Горди ли сте, че сте Българи?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Да ли съм горд ли, от какво по точно сте горди ? От история? Я се замислете, къде е България в момента / говора за Европа /, тук не визирам псевдо богаташи и реститути....шото едните и другите са едно и също..без покритие. България затъва все повече и повече, за кое да съм горд, че доматите са ми от турция, свинското от холандия и т.н. Хора завършили више, са на ниво 8-ми клас.
Апасионата, май изобщо незнае кво е мнението на европа за нас /за българките смятам на повечето е ясно, но надали е гордост /.
Лично за мен съм горд, че професионално съм работил и бил с най големите / в света /, но уви трудно се пренася в БГ и надали ще стане някога. Тва друга тема ....трудно се остава в Бг, много трудно.
Просто управниците, не си дадоха сметката, че идните поколения ще са много зле, грам образование няма, да не говорим за учените, че БАН освен да слагат масата в 16:00 друго незнаят. Ценностите на "тийновете", са им съвсем други /ако имат такива де/.
Абе кво да говорим.
Апасионата, май изобщо незнае кво е мнението на европа за нас /за българките смятам на повечето е ясно, но надали е гордост /.
Лично за мен съм горд, че професионално съм работил и бил с най големите / в света /, но уви трудно се пренася в БГ и надали ще стане някога. Тва друга тема ....трудно се остава в Бг, много трудно.
Просто управниците, не си дадоха сметката, че идните поколения ще са много зле, грам образование няма, да не говорим за учените, че БАН освен да слагат масата в 16:00 друго незнаят. Ценностите на "тийновете", са им съвсем други /ако имат такива де/.
Абе кво да говорим.
- Vikito_24
- кандидат ентусиаст
-
Гордостта на българите трябва да бъде голяма, но за съжаление само с природата.Повечето хора се опитват да омърсят името ни на БЪЛГАРИ и успяват, а ние с нашето самочуствие: Аз не искам да ми е добре а на Вуте да му е зле... до никъде няма да стигнеме.Не мога да кажа, че съм горда да се нарека българка 

Аре нема нужда...
Някой от Диловите беше казал,че и да се гордееш и да не се гордееш пак си българин.
Странствал съм бая и да ви призная никъде не съм се тупал в гърдите и не съм имал облаги от това че съм българин.
С малко повече пара БГ е идеално място за живот,само да я няма заобикалящата отвсякъде простотия.Да е по ограничена.Като ти се простее да знаеш къде да отидеш и да разпускаш,а не да се чудиш къде да се скриеш и да релаксираш.
Предпочитам ауслендър на запад отколкото патриот в Булгаристан.

Странствал съм бая и да ви призная никъде не съм се тупал в гърдите и не съм имал облаги от това че съм българин.
С малко повече пара БГ е идеално място за живот,само да я няма заобикалящата отвсякъде простотия.Да е по ограничена.Като ти се простее да знаеш къде да отидеш и да разпускаш,а не да се чудиш къде да се скриеш и да релаксираш.
Предпочитам ауслендър на запад отколкото патриот в Булгаристан.

No time like the present.
- ruseva
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всички да се усмихват :)
- Мечтае да кара: самолет
Гордея се че съм българка и смея да твърдя че по-хубаво от родното няма!
И в добро и в лошо оставам тук !!!

Bogat-Beden написа:е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва?ferdy написа:Гордея се, при това ужасно много.
Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. Който е кадър, ще успее и в България, който за нищо не става и само мрънка - и в пари да ходи, пак няма да успее да ги вземе.Ужасно много пъти ли си отговаряла на въпроса откъде си,ама не на родна почва,а някъде там,в цивилизацията?Знаеш ли какво се чете по лицата и физиномиите след отговора "От България"...
![]()
В най-добрия случай ти казват-ааа,много мафия имате там и държат всичко,нали?.В по-честия случай виждаш реакция на почти презрение,примесено със съжаление или снизхождение...Пък ти се гордей не ужасно,ами титанично много...![]()
![]()
Това е тъжната реалност...Поне на този етап..
Хаха, доста повърхностно мнение, но аз друго и не очаквам от теб. За теб ако колата е признак за успех или благосъстояние, за мен колата е средство за придвижване и за вършене на работа. По твоят критерий, като гледам ти много си просперирал в чужбина, щом нямаш и лична кола, а си обявил служебната за престиж.

А защо ли мнението за българите по чужбина е такова? Ами заради вас, бе, вие сте се представяли кошмарно, не аз.
Аз по чужбина ходя само на екскурзии и по работа и не съм видяла лошо отношение към мен или към родината ми. Това, че си в Испания, ако не се лъжа и там са толкова задръстени, че не могат да си намерят собствената си столица на картата, не значи, че можеш да съдиш за всички чужденци. А и мен хич не ме интересува мнението на чужденци за България, теб ако те грее - слушай ги и продължавай да си висиш в странство и да се срамуваш от това, което самите български емигранти са направили за собствения си имидж.
porostorm написа:+++Bogat-Beden написа:е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва?ferdy написа:Гордея се, при това ужасно много.
Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. Който е кадър, ще успее и в България, който за нищо не става и само мрънка - и в пари да ходи, пак няма да успее да ги вземе.ferdy написа:Гордея се, при това ужасно много.
Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. ...и само мрънка...ferdy написа:Гражданската е пълна глупост, тя не върши никаква работа. На предишното БМВ след като дръннах челно на едно кръстовище един минаващ на червено, за 16 точки в описа на експертите, всичките писани за ново + боя, тенекеджия ми платиха 400 лв. Това преди две години. Щетата включваше фар, броня, престилка, виското, ляв калник и т.н. С 400 лв в сервиза само щяхме да си кажем "Добър ден".
Да, съгласна съм да има гражданска отговорност, но ако е ефективна, а при условие, че с нея не можеш да си покриеш щетите по колата - тогава за какво е? И каква е файдата да си правиш ГО, като за щети по твоята кола, се взима ГО на другата кола? А и никой не носи отговорност за неизпълнението на другата страна.
А и голяма част от идеята на гражданската и каското се препокриват, тогава защо е нужно да плащаме два пъти за едно и също нещо? Хич не обичам да давам пари на вятъра...
Да, и какво?

- DiDi
- ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: НЛО
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ferdy написа:...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
ruseva написа:Гордея се че съм българка и смея да твърдя че по-хубаво от родното няма!
Колко кратко, ясно и позитивно казано!

Мисля, че точно такива хора теглят и ще теглят занапред страната напред с позитивизма си!

Това мнение заслужава една виртуална прегръдка и ръкостискане

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ferdy написа:Bogat-Beden написа:е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва?ferdy написа:Гордея се, при това ужасно много.
Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. Който е кадър, ще успее и в България, който за нищо не става и само мрънка - и в пари да ходи, пак няма да успее да ги вземе.Ужасно много пъти ли си отговаряла на въпроса откъде си,ама не на родна почва,а някъде там,в цивилизацията?Знаеш ли какво се чете по лицата и физиномиите след отговора "От България"...
![]()
В най-добрия случай ти казват-ааа,много мафия имате там и държат всичко,нали?.В по-честия случай виждаш реакция на почти презрение,примесено със съжаление или снизхождение...Пък ти се гордей не ужасно,ами титанично много...![]()
![]()
Това е тъжната реалност...Поне на този етап..
Хаха, доста повърхностно мнение, но аз друго и не очаквам от теб. За теб ако колата е признак за успех или благосъстояние, за мен колата е средство за придвижване и за вършене на работа. По твоят критерий, като гледам ти много си просперирал в чужбина, щом нямаш и лична кола, а си обявил служебната за престиж.![]()
А защо ли мнението за българите по чужбина е такова? Ами заради вас, бе, вие сте се представяли кошмарно, не аз.
Аз по чужбина ходя само на екскурзии и по работа и не съм видяла лошо отношение към мен или към родината ми. Това, че си в Испания, ако не се лъжа и там са толкова задръстени, че не могат да си намерят собствената си столица на картата, не значи, че можеш да съдиш за всички чужденци. А и мен хич не ме интересува мнението на чужденци за България, теб ако те грее - слушай ги и продължавай да си висиш в странство и да се срамуваш от това, което самите български емигранти са направили за собствения си имидж.porostorm написа:+++Bogat-Beden написа:е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва?ferdy написа:Гордея се, при това ужасно много.
Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. Който е кадър, ще успее и в България, който за нищо не става и само мрънка - и в пари да ходи, пак няма да успее да ги вземе.ferdy написа:Гордея се, при това ужасно много.
Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. ...и само мрънка...ferdy написа:Гражданската е пълна глупост, тя не върши никаква работа. На предишното БМВ след като дръннах челно на едно кръстовище един минаващ на червено, за 16 точки в описа на експертите, всичките писани за ново + боя, тенекеджия ми платиха 400 лв. Това преди две години. Щетата включваше фар, броня, престилка, виското, ляв калник и т.н. С 400 лв в сервиза само щяхме да си кажем "Добър ден".
Да, съгласна съм да има гражданска отговорност, но ако е ефективна, а при условие, че с нея не можеш да си покриеш щетите по колата - тогава за какво е? И каква е файдата да си правиш ГО, като за щети по твоята кола, се взима ГО на другата кола? А и никой не носи отговорност за неизпълнението на другата страна.
А и голяма част от идеята на гражданската и каското се препокриват, тогава защо е нужно да плащаме два пъти за едно и също нещо? Хич не обичам да давам пари на вятъра...
Да, и какво?
Браво колежке - само така . Аз бях 1 година на летището в Дъблин и мога да каже , че около 10000 човека са ме питали от къде съм (23 млн. годишен трафик) - 70% го асоциират със съни биич и Бебратов , 20% със мафия 10 % не знаят къде - за мен тва е перфектно . Като се има в предвит , че половината Българи мислят някой развити страни за ледници , е нормално

ГОРД СЪМ , ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН - СРАМ МЕ Е ОТ ТЕЗИ , КОИТО ГИ Е СРАМ

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тук съм роден,не съм сси го избирал и това е моята страна!
да ! горд съм! дори и с това ,че минаваме презз секви катаклизми и пак оцеляваме....!!
няма как да съм горд ,че съм американец ,щото не съм!
да ! горд съм! дори и с това ,че минаваме презз секви катаклизми и пак оцеляваме....!!
няма как да съм горд ,че съм американец ,щото не съм!
- Mr_Spirit
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48
- Мечтае да кара: ///M
- dimitar_kodoshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- TheBlame
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
AcOrP написа:Не просто не съм горд а ме е срам на моменти...
подкрепям напълно

За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !