Домашните ни любимци-снимки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Домашните ни любимци-снимки

Мнение от In_Memoriam » 27 Яну 2019, 15:10

c04 написа:Добре, благодаря за съветите. Ще му слагам от тази паста вместо хапчета, но през колко време. Казаха ми през 3-месеца? :dunno:

През 3 мисля, че е достатъчно ако не го извеждате навън изобщо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 27 Яну 2019, 15:40

Слага се през два месеца, като се редува и с пипета за външни само. Предпазва един месец за ектопаразити

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 27 Яну 2019, 21:21

Не, не излиза навън изобщо. Може би зимата ще е през 3, а лятото през 2- да не е прекалено, все пак химия :dunno:
adovet написа:Слага се през два месеца, като се редува и с пипета за външни само.

Нали това действа и на външни или за вътрешните действа 2 месеца, а за външни 1? Повечето хора даже ми казаха, че няма нужда от външно щом не излиза от вкъщи, но ми е ясно , че не можем да донесем нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 28 Яну 2019, 9:21

Броудлайна си е голяма работа, като се сетя преди какви мъки бяха и колко пяна и лига генерираше котката докато и набутаме хапчетата за вътрешното обезпаразитяване.

П.П. не знаех, че трябва да се редува с препарат само за външно, благодаря adovet :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 28 Яну 2019, 9:31

drago9205 написа:Броудлайна си е голяма работа, като се сетя преди какви мъки бяха и колко пяна и лига генерираше котката докато и набутаме хапчетата за вътрешното обезпаразитяване.

П.П. не знаех, че трябва да се редува с препарат само за външно, благодаря adovet :)

Реално няма пипета която да предпазва повече от един месец за ектопаразити

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 28 Яну 2019, 9:37

Мен пък на скоро ме намери ето тоя дребосък. Беше на средата на пътя вечерта, видях го в последния момент. Замалко да мина през него, а после щяха да минат през мен, но е добре и се оказа в много добро здраве.
Не съм го къпал още, то само се поизчисти от калта понеже валеше и дъжд. Дали трябва да го изкъпя, стои само вътре?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Яну 2019, 9:47

лично мнение - къпеш го само ако можеш да отоплиш много добре помещението къде ще стои после или направо го издухваш с на жената сешоара като преди това си го подсушил на макс с хавлия, завалийките много лесно настиват при тия зимни къпания и после не ти се влиза във филма с хапчета и кво ли не ;) поне аз моя ангорец много го пазя да не настине при "прането" :D

иначе е голям сладур, браво че си му дал дом
Последна промяна host на 28 Яну 2019, 9:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 28 Яну 2019, 9:49

Преди къпехме котката през 2 месеца, сега малко по-рядко - само ако сме я водили на някоя вила или подобно. Аз предпочитам ако е имала досег с друго животно/хора/жилище да се изкъпе, защото така или иначе се разхожда по леглото, масата, спи ми до главата и прочее. Пък и след банята - козината им бухва доста и става още по-симпатични :D
Разбира се не им е особено приятно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 28 Яну 2019, 10:19

Топло е, обаче да не вземе да се стресира нещо. Беше много наплашено, седмица след като го взех още се свиваше на кълбо като го доближа. тамън взе да се отпуска и да скача нагоре на долу. И понеже беше вирвода като го взех да не се наплаши пак.
Иначе от тука на там какво следва.? Взел съм му едно чувалче суха храна, да има какво да джвака докато ме няма а сутрин и вечер му давам по малко консерва. Вода почти не пие а ветеринаря ми казва да му давам да яде каквото ям и аз обаче тия подправки не са ли вредни за котките? Препоръча ми също бульонче със хляб да му слагам отвреме на време, обаче отново в тоя бульон има много сол.
До сега съм гледал животно за няколко дни докато се намери кой да го вземе и нямам много опит.

Иначе приятелката ми го кръсти МИШКА защото преличаше на плъхче като го прибрах :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Яну 2019, 10:28

https://www.youtube.com/watch?v=ymxEmbALjIo
тоя метод работи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 28 Яну 2019, 10:33

Нашата котка не почти не пие вода от купата също.
За сметка на това много обича моята чаша с вода, а най-много обича да и пусна течаща вода на мивката в банята - така пие вода с минути понякога ;D

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 28 Яну 2019, 11:33

Mpower94 написа:Топло е, обаче да не вземе да се стресира нещо. Беше много наплашено, седмица след като го взех още се свиваше на кълбо като го доближа. тамън взе да се отпуска и да скача нагоре на долу. И понеже беше вирвода като го взех да не се наплаши пак.
Иначе от тука на там какво следва.? Взел съм му едно чувалче суха храна, да има какво да джвака докато ме няма а сутрин и вечер му давам по малко консерва. Вода почти не пие а ветеринаря ми казва да му давам да яде каквото ям и аз обаче тия подправки не са ли вредни за котките? Препоръча ми също бульонче със хляб да му слагам отвреме на време, обаче отново в тоя бульон има много сол.
До сега съм гледал животно за няколко дни докато се намери кой да го вземе и нямам много опит.

Иначе приятелката ми го кръсти МИШКА защото преличаше на плъхче като го прибрах :mhihi:

Като цяло изобщо не е препоръчително, това което ти е казал вета. За котката е най-добре котешка храна, колкото може по качествена.
Тук може да прочетеш по-подробно какво сме писали за котките и храненето. :bchug: Евала, че не си го оставил да умре там, а си му дал дом. :bowdown:

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 28 Яну 2019, 11:41

adovet написа:
drago9205 написа:Броудлайна си е голяма работа, като се сетя преди какви мъки бяха и колко пяна и лига генерираше котката докато и набутаме хапчетата за вътрешното обезпаразитяване.

Реално няма пипета която да предпазва повече от един месец за ектопаразити

Колега, може ли да ми препоръчаш добри такива пипети само за външно? :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 28 Яну 2019, 12:19

Frontline Combo мисля, че са най-известните за външно и се ползват по повечето клиники

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 28 Яну 2019, 12:48

Общо взето термина добра пипета е в голяма степен доста условно като понятие. При едно животно дадена пипета може да има добър ефект при друго не. Капете си всеки месец и няма да имате проблеми. Иначе на пазара вече е пълно с какви ли не препарати като 95% са генерици на Фронтлайн ( съдържащи фипронил).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата