Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Всичко за електрическите автомобили
На 26° трябва да карам по потник, аз на 21 карам без яке, понякога по фанелка 
b_u_b_o написа:На 26° трябва да карам по потник, аз на 21 карам без яке, понякога по фанелка
И аз съм така ... през лятото. Държиш на 26С и излизаш на -25С. След 2-3 минути влизаш на 26С и след 10мин макс пак излизаш на -25С. И така по девет часа на ден. Е, понякога може да откараш в колата и по двадесетина минути. Въпрос на начин на експлоатация. Като вляза в колата за два-три и повече часа, без спиране, нещата са различни.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Да бе така е, твоя use case е доста специфичен. Ама може би при него бих използвал стратегията на колегата ти и да си стоя с якето в колата. Щото иначе при слизане какво правиш, слизаш без яке или постоянно се обличаш събличаш?
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм чувал, че е най-здравословно да не държиш разлика повече от 10–12 градуса с външната температура.
Т.е. Навън ако е -20 затопляш купето до -8
Т.е. Навън ако е -20 затопляш купето до -8
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Така на -8 в купето не се ли изпотяват стъклата като дишаш , и да включваш и вентилатора да хаби още ток ? 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
b_u_b_o написа:Да бе така е, твоя use case е доста специфичен. Ама може би при него бих използвал стратегията на колегата ти и да си стоя с якето в колата. Щото иначе при слизане какво правиш, слизаш без яке или постоянно се обличаш събличаш?
Ще ти кажа истината. Излизам, свършвам си работата за няма и 10-15 секунди и се мяткам в колата, тракайки със зъби и псувайки времето
Непрекъснатото отваряне на вратата пие мозъка на отоплението. Сега следам, вече има RS модел
Скапаният курс на долара убива пазара. За $24-25К бих го взел. С кюрънсито и таксите накрая се връзва към $50К CAD, да не кажа повече. Не си заслужава за неголяма и основно градска кола да се набиват толкова пари.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Така на -8 в купето не се ли изпотяват стъклата като дишаш , и да включваш и вентилатора да хаби още ток ?
Намазваш стъклата с парафин и нямаш проблеми

Всее едно никога не си карал подводница пък и ти… и там се “запотяват стъклата” enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не съм видял досега на нито една подводница да и мажат прозорците с парафин или крем за бръснене , но щом казваш че така правят ...:OT: Всее едно никога не си карал подводница пък и ти… и там се “запотяват стъклата”може и с крем за бръснене

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Не съм видял досега на нито една подводница да и мажат прозорците с парафин или крем за бръснене , но щом казваш че така правят ...:OT: Всее едно никога не си карал подводница пък и ти… и там се “запотяват стъклата”може и с крем за бръснене
Продължаваш да ме учудваш, явно никога не си бил на подводница клас Ясен в Баренцово море
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ