Бихте ли емигрирали?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 01 Ное 2007, 10:52

ооо,за заплатите в бг има такива парадокси!в старата фирма,в която работих 3г,всичко беше връзкарщина,колкото си по-прост и некадърен,по-голям пост заемаш!и естествено,ако си можещ и знаещ,биваш изгонен,ставаш неудобен на боклуците,моя началник,беше от село,занимавал се със земеделие,ама пусти връзки и голяма заплата и гледаш как простака придобива самочувствие,че е много полезен!
и тия бивши военни,дето си мислят,че от всичко разбират,навсякъде ги тачат!а заплата 5000лв за изп.директор,който като е почвал работа е носил буквално вода на колегите си,а сега ги управлява и нищо не разбира(с бонусите год заплата стига 100 000лв)!
ама проблема идва от собственика на фирмата,изключително прост човек,мръсник,станал богат благодарение на групировките и мислещ се за Господ!
та така,с тази шуробаджанащина,бизнеса понася огромни загуби,ама като се въртят далавери,тя легалната печалба остава на заден план!
(в повечето големи фирми в Ст. Загора началниците са приятели на шефа,хаоса е пълен,особено,ако са били с пагон :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 01 Ное 2007, 11:12

Някои от нас вече мислят за връщане, вие ще ми емигрирате . . .

Не знам защо някои хора все още си мислят че отидат ли в чужбина ще щтракат с пръсти и ще им е розов живота. И тука е свирепа борба за да се постигне нещо смислено, с разликата че хората на които можеш да се обадиш като опре нож до кокъл се броят на пръстите на една ръка . . . а в момента тука мога да ги преброя и без пръсти . . .

По цял свят си е връзкарщина, по цял свят трябва да се занимавате с идиоти (и като работници и като мениджъри), на всякъде е кур. Важното е къде човек си се чувства на место, защото там, той или тя ще се справи най добре.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 11:22

WeiSTD написа:Някои от нас вече мислят за връщане, вие ще ми емигрирате . . .

Не знам защо някои хора все още си мислят че отидат ли в чужбина ще щтракат с пръсти и ще им е розов живота. И тука е свирепа борба за да се постигне нещо смислено, с разликата че хората на които можеш да се обадиш като опре нож до кокъл се броят на пръстите на една ръка . . . а в момента тука мога да ги преброя и без пръсти . . .

По цял свят си е връзкарщина, по цял свят трябва да се занимавате с идиоти (и като работници и като мениджъри), на всякъде е кур. Важното е къде човек си се чувства на место, защото там, той или тя ще се справи най добре.

Тея съм ги чувал.
Около 100 хиляди пъти.
Нямам ясна хипотеза защо се получава така.
Само мога да кажа ,че не е вярно.
Заършил съм на времето най - елитната езикова гимназия в страната по определен език. Даваха със специален изпит диплома, която в страната не можеше да се вземе, нива над тази, която можш да вземеш от посолството.
От моя клас изпратих около 95% в чужда страна. Толкова и от випуска. И от другите випуски, братчеда даже беше по - голям от същото школо, знаех му и хората.
Аве не знам как се случва, но всеки като се замисли за връщане и почва да приказва, че да се ходи в чужбина нямало вече смисъл. Той бил хванал последния влак, аз ако отида вече ще е грешка.
В последствие в 60 % от случаите той.... не се връща. Остава си там.
В над 30% се връща.... и отива пак!
А междувременно новите випуски и те заминават.

Явно е някакъв психологически модел на българина... Някаква склонност да си търси оправдание за постъпките, понеже се чувства виновен или кой знае какво....
WeiSTD, ако почна да изброя колко на твоето дередже познавам, сигурно няма д мога да ги изброя....
Да си поговорим пак по тази тема след години.
Поздрави!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 01 Ное 2007, 11:24

D3BEP написа: Дай повече инфо. Работа, компания, град. Недей се концентрира върху тая невероятна заплата. Като видя така поставена оферта и почва да ме гложди съмнението. Особено бягам от компании, където "има места по всички фронтове", защото явно не само аз бягам оттам.... Но кажи повече, може пък да е манна небесна :)
Какво образование искате, трудов стаж, езици? Коли, моли?

Ей ти си голям дървен филисоф като гледам :twisted:
В компанията има места по всички фронтове защото стартирахме нов
проект и от началото на годината като персонал фирмата е нараснала
над 3 пъти :?:
Ще ти дам малко инфо (въпреки че съм убеден, че не ставаш):
област - телекомуникации, образование - не е най-важното но все
пак показва, какво да очаква човек, трудов стаж - достатъчен за
да управлява група хора и да следи за узпълнението на плановете.
Град - почти всички основни градове в държава - на първо време
основните.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 11:30

rosen.kolarov написа:
D3BEP написа: Дай повече инфо. Работа, компания, град. Недей се концентрира върху тая невероятна заплата. Като видя така поставена оферта и почва да ме гложди съмнението. Особено бягам от компании, където "има места по всички фронтове", защото явно не само аз бягам оттам.... Но кажи повече, може пък да е манна небесна :)

Сигурно е безмислено да продължавам нататък при такава постановка на нещата, но една от последните ми местоработи е регионален мениджър на една ... телекомуникация. Ще рече, че не знам дали може да е от полза за позицията, но имам някакъв поглед върху клиентите.
Що се отнася до планове, след отпадането на плановата икономика едва ли остана фирма, която да не гони планове. И в телекомуникацията имах планове, в последната ми работа даже ги съставях и следях за изпълнението им. Друго?
Струва ми се обаче че ми отправи предложение колкото да се изпъчиш и да се опиташ да покажеш пблично, че не ставам, отколкото сериозно. Даже изглежда предложението всъщност не зависи от теб, или греша?
Последна промяна D3BEP на 01 Ное 2007, 11:34, променена общо 1 път

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 01 Ное 2007, 11:32

D3BEP написа:
rosen.kolarov написа:

Сигурно е безмислено да продължавам нататък при такава постановка на нещата, но една от последните ми местоработи е регионален мениджър на една ... телекомуникация. Ще рече, че не знам дали може да е от полза за позицията, но имам някакъв поглед върху клиентите.
Струва ми се обаче че ми отправи предложение колкото да се изпъчиш и да се опиташ да покажеш пблично, че не ставам, отколкото сериозно. Даже изглежда предложението всъщност не зависи от теб, или греша?

не че защитавам някого ма си в голяма грешка човека е доста стъбилен и като каже нещо го изпълнява :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 11:38

Добре, ще видим? Чакам изпълнението. Няма защо да се застъпвате, той или ще изпълни казаното към мен което явно касае само мен, или няма да го изпълни, и в двата случая ще ви споделя.
Аз виждам само една пречка това коеот предлага да се случи, но тя не е незначителна. Не знам Росен какви пречки има.
И.... една молба към теб, Росене.
Понеже започна с негатвината нагласа, искам да разбера ти като работодател какво точно не си харесал в мен. Изключая поведението ми във форума, не съм тук да си търся работа. Просто сподели, защо според теб не ставам. Няма да се заяждам, искам да разбера какво мога да подобря.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 01 Ное 2007, 11:43

Писах ти ЛС защото не смятам да разводнявам темата ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 01 Ное 2007, 14:04

Росене, няма ли нещо УЧР-ско при вас :mhihi: :mhihi:
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 14:45

Space написа:Росене, няма ли нещо УЧР-ско при вас :mhihi: :mhihi:

ЕЕЕ, публикувай си CV-то де :)
Свързахме се с Росен, чакам да се срещнем. Оттам нататък - божа работа...
Вземам си обратно последното изречение от по - горните постове за пъченето и правомощията. Ако ми се разреши, разбира се :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 01 Ное 2007, 14:58

D3BEP написа:
Space написа:Росене, няма ли нещо УЧР-ско при вас :mhihi: :mhihi:

ЕЕЕ, публикувай си CV-то де :)
Свързахме се с Росен, чакам да се срещнем. Оттам нататък - божа работа...
Вземам си обратно последното изречение от по - горните постове за пъченето и правомощията. Ако ми се разреши, разбира се :)

Къде по-точно да си го публикувам? :winky: Ако даде адрес, или нещо на драго сърце ;)
_!_

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 01 Ное 2007, 17:07

btw. къде да потърся работа в Канада из дебрите на нета или има и читави фирми тук?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 01 Ное 2007, 17:21

Да, ако някой търси добър специалист по трудово право и особено по управление на човешките ресурси да драсне едно ЛС :mhihi: За над иляда нето ше се съглася :shock:

п.с. За БГ говоря, в чужбина нещЪ :mhihi:

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 01 Ное 2007, 17:25

имаше една песен
Последна промяна E34Power на 01 Ное 2007, 17:28, променена общо 1 път

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 01 Ное 2007, 17:26

оставам , ама ми се заминава :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата