Горди ли сте, че сте Българи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Горди ли сте че сте Българи?

Да
167
60%
Не
52
19%
Не напълно
60
22%

Общо гласове : 279
ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Юли 2009, 23:14

Да ли съм горд ли, от какво по точно сте горди ? От история? Я се замислете, къде е България в момента / говора за Европа /, тук не визирам псевдо богаташи и реститути....шото едните и другите са едно и също..без покритие. България затъва все повече и повече, за кое да съм горд, че доматите са ми от турция, свинското от холандия и т.н. Хора завършили више, са на ниво 8-ми клас.
Апасионата, май изобщо незнае кво е мнението на европа за нас /за българките смятам на повечето е ясно, но надали е гордост /.
Лично за мен съм горд, че професионално съм работил и бил с най големите / в света /, но уви трудно се пренася в БГ и надали ще стане някога. Тва друга тема ....трудно се остава в Бг, много трудно.
Просто управниците, не си дадоха сметката, че идните поколения ще са много зле, грам образование няма, да не говорим за учените, че БАН освен да слагат масата в 16:00 друго незнаят. Ценностите на "тийновете", са им съвсем други /ако имат такива де/.
Абе кво да говорим.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 10 Юли 2009, 23:19

Гордостта на българите трябва да бъде голяма, но за съжаление само с природата.Повечето хора се опитват да омърсят името ни на БЪЛГАРИ и успяват, а ние с нашето самочуствие: Аз не искам да ми е добре а на Вуте да му е зле... до никъде няма да стигнеме.Не мога да кажа, че съм горда да се нарека българка :no:
Аре нема нужда...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 2shae » 10 Юли 2009, 23:30

Някой от Диловите беше казал,че и да се гордееш и да не се гордееш пак си българин. :mhihi:
Странствал съм бая и да ви призная никъде не съм се тупал в гърдите и не съм имал облаги от това че съм българин.
С малко повече пара БГ е идеално място за живот,само да я няма заобикалящата отвсякъде простотия.Да е по ограничена.Като ти се простее да знаеш къде да отидеш и да разпускаш,а не да се чудиш къде да се скриеш и да релаксираш.
Предпочитам ауслендър на запад отколкото патриот в Булгаристан. :uups:
No time like the present.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всички да се усмихват :)
Мечтае да кара: самолет

Мнение от ruseva » 11 Юли 2009, 0:16

Гордея се че съм българка и смея да твърдя че по-хубаво от родното няма!
И в добро и в лошо оставам тук !!! :bgflag:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Юли 2009, 3:06

Bogat-Beden написа:
ferdy написа:Гордея се, при това ужасно много.

Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. Който е кадър, ще успее и в България, който за нищо не става и само мрънка - и в пари да ходи, пак няма да успее да ги вземе.
е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва? :) Ужасно много пъти ли си отговаряла на въпроса откъде си,ама не на родна почва,а някъде там,в цивилизацията?Знаеш ли какво се чете по лицата и физиномиите след отговора "От България"... :confused:
В най-добрия случай ти казват-ааа,много мафия имате там и държат всичко,нали?.В по-честия случай виждаш реакция на почти презрение,примесено със съжаление или снизхождение...Пък ти се гордей не ужасно,ами титанично много... :arrow: :gives:
Това е тъжната реалност...Поне на този етап.. :|

Хаха, доста повърхностно мнение, но аз друго и не очаквам от теб. За теб ако колата е признак за успех или благосъстояние, за мен колата е средство за придвижване и за вършене на работа. По твоят критерий, като гледам ти много си просперирал в чужбина, щом нямаш и лична кола, а си обявил служебната за престиж. :mhihi:

А защо ли мнението за българите по чужбина е такова? Ами заради вас, бе, вие сте се представяли кошмарно, не аз.
Аз по чужбина ходя само на екскурзии и по работа и не съм видяла лошо отношение към мен или към родината ми. Това, че си в Испания, ако не се лъжа и там са толкова задръстени, че не могат да си намерят собствената си столица на картата, не значи, че можеш да съдиш за всички чужденци. А и мен хич не ме интересува мнението на чужденци за България, теб ако те грее - слушай ги и продължавай да си висиш в странство и да се срамуваш от това, което самите български емигранти са направили за собствения си имидж.

porostorm написа:
Bogat-Beden написа:

Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. Който е кадър, ще успее и в България, който за нищо не става и само мрънка - и в пари да ходи, пак няма да успее да ги вземе.
е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва? :)
+++

Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. ...и само мрънка...
ferdy написа:Гражданската е пълна глупост, тя не върши никаква работа. На предишното БМВ след като дръннах челно на едно кръстовище един минаващ на червено, за 16 точки в описа на експертите, всичките писани за ново + боя, тенекеджия ми платиха 400 лв. Това преди две години. Щетата включваше фар, броня, престилка, виското, ляв калник и т.н. С 400 лв в сервиза само щяхме да си кажем "Добър ден".

Да, съгласна съм да има гражданска отговорност, но ако е ефективна, а при условие, че с нея не можеш да си покриеш щетите по колата - тогава за какво е? И каква е файдата да си правиш ГО, като за щети по твоята кола, се взима ГО на другата кола? А и никой не носи отговорност за неизпълнението на другата страна.

А и голяма част от идеята на гражданската и каското се препокриват, тогава защо е нужно да плащаме два пъти за едно и също нещо? Хич не обичам да давам пари на вятъра... :roll:

Да, и какво? :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 11 Юли 2009, 10:31

vanci88 написа:да :bgflag:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Юли 2009, 13:26

ferdy написа:...
:banghead: :banghead: :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Юли 2009, 15:03

ruseva написа:Гордея се че съм българка и смея да твърдя че по-хубаво от родното няма!
И в добро и в лошо оставам тук !!! :bgflag:

Колко кратко, ясно и позитивно казано! :D
Мисля, че точно такива хора теглят и ще теглят занапред страната напред с позитивизма си! :D
Това мнение заслужава една виртуална прегръдка и ръкостискане :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юли 2009, 15:11

Стиаг си свалял гаджета, ако беше мъж пак ли щеше да го ГУШКАШ :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Юли 2009, 15:24

///peter написа:Стиаг си свалял гаджета, ако беше мъж пак ли щеше да го ГУШКАШ :mhihi:

Ако беше мъж щях като Брежнев и бай Тошо да направя - да го прегърна с усмивка, да го потупам и евентуално да го разцелувам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Юли 2009, 17:04

ferdy написа:
Bogat-Beden написа:

е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва? :) Ужасно много пъти ли си отговаряла на въпроса откъде си,ама не на родна почва,а някъде там,в цивилизацията?Знаеш ли какво се чете по лицата и физиномиите след отговора "От България"... :confused:
В най-добрия случай ти казват-ааа,много мафия имате там и държат всичко,нали?.В по-честия случай виждаш реакция на почти презрение,примесено със съжаление или снизхождение...Пък ти се гордей не ужасно,ами титанично много... :arrow: :gives:
Това е тъжната реалност...Поне на този етап.. :|

Хаха, доста повърхностно мнение, но аз друго и не очаквам от теб. За теб ако колата е признак за успех или благосъстояние, за мен колата е средство за придвижване и за вършене на работа. По твоят критерий, като гледам ти много си просперирал в чужбина, щом нямаш и лична кола, а си обявил служебната за престиж. :mhihi:

А защо ли мнението за българите по чужбина е такова? Ами заради вас, бе, вие сте се представяли кошмарно, не аз.
Аз по чужбина ходя само на екскурзии и по работа и не съм видяла лошо отношение към мен или към родината ми. Това, че си в Испания, ако не се лъжа и там са толкова задръстени, че не могат да си намерят собствената си столица на картата, не значи, че можеш да съдиш за всички чужденци. А и мен хич не ме интересува мнението на чужденци за България, теб ако те грее - слушай ги и продължавай да си висиш в странство и да се срамуваш от това, което самите български емигранти са направили за собствения си имидж.

porostorm написа:
Bogat-Beden написа:

е36 цата или по-скоро това ,че е 1,8 са признак на успеха на родна почва? :)
+++

Който не си харесва държавата - да става и да си заминава, никой не го е вързал тук. ...и само мрънка...
ferdy написа:Гражданската е пълна глупост, тя не върши никаква работа. На предишното БМВ след като дръннах челно на едно кръстовище един минаващ на червено, за 16 точки в описа на експертите, всичките писани за ново + боя, тенекеджия ми платиха 400 лв. Това преди две години. Щетата включваше фар, броня, престилка, виското, ляв калник и т.н. С 400 лв в сервиза само щяхме да си кажем "Добър ден".

Да, съгласна съм да има гражданска отговорност, но ако е ефективна, а при условие, че с нея не можеш да си покриеш щетите по колата - тогава за какво е? И каква е файдата да си правиш ГО, като за щети по твоята кола, се взима ГО на другата кола? А и никой не носи отговорност за неизпълнението на другата страна.

А и голяма част от идеята на гражданската и каското се препокриват, тогава защо е нужно да плащаме два пъти за едно и също нещо? Хич не обичам да давам пари на вятъра... :roll:

Да, и какво? :?:

Браво колежке - само така . Аз бях 1 година на летището в Дъблин и мога да каже , че около 10000 човека са ме питали от къде съм (23 млн. годишен трафик) - 70% го асоциират със съни биич и Бебратов , 20% със мафия 10 % не знаят къде - за мен тва е перфектно . Като се има в предвит , че половината Българи мислят някой развити страни за ледници , е нормално :mhihi:
ГОРД СЪМ , ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН - СРАМ МЕ Е ОТ ТЕЗИ , КОИТО ГИ Е СРАМ :!: :!: :!:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Юли 2009, 17:23

тук съм роден,не съм сси го избирал и това е моята страна!
да ! горд съм! дори и с това ,че минаваме презз секви катаклизми и пак оцеляваме....!!
няма как да съм горд ,че съм американец ,щото не съм!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Mr_Spirit » 12 Юли 2009, 21:01

:bgflag: :bgflag: :bgflag:
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw

Мнение от dimitar_kodoshev » 12 Юли 2009, 22:15

Разбира се, че съм горд. Дори съм го демонстрирал където и да съм бил в Европа. :bgflag:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 13 Юли 2009, 9:26

AcOrP написа:Не просто не съм горд а ме е срам на моменти...

подкрепям напълно :confused:
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата