Най честите проблеми със синьосветещите...
Модератор: Общи модератори
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
В тази държава колкото и смотана да е си има закони а щом има закони значи те трябва да се спазват това е.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
!!Asen_X написа:Ако не се правите на отворени и им отговаряте културно и цивилизовано, всичко приключва с наличието на следните документи:
- Гражданска отговорност.
- Технически преглед.
- Талон на автомобила.
- Шофьорска книжка + контролно талонче (или акт).
Ако се правите на тарикати, тогава ще бъдете проверени и за:
- Аптечка.
- Пожарогасител.
- Светоотразителна жилетка.
Ако се държите сякаш куките са длъжни да ви цункат нахаканите задници, тогава ще ви проверят и за:
- Наличие на конкретно съдържание в аптечката.
- Авариен триъгълник.
- Резервна гума.
- Грайфер на гумите.
- Още сто хиляди неща, които дори си нямате представа, че сте длъжни да носите. Ще ви направят проблеми и за затъмнени светлини (фарове, мигачи), затъмнени прозорци, лепенки и надписи по колата и пр.
С други думи, всичко си зависи от вас. Мен ме спират всеки ден за проверка поне по веднъж и до момента всичко приключва с наличието на най-важните документи.
Иначе ако попаднете на вкиснати полицаи, може да ви захапят за много неща. Бъдете внимателни с халогените, както и с ползването на щора на задното стъкло през летния сезон.
Някои млади полицаи по незнайни за мен причини си мислят, че трябва да носите и квитанция за платен годишен данък на колата. Такъв филм естествено няма, но до момента няколко пъти ми се е случвало някой младок да се опитва да ме убеди, че трябва да нося такъв документ. Не спорете с тях, просто ги накарайте да си проверят правилника или още по-хубаво - да ви напишат акт![]()
Ако ви сгащят да дрифтите, не отричайте и не се правете на много отворени. Куките не ядат доматите с колците! Ако се държите пичовски с тях, ще ви пуснат.
Ако ви зашият някой малоумен акт, задължително го обжалвайте. Ако сте попаднали на наистина скапани служители на закона, можете да им направите живота черен като всеки месец ги влачите в съда.![]()
На полицаите не им пука какво влачите в багажника си. Каквото и да влачите (части, джанти, съмнителни инструменти), с готовност отворете багажника веднага щом ви приканят да го направите.
Изчерпателно и напълно точно-подкрепям колегата

- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
..
Случката е следната-мой приятел кара шофьорски курсове.Пътуват посока от София към Ихтиман на извънградско.Спира ги патрул(КОЛАТА ЦЯЛАТА В ЛЕПЕНКИ БЕЛИ ОТГОРЕ НА ТАВАНА ТАБЕЛКА КОЯТО И ТЯ СВЕТИ ЩЕ ТИ ИЗКАРА ОЧИТЕ СИ ПИШЕ,ЧЕ Е У)и пичко полицай пита тва"Учебна кола ли е?"Тримата който са били в колата инструктор,моя приятел и друг курсист се са се спукали от смях и пичко полицай ги питал какво е толкова смешно!А кажете си вие мнението за това

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Ами добре как стоят нещата със спирането вечер? Някой ми беше споменал, че извънградско след 10:30 нямат право да те спират. Има ли нещо такова и как може да се предпазим от апаши играещи си на катаджии късно вечер?
Интересува ме също имат ли право да проверяват какво имам в мен ( в чантичката, която си носа, джобовете и едва ли не в гъза както каза един колега по горе)? Не веднъж ми се е случвало да извада на капака и последното нещо, което имам в себе си просто защото господина отсреща е решил, че момче на 20 години със скромна е36-чка може да превоза нещо нелегално, я наркотици, я някой труп и т.н. Нито приличам на престъпник нито държанието ми е като на някой гамен просто ми е чудно дали това е позволено от закона?
Интересува ме също имат ли право да проверяват какво имам в мен ( в чантичката, която си носа, джобовете и едва ли не в гъза както каза един колега по горе)? Не веднъж ми се е случвало да извада на капака и последното нещо, което имам в себе си просто защото господина отсреща е решил, че момче на 20 години със скромна е36-чка може да превоза нещо нелегално, я наркотици, я някой труп и т.н. Нито приличам на престъпник нито държанието ми е като на някой гамен просто ми е чудно дали това е позволено от закона?
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Lattri написа:Ами добре как стоят нещата със спирането вечер? Някой ми беше споменал, че извънградско след 10:30 нямат право да те спират. Има ли нещо такова и как може да се предпазим от апаши играещи си на катаджии късно вечер?
Имат правото да ти проверят кариесите,но през ан.са. По въпроса за вечерното спиране имат право през цялото денонощие,но трябва да са на осветлено място с вкл. сигнални светлини и светлоотразителни жилетки с надпис полиция.Трябва да са с муцуната на колата към теб за да може да виждаш както регистрационния номер на колата така и индификационния номер на патрулката на предния капак.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Мале мале тия полицай.... скъсват ни газетата
.... Мен ме спря един на жълтите павета.... завивах на дясно там на светофара на руската църква.. минах напред с вратите.. вдигна ми палката спрях... пита ме дали знам че има такъв член за такова каране... попитах за какво каране
Той ми вика защо карам така казах му че не съм искал.... исках да мина на зелено и така направи колата
той ми вика ти си пълен смотаняк.. не можеш да овладееш колата... седя и го гледам така
той ми вика ясен си ми... не може да караш глей изпусна колата тука може ли такова нещо защо си се качил на кола изобщо смотаняк.. аз:
той:
аз:
той:
Искаше да му кажа абе ей свиньоо нарочно си го направих щото ми е кеф и мога ... ама аз си викам еми кво да направя не мога..
и той ми разпраа ясен си ми махай се
......
Луди куки използват интересни методи

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Тръгнете ли на път, наближите ли Габрово просто колкото и да е ограничението ЗАДЪЛЖИТЕЛНО карайте с 55-60 км/ч !!! Не питайте откъде го знам тва

- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Редовно ме питат защо карам с АКТ(изтекъл преди година) и самото постановление, на което пише "обжалва пред СРС" и е написана датата(също преди година). Според тях нямам право да карам, а според хората в КАТ може да се кара до излизането на решението на съда.
Та без да се заяждам им обяснявам как техните колеги са ми казали повече от 1 път да не презаверявам акта и като видят, че не им се шашкаш те пускат. Просто тихо и спокойно с тях
Та без да се заяждам им обяснявам как техните колеги са ми казали повече от 1 път да не презаверявам акта и като видят, че не им се шашкаш те пускат. Просто тихо и спокойно с тях

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
За колегата, който пита за радар-детекторите - не са забранени, но си намери едно документче от RAK, че не смущава работата на радарите. Антирадарите са забранени.
Куките и те са хора - винаги са се държали учтиво с мен и аз с тях и проблеми не съм имал.
Веднъж ме спряха униформени от тези с буса Gendarmerie + патрулки докато карах (не просто изпреварвах, а се движех) в насрещното (признавам - виноват!) и не само мен а още няколко като мен
. След това ми/ни обърнаха подробно внимание - след въпроса защо съм в насрещното и скалъпеното ми обяснение на момента, единия взе документите и зачезна при другите спрени автомобили. След 2-3мин. дойде при мен друг с въпроса "може ли да видя какво има във вратата", после попита "а жабката", после "може ли да отворите багажника" - видяха че всичко е наред по колата и не съм контрабандист. Оставиха ме да чакам в колата и след още няколко минути ми донесоха документите с въпроса - "какво е това на предното стъкло" - аз: "радар-детектор", той: "антирадар?!" - аз: "не" и обяснения за разликата - той: "документ за него имаш ли" - аз имах ама на pdf на компа вкъщи и отговарям: "да - у нас" той: "е у вас за какво ти е - хайде сега демонтирай устройството и в жабката и другия път да носиш документа" - оттогава принт и си седи копие
в жабката
http://www.raksecurity.com/data/Letter_ ... 0.2007.pdf
и пари не съм давал там - а реално можеха да забогатеят от всички спрени... има и поучителна цел това ми спиране - оттогава никога не изпреварвам на забранено (то и в повечето случаи тези места са опасни без видимост).
Куките и те са хора - винаги са се държали учтиво с мен и аз с тях и проблеми не съм имал.
Веднъж ме спряха униформени от тези с буса Gendarmerie + патрулки докато карах (не просто изпреварвах, а се движех) в насрещното (признавам - виноват!) и не само мен а още няколко като мен

http://www.raksecurity.com/data/Letter_ ... 0.2007.pdf
и пари не съм давал там - а реално можеха да забогатеят от всички спрени... има и поучителна цел това ми спиране - оттогава никога не изпреварвам на забранено (то и в повечето случаи тези места са опасни без видимост).
- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Аз си имах постоянен проблем все ме спираха и си просеха цигари.Познаваха колата и знаеха че съм митничар.Всичко това ставаше на главеният път Кулата-Благоевград.За друго не съм имал проблеми.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
RSxRacer написа:Имат правото да ти проверят кариесите,но през ан.са.
Демек вечер каквито и полицай да ме спрат могат да ме преджобат ?
Интересува ме и друго, ако ме спрат имат ли право да ровичкат из колата (жабки, багажник и т.н.), преди като са ме спирали съм отварял багажника и полицая не е бъркал, а на мене ми казваше отвори тва, мръдни онова, но веднъж ни спряха с едни приятели и почнаха яка проверка за наркотици и оръжия, под стелки гледаха, ровичкаха по жабнките и т.н. Като ги питах, те казаха, че имало акция или нещо такова, но тогава не трябва ли да предоставят документ някакъв, че имат право да преджобват всичко

Tux0 Ca !

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
spdrrk0 написа:RSxRacer написа:Имат правото да ти проверят кариесите,но през ан.са.
Демек вечер каквито и полицай да ме спрат могат да ме преджобат ?
Интересува ме и друго, ако ме спрат имат ли право да ровичкат из колата (жабки, багажник и т.н.), преди като са ме спирали съм отварял багажника и полицая не е бъркал, а на мене ми казваше отвори тва, мръдни онова, но веднъж ни спряха с едни приятели и почнаха яка проверка за наркотици и оръжия, под стелки гледаха, ровичкаха по жабнките и т.н. Като ги питах, те казаха, че имало акция или нещо такова, но тогава не трябва ли да предоставят документ някакъв, че имат право да преджобват всичко
Точно това ме интересува и мене. не е ли необходимо нещо черно на бяло или просто правомощията на един полицай са толкова големи, че такива неща са ненужни?
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
Мой познат ми разказваше, имал братовчед пътен полицай. Братовчед му споделил, че за да вземе радара, застъпвайки на смяна, всеки път плащал от 100 до 200 лева на началника си (според деня и сезона - нали от това зависи трафика). Изводите правете сами ............ 

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
EBEEMVACIA написа:Мой познат ми разказваше, имал братовчед пътен полицай. Братовчед му споделил, че за да вземе радара, застъпвайки на смяна, всеки път плащал от 100 до 200 лева на началника си (според деня и сезона - нали от това зависи трафика). Изводите правете сами ............
Кажи му на твоя приятел да не се излага, като разказва тази история