задни, предни за сега имам. По-натам феродо или брембо за отпред.
прав си. затова някои мотори имат отзад спирачни апарати със 4 накладки като предните на някое 2.5 тона амг
edit: предавам се- не мога да я обърна тая снимка- на компа излиза нормално, тука - гравитацията няма значение явно.
Тия пет накладки с какво ще помогнат, когато набиеш спирачките и сцеплението на задната гума с хасвалта мине от 100 на 10% или вобще се вдигне във въздуха?
Или с други думи, ако задната гума беше толко важна, нямаше ли да я включиш в нещата с които не правиш компромис, при предната.
camino79 написа:Някои постове одобряват, други не. Изгуби се нишката.
Тия пет накладки с какво ще помогнат, когато набиеш спирачките и сцеплението на задната гума с хасвалта мине от 100 на 10% или вобще се вдигне във въздуха?
Или с други думи, ако задната гума беше толко важна, нямаше ли да я включиш в нещата с които не правиш компромис, при предната.
както казах има мотори мотори. повечето пистови мотори наистина задната спирачка не служи почти за нищо... но има много мотори където пилота седи по-изправен и често и по-назад (чопъри, къстъм мотори и други където центъра на тежеста е по-назад)- тези мотори също имат и по-широка задна гума с по-добро сцепление. мотора които съм снимал е със 330мм задна гума и като ритнеш задната спирачка мотора просто спира - трябва да я настъпиш много яко за да блокира задната гума...
за компромиса - аз не го правя със предната не защото с нея се спира (ако в една ситуация на мотор ще те спасят спирачките това за мене е индикатор, че не си си изиграл картите привилно) - а защото ме е страх от подхлъзване което почти винаги води до мигновенно падане и то от най- лошите...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това с 330 задна гума дали няма радиус на завой, колкото на съчленен автобус 

- camino79
- Потребител
-
alx написа:както казах има мотори мотори. повечето пистови мотори наистина задната спирачка не служи почти за нищо... но има много мотори където пилота седи по-изправен и често и по-назад (чопъри, къстъм мотори и други където центъра на тежеста е по-назад)- тези мотори също имат и по-широка задна гума с по-добро сцепление. мотора които съм снимал е със 330мм задна гума и като ритнеш задната спирачка мотора просто спира - трябва да я настъпиш много яко за да блокира задната гума...
за компромиса - аз не го правя със предната не защото с нея се спира (ако в една ситуация на мотор ще те спасят спирачките това за мене е индикатор, че не си си изиграл картите привилно) - а защото ме е страх от подхлъзване което почти винаги води до мигновенно падане и то от най- лошите...
Както казва ДабълЮ Буш “спора се ражда в истината”.
Ся аз няма да споря с физиката. Наистина има къстъм байкове с три метра вилка стърчаща напред, дето може да уравновеси резултантните сили, така че задното колело да има относително висок принос при спиране. Тия мотори обикновено са с твърдо окачване отзад и не знам колко бързо могат да се карат по нормалните шосета.
По въпроса със спасяването чрез спирачките и изиграването на картите. Един вид ги ползваш само за пълен стоп и за плавно намаляване?
За чии са ти тия два чифта накладки отзад и два диска отпред тогава?
С уважение, няма как да се съгласим дори и бегло. И принципно говорейки, закъде се е запътил един МПС водач, който ползва що годе агресивно двигателя, но избягва да ползва агресивно спирачките?
И последен въпрос, но не на последно място. Страх те е да не ти се подхлъзне предната гума при ускорение ли, или при завой щото прекалено си полегнал матор със 330 задница?
bum_bum написа:Това с 330 задна гума дали няма радиус на завой, колкото на съчленен автобус
ми... не... само трябва да се внимава като го караш по-бавно щото има навика задната гума да "захапва" неравности и ако не внимаваш може да те катурне- щото мотора е доста тежък и малко да го наклониш като караш бавно и... проблем

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила