Лаптоп или обикновен компютър!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Лаптоп или Обикновен компютър!?

Лаптоп
118
57%
Обикновен
89
43%

Общо гласове : 207
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 16 Фев 2009, 18:35

Имам и 2те ,но винаги като съм си в нас използвам настолния.Лаптопа ползвам на работа и на почивка.
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Фев 2009, 18:51

И двете имам у нас, но си ползвам лаптопа- другият е игрална конфигурация и рядко ми остава време да седна да играя...

ja написа:...
Иначе това с махането на батерията е най-големата глупост дето можеш да направиш с лаптопа си...

Не е така- зависи от приоритетите. Ако ти е жал да купиш нова батерия като се наложи и да изтърсиш 100-200, че и повече лв. я вадиш и караш само на ток... Ако ти е жал за дъното и не ти се купува преждевременно нов лаптоп (като в моя случай) прежалваш батерията и НЕ я вадиш изобщо- за 2г. батерия надали съм махал и 10 пъти ;) Ама за мой късмет само на настолния в другата стая му изгърмя дъното (според тея в сервиза) от токов удар- там няма и 200лв. ремонт, но аз щях да хвърлям лаптопа в коша ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 16 Фев 2009, 19:21

Archangel написа:
ja написа:
vesko06 написа:Добре де, вие да сте чували за 8/12 клетъчни батерии..? :) Аз съм с 8 клетъчна батерия и тя ми държи точно 3 часа и 45 мин...!

П.С Ако искате да запазите батерията, лаптопа като го свързвате за тока, махайте батерията (поне така са ми казали де :uups: )

Моя лаптоп цял ден работи и нема умиране на батерията...

Иначе това с махането на батерията е най-големата глупост дето можеш да направиш с лаптопа си...

За колко ти държи - в standby mode и ако ти е 15'' екрана - сигурно ;)

За махането - пълна истина е. Батериите за лаптопи за литиево-йонни и имат определен брой цикли на зареждане. При всяко пускане в контакта започва зареждане - излишен разход на цикли.
Значително си скъсяваш живота на батерията по този начин. Аз моят лаптоп не съм го изнасял извън място с контакт от около 3 месеца и батерията си ми седи в чантата.

Точно това ми казаха и на мен..! Имаше някакъв вариант да провериш на колко цикъла ти е батерията, но не го помня.. :uups: Иначе аз с 17'' монитор на лаптопа и с тази батерия - в началото и сега разлика няма-точно 3 часа и 45 мин..! И е на профил High Performance..! :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 16 Фев 2009, 19:53

vesko06 написа:
Archangel написа:
ja написа:
vesko06 написа:Добре де, вие да сте чували за 8/12 клетъчни батерии..? :) Аз съм с 8 клетъчна батерия и тя ми държи точно 3 часа и 45 мин...!

П.С Ако искате да запазите батерията, лаптопа като го свързвате за тока, махайте батерията (поне така са ми казали де :uups: )

Моя лаптоп цял ден работи и нема умиране на батерията...

За колко ти държи - в standby mode и ако ти е 15'' екрана - сигурно ;)

За махането - пълна истина е. Батериите за лаптопи за литиево-йонни и имат определен брой цикли на зареждане. При всяко пускане в контакта започва зареждане - излишен разход на цикли.
Значително си скъсяваш живота на батерията по този начин. Аз моят лаптоп не съм го изнасял извън място с контакт от около 3 месеца и батерията си ми седи в чантата.

Точно това ми казаха и на мен..! Имаше някакъв вариант да провериш на колко цикъла ти е батерията, но не го помня.. :uups: Иначе аз с 17'' монитор на лаптопа и с тази батерия - в началото и сега разлика няма-точно 3 часа и 45 мин..! И е на профил High Performance..! :winky:

Абе четете си книжките бе, не е препоръчително лаптопа да работи без батерия, всеки производител го казва. Също така не е препоръчително лаптопа да работи непрекъснато включен в мрежата. За да е здрава и силна батерията трябва да ги прави точно тия цикли...

Както и да е тя темата и без това е за друго. Исках само да ви кажа да четете упътването от производителя а не да вярвате на щуротии.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 17 Фев 2009, 1:42

Аз преключих с настолните компютри още през далечната 2002 година когато затворихме интернет залата заради тези лицензи на win-a ..И от тогава казах никога повече настолен и само лаптоп ... Беше ми писнало от тези чистения на мишките, смяна на прецакани клавиатури докато лапетата играят CS-to и тези гадни шумове на зацапани тракащи вентилатори , а и не на последно място след 12 часа стоене пред компютъра този кръвнишки поглед все едно ,че си пил цяла нощ.. НЕ. За мен настолният компютър е отдавна затворена страничка и откакто съм с лаптоп съм се родил ... Вече сменям трети и четвъртият като си го взимам ще е пак лаптоп -по-удобен пък и аз не играя вече на разни игрички освен това не изморява очите и можеш да си го носиш на всякъде където си искаш ....Дори ако искаш да изпратиш някой файл докато пиеш кафе от някое кафе с wi-fi връзка ... Абе мисля ,че достатъчно обосновах отговора си защо предпочитам лаптопа пред настолният компютър ...

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 17 Фев 2009, 2:15

И аз вече сменям 3ти лаптоп... Вярно че го взех втора употреба ама мога да се похваля с параметри core duo, 1gb ram, 512 video, 120hdd, И да се похваля че Grid, Undercover, и още сумати заглавия ми вървят на макс графики... Общо взето съм за лапеца...
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 17 Фев 2009, 9:27

Определено лаФтоп...

Предимствата за мен си много, най-вече че лично на мен ми е по-удобен за работата, която върша на него- предимно ползвам интернет уърд, фотошоп, пауър пойнт и от сорта програми, които не изискват голям ресурс...

Клавиатурата ми е супер удобна, предполагам че няма жена на която да и е "малка". Виж при мъжете е по-различно, брата да речем както е 1.90 и лапата му е колкото лаФтопа вика че му е малко тясно, но за малки ръце е екстра... За тъчпада пак си има решение на които не му е удобен на мен лично ми е екстра. От 6 години ползвам лаФтоп, първия си отиде на 5-тата година след "лекарска" грешка и така...

Не играя игри, не пуцам и изобщо не правя нищо, което да изисква мощни конфигурации, затова съм и с двете ръце за лаФтопа... Откакто се мъкна с него и на лекции се родих! Няма по-удобен начин да запишеш цялото право, без да си счупиш ръцете : )))) Даже сега обмислям да си взема един от тея най-малките фъцтъци, специално за лекции и ходене насам натам, а този да ми остане като :настолен" у дома... Е вижте на този малкия съм съгласна че кбд-то му е суууупер малко, но съм убедена че и с това се свиква ;)

В крайна сметка наистина всичко опира до това, кой какви приоритети има при работата с компютъра и това е... Да имаш лаФтоп отдавна не е "гъзарско", каквито мнения изказаха някои колеги, все едно да кажеш че е модерно да имаш телефон в днешно време ;)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 17 Фев 2009, 14:36

+1 за лаптопа- заема малко място,може да се носи почти навсякъде,цените вече са доста добри,мисля че е идеалният избор за тези които не работят с програми изискващи високи параметри от компа.за тези които работят пък с такива- настолният комп е решението.а за някои които казаха тук за филмите и 22' мога да им кажа-мноо по яко е тиа филми да си ги пусна на тв през двд системата.особено когато тв то е с прилични размери. :yes: :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Fr33Styl3r » 17 Фев 2009, 16:35

С ДВЕ ръце за лаптопа, нищо че в момента сам с настолен :D . Но вече за малко повече пари може да се вземе доста сносен лаптоп на който да се подкарват повечето нови игри :) . Като недостатък само може би че не може да се ъпгрейдва . А относно това дето някой казаха че клавиатурата и пада не били удобни като си вкъщи хакваш клавиатурата и мишката и нема разлика само дето лаптопеца го взимаш където искаш в чантичката е не в целия багажник на колата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 17 Фев 2009, 17:15

kOnPuBkA написа:- предимно ползвам интернет уърд, фотошоп, пауър пойнт и от сорта програми, които не изискват голям ресурс...

;)

Неее...изобщо не изисква голем ресурс... :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Фев 2009, 17:31

аз работя на:

PC
Notebook
Smartphone

като в допълнение
2 USB по 2GB
1 USB по 4 GB

просто където каквото ми е под ръка, но гледам почти винаги да имам достъп до информацията си ... :roll:

Извода е, че не мога само с едно от трите, или дори с две ! ;)

Много са различини и са ме вадили в различни ситуации ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 17 Фев 2009, 17:53

Виж сега,първо помисли за какво ще ти трябва компютар.Ако работата ти изисква постоянен достъп до рс-то,а ти постояно си в движение,тогава си купи лаптоп.Ако пък искаш за чат или скайп,тогава не ти е нужен преносим комп.Аз моналата година купих на майка ми лаптоп,защото тя е счетоводител и води счетоводство на две фирми.Купих и го защото постояно и се обаждат за това-онова и в този случай винаги трябва да има компютар под ръка.

Потребител
Аватар

Мнение от karakanovski88 » 17 Фев 2009, 18:24

предимно лаптопа използвам но и настолния не сам го изоставил савсем :D но определено лаптопа ми е по-удобен :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 18 Фев 2009, 12:08

Fking написа:от 5 години само на лаптопи карам
в момента един 17" за основен (+22" монитор към него за втори дисплей+ 6 външни харда) и един 15" за из път (скоро мисля да го заменям с 10" mini note)
и един 3.8" телефон/джобен компютър с mobile windows :> (htc HD)

но скоро мисля пак да минавам на настолен за основен, за да си навържа 3-4 22" монитора + много хард, много процесори и много рам :)

лаптопите пак ще стоят де

ти да нямащ собствен Big Brother :++ :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 18 Фев 2009, 14:44

лаптоп лаптоп лаптоп ...

Заеби ги ПЦ-тата. Верно че са по евтини, ама ПЦ-то веднъж сложиш ли го, няма мърдане. И дет се вика, не можеш да си легнеш и да си гледаш филм в леглото ;)

+1 глас за лаптоп.

Новите лаптопи са толкова евтини, че не е проблем да си земеш машина с еквивалентна производитеност на ПЦ, че дори и по добре (лаптопа ми е с видео карта 1 ГБ, докато ПЦ-то е с няква мижава 256МБ-ва). Сега като се замисля, този моя лаптоп е обиколил света. С ПЦ щеше да е по трудно :) особено качването по самолети. Голямо предимство си е като ходиш насам натам, щото навсякъде има безплатен Уи-Фи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата