Кредити
Модератор: Общи модератори
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Кредити
А и го има тънкия психологически момент че дължиш една камара пари на банка. Утре дет се вика всичко може да се случи, и съвсем легално тая банка да ти е*е майката на живота от запори и кво ли не. Аз лично винаги бих избягвал да дължа пари, независимо дали математически е по-изгодно или не.
Jorixa написа:и съвсем легално тая банка да ти е*е майката на живота от запори и кво ли не.
За това има адвокати

- TNT
- младши ентусиаст
-
Ще се самоцитирам от другата тема за имотите
Този буфер е според къде си в живота, колко кредити имаш, колко хора разчитат на теб и т.н. Ако нещо се обърка, може ли жена/родители да ударят рамо, на какво ниво са ти доходите - ако едно обезщетение за безработица за 6-12 месеца ще ти оправя разходите, може и по-рисково. Ама ако вадиш по 6к, пък обезщетението май е към 2000лв тавана, няма да те устройва. Но с жена на заплата ала-касиерка-в-лидл, 2-3 деца, ипотека, родител на легло, куче и 2 котки - 6 месеца е малко. Тогава бих стрелял за поне 12 месеца напред.

TNT написа:Още малко ще кажете, че е по-евтино да живееш под наем
steeN написа:Тва едно на ръка, но 6 месеца ми се струва доста оптимистичен буфер на мен.
Този буфер е според къде си в живота, колко кредити имаш, колко хора разчитат на теб и т.н. Ако нещо се обърка, може ли жена/родители да ударят рамо, на какво ниво са ти доходите - ако едно обезщетение за безработица за 6-12 месеца ще ти оправя разходите, може и по-рисково. Ама ако вадиш по 6к, пък обезщетението май е към 2000лв тавана, няма да те устройва. Но с жена на заплата ала-касиерка-в-лидл, 2-3 деца, ипотека, родител на легло, куче и 2 котки - 6 месеца е малко. Тогава бих стрелял за поне 12 месеца напред.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Сложете в уравнението и, че не е сигурно, че ще си намерите работа за същите пари...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Направо да грабваме по един чемшир и да отиваме да лягаме в гробищата, щот не се знае знае ли се 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
carmanf1 написа:Kurtov написа: ...
Това си е загробване и живота изобщо не се знае за тия 30 години какво ще стане със здравето на човек и не само ...
Точно това е нещото, което много хора не осъзнават. Или пък са притиснати и нямат друг избор.
:
Това е малко като с фирмите, не знам какъв беше процентът на стартираните бизнеси, които не фалират, май около 10%. Предполагам е приблизително същият вариант за да няма усложнение при толкова сериозни суми като на бубо и толкова дългосрочни.
Тези които успеят да изплатят и всичко при тях мине гладко, с малко помощ, да кажем с някоя инфлацийка в подходящия момент. Та те са удобен пример и добра реклама за банките. Не всеки е достатъчно дисциплиниран и кадърен за да е конкурентен в такъв продължителен период от време и повечето хора се провалят.
Факторът здраве не е за пренебрегване, защото за дни можеш да се сринеш, какво ти говорим за работа в такива моменти.
Също съм съгласен, че трябва рано да се тегли кредита. След 40 ставаш все по-неконкурентен, какъвто и специалист да си. Нервите са ти прегоряли, нямаш младежката мотивация. Хубаво е да си към края на изплащането.... Но пък младите хора искат да живеят... Не искат да изплащат кредити. Дори ти да искаш, жена ти може да иска да пътува и т.н.
....
За мен лично е адски натоварващ този знак минус в началото на месеца, не говоря за кредити специално. Може да са всякакви разходи. Колко по-голяма е сумата с минус месечно, толкова повече стрес носи, толкова си по-малко гъвкав, а според мен и по-малко щастлив. Аз някога помня се бях подредил с около -5000лв в началото на месеца, без кредити дори. Много нещастен период беше, направо робство. Ок изкарвал съм повече, че да зануля и да ида на плюс, но като цяло робски и нещастен период беше.
- TNT
- младши ентусиаст
-
То затова е модерно debt free живот. Макар и да не е най-добрия начин за "забогатяване". Файда, че имаш това и онова, ако не можеш да спиш от стрес.
Заделени пари за буфер помагат за това. И колкото повече - толкова повече спокойствие.
Заделени пари за буфер помагат за това. И колкото повече - толкова повече спокойствие.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
TNT написа:То затова е модерно debt free живот. Макар и да не е най-добрия начин за "забогатяване". Файда, че имаш това и онова, ако не можеш да спиш от стрес.
Дано повече хора да си изяснят, че забогатяването над определени ниво не носи щастие, колкото и да се рекламира, където и да се обърнеш.
И дано повече богати хора да си признаят истината, че не са щастливи или ако са, че не е причина богатството.
Това би поправило ценностната система на много хора и отправната им точка.
Нямаш ли спокойствие, здраве и баланс, е**м ти богатството!
carmanf1 написа:И това, за което говори бубо е много вярно, но трябва да се направи на 25-30г. И до към 45 да си изплатил всичко.
То пък щото някоя банка ще ти даде големият заем на 25, където се предполага, че си с 2-3 години стаж от университета на ниска заплата, нали?
Тежко против кредити могат да бъде хората, където или по наследство имат, или техните са им дали поне 50% от сумата или са от единиците, които са успели да се изстрелят в заплатата рано.
Другите или си фантазират, или така са чули. Силно ме съмнява 50% от форума да са толкова кадърни и богати, гледайки % мнения във под-форумите на старите модели и на новите съотвено

Иначе ако много се изхвърлиш почва да те тормози да, както и задлъжняването. То това е и по-големият проблем. Защото примерно ако на 20 си мечтал за кола за 20к, когато ги имаш тези 20к искаш такава за 200к. Когато имаш и нея, искаш такава за 2М и т.н. С имотите и начина на живот е същото. Ако не се влияеш от това - ще си доста успял и щастлив за себе си, но е доста трудно (peer pressure)

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jorixa написа:Утре дет се вика всичко може да се случи, и съвсем легално тая банка да ти е*е майката на живота от запори и кво ли не. Аз лично винаги бих избягвал да дължа пари, независимо дали математически е по-изгодно или не.
Ъъъ , да легално, след като ти самият си се съгласил да вземеш кредит, а не са ти го дали насила.
Щото това са договорни отношения, в които две страни се съгласяват за някакви неща.
Голям проблем е, че всъщност хората си мислят, че са взели нещо от банката, а не че са поели ангажимент ...
Кредитополучателя има ангажимента да си изплати кредита - доста е просто. Ако не плаща какво да се случи? Да му ги опрости банката

Иначе се сърдят защо някой не го била одобрила банката за нам си кво, гадната банка сметнала, че той не може да плаща ... тц, тц ...
Кредита е услуга - ползваш пари сега срещу заплащане, не е много сложно като цяло

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Rainbow написа:То пък щото някоя банка ще ти даде големият заем на 25, където се предполага, че си с 2-3 години стаж от университета на ниска заплата, нали?
Забравяш в кой форум пишеш

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Хм,хм...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
TNT написа:Rainbow написа:То пък щото някоя банка ще ти даде големият заем на 25, където се предполага, че си с 2-3 години стаж от университета на ниска заплата, нали?
Забравяш в кой форум пишеш
Помня един приятел преди няколко години се тюхкаше, че трябвало да се ориентира с кредита веднага, че минел ли 40, много се оскъпявал кредита. Има ли наистина оскъпяване според възрастта?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
sub_eleven написа:След 40 ставаш все по-неконкурентен, какъвто и специалист да си. Нервите са ти прегоряли, нямаш младежката мотивация.
Забравяш нещо : към 40-те имаш и опит

Един вид хем имаш все още твърда чурка, хем знаеш как да я използваш

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....