Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
младши ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от nero_ » 15 Мар 2021, 17:09

Сами ли си сменяте мото гумите или посещатате сервиз? Някой пробвал ли се е със самоделна или хоби баланс стойка (да се чете евтина)?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Мар 2021, 17:28

Oblivion написа:
alx написа:вмакс-а ми дава 10/100 при константни 130-140км на дълъг път

зх14-а ми дава 8/100 при същите условия

из града и двата са около 12/100 без много газ

:shock: Според мен нещо си се объркал или имаш проблем. За 12-ка градско трябва софия да ти е муджело а извън 8 при 140 та тази 14-ка е на 4000 оборота може и по-малко при тази скорост?

на 14ката на сток венци 4000 оборота на 6та са около 120км/ч- така по спомени... за 140км се въртиш към 4700 оборота..

и на моята нищо й няма, от кавасакитата имал съм преди ззр1200, зх12р (един от първите в щатите) и преди това зх11д в далечната 1993та :) всичките горе долу горяха еднакво с изключение на зх12р-ката която по спомени беше по- лакома. всичките са купувани нови от магазина та със сигурност не са пипани.

за градското- както каза енигмата- тука филтрирането е забранено и шофьорите на колите не гледат за него и не се съобразяват въобще и ще стане сакатлъка доста бързо та като цяло си седиш в трафика все едно си кола...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Мар 2021, 19:39

bum_bum написа:Аз с директна доставка ги поръчах. 30 евра. То май същото ще излезе.

Нямаха, само за там.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Мар 2021, 20:00

nero_ написа:Сами ли си сменяте мото гумите или посещатате сервиз? Някой пробвал ли се е със самоделна или хоби баланс стойка (да се чете евтина)?
А съм сменял само веднъж на моста до хладилния завод. Правеха им и баланс там, което знам, че е рядкост за гуми за мотор.

Сам не бих имал нерви да се занимавам.

Стойки ползвам само от тия нормалните за зимата да не си виси на окачването и за смазване на веригата. Някакви китайски от ибея. Халипави са много, но моторът е лек и няма ядове. Централната трябва да е някаква по-читава изработка.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 15 Мар 2021, 23:48

nero_ написа:Сами ли си сменяте мото гумите или посещатате сервиз? Някой пробвал ли се е със самоделна или хоби баланс стойка (да се чете евтина)?

Махането не е лесно особено за неопитен а и без машина никаква работа не вършиш. Както бум_бум каза разправията не си заслужава 50-те лева за смяна + баланс.

Аз си сменям гумите само в ALL Express до хладилния завод при Димо на останали нямам доверие. Ако ти е лек мотора до 150кг и самоделна може да свърши но при положение, че в интернет са по 60-80 лв нови адекватни не виждам смисъл. Аз имам две от линсън купувани 2 години ги ползвам за смяна на масло и зимата да почива окачването не са мръднали.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Мар 2021, 3:48

alx написа:и на моята нищо й няма, от кавасакитата имал съм преди ззр1200, зх12р (един от първите в щатите) и преди това зх11д в далечната 1993та :) всичките горе долу горяха еднакво с изключение на зх12р-ката която по спомени беше по- лакома. всичките са купувани нови от магазина та със сигурност не са пипани.

за градското- както каза енигмата- тука филтрирането е забранено и шофьорите на колите не гледат за него и не се съобразяват въобще и ще стане сакатлъка доста бързо та като цяло си седиш в трафика все едно си кола...

А, ти си бил фен на зеления отбор :D. А пък аз винаги съм се чудел кой ги купува тези големи чудовища (моя опит е основно с различните поколения зх6р от 2005 насам, ама вече застарявам за тази ергономика).

Малко се учудвам, че нямаш американски мотор в момента, или не искаш да споделиш разхода :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 16 Мар 2021, 9:40

Имах в предви стойка на която се балансира гумата след смяна, не такава за повдигане на мотора.

Потребител
Аватар
Кара: Yamaha R1
Мечтае да кара: E38 740IL

Мнение от Oblivion » 16 Мар 2021, 12:08

Извинявай не съм те разбрал. Сега ги гугълнах дори не знаех, че продават такива неща хаха https://images-na.ssl-images-amazon.com ... qu7PiS.mp4 тази ми изглежда добре ама идва 200$ с доставката до БГ.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Мар 2021, 17:33

enigma написа:
alx написа:и на моята нищо й няма, от кавасакитата имал съм преди ззр1200, зх12р (един от първите в щатите) и преди това зх11д в далечната 1993та :) всичките горе долу горяха еднакво с изключение на зх12р-ката която по спомени беше по- лакома. всичките са купувани нови от магазина та със сигурност не са пипани.

А, ти си бил фен на зеления отбор :D. А пък аз винаги съм се чудел кой ги купува тези големи чудовища (моя опит е основно с различните поколения зх6р от 2005 насам, ама вече застарявам за тази ергономика).

Малко се учудвам, че нямаш американски мотор в момента, или не искаш да споделиш разхода :mhihi:

с изключение на зх12р другите три мотора са много удобни за дълго каране. или поне на мене ми допадат. но е въпрос на анатомия явно защото примерно вмакс-а които трябва да ми е много по- удобен - не ми е.

за американските мотори- бе имам един, ама той не е представителен за целите на тази дискусия и затова не го споменавам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 17 Мар 2021, 20:20

E айде де, да гадаем ли сега...Да не би да е някой рядък "Buel"?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 17 Мар 2021, 20:30

Абе мани ги ти тия малолитражки,друго крие той ама айде... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D 2004г.
Мечтае да кара: M5

Мнение от ivokomandos » 17 Мар 2021, 22:14

https://linsonmoto.bg/interkom-za-motot ... Yk3FPlY244

https://linsonmoto.bg/interkom-komplekt ... _uXZLxD2Jg
Здравейте колеги, някой ползва ли тези интеркоми или такъв на марката, да каже впечатление?
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008

Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Мнение от camino79 » 18 Мар 2021, 5:38

astrapower написа:E айде де, да гадаем ли сега...Да не би да е някой рядък "Buel"?

Бюелите сички са “редки” така или иначе. Сигурен съм, че е скрил няква червена Тула в гаража :mhihi:

По темата за смяната на гуми и баланса - малко повече работа е от смяната на гума на колело. Фатката със цвинските опашки върши страотна работа(има бъшка клипчета в тубата как става). Баланса е още по-лесен. Единствената врътка е ако задното колело е на едно рамо, доста баварки са така. Тогава ти трябва приставка, за да се хване правилно каплата на оста. Останалото е въпрос на земно притегляне - работи безотказно засега.

Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Мнение от camino79 » 18 Мар 2021, 15:57

ivokomandos написа:https://linsonmoto.bg/interkom-za-mototsiklet-cardo-packtalk-bold?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=FB_CARDO&utm_content=6242170163172&fbclid=IwAR30Y4sRYEaq7j1lNCds7oGGHM5cHBeVWqLytVlkv3ZOf09Z-Yk3FPlY244

Здравейте колеги, някой ползва ли тези интеркоми или такъв на марката, да каже впечатление?

Повечето марки май ползват Сена за доставчик. Кардо също са много добри, да не кажа по-добри.
Избора ти е като между Кока Кола и Пепси - въпрос на вкус.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 21 Мар 2021, 12:11

ivokomandos написа:https://linsonmoto.bg/interkom-za-mototsiklet-cardo-packtalk-bold?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=FB_CARDO&utm_content=6242170163172&fbclid=IwAR30Y4sRYEaq7j1lNCds7oGGHM5cHBeVWqLytVlkv3ZOf09Z-Yk3FPlY244

Малко по-нагоре бях питал и аз. Лично съм се спрял на слим модела, липсва шума при видока скорост и е доста по красив като изпълнение. Мен ме притеснява употребата му със зимни дрехи, че съм до каската с какво ли не и ми е трудно да се извъртам-та да не се самонатискат бутоните. Също не видях дистанционно за кардо, сена-имат.
Ако решите, може да направим масова покупка, аз ще договоря цена ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата