Заплати спрямо януари 2022-ра

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как се промениха?

Надолу, 10-20%
3
3%
Надолу, 0-10%
3
3%
Същата
31
31%
Нагоре, 0-10%
20
20%
Нагоре, 10-20%
18
18%
Нагоре, 20-30%
14
14%
Нагоре, 30+%
12
12%

Общо гласове : 101
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Заплати спрямо януари 2022-ра

Мнение от dhtj » 04 Фев 2026, 1:30

alx написа:Стягайте коланите. Миналата седмица говорих с мойте хора по бизнес развитието- някои от тях са доста умни копелета. Тяхната прогноза до 10 години е 1/3 от квалифицирания труд да изчезне и отиде при ИИ. Финансисти, айти (почти всички сфери), прависти, всички доктори без хирурзи и терапевти…

Заплатата не съм я гледал. Мисля, че върви с 1.5-2% всяка година нагоре. Един вид- обеднявам прогресивно :ok:

За тези дето сменят работата често за повече пари- внимавайте. В един момент (3 или повече работи за 2 години примерно)- никой сериозен работодател няма да ви погледне.

Зарязах дивелъпмънта и минах на тежка физическа работа, много съм доволен, чувствам се по-жив и по-здрав физически и психически от преди... Не че съм бил зле, но офисите и петдневната работна седмица ме подтискаха. Сега бачкам два дни в седмицата, парите са супер и АИ не може да ме смени скоро. :lol:

Викат ме от време на време да ударя ИТ рамо в предишната работа за още някое евро, но когато не е ежедневно е по-приемливо. В един момент се бях усетил че намразвам компютрите, толкова ми беше писнало. :lol:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 04 Фев 2026, 6:13

dhtj написа:Сега бачкам два дни в седмицата, парите са супер и АИ не може да ме смени скоро. :lol:

Така мислеха и белите якички преди 3-4 години :mhihi: Нито една професия не е сигурна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 04 Фев 2026, 8:37

dhtj написа:
barty написа:Относно собствен бизнес и когато си "one man show" :ok:
Аз съм така от 15г, справям се, но почва да ми тежи липсата на компания в работата....постоянно сам, на кафе, на обяд, на път....сам.
Дали да взема служител? Работата не е за 2-ма човека, доходите може би.
При вас как е?

Нямаш ли някой племенник, братовчед, дете на някой близък... Хем ще ти е компания, хем ще го научиш на занаят... Само да е стойностен човек, после цял живот ще те помни и споменава с добро... За мен това е по-ценно от проценти и печалби. :bchug:

Колега , извинявай , но моят опит показва точно това да не прави . Играл съм го този филм , даже и сина ми е работил при мен ...Мога лекции да изнасям защо роднина , приятел ,познат и познат на познат НЕ трябва да работи при теб.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 04 Фев 2026, 9:18

mr_petroff написа:
dhtj написа:
Аз съм така от 15г, справям се, но почва да ми тежи липсата на компания в работата....постоянно сам, на кафе, на обяд, на път....сам.
При вас как е?

Нямаш ли някой племенник, братовчед, дете на някой близък... Хем ще ти е компания, хем ще го научиш на занаят... Само да е стойностен човек, после цял живот ще те помни и споменава с добро... За мен това е по-ценно от проценти и печалби. :bchug:

Колега , извинявай , но моят опит показва точно това да не прави . Играл съм го този филм , даже и сина ми е работил при мен ...Мога лекции да изнасям защо роднина , приятел ,познат и познат на познат НЕ трябва да работи при теб.

Защо , аз имам позитивен опит по темата :dunno:

dhtj, какво правиш сега ако не е тайна?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 04 Фев 2026, 10:09

Нагоре с около 2,5% това е автоматична индексация, да видим шефа с колко ще индексира :) Общо взето доволен.
С бротовчеди, близки и т.н. ще се съглася с @mr_petroff, едните са неблагодарници, а другите след определен период недоволсват почтни винаги.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Фев 2026, 11:13

mr_petroff написа:Колега , извинявай , но моят опит показва точно това да не прави . Играл съм го този филм , даже и сина ми е работил при мен ...Мога лекции да изнасям защо роднина , приятел ,познат и познат на познат НЕ трябва да работи при теб.

Точно така! С роднини и приятели НИКОГА!!!
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Фев 2026, 17:00

ivanski_2 написа:
mr_petroff написа:
dhtj написа:
При вас как е?

Защо , аз имам позитивен опит по темата :dunno:

dhtj, какво правиш сега ако не е тайна?

Залагам, ме е почнал да лепи плочки :mhihi:

Много зависи какъв точно е човекът роднина/приятел!
В смисъл дали е стойностен като цяло.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 04 Фев 2026, 17:41

Зависи от роднините и "приятелите".
Роднините не си ги избираш, така че е разбираемо. Не ги харесваш, не си им длъжен, да се спасяват!
Приятелите обаче са си твой избор и ако не искаш да работиш с тях, защото им нямаш доверие, защо са ти приятели тогава? :paranoid: :paranoid: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 04 Фев 2026, 17:48

Пробвах с роднини и приятели, не става :banghead:
:yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Фев 2026, 17:51

dhtj написа:
alx написа:Стягайте коланите. Миналата седмица говорих с мойте хора по бизнес развитието- някои от тях са доста умни копелета. Тяхната прогноза до 10 години е 1/3 от квалифицирания труд да изчезне и отиде при ИИ. Финансисти, айти (почти всички сфери), прависти, всички доктори без хирурзи и терапевти…

Заплатата не съм я гледал. Мисля, че върви с 1.5-2% всяка година нагоре. Един вид- обеднявам прогресивно :ok:

За тези дето сменят работата често за повече пари- внимавайте. В един момент (3 или повече работи за 2 години примерно)- никой сериозен работодател няма да ви погледне.

Зарязах дивелъпмънта и минах на тежка физическа работа, много съм доволен, чувствам се по-жив и по-здрав физически и психически от преди... Не че съм бил зле, но офисите и петдневната работна седмица ме подтискаха. Сега бачкам два дни в седмицата, парите са супер и АИ не може да ме смени скоро. :lol:

Викат ме от време на време да ударя ИТ рамо в предишната работа за още някое евро, но когато не е ежедневно е по-приемливо. В един момент се бях усетил че намразвам компютрите, толкова ми беше писнало. :lol:

напълно те разбирам и одобрявам. всичките ми разбирания за успешна кариера последните 2 години примерно се обърнаха с краката нагоре и въобще не съм сигурен, че едно добро образование и хубава работа в технологичния сектор са критерии за дългосрочен успех. ама въобще.

и не мога да го мисля младото поколение. оформихме им един супер скъп свят, снабдихме ги с шибано/лефтистко/уок образование от което нямат шанс да излязат с гръбнак дето ще им трябва, интелектуалния труд за който ги учихме и формирахме го/ще го изяде ии... останаха занаятите- ама с две леви ръце и нулева мотивация да творят за човечеството са обречени-остава да им спретнеме една война и последния да гаси лампата баси...

мисля, че в следващите 5-10 години ще има едно страшно рекалибриране на приоритети, морални компаси и всичко друго което гради едно общество... в резултат на което 1/3 или повече от младите ще се окажат в една абсолютно задънена житейска улица защото дефакто няма да стават за нищо защото няма да са нужни за -нищо- ...

интересни времена идват.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата