България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Няма, само ти си
Ако недай си боже ми се случи, ще те търся за правна закрила 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия двамата бабаити явно не са от толбухин ...единия направил обратен със засичане другия пък се възпалил чак ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Много ще зависи от закона. Рано или късно неизбежната самоотбрана наистина ще стане такава и тук, а не бой по правила.
В щатите преди няколко месеца имаше случай, точно след спречкване на пътя, жена беше застреляла мъж, който и крещи, че има оръжие и ще я светне. И тя страхувайки се за живото си и тази на детето си го гръмнала. Не я обвиниха. Случката завчписана на видеорегистратора. Май някъде към Флорида ставаше дума.
А този от поста, колата е обърсана на скорост, ама побой, въоръжен грабеж, опит за убийство, подстрекаване към убийство... това прилича на адвокатски съчинения.
В щатите преди няколко месеца имаше случай, точно след спречкване на пътя, жена беше застреляла мъж, който и крещи, че има оръжие и ще я светне. И тя страхувайки се за живото си и тази на детето си го гръмнала. Не я обвиниха. Случката завчписана на видеорегистратора. Май някъде към Флорида ставаше дума.
А този от поста, колата е обърсана на скорост, ама побой, въоръжен грабеж, опит за убийство, подстрекаване към убийство... това прилича на адвокатски съчинения.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:Няма, само ти сиАко недай си боже ми се случи, ще те търся за правна закрила
Да, добре

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
ID A написа:А този от поста, колата е обърсана на скорост, ама побой, въоръжен грабеж, опит за убийство, подстрекаване към убийство... това прилича на адвокатски съчинения.
Има свидетели, има счупен нос, има гилзи от газеняка ... ама адвокатите всичко са си измислили, да

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Аз не казвам, че не се е случило. Но не по този начин. Този за пребит с комоцио, счупен нос и защитни рани изглежда невероятно добре.
https://images.app.goo.gl/3RraZepA188xRSb28
https://images.app.goo.gl/3RraZepA188xRSb28
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Защитаваш ли го? Даже и да не било толкоз страшно ми само 1 шамар да е имало пак не е ок. Аман от бабаити.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И то примерно да е обратната ситуация, тоя когото са засекли да гони и да стреля. А тая батка хем засича, хем гони да стреля и бие 
А по темата - щото хората са идиоти. Затова сме на първо място по смъртност. Вчера сме 3 коли на магистралата (Струма
). В лява лента съм със 140
В дясна са двама, задния съответно ме засича и спирачки до 80 (да, 80)
Зад мен няма кола, докъдето виждам в огледалото. Честно казано не виждам как каквито и закони, глоби, бонус-малуси и т.н. ще оправят това.

А по темата - щото хората са идиоти. Затова сме на първо място по смъртност. Вчера сме 3 коли на магистралата (Струма

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:Вчера сме 3 коли на магистралата (Струма). В лява лента съм със 140
В дясна са двама, задния съответно ме засича и спирачки до 80 (да, 80)
![]()
![]()
Кой си ти, че да го изпреварваш?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Имам Шкода Фабия комби мк1. Причината да взема х3то е, че не издържах вече. Все едно си невидим, в града ще те изпревари при положение, че и аз съм с 50+ за да застане пред мен и след това едни зверски спирачки, че не може да си вземе пряката. Редовно засичане, при престрояване, обратни завои, на път с предимство, на светофари.... По магистрали коронен номер да приближавам някого с 130 или 140 на темпомат и да застане пред мен с 90-100. Нищо не съм направил, застигам го за първи път и почва да пречи. Изпреварвам го, той настъпва и ме изпреварва и веднага отпуска газта и така па 3-4 пъти. Е Фабията е 16V, но пак си е малолитражка. Поддържането на скорост не е проблем, ускорението е слабо. Правил съм си статистика от 0ев до 120ти км на Тракия, средно са по 12 коли на минаване в посока.
Та за онзи, прокуратурата вече каза, един удар с юмрук, тепърва освидетелстване и тогава евентуално по-тежко обвинение от хулиганство. Къде са онези съчинения та побои, та обири...? Въобще не одобрявам саморазправата, но не и одобрявам лъжата! Не сте били там, не знаете как е започнало, а за един клаксон никой не скача. Гледам и снимките на колата на пострадалия, ами лявото огледало е прибрано към колата и с откъсната коруба и запазени карантии. Мен са ме забърсвали странично, огледалото се обърна напред и стъклото се пукна цялото. Слушам оправданията и на пострадалия, ами караше до мене и насрещния трафик скачаше в канавката. Значи си го блокирал. Не можел да набере 112 ли? Днеска пак идентична ситуация край София, изпреварвам един и настъпва, срещу мен идва кола и се прибрах пред изпреварвания, поздрави ме с клаксон и фарове. Къде го има това да започваш да изпреварваш при 60 и със зор да се прибираш с 110 при положение, че ограничението е 90? И после бързо бързо изостава пак до 60.
Та за онзи, прокуратурата вече каза, един удар с юмрук, тепърва освидетелстване и тогава евентуално по-тежко обвинение от хулиганство. Къде са онези съчинения та побои, та обири...? Въобще не одобрявам саморазправата, но не и одобрявам лъжата! Не сте били там, не знаете как е започнало, а за един клаксон никой не скача. Гледам и снимките на колата на пострадалия, ами лявото огледало е прибрано към колата и с откъсната коруба и запазени карантии. Мен са ме забърсвали странично, огледалото се обърна напред и стъклото се пукна цялото. Слушам оправданията и на пострадалия, ами караше до мене и насрещния трафик скачаше в канавката. Значи си го блокирал. Не можел да набере 112 ли? Днеска пак идентична ситуация край София, изпреварвам един и настъпва, срещу мен идва кола и се прибрах пред изпреварвания, поздрави ме с клаксон и фарове. Къде го има това да започваш да изпреварваш при 60 и със зор да се прибираш с 110 при положение, че ограничението е 90? И после бързо бързо изостава пак до 60.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Абе брато, ти имаш ли идея, че може с един юмрук да те утрепят?
Видя ли снимките на тоя, който така пламенно защитаваш, сОпри се малко, излагаш се..
Видя ли снимките на тоя, който така пламенно защитаваш, сОпри се малко, излагаш се..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Хайде да ми посочиш изречението в защита на някого от двамата.
ID A написа:Хайде да ми посочиш изречението в защита на някого от двамата.
ID A написа:Въобще не одобрявам саморазправата, но не и одобрявам лъжата!
i can do better- ще ти покажа къде си ги обвинил и двамата

аз също съм изненадан, че един човек като тебе (ако правилно съм те сметнал) може да намери да каже нещо в полза на биещия.
бития (и биещия) могат да лъжат каквото си искат, но се гледа крайния резултат- единия е бит и стрелян- нещо което е недопустимо.
в една цивилизована държава този с аудито щеше да е вече осъден на 3 години ефективно, да изплати кръвнина на бития и да му се вземе книжката за 5 години...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
https://dnes.dir.bg/intsidenti/kola-preletya-prez-mantinelata-na-trakiya-i-udari-oshte-dve
Караш си по магистралата и ХОП - прелиташ в насрещното, без да участваш в птп с друг автомобил?!?!
Може ли някой да ми обясни как е възможно това?
Пътищата, маркировката, знаците, мантителите, цялостното автопарка в страната и т.н. че са под всякаква критика е ясно, но това си е чиста проба липса на правилна преценка за пътните условия или иначе казано НЕМОЖЕНЕ(ако изобщо има такава дума)!!!
Караш си по магистралата и ХОП - прелиташ в насрещното, без да участваш в птп с друг автомобил?!?!
Може ли някой да ми обясни как е възможно това?

Пътищата, маркировката, знаците, мантителите, цялостното автопарка в страната и т.н. че са под всякаква критика е ясно, но това си е чиста проба липса на правилна преценка за пътните условия или иначе казано НЕМОЖЕНЕ(ако изобщо има такава дума)!!!
- badboy21
- Потребител
-
- Кара: '23 MB E63 '24 Q5
empar написа:https://dnes.dir.bg/intsidenti/kola-preletya-prez-mantinelata-na-trakiya-i-udari-oshte-dve
Може ли някой да ми обясни как е възможно това?![]()
Минах по този участък днес около 14.30,явно след мен е станала белята.Вследствие на дъжда,имаше страхотно големи локви,аз със 120 минах през една,и щях да изпусна колата,явно в случая скоростта е била доста сериозна