Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
За Норвегия... ти залагаш пенсията си на факта, че и след 30-40 години петрола все още ще е толкова доходоносен бизнес. Ако съзнателно го правиш това, ОК. Нямам проблем с това.
В останалите страни, където нямате избор, залагате на факта, че няма да дойдат политици, които да сринат всичко. Щом сте готови да го направите това... power to you!
В останалите страни, където нямате избор, залагате на факта, че няма да дойдат политици, които да сринат всичко. Щом сте готови да го направите това... power to you!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
magareto_yori написа:Ако идете сега на Канарските ще ви стане ясно къде в Европа пенсионното осигуряване работи
След 2 седмици ще съм там и ще докладвам

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
magareto_yori написа:Ако идете сега на Канарските ще ви стане ясно къде в Европа пенсионното осигуряване работи
Немци, англичани и други превземат острова, говоря за купуваме на имоти не за ваканция.
Отделно, че там всичко е без пари. Живеят и пеят
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Беше без пари! Най- много са шведите, после норвежците, датчани, немци и т.н.
Януари бях там. Една бира в лайнян ресторант е близо 4 евро, фанта в чаша с половин кило лед 3.5 евра! Ай няма нужда.
Януари бях там. Една бира в лайнян ресторант е близо 4 евро, фанта в чаша с половин кило лед 3.5 евра! Ай няма нужда.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
magareto_yori написа:Беше без пари! Най- много са шведите, после норвежците, датчани, немци и т.н.
В Норвегия по - евтино ли е?
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Фантата- да
алкохола не. Храната е малко по скъпа в Норвегия.
Обаче! В Норвегия обслужването е светлинни години напред. Най-малкото говорят английски като хората и навсякъде може да плащаш с карта.
С други думи не знаят как да си искат парите. Разчитат на това, че там сега е 23 градуса. Ама на мен тва не ми е достатъчно. Сигурно много искам, знам ли. А последните няколко дни съм в "истинската" Испания и нещата са коренно различни, към по- добро.

Обаче! В Норвегия обслужването е светлинни години напред. Най-малкото говорят английски като хората и навсякъде може да плащаш с карта.
С други думи не знаят как да си искат парите. Разчитат на това, че там сега е 23 градуса. Ама на мен тва не ми е достатъчно. Сигурно много искам, знам ли. А последните няколко дни съм в "истинската" Испания и нещата са коренно различни, към по- добро.
alekangg написа:Все си мисля, че ще е в пъти по-добре отколкото с 300-350лв
В Канада с $1200 ще оцеляваш с цената на много лишения. Забрави нова кола, риболов или каквото и да е. Ето ти една сметка за двама бодри пенсионери с $30 000 да речем:
(идеален вариант без лекарства, ипотеки, заеми и т.н.)
- 3000 (минимум) данък имот
- 7000 разходи вход (при мен са 586 месечно и растат всяка година) - осветление, отопление, разходите по блока сиреч
- 1500 осветление и отопление на година (кръгла цифра и практически нагоре няма таван)
- 2000 са интернет, кабел и телефони (от чипите) на годишна база
- 1000 е долна граница застраховка и данъци на десетина годишна кола (Тойота, Хонда, Шевролет)
- 1000 е колата като поддържка - масла, филтри, накладки, гуми и т.н. (оптимистичен вариант)
- 1000 е бензина, ако караш до магазина и обратно (лятото до някоя ферма, приятели, разходка - 10 000км база)
А ядене, дрехи, лекарства, едно кино дори? Колата можеш да я махнеш. Най-близкият магазин до мен е на около 500м. Близо по тукашните стандарти. Но я изкарайте 65-70 годишен човек навън при снежна буря и -25С или -30С. Да не говоря за леден дъжд, когато практически не можеш да стъпиш на тротоара. Сметката "в пъти" не излиза. "Ракийката и салатката" не си ги и помисляй. 700мл водка започва от $25, 3л калифорнийско червено вино е $26, кутия цигари започват от $8 (тук може с малко да греша, не съм пушач)
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Тва теоретично, реално как се чувстват дъртите? Няма ли там такива домове за възрастните, дето им угаждат постоянно ? 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
magareto_yori написа:Тва теоретично, реално как се чувстват дъртите? Няма ли там такива домове за възрастните, дето им угаждат постоянно ?
Нали ако ти каже, че е супер там и ти ще искаш да идеш и за него ще има по-малко работа и т.н.

п.с. Много е зле там, разбрахме.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:magareto_yori написа:Тва теоретично, реално как се чувстват дъртите? Няма ли там такива домове за възрастните, дето им угаждат постоянно ?
Нали ако ти каже, че е супер там и ти ще искаш да идеш и за него ще има по-малко работа и т.н.![]()
Човека ти пише реално с факти от първа ръка, за което евала.
Ако смяташ, че там е по - различно и ще живееш страхотно, тръгвай. Какво само го репликираш.
Ама не те знам последните пет години минавал ли си българска граница в западна посока.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
magareto_yori написа:Фантата- даалкохола не. Храната е малко по скъпа в Норвегия.
Храната е малко по - скъпа? Влез в някой магазин и снимай цена на домат, краставици, пресни салати. Снимай и бирата

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Желание за емиграция, къде и защо?
magareto_yori написа:Беше без пари! Най- много са шведите, после норвежците, датчани, немци и т.н.
Къде си бил не се разбра? И къде има най-много шведи и норвежци.
В канарите със сигурност не са от най-многобройните!
Тези цени къде са??
Постоянно живеещи най-много има немци, англичани и италианци. След това другите, които са в пъти по-малко.
nqmam_bmw написа:magareto_yori написа:Тва теоретично, реално как се чувстват дъртите? Няма ли там такива домове за възрастните, дето им угаждат постоянно ?
Нали ако ти каже, че е супер там и ти ще искаш да идеш и за него ще има по-малко работа и т.н.![]()
Ама заповядайте

Канада, ето я
https://www.youtube.com/watch?v=PqplRQaNN3M
https://www.youtube.com/watch?v=m5Z1GkqgP3c
https://www.youtube.com/watch?v=DG0enZKYG94
Тук има всичко

Не се притеснявам, че Х или Y ще "ми вземат работата". Заповядайте

Искам само да ви питам, с какво ще се захванете първо, имайки 10 (десет) дена платен годишен отпуск? А, щях да забравя. Зимната ваканция няма занималня за децата и трябва да се оправяте сами.
За възрастните има перфектен сервиз:
http://www.aplaceformom.com/canada/cana ... sing-guide
Последна промяна BMW_POWER на 11 Фев 2017, 18:39, променена общо 1 път
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
BMW_POWER написа:nqmam_bmw написа:magareto_yori написа:Тва теоретично, реално как се чувстват дъртите? Няма ли там такива домове за възрастните, дето им угаждат постоянно ?
Ама заповядайтеОбещавам поне да ви закарам от летището до хотела, за да ви икономисам първите тридесетина долара похарчени за такси. Канада е прекрасна страна
Природа, планини, животни, такова небе не съм виждал никъде
![]()
![]()
На 30 мин от дома си сред природата, далеч от всякаква паплач и сган. Кану, каяк, колело, да не говоря за сноумобайл ... Обичате да пътувате, Америка е вашето място
Ние ходихме на сватба на 1500км. Ходихме до Торонто в ЗОО-парка и се върнахме за един ден (кръгло 1000км). Тук е РАЙ!!! Имате ли шест цифрен доход и поне месец отпуск, то вие сте на правилното място. До карибите се стига по-бързо, отколкото от София до Съни. Седмица там е $1-1500. Две седмици са още по-на сметка, заради цената на самолета.
Канада, ето я
https://www.youtube.com/watch?v=PqplRQaNN3M
https://www.youtube.com/watch?v=m5Z1GkqgP3c
https://www.youtube.com/watch?v=DG0enZKYG94
Тук има всичко![]()
Деб@...

BMW_POWER написа:Не се притеснявам, че Х или Y ще "ми вземат работата". Заповядайте![]()
![]()
Според последните статистики Канада е 35 000 000 човека. Гатино (кебешкия град срещу Отава от 2011г насам се е увеличил със 70 000 човекоподобни. Така района на "голяма Отава" вече е 1 200 000. Белите са основно в Онтарио, затова и имотите отсам са доста по-скъпи. Но това е друга история. Заповядайте. Десет часа във въздуха и сте тук
![]()
Искам само да ви питам, с какво ще се захванете първо, имайки 10 (десет) дена платен годишен отпуск? А, щях да забравя. Зимната ваканция няма занималня за децата и трябва да се оправяте сами.

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
alekangg написа:magareto_yori написа:Беше без пари! Най- много са шведите, после норвежците, датчани, немци и т.н.
Къде си бил не се разбра? И къде има най-много шведи и норвежци.
В канарите със сигурност не са от най-многобройните!
Тези цени къде са??
Постоянно живеещи най-много има немци, англичани и италианци. След това другите, които са в пъти по-малко.
П.с. наистина има най много немци и англичани

Тези цени са на гран канария. Говоря за цени по заведенията, че са почти идентични за храната в сравнение с тукашните. Иначе една бира при мен е 8-9 евро в бара и 3-4 в магазина. А за броя на туристите го четох в местния норвежки вестник дето го издават в гран канария.ако те лъжат и аз ви лъжа.