Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от adovet » 07 Ное 2020, 17:21

Някой има ли LG с LGthinq, не мога да го свържа с телефона и не става. Телефона ми е MI 9t pro, а телевизора LG 55nano813. Телефона го намира излиза на телевизора че телефона е готов за свързване и не става. :dunno: :dunno: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 12 Ное 2020, 13:57

Аз продължавам с мойте терзания.
Ако може да се изкажете за едно директно сравнение между два телевизора. Кой е по-добър и защо?
1. PHILIPS 65PUS7354 - https://www.technomarket.bg/televizor/p ... v-09175393 и
2. TCL 65P715 - https://www.technomarket.bg/televizor/t ... d-09182268

Аз (не знам защо) клоня към филипса (не е заради шаренията от лампички), но TCL в момента в техномаркет са с 5 години гаранция срещу 2 стандартно за останалите, което не знам дали е за подценяване.

Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Ное 2020, 14:01

Попринцип може да си доплатиш за още до 3 години пълна гаранция на Филипса :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 12 Ное 2020, 14:06

Ок, тогава значи необоснованите ми предпочитания остават за филипса.
Идеята е някой, който е по-запознат, да каже кое е за предпочитане в случая от технологична гледна точка, може би.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Ное 2020, 14:15

Доплащането на гаранцията е вид застраховка и тази гаранция не е от производителя, имайте го прердвид.

Аз лично от тези два ТВ бих взел филипса само заради амбилайт-а. Не мисля, че ще видиш реална разлика в картината, освен при много специфични условия. Няма да се учудя даже ако са с еднакви матрици и сглобени в един и същ завод в Полша. Андроида в TCL работи осезаемо по-бързо, но на мен лично това не ми е важен критерий за избор.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Ное 2020, 14:20

Гледам, че е със същия Р5 процесор като моя OLED и се замислям дали не са ме прецакали със смотан процесор или пък са сложили топ процесор в по-обикновен телевизор :mhihi: Амбилайт-а е яка екстра, огромна разлика има сравнено с без
Колкото до удължената гаранция - пак покрива дефекти на телевизора и ако се налага ремонт ще го покрият, ако пък е над-стойността на телевизора към момента ти го заменят като гледат покупната цена (и все пак е по-добре да не се стига до такива сценарии според мен)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 12 Ное 2020, 21:44

Да не е ама се стига.Навремето ми умря панасоника на 2 години и 10 дена.При 2 годишна гаранция +3 годишна при регистрация.Майкоу колко съм се радвал като казаха,че ремонта е 700лв и го покриват при положение,че телевизора беше 1300лв. :mhihi:
На Асуса дето пиша в момента от него пък беше с гаранция каквото и да стане.На вторият месец му се пукна пластмасата при една от пантите.
Айде ремонт без пари,айде и 1200лв по сметката.И вече 5 години от тогава си ползвам нищо,че му се натрошиха всички пластмаси.
Как да го хвърля като ми върши работа и ми е без пари. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 17 Ное 2020, 16:20

Момци, пиша в тая тема, ама хич не съм сигурен, че е правилната.
Имам 2 смарт телевизора, които имат нещо като хромкаст в себе си, но не мога да намеря правилната програма с която да им подавам сигнал през интернет.
С хромкаста на третия телевизор ползвам Airflow + Airflow remote на телефона и всичко си е супер, ама пустото не намира телевизорите. Пробвах разни други - Soda player, Elmedia, 5kplayer и намират само хромкаста, но не и телевизорите.
Единствено MKPlayer намира телевизорите и киното върви, но пък няма апликация за дистанционно... а за всяка серия на сериал да ставам от спалнята до кухнята, че да сменя - тц.
Най-лесно е да купя още два Хромкаста и да си реша проблема, ама ако телевизорите го имат устройството в себе си е малко тъпо да купувам допълнителни, само защото не си намирам програма с която да подам сигнал... :lol:

едит: говорим за плеър за макбук и айфон

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Ное 2020, 8:54

grkv написа:Момци, пиша в тая тема, ама хич не съм сигурен, че е правилната.
Имам 2 смарт телевизора, които имат нещо като хромкаст в себе си, но не мога да намеря правилната програма с която да им подавам сигнал през интернет.
С хромкаста на третия телевизор ползвам Airflow + Airflow remote на телефона и всичко си е супер, ама пустото не намира телевизорите. Пробвах разни други - Soda player, Elmedia, 5kplayer и намират само хромкаста, но не и телевизорите.
Единствено MKPlayer намира телевизорите и киното върви, но пък няма апликация за дистанционно... а за всяка серия на сериал да ставам от спалнята до кухнята, че да сменя - тц.
Най-лесно е да купя още два Хромкаста и да си реша проблема, ама ако телевизорите го имат устройството в себе си е малко тъпо да купувам допълнителни, само защото не си намирам програма с която да подам сигнал...

едит: говорим за плеър за макбук и айфон

Не съм сигурен дали разбрах правилно "не мога да намеря правилната програма с която да им подавам сигнал през интернет."
Какъв ти е usecase-а? Браузваш си на телефона, намираш си видео (да речем в youtube) и искаш да го плейнеш независимо на телевизора или да го стриймеш/mirror-неш/споделиш от екрана на телефона на екрана на телевизора? Ако е за независимо плейване на content НЕ чети по-надолу - Miracast не е за това...

Голям процент от телевизорите на пазара имплементират "Miracast sink" ендпойнт (да го наречем "сървър"), ако не е Chromecast. Ако не са тия двете е някой техен си proprietary протокол, който върви и с техен си софтуер за телефон/PC, за да стриймваш към телевизора. Ама не съм виждал такива чак, обикновено е Miracast.

Та търси някое приложение за телефона или компютъра, което да се явява "Miracast source" ендпойнт (да го наречем "клиент").

Пп: Дистанционно на Miracast не очаквай да имаш, тъй като по дефиниция протоколът е базиран върху WiFi Direct и е само за пренос на потоково аудио и видео без контрол, доколкото съм проучвал набързо.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 18 Ное 2020, 10:27

Nickelback написа:Браузваш си на телефона, намираш си видео (да речем в youtube) и искаш да го плейнеш независимо на телевизора или да го стриймеш/mirror-неш/споделиш от екрана на телефона на екрана на телевизора?

Не така, телефон-ютуб-телевизор мога, ама не това търся.
В една уайфай мрежа са телефон, лаптоп и телевизор. Видеото е свалено на харда на лаптопа. Лаптопа предава на телевизора с някакъв стрийминг плеър. Телефона се явява дистанционно, което се свързва с лаптопа, не с телевизора, рови му в папките и казва плей, пауза и т.н.
Всъщност аз приложението го имам и е перфектно - Еърфлоу и еърфлоу ремоут, ама пустото намира само хромкаста.

Искам да пусна нещо да се сваля и после само да си легна в спалнята и от телефона да си изреждам филми/сериали без да ставам :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 18 Ное 2020, 10:35

Е къде е тук телевизора. Той си получава видео и звук от лаптопа и всъщност трябва да се управлява лаптопа, а не тв. Аз ползвам plex, което ми позволява тва дет искаш, но не с телефона, а с дистанционното. Всъщност мога и през телефона, LG си имат приложение, което се явява дистанционно,че даже и работи). И от тел вече си управлявам плекса. Даже мога да прехвърля тв-то на фона и да гледам на него ма май работи за кабелната само.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 18 Ное 2020, 11:15

Ще пробвам с тоя плекс по-късно днес и ще кажа.

edit: телевизорите не може да им се инсталира приложение плекс, та пак греда май.
Ще купувам още хромкасти май... тъпо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Ное 2020, 14:27

grkv написа:
Nickelback написа:Браузваш си на телефона, намираш си видео (да речем в youtube) и искаш да го плейнеш независимо на телевизора или да го стриймеш/mirror-неш/споделиш от екрана на телефона на екрана на телевизора?

Не така, телефон-ютуб-телевизор мога, ама не това търся.
В една уайфай мрежа са телефон, лаптоп и телевизор. Видеото е свалено на харда на лаптопа. Лаптопа предава на телевизора с някакъв стрийминг плеър. Телефона се явява дистанционно, което се свързва с лаптопа, не с телевизора, рови му в папките и казва плей, пауза и т.н.
Всъщност аз приложението го имам и е перфектно - Еърфлоу и еърфлоу ремоут, ама пустото намира само хромкаста.

Искам да пусна нещо да се сваля и после само да си легна в спалнята и от телефона да си изреждам филми/сериали без да ставам :lol:

Ясно.

Страхувам се, че това:
grkv написа:Имам 2 смарт телевизора, които имат нещо като хромкаст в себе си...

...е именно Miracast или прост DLNA клиент, освен ако не покажеш/кажеш какво ти дава като описание в менютата, как си го ползвал досега точно и т.н., за да разберем по какъв признак го оприличаваш на Chromecast :dunno:

grkv написа:Ще купувам още хромкасти май... тъпо

:yes:
Това е начинът, за да се възползваш от допълнителните възможности на Chromecast по отношение на контрол, спрямо примитивни протоколи като горните, които споменах :yes: На стари телевизори толкоз - или си го правиш "смарт" или си купуваш по-нов смарт-смарт :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Ное 2020, 14:37

Моджо написа:Е къде е тук телевизора. Той си получава видео и звук от лаптопа и всъщност трябва да се управлява лаптопа, а не тв. Аз ползвам plex, което ми позволява тва дет искаш, но не с телефона, а с дистанционното. Всъщност мога и през телефона, LG си имат приложение, което се явява дистанционно,че даже и работи). И от тел вече си управлявам плекса. Даже мога да прехвърля тв-то на фона и да гледам на него ма май работи за кабелната само.

Как се държи plex-а на LG. Аз ползвах приложението на панасоник, ама тия хубавци от плекс не просто спряха поддръжката за марката, ами и направиха сървъра backwards incompatible и сега старата версия не работи вече и трябва да си кича телевизора с допълнителни глупости да си гледам филми и серияли. Та за тва съм се насочил следващия да е ЛГ, щото май само те останаха с работещо plex приложение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 18 Ное 2020, 14:43

С 5kplayer (един от тестваните) телевизора реагира като му подам ДЛНА, но само пуска черен екран, реално картина и звук не тръгва, което сигурно е друг лесно отстраним бъг, но важното е, че реагира на ДЛНА.
Здраве да е, иде черен петък, ще бодна две шайби хромкаст и оркестъра да свири... :lol:
Мерси все пак :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата