кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от dhtj » 25 Апр 2025, 0:49

Баси феновете - специални кърпи, балсами за гумите... от къде толкова време и мерак да им робувате на тея каруци?

Паля и тръгвам докато е мокра, тя си изсъхва сама от вятъра. :lol: А на гумите кво да им мажа, като пейзажа ни е кален 6 месеца в годината и яко прашен през останалите 6... :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Апр 2025, 8:09

Автомобилен форум е все пак. И аз имам за 400-500лв автокозметика поне :lol: Разбира се, не е купувана на един път, а повечето неща толкова време карат, че се притеснявам вече от срок на годност :mhihi: APC и дресинг са на 7 години мисля и имат за още поне 3 :lol: Пейзажа като е кален и прашен, с някакво покритие (спрейче, ваксичка, керамика) стои по-чиста колата. По-трудно хваща мръсотия, когато хване пък се чисти по-лесно. Много по-лесно. Чиста джанта си е друго. Репелент за стъкла ми е много важно също :bchug: Съвсем друго е, особено нощем. Кожен салон също е важно да се поддържа. Като време - единствено ваксата ми отделя повечко. Fusso Coat слагам, който си се слага доста по-трудно и отнема време. Това го правя 2-3 пъти в годината, поне 30-40мин. Тя кара 4-8 месеца, като колата стои отвън! На джанта също държи много, но тя пък е трудно да се измие перфектно, докато е на колата. Зимата от снега като че ли отслабва най-бързо. Имам и Мегуярс Ултимейт, тя се слага за 5-10мин, но трайност йок :no: Всичко , освен ваксата, става за 5мин, а не се налага да се слага всичко на всяка автомивка, нито всеки месец дори. Общо взето целогодишно имам вакса на боята, репелент на стъклата, дресинг на гумите, кожата е защитена, дресинг на пластмасите (и по-малко прах хваща) и рядко събирам време за вакса и на джантата :ok:

Най-доволен съм от ваксата - Soft99 Fusso Coat. 4 години карах с една опаковка, но вече се научих да я слагам по-добре и с втората мисля да изкарам поне 6 :mhihi: За мушички и за джанти - Bug remover и Iron remover на Goodstuff. За мушичките много върви, там съм взел 5 литра туба.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Апр 2025, 9:55

:OT: :OT: :OT:

Аз съм с детайлинг продукти за над 1000лв в гаража, но и търкам много коли....сега почнах и служебните да си оправям сам защото мивките са трагични. Вече във всяка има по един детайлинг сет и на всяко левче в рамките на 35-40 минути и 10-12лв колата я правя като за изложение.
Най-хубавото е, че мога да ги лъскам в работно време, та реално си почивам докато работя :ok:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 25 Апр 2025, 10:51

На мен почти всичко ми е на Коч Хемие, ваксата течна за бързо изпръсквам. Ефект има, не е колкото ми се иска, но твърда ми се вижда голяма занимавка и трудност за полагане

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Апр 2025, 11:04

Кварцовите спрейове имат добър ефект, имал съм на Мегуярс. Излиза доста по-скъпо обаче, щото трайността е 1-2 мивки.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Апр 2025, 11:22

Мегуярс е само за баровци :mhihi: Супер висока цена и малка разфасовка...аз лично съм доволен от само 2-3 техни продукта, но съм им намерил също толкова добри заместители за част от парите.

Напоследък Nerta много ми допадат: Car Shampoo 20% - страхотен шампоан за коли с керамични покрития. 30лв за 5л туба...буквално стотинки за всяко измиване.
Скоро ще им пробвам и препарата за джанти, че напоследък в детайлинг България се оляха с цените на Good Stuff. Препарата им за насекоми също е страхотен и много евтин. Дресинга за гуми (tyre and Bumper Gloss) казах вече, че тепърва ще трупам впечатления
Наскоро пуснаха една Hydro Ceramic Wax - страхотна, но малко скъпа. Доста е икономична обаче и ако има навити да си делнем една 5л туба да ми пишат :yes: . Блясък, водоотблъскване...всичко е на ниво. Става и за коли с керамично покритие.

Koch Chemie ползвам препарат за пластмаси (PSS Plast Star): два пъти в сезона мажа черните пластмаси на кабриото, много издържа и със страхотен ефект. Leather Star-a е най-добрия препарат за кожа EVER!!!
Другото много хубаво и удобно, че е в малка разфасовка е препарата за премахване на смола и асфалт.

За керамичните покрития си ползвам шампоани на Nanolex

APC ползвам Bilt-Hamber :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Апр 2025, 11:41

Don_Diego написа:Мегуярс е само за баровци :mhihi: Супер висока цена и малка разфасовка...

По спомен на око смятах по ~5лв на слагане, а то трябваше през мивка. А цените от тогава са много нагоре, вече вероятно е поне ~8лв. Ама хем лесно, хем хубаво, хем евтино - макс 2 от тези :mhihi:

Fusso Coat + изопропилов обезмаслител за подготовка (при мен вдигна трайността х2) са 80-100лв според дали и каква промоция има. И изкарва поне 4 години. Вече имам повече опит и очаквам поне 6. За 15-20лв на година нищо не е. За сравнение, в една автомивка видях цена за поставяне на същата вакса 150лв. Не съм сигурен дали включваше измиване на колата :mhihi:

П.П. Много ме дразни на CarPro и Angelwax как се развалят всички спрейчета :banghead: И при двете марки абсолютно всички пръскалки са се развалили, преди да свърши разфасовката. Тотален абсурд, а самите продукти са пълен топ, особено Angelwax.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Апр 2025, 12:23

Изображение
Днес дойде с UPS. Включих, сдвоих и всичко си тръгна от раз. Много съм доволен.
Хм,хм...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 25 Апр 2025, 17:09

TNT написа:
Don_Diego написа:Мегуярс е само за баровци :mhihi: Супер висока цена и малка разфасовка...

По спомен на око смятах по ~5лв на слагане, а то трябваше през мивка. А цените от тогава са много нагоре, вече вероятно е поне ~8лв. Ама хем лесно, хем хубаво, хем евтино - макс 2 от тези :mhihi:

Fusso Coat + изопропилов обезмаслител за подготовка (при мен вдигна трайността х2) са 80-100лв според дали и каква промоция има. И изкарва поне 4 години. Вече имам повече опит и очаквам поне 6. За 15-20лв на година нищо не е. За сравнение, в една автомивка видях цена за поставяне на същата вакса 150лв. Не съм сигурен дали включваше измиване на колата :mhihi:

П.П. Много ме дразни на CarPro и Angelwax как се развалят всички спрейчета :banghead: И при двете марки абсолютно всички пръскалки са се развалили, преди да свърши разфасовката. Тотален абсурд, а самите продукти са пълен топ, особено Angelwax.
Яко наспамихме, ама вие кърпите как ги перете? Аз все на ръка с хладка вода и течен прах
пс: Диего, кърпата пътува

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 25 Апр 2025, 18:28

На моята пише в пералня само да се пере, с течен препарат.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Апр 2025, 19:27

Аз също все на ръка ги пера, ама май стига толкоз, отнема много време. В пералнята без центрофуга и тва е, поне тъй мисля да процедирам аз.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Апр 2025, 21:37

Моите ги пере милото в пералнята, с течен препарат…не съм имал драми.
Прецакват се основно ако се ползват за сийлънти и вакси, при подсушаване няма чак толкова голямо значение как се пере.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Апр 2025, 8:05

И без омекотител трябва. Разбира се, захабяват се и почват да попиват по-малко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 08 Май 2025, 10:32

IMG_3900.JPEG

За тримата във форума, които ще се сетят това какво е! Феноменално пособие! Не мога да го препоръчам достатъчно.
В G30 се побира, без да се разглобява, което е феноменално удобство.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Май 2025, 12:12

Бахти скъпата пръчка.......
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата