Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2020, 11:56

Абе какво се хванахте за тия котлони? Плочата с котлоните се монтира над печката с нейната широчина и тази на абсорбатора. Слагат 4, щото плота е голям вероятно за някаква симетрия и дали ще има 2-3 или 4 няма особено значение. Ние ползваме едновременно 2 понякога, рядко 3. Четирите заедно никога не сме. Ма кво ме бърка, че има четири. Ако щат и 8 да сложат, все ми е тая.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Ное 2020, 12:11

Голяма полемика се заформи.
Пак да обясня, че явно не се разбра. Дали има 1,2,3 или 4 котлонен плот или няма изобщо, ми е абсолютно все едно.

Някои пояснихме, че на двойка котлон не може да се готвят едновременно на двата, за това и двойката реално е едничка и който обяснява, че не е така, явно не готви.

А това с плотовете тръгна от многото уж нагласени имоти, със скъпи кухни и пр, но в крайна сметка с двойка котлон, не вярвам да са спестили 1% от цената на кухнята с това недоразумение, но масово е така.

Остава другия вариант, да не знаят, че не може да се готви на него повече от 1 нещо и затова масово е така, затова и казах, че масово не се готви, а е и видно по кръчмите и разни пицарии и пр, които летят да носят манджа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 30 Ное 2020, 13:02

:OT:
Понякога като чета форума имам чувството, че не съм израстнал в България, а идвам от някое гето на Бангладеш. :mhihi:

Аз честно казано 4 котлона на едно място не съм виждал :mhihi: . Не мога и да си представя за какво ще са ми повече от два..всъщност мога - ако работя със съдове като за 3 или 4 котлона жена ми ще ме бие по главата с тях после като види мивката. :mhihi:

Баба ми дето е на 90 години готви на един котлон и сигурно удря в земята половината гурме гозби дето ги готвите на 4 котлона.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 30 Ное 2020, 13:42

Аз имам 4 керамични котлона в кухнята, но реално като ги слагах го правих с пълното съзнание, че никога няма да ги използвам всичките, беше чисто за симетрия спрямо абсорбатора и просто ми изглежда по добре, рядко съм ползвал и повече от един.. и още по-рядко готвя като цяло в кухнята, 1-2 пъти на месец :) Иначе сега имам да правя кухня на друго място и ще сложа два разбира се, електрически, които също няма да се ползват, защото на терасата имам голямо газово барбекю + котлон и съм оценил какво е да се готви на газов котлон...

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 30 Ное 2020, 13:58

Покрай тая тема вчера пуснах един от двата котлона да си направя пуканки, ей така да се разпиша тази година, че съм ги ползвал. И да исках, нямаше как да сложа 4, просто в новото строителство кухнята често ти е с широчината на хола и нямаш толкова пространство за такива неща, освен ако не искаш всичко да ти е натрупано едно до друго.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 30 Ное 2020, 14:04

:OT: Аз така и не разбрах какъв е проблема двойка котлони да се ползват едновременно :dunno: Сега ако ще се готви в някви казани за седмица напред е друго нещо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Ное 2020, 14:10

Плюс остава място за повече плот. Може би има смисъл при голямо семейство, където е нужно голямо количество храна. Но аз котлона го ползвам само за някое месце на грил тигана. Основно готвя във фурната и на скарата. А ако имам възможност за барбекю, два котлона ще са ми много :lol: За горния пример със сос, докато се готви основното.... защо ти е голям тиган за сос ? :kuku:

Ако има голяма кухня и 3 чавета, и се готви за 5 дена напред... ок. Останалото е за удобство и красота. Но може би така го гледам и от моята гледна точка, че готвя много, но не на котлоните.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Ное 2020, 14:27

БГ-мама седи в ъгъла и нервно гризе нокти. Вие дори не знаете кое за какво и как се ползва :shock:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Ное 2020, 15:11

Темата дИградира :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Ное 2020, 15:47

Всеки ден се натъквам на милиони примери защо не трябва да се живее в територията БълХария :!:

Това не е държава :!: Това е свърталище на турбо селяндури, крадци и лентяи. И това важи и за полиция, СОТ, прокуратура, съд и т.н., които са най-големите лайнари :censored:

https://nova.bg/news/view/2020/11/30/307038/%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B4-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/

Те са демонтирали цялата кухня
Вила край София е била буквално "обезкостена" от крадци. Разглобени са били дори кухнята и спалнята. А за капак крадците си сготвили и обяд. Служителите на СОТ нито са отишли на мястото, нито са се обадили на собствениците на вилата.
„Нямаше ни около 5 дни. Крадците са прекарали поне два дни в изнасяне. Най-шокиращото е, че на всичкото отгоре са си и готвили в къщата, имаше остатъци от храна. Имали са абсолютното спокойствие, че нищо не може да им се случи, макар че имаме СОТ”, разказа потърпевшият собственик Стоян Зарков.

А днес нали заваля първи сняг и като обикалях из центъра на столицата на БълХария, както и се очакваше, нито един тротоар не беше почистен. А беше спряло да вали. Това е очаквано :confused: не, че е нормално, но по-якото беше, че снегорините бяха избутали цялата гняс пред всички пешеходни и т.н. Какво да кажа. Тотално гнусна територия. Та какво повишаване на цените на имотите :?: Като мине тая история с Ковида предполагам, че супер много хора на стендбай ще се евакуират от тая помийна яма...

Колко да се качат тия цени на имотите, като няма да има нормални хора скоро тука :dunno:

P.S. Има ли някой, който може дори да си помисли, че нещо около София може да се сравни, с което и да е село в Германия :?: :?: :?: Или пък самата София :?:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Ное 2020, 16:52

TheDriver написа:Понякога като чета форума имам чувството, че не съм израстнал в България, а идвам от някое гето на Бангладеш. :mhihi:

То това е ясно, и аз от форума разбрах, че навсякъде е гето и всички живеем в него...
Май само за някакво ъгълче там на Лозенец не било съвсем сигурно, иначе сме в гетото всичките... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Ное 2020, 17:19

Borymeckata написа:
TheDriver написа:Понякога като чета форума имам чувството, че не съм израстнал в България, а идвам от някое гето на Бангладеш. :mhihi:

То това е ясно, и аз от форума разбрах, че навсякъд е гето и всички живеем в него...
Май само за някакво ъгълче там на Лозенец не било съвсем сигурно, иначе сме в гетото всичките... :mhihi: :mhihi:

Ами то си е гето почти навсякъде :!: И това го правят хората.

Ще ти дам един пример. Последно бях в командировка в Будапеща. Ами само като видиш там входовете на сградите, не цялостната им архитектура. Само входа, дървените врати, орнаментите по тях, над самата врата и т.н. Вътре колко е чисто и поддържано :shock:
И след това ако се разходиш из центъра на София, а и на който и да е друг град у нас, и видиш занемарените входове, с разбити врати, целите вътре с висящи кабели, изкъртено по стените, кутии за какво ли не и т.н. и ти става ясно, че ние живеем в гето. И това е, защото хората го правят такова.

Писал съм в други теми тук. Като се нанесохме в новото жилище в стара сграда почнахме да оправяме входа. Нямаше един комшия да ми помогне с нещо, а дори имаше и такива, които ми намираха косури и се заяждаха :!: :help: :help: :help: :censored:

Ето затова ще си живеем в гето и всеки нормален ще иска да бяга от тук. Да, има и разни надъхани, но след няколко години ходене по мъките, прецакване от кой ли не, включая държавата, живот в непроменима мизерия - спират да са надъхани. Пък и колко да си надъхан, като гледаш как се краде... :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Ное 2020, 17:30

Това е вярно, всеки ден се сблъскваш с мизерия и мърлящина, независимо къде живееш... Ако сравниш едно българско и едно германско село... ами просто няма място за сравнение... :mhihi: :mhihi:

Помайтапих се, защото дефиницията за "гето" е доста обтекаема. Можеш да го дефинираш така, че цяла България да се окаже гето. Или не... Зависи от твоята субективна представа и нагласа... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 30 Ное 2020, 17:41

Borymeckata написа:Това е вярно, всеки ден се сблъскваш с мизерия и мърлящина, независимо къде живееш... Ако сравниш едно българско и едно германско село... ами просто няма място за сравнение... :mhihi: :mhihi:
Помайтапих се, защото дефиницията за "гето" е доста обтекаема. Можеш да го дефинираш така, че цяла България да се окаже гето. Или не... Зависи от твоята субективна представа и нагласа... :dunno: :dunno:

Да ти кажа, аз съм един от хората, които страшно много искат да останат тук да живеят, но съм и реалист и не виждам надежда :dunno:
И друго. Пътувал съм доста. Не колкото Алекс :mrgreen: ама съм посещавал много държави, доста от тях по няколко пъти, а Германия много пъти :mhihi:
Ами не ми харесва това, което виждам тука, като съм виждал това там :!: Да, можеш да правиш каквото си искаш и затова сме в това положение :|
Всичко е съсипано и се досъсипва. И с това крадене на евросредства наистина не виждам надежда, защото читавите биват смазани от т.нар. конкуренция на усвоителите... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2020, 19:14

alekangg написа:Някои пояснихме, че на двойка котлон не може да се готвят едновременно на двата, за това и двойката реално е едничка и който обяснява, че не е така, явно не готви.

Имали сме и двойка и мисля, че си бачкаха и двата едновременно. На единия си варя кафенцето, на другия супа. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата