ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Модератор: Общи модератори
Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Аз отдавна имам и то на половин цена с повче фичъри. Като цяло най мразя да плащам за марка и реклама...gromovich написа:bioz написа:Същите ги правят ксиоми ама на половин цена. Няма как да дам 200 леа за четка....
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
https://www.technopolis.bg/bg/Chetki-za ... n/p/823839
цена 89 лв и си ти. Пак повтарям всичките други по-скъпи модели имат ненужни екстри. Същия модел преди 3 години го купих почти на двойна цена.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Колеги дайте мнение за тази четка. За малката ще я взимам (2г. и 6м)
https://www.philips.bg/c-p/HX6352_42/so ... toothbrush
https://www.philips.bg/c-p/HX6352_42/so ... toothbrush
alx написа:както казах- гледал съм лично лабораторни изследвания- соник кеър-а на филипс разбива налепи по зъбите които другите дори не могат да намалят. също от високата честота с която ти трептят и зъбите се разкашкват налепите по места където може и да не бръкнеш с четката (долу ниско под венците особено ако имаш дълбоки джобове). за блиутут и ап-а не мога да коментирам защото не съм ги ползвал дори в къщи...
Дай да ги видим тея изследвания де. И аз казах кво съм чел и дадох линкове със сравненията

Иначе е казал-рекъл и моето е най-добро

П.С.: Добре е да са повече от един източник и да не са директно обвързани/спонсорирани от Филипс обаче.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Rainbow написа:alx написа:както казах- гледал съм лично лабораторни изследвания- соник кеър-а на филипс разбива налепи по зъбите които другите дори не могат да намалят. също от високата честота с която ти трептят и зъбите се разкашкват налепите по места където може и да не бръкнеш с четката (долу ниско под венците особено ако имаш дълбоки джобове). за блиутут и ап-а не мога да коментирам защото не съм ги ползвал дори в къщи...
Дай да ги видим тея изследвания де. И аз казах кво съм чел и дадох линкове със сравненията![]()
Иначе е казал-рекъл и моето е най-добро
П.С.: Добре е да са повече от един източник и да не са директно обвързани/спонсорирани от Филипс обаче.
Естеството и контекста на тестовете са такива, че не мога да ти покажа резултатите. Мисли го така- аз мога да си позволя всяка четка за зъби без значение цената й ... и в банята ми има Филипс соник кеър...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Бахти и модерните сте
Аз жуля с обикновена дървена четка с хозмя от диво прасе.

bum_bum написа:Бахти и модерните стеАз жуля с обикновена дървена четка с хозмя от диво прасе.
Пак добре, че не се ползваш вълнен парцал и сол

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А каква паста и вода за уста ползвате ?
Древните са ползвали напълно природни продукти , сега с тая химия зъбите едва ли имат шанс ..
https://listverse.com/2019/03/31/10-dis ... dentistry/
Например древните римляни са ползвали като вода за уста най обикновена урина . Бизнеса е бил толкова печеливш че продавачите на урина са обложени с данък от императора . Египтяните против зъбобол са ползвали прах от сушени мишки , паста за зъби е била просто екологична вулканична пепел . Арабите са ползвали като четка за зъби сдъвкан клон от специално меко дърво , хитро приспособление особено ако имаш конски зъби да сдъвчеш дръвцето . Зъбния камък е бил признак на висок статус и охолен живот в средновековието , вероятно липсата на зъбен камък е бил признак за глад , липса на храна и бедност . Хората векове наред не са имали проблем с избора на зъболекар , проблема се е решавал с посещение при бръснаря който е бил и квалифициран зъболекар . Докато се бръснеш ти вадят и зъба , хитро и спестява време ...
Древните са ползвали напълно природни продукти , сега с тая химия зъбите едва ли имат шанс ..

https://listverse.com/2019/03/31/10-dis ... dentistry/
Например древните римляни са ползвали като вода за уста най обикновена урина . Бизнеса е бил толкова печеливш че продавачите на урина са обложени с данък от императора . Египтяните против зъбобол са ползвали прах от сушени мишки , паста за зъби е била просто екологична вулканична пепел . Арабите са ползвали като четка за зъби сдъвкан клон от специално меко дърво , хитро приспособление особено ако имаш конски зъби да сдъвчеш дръвцето . Зъбния камък е бил признак на висок статус и охолен живот в средновековието , вероятно липсата на зъбен камък е бил признак за глад , липса на храна и бедност . Хората векове наред не са имали проблем с избора на зъболекар , проблема се е решавал с посещение при бръснаря който е бил и квалифициран зъболекар . Докато се бръснеш ти вадят и зъба , хитро и спестява време ...

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Клечката се казва "мисвак". И такова ползвам ама е много досадно да си чоплиш цяла сутрин забите
Иначе за паста, кокосово масло с някакви етерични масла и разни глини.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
По едно време и аз ползвах дървени четки с естествен косъм, харесваха ми как миеха, но от доста хора, чух, че не били хубави защото по естествените косми се задържали повече микроби спрямо изкуствените.
Доколко е вярно и има ли ефект върху хората е друга въпрос. Те и хората на които банята им е с кенефа в едно, пак имат в пъти повече микроби по четката..
Доколко е вярно и има ли ефект върху хората е друга въпрос. Те и хората на които банята им е с кенефа в едно, пак имат в пъти повече микроби по четката..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Микроби има в изобилие навсякъде. По-важен е въпроса дали има с какво да се хранят като попаднат в устата.
Как се борите със зъбния камък ?
Разбира се, че ходя при зъболекар да го чисти, но освен това ?
Никак, като се образува - зъболекар. После пак.
От как прочетох тук, че било символ на просперитет ми е някак по-добре.
От как прочетох тук, че било символ на просперитет ми е някак по-добре.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Kurtov написа:Как се борите със зъбния камък ?
Пастите за зъби ги смених само на избелващи, с карбон и т.н. По едно време ползвах и чист въглен, но не ежедневно (малко е абразивен