Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
131
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 479
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от b_u_b_o » 07 Фев 2026, 19:13

На 26° трябва да карам по потник, аз на 21 карам без яке, понякога по фанелка :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Фев 2026, 21:16

b_u_b_o написа:На 26° трябва да карам по потник, аз на 21 карам без яке, понякога по фанелка :mhihi:

И аз съм така ... през лятото. Държиш на 26С и излизаш на -25С. След 2-3 минути влизаш на 26С и след 10мин макс пак излизаш на -25С. И така по девет часа на ден. Е, понякога може да откараш в колата и по двадесетина минути. Въпрос на начин на експлоатация. Като вляза в колата за два-три и повече часа, без спиране, нещата са различни.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Фев 2026, 21:36

Да бе така е, твоя use case е доста специфичен. Ама може би при него бих използвал стратегията на колегата ти и да си стоя с якето в колата. Щото иначе при слизане какво правиш, слизаш без яке или постоянно се обличаш събличаш?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 07 Фев 2026, 21:47

Аз съм чувал, че е най-здравословно да не държиш разлика повече от 10–12 градуса с външната температура.
Т.е. Навън ако е -20 затопляш купето до -8 :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Фев 2026, 22:30

Така на -8 в купето не се ли изпотяват стъклата като дишаш , и да включваш и вентилатора да хаби още ток ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Фев 2026, 2:18

b_u_b_o написа:Да бе така е, твоя use case е доста специфичен. Ама може би при него бих използвал стратегията на колегата ти и да си стоя с якето в колата. Щото иначе при слизане какво правиш, слизаш без яке или постоянно се обличаш събличаш?

Ще ти кажа истината. Излизам, свършвам си работата за няма и 10-15 секунди и се мяткам в колата, тракайки със зъби и псувайки времето :mhihi: Не може да седиш с яке навлечен по 10+ часа всеки ден. Ако ми се налага да остана повече, тогава вече се обличам.
Непрекъснатото отваряне на вратата пие мозъка на отоплението. Сега следам, вече има RS модел

Скапаният курс на долара убива пазара. За $24-25К бих го взел. С кюрънсито и таксите накрая се връзва към $50К CAD, да не кажа повече. Не си заслужава за неголяма и основно градска кола да се набиват толкова пари.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Фев 2026, 5:29

Jordana написа:Така на -8 в купето не се ли изпотяват стъклата като дишаш , и да включваш и вентилатора да хаби още ток ? :roll:

Намазваш стъклата с парафин и нямаш проблеми :ok:

:OT: Всее едно никога не си карал подводница пък и ти… и там се “запотяват стъклата” :mhihi: може и с крем за бръснене
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Фев 2026, 8:51

:OT: Всее едно никога не си карал подводница пък и ти… и там се “запотяват стъклата” :mhihi: може и с крем за бръснене
Не съм видял досега на нито една подводница да и мажат прозорците с парафин или крем за бръснене , но щом казваш че така правят ... :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Фев 2026, 9:28

Jordana написа:
Не съм видял досега на нито една подводница да и мажат прозорците с парафин или крем за бръснене , но щом казваш че така правят ... :ok:

Продължаваш да ме учудваш, явно никога не си бил на подводница клас Ясен в Баренцово море :shock: Тези прозорци е жизненоважно да не се запотяват, използват се за навигация при плаване по повърхността в тези опасни води. Като се потопи - този отсек се пълни с вода и после пак трябва да вадят крема за бръснене :mhihi:

IMG_5470.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Предишна

Назад към Извън Темата