Престъпността и тенденции...!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Re: Престъпността и тенденции...!

Мнение от EBEEMVACIA » 17 Дек 2009, 14:49

Когато Боко беше Гл.секретар имаше доста поръчкови убийства,а сега като премиер само някакви си обири. Значи има подобрение. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Дек 2009, 14:51

пешо се опитва да стартира от тоя форум та у политиката :mhihi: ,не става тъй пешо...или пък става,като гледам мненията са ти достатъчно повръхностни и псевдо-идеилистични освен това са доста наивни,ама стига за твоята крехка душевност.
В тоя форум е като в България,има и мангасари и бели хора,значи нашият "колега" петърчо сподели че държавата требело да събира,не можело все да дава-абе колега,кога па кога държавата е дала нещо,особенно нашата,освен на тебе или на семейството ти,както и на определени кръгове,държавата все зима,ей ся,на мен държавата ми даде некакво образование,после си плащах за другото образование...опс,искам да кажа че сам си намерих другото образование в един кенеф,влизам аз в един кенеф и гледам..опа,това е друга история,та всичко което имам ,го имам въпреки усилията на държавата да ме спре,да ми го вземе,да ми прасне допълнителни данъци и тн.Това което са ми отмъкнали крадците-пак е виновна държавата-правил съм оплакванияв районни ,викал съм ги поне отпечатъци да снемат-нема такива работи.
Винетки,данъци за 2 автомобила и тн-път ОТНОВО няма и какво става-аз плащам,държавата взима и не изпълнява нейните си задължения....Обаче искат и искат нови данъци и такси.
И като последно,какви комунисти бе петърчо,какви глупости слушаш ти и кой ти пълни бедната малка главица с прикаски за комунисти,това некой като ми каже "комунисти" ми се идва такъв шут...Дедо ми беше комунист,убеден,нямаше партиина книжка,но човека вярваше в правдата,прочети какво са написали Карл Маркс и Фридрих Енгелс,дали са идея колко би било добре хората да живеят добре,сравни го с една швейцария или кувейт-е там не е ли комунизъм,бедни ми рибарю,в българия комунисти е имало,но те са измрели 45 та година,а другите като дедо ми не са членували в партията,тези не са комунисти дето крадат,те не са и социалисти,те са си най-обикновенни айдуци,нямащи нищо общо с комунисти и тн,просто са си крадци и измамници.
Когато идва на власт някой не трябва да се оправдава с предишните а да прави по-добро а не веднага с данъците щото немало пари-и аз немам за даване-к'во правиме ся?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Дек 2009, 15:23

Еееее г-н Димитров, не си прав за държавата съвсем. Държавата треба преди всичко да преразпределя. Да събира и събраното да се преразпределя по приоритети. Държавата освен това е най-големият работодател и там почти няма сив сектор. Кой е по-виновен, държавата, че ни извива ръцете с данъци и не прави нищо с тях или бизнеса и гражданите, че укриват доходи и не плащат или плащат малко данъци? Аз не мога да отговоря. Ще ми се, ние като граждани да имаме повече доверие в държавните институции, обаче мъц, народа е отвратен и последното нещо на което вярва е полиция, съд, прокуратура, държавна или общинска администрации. И понеже у нас чувството за безнаказаност и тарикатлък е особенно силно развито у много хора, демек държавата е слаба, затова се случват и убийства и обири и т.н. работи. По-лошото е, че има силни подозрения, че т.нар организирана престъпност , притежава държавата и де факто управлява страната в сянка. С това правителство, аз не виждам кой знае какви тенденции в овладяването на уличните престъпления. За мен все пак по-опасни са финансовите престъпления и тези свързани с измами на високо държавно ниво, покровителстване на престъпни структури и откровени връзки с такива. Там ми е интересно какви са тенденциите, а не дали са обрали магазин Фантастико. Те го обират, щото знаят, че няма да бъдат наказани, ще се измъкнат и риска си струва. Което пък е следствие, от неефективната държавна машина на най-високо ниво, там където се коват законите и правилата. Нашите закони са свързани с много разтегливи понятия от-до или само -до по отношение на наказанията и малко конкретика, а повече субективизъм на отделния съд налагащ наказанието за извършено престъпление. Например затвор до 8 г. Ами какво налага да е например 4 или 6 г.? Зависи дали съдията е много ядосан или много щастлив на заседанието. От 0 до 8, какъв е критерия? Субективен. Това значи неработеща система, защото човешкия фактор е слабия фактор в една система. В автомобилите защо има толкова много системи за сигурност? За да се елиминира до минимум човешкият фактор върху поведението на пътя. Нашето общество е бедно духовно и деморализирано и как съдии от това общество да съдят по съвест и морал? В този смисъл, престъпността има своите добри тенденции, защото незнам как в обозримо бъдеще този аспект на съдебната ни система ще се промени.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2009, 16:54

Babuna написа:Аз пък се басирам, че хич не обичаш да мислиш.

Виж ми датата на регистрация във форума.

:mhihi: Колега изобщо игнорирай капацитета, сам виждаш че не може да върже 2 думи по темата. ;)

Емчо, кое образование си платил средното ли? Имаш предвид тетрадките и учебниците ли :mhihi:
Прекалено ти е далечна материята и за това не схвана какво имах в предвид с комунистите. Ще го кажа по-простичко, всички собственици на големи фирми са свързани с българската комунистическа партия. Оп, забравих ти не си... :mhihi:

Скиса, изобщо не намирам за важно да се изказвам като "последна инстанция" пред които и да е в този форум, по-скоро проблем с манията(самочувствието) имат тези които го определят така... Както ти имаш някакво мнение и го споделяш, така и аз го правя, това че има крехки личности и го приемат така, съжалявам :mhihi:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 17 Дек 2009, 18:43

Bogat-Beden написа:Е уж ги погнаха таа група за отвличания... :roll: Ако изобщо са същите...

Ето за какво била цялата шумотевица и тазвечерния спектакъл.
Еми просто съдебната власт си гласували 5000 лева коледни надбавки.за добрата работа може би.Най-вероятно и висшиъе етажи от МВР ще ги последват тия дни.
Ебааааа му и нахалството.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/12/17/za-cialosten-prinos-po-5-bona-vyv-vss.82705

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2009, 18:54

jordanpar написа:
Bogat-Beden написа:Е уж ги погнаха таа група за отвличания... :roll: Ако изобщо са същите...

Ето за какво била цялата шумотевица и тазвечерния спектакъл.
Еми просто съдебната власт си гласували 5000 лева коледни надбавки.за добрата работа може би.Най-вероятно и висшиъе етажи от МВР ще ги последват тия дни.
Ебааааа му и нахалството.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/12/17/za-cialosten-prinos-po-5-bona-vyv-vss.82705

И какво общо има ВСС с правителството??? :banghead:

Висшият съдебен съвет е юридическо лице със седалище гр. София. Той се представлява от един от изборните му членове, определен по решение на съвета. ВСС се състои от 25 члена, юристи с високи професионални и нравствени качества, с най-малко 15 години юридически стаж. От този състав на съвета, членове по право са председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и Главният прокурор, назначени с указ на президента на републиката.

Аватар

Мнение от jordanpar » 17 Дек 2009, 19:05

///peter написа:И какво общо има ВСС с правителството??? :banghead:

Общото е че са част от бЮджетната сфера.
Независимо кой ги назначава,бЮджетът им се решава на министерско ниво.
Общото е че ББ уж накара всички институции да направят ограничения на вътрешноведомствените си бЮджети.
Общото е че заплатите на полицаи и военни,също част от бЮджетната сфера са замразени до края на идната година.
Общото е че всички излишъци от бЮджетните ведомства уж щяха да отидат за попълване дупките на дефицитите в други ДЪРЖАВНИ бЮджетни звена.
Общото е че тея ще си разделят пари равни на добавките на 1 100 000 пенсионери.
Продължавай да си блъскаш главата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 17 Дек 2009, 19:07

Според мен ситуацията с данъците и осигуровките е като опит да се напълни една пробита кофа-колкото повече наливаш, толкова повече изтича.Най-нормалното нещо е първо да се запушат дупките и после да се пълни кофата, да ама минитъра не смята така явно.
Или друга ситуация
Събират се десет човека на купон и казват искаме да купим това, това и това, но когато трябва да се плаща пет казват, че нямат пари и плащат само останалите пет.Яденето и пиенето свършва, защото тези които уж нямат пари плюскат и лочат най-много и пак се събират пари и пак от същите пет човека.
Аз лично познавам хора, които карат скъпи коли, живеят в палати и накрая на годината фирмите им са нула на нула.Данъци за държавата няма естествено, а аз понеже работя във фирма където всичко е според закона всеки месец си плащам като поп.
По отношение на вината и на правата е ясно, че който извършва или е съучастник в престъпление или измама е виновен, но лично за мен са много по-виновни институциите, които отговарят за разкриване, предотвратяване и налагане на наказания на провинилите се, защото се правят, че не виждат очевидни неща.Ето ви една фирма" Фантатико", която е с двойно счетоводство, целия град го знае, само "органите" не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Дек 2009, 19:12

Чудно ми е на мухоБойко колко ли му спадна рейтинга напоследък? Като бяха изборите сигурно над 90% от форума го подкрепяше, а сега като гледам доста се е сринал :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2009, 19:46

jordanpar написа:
///peter написа:И какво общо има ВСС с правителството??? :banghead:

Общото е че са част от бЮджетната сфера.
Независимо кой ги назначава,бЮджетът им се решава на министерско ниво.
Общото е че ББ уж накара всички институции да направят ограничения на вътрешноведомствените си бЮджети.
Общото е че заплатите на полицаи и военни,също част от бЮджетната сфера са замразени до края на идната година.
Общото е че всички излишъци от бЮджетните ведомства уж щяха да отидат за попълване дупките на дефицитите в други ДЪРЖАВНИ бЮджетни звена.
Общото е че тея ще си разделят пари равни на добавките на 1 100 000 пенсионери.
Продължавай да си блъскаш главата.

Бюджета е гласуван миналата година, сътворили са излишък, който имат право или да върнат или да раздадат като ДМС, но ВСС не е под влиянието на никой в тая държава, схващаш ли са как ББ не може да им каже нищо. Като обвинявате някого поне си направете труда да помислите, да попрочетете нещо за това ти пастнах текста...

Аватар

Мнение от Хаос » 17 Дек 2009, 20:00

Темата е една малка, но представителна извадка на интернет-потребяващия и предимно bmw шофиращ българин, тоест, човек, който има пари да сложи храна на масата.
Интересното в случая не е различието в политическите възгледи и нападките между хора, които ако се запознаят един с друг, биха се уважавали, а това, че доводите на мнозинството от пишещите тук са взети от... медиите. А те както всички знаем, са безплатни, неподкупни, неманипулирани и разбира се - крайно обективни.

Личат мнения на хора, които преразказват вестник Нощен Труд и производните му там Шок, Уикенд и още к'вато жълта помия има, наред с паплач като 24 часа, Труд, 168 часа и разни други часовници и компаси.

По темата - Аз си имам твърдо мнение за престъпността, родната полиция и други и то е, че хората там си вършат работата. Полицаите си вършат работата, служат като пружините и тампоните на едно окачване, създават буфер между нас пасажерите и престъпността под формата на дупките по пътя. Разбирам, че сега ще ме оборите с "факти" и подобни жълти сведения, прочетени в поредния вестник, частна телевизия или новинарски сайт. Банда черногледци с промити мозъци от масмедиите, бих казал аз.

Извън темата - Просто е нереално как СТО ПРОЦЕНТА от писалите в темата, не са се замисляли и не си дават сметка, че живеят над стандарта на живот на сигурно 80% от населението на Земята, че всеки ден се възползват от луксове като топла вода, топла храна, жилище, автомобил, интернет, здравеопазване и още един не куп, една плеяда от подобни неща, които приемате за даденост, а всъщност не са. Колко от вас са произвели блага равностойни на тези изразходвани за конкретния индивид от раждането му досега? Бас ловя, че шайката икономисти тук, дето се чудят в кой финансов крачол да си го преместят, та да измъкнат малко пари(ресурс) за да се облажи Петко/Драган/Цветан, не осъзнават какви пиявици в глобален мащаб са. Ами седнали да бистрят политика, щото видиш ли са уморени от създаването на блага за родината, уморени са от много плащане на данъци, дето не са си регистрирали колите в данъчното, дето работят на минимално осигуряване и вземат под масата, обаче не сигнализират за това на съответните органи, ами си трайкат и като им падне възможност солят по главата на тоя или оня управляващ. Хайде бе икономисти, това ви е работата, искаме с 5 лева налични в бюджета да платим 20 лева разходи. Сигурен съм, че всеки един себеуважаващ се икономист ще задели 1 лев за фонд развитие (левия джоб), а с другите 4 ще плати 3 лева сметка и 1 лев такса обслужване (десния джоб).

Не, не, темата е просто своего рода бисер, сама по себе си. Искам да ви видя, тъй като зачекнахте Бойко Борисов, как вие ще минете и по половината от неговия път, ще направите и половината от нещата, които той е направил и постигнал. Нека да ви кажа отсега - еми няма да можете. Щото черните радиостанции никой не ги обича - това било зле, онова било зле, полицията я нямало, крадяло се във властта, дупки имало по пътищата, лекарите деряли кожи за лечение... Като сте недоволни, записвате по още едно висшо, ама си го плащате сами, а не държавата да ви дундурка, както е направила за първото ви висше (който го има), завършвате Симеоново/Медицинския или пък грабвате лопатата и е го е къде е ремонта - навсякъде из София, да не мислите, че нямат нужда от работна ръка, при това безплатна, все пак вие сте радетели за благото на родината, опс, чакайте... исках да кажа собствения ви джоб.

Когато престанете да гледате в чуждата паничка, постараете да изправите няколко неправди и почнете да се отнасяте към държавата не като майка хранилница, не като тоя улавия дето се грижи сутрин да няма сняг по улицата, че да отидеш на работа итн, схващате идеята, тогава чак ще видите какво всъщност върши държавата и хората, които седят зад нея, за вас.
:dummy:

Ако някой не го е грижа за гореизложената гледна точка, има да казва нещо за родата ми и прочее, е свободен да не го изказва точно тук.
Който се е почувствал засегнат, сигурно има защо.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар

Мнение от jordanpar » 17 Дек 2009, 20:06

По принцип с дървени философи не споря,но нали именно затова ББ призова за ограничаване разходите за командировки,служебни телефони,премии,в МНОГО държавни ведомства преведени вече бонуси или ще се връщат или от януарските заплати ще се отчислят съответните суми.Ако някой незнае излишъка в бЮджета на ВСС се дължи и на замразените в момента назначения на магистрати заради скандала с Красьо.Тоест пари предвидени за щатове ще си ги делнат други,как звучи това???Заради пропуски в делата водени в БГ,заради мърлявата работа на прокурори България само тази година е многократно глобена в Страсбург.
Премиера ИМА правото да пренасочи излишъкът от това звено към друго.
Излиза че висшите магистрати ще вземат 13,14,че някой даже и 15 заплата.
Така или иначе предколедната щедрост в Темида в момент, когато пенсионерите и безработните броят стотинките за хляб, прилича повече на пир по време на криза. И със сигурност буди възмущение сред данъкоплатците, с чиито пари ще се облажат прокурори и съдии.
А ако някой незнае и този факт--парите отпуснати за лечение на деца в чужбина,ако не са на 100 процента усвоени се връщат в бЮджета за дадената година,а не се натрупват към същото перо за идната.
Така че,фак офф от мен на адекватния ББ,съдебната система и борбата им с отвличанията.

П.С.Смешно,да не кажа трагично е че някой твърди че сме живеели по добре от 80 процента от световното население.
Кажи го на баба ми със 180 лева пенсия на месец.Да съм се радвал на ток,вода и телефон,е в пещера ли да се върна да живея,дееба и логиката.
И какво,според същия изказал се господин,значи да не вярвам на медиите когато пишат нещо лошо за сегашните управляващи,а да им вярвам че видите ли хванаха лошите.що за демагогия е това твърдение????
Абе събудете се бе,от 150 дена нещата отиват на по зле,розови очила ли да си купя.
Последна промяна jordanpar на 17 Дек 2009, 20:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Дек 2009, 20:17

Хаха дървен филосов съм бил, ти му казваш че ВСС е независим орган и отговаря само пред закона, то ми разправя че Премиера имал власт над ВСС и респективно може да се разпореди с бюджета му... Има власт колкото и над президента. Омръзна ми да се занимавам с псевдо гъзарчета в тоя форум. Пишете си простотииките, аз повече няма да се занимавам да Ви провокирам да четете.

Ето малко матрЯлче да чИтиеШШШ:

За осъществяване на правомощията си ВСС извършва дейности като: обсъжда и приема проекта на бюджет на съдебната власт и контролира изпълнението му; назначава, повишава, премества и освобождава от длъжност магистратите; налага дисциплинарни наказания по ред определен в ЗСВ; организира тяхната квалификация; определя броя на съдебните райони и седалищата на съдилищата; броя на съдиите прокурорите и следователите по съдилища, прокуратури и следствени служби, както и други определени със Закона за съдебната власт.

Аватар

Мнение от jordanpar » 17 Дек 2009, 20:28

///peter написа:Хаха дървен филосов съм бил, ти му казваш че ВСС е независим орган и отговаря само пред закона, то ми разправя че Премиера имал власт над ВСС и респективно може да се разпореди с бюджета му... Има власт колкото и над президента. Омръзна ми да се занимавам с псевдо гъзарчета в тоя форум. Пишете си простотииките, аз повече няма да се занимавам да Ви провокирам да четете.

Ето малко матрЯлче да чИтиеШШШ:

За осъществяване на правомощията си ВСС извършва дейности като: обсъжда и приема проекта на бюджет на съдебната власт и контролира изпълнението му; назначава, повишава, премества и освобождава от длъжност магистратите; налага дисциплинарни наказания по ред определен в ЗСВ; организира тяхната квалификация; определя броя на съдебните райони и седалищата на съдилищата; броя на съдиите прокурорите и следователите по съдилища, прокуратури и следствени служби, както и други определени със Закона за съдебната власт.

Президента нали също призова за пестеливост.
Нали си стиснаха ръцете с Бойко че ще работят в еднаква насока.
Или ВСС квот си иска това прави,те не стига че четат наказателния кодекс както им отърва,ами и пари си делят както си искат.
И стига си се ровил в нета и си тренирал копи-пейст функциите.
Тук говорим за адекватни действия по време на криза и за чисто човешка гледна точка на нещата.
´´Като няма хляб,яжте пасти´´ не върши работа защото имам много познати които са се отказали да празнуват новогодишните празници защото нямат 10 лева в джоба.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 17 Дек 2009, 21:21

Babuna написа:Аз пък се басирам, че хич не обичаш да мислиш.

Виж ми датата на регистрация във форума.

не се ласкай, прекалено много се обичам за да си губя времето да докажа нещо на който и да е, а и ти казах не всички живеем във форуми :)

до петърчо, Имаш късмет, че скиса е готин и не се занимава с глупости, ама накрая ази ще пусна една анкета за теб, та аджеба се досетиш, че леко дразниш хората около теб с тия разбирачески мнения Какво доказаваш на кой? На нас? На теб? Странен си. За да се аргументирам още повече ще споделя на зрителите как тръгна да ми пишеш на лични преди време как си щял да ме биеш. Явно и за теб форумът е начин на живот, по друг начин не мога да си обесня щп приемаш всичко толкова лично :) или си прекалено тънкообиден? :lol:

И за да не съм напълно офф - може от политика да не разбирам, ама и политиците не ги по-бива :mrgreen:
Последна промяна acer на 17 Дек 2009, 21:27, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата