Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Всичко за електрическите автомобили
alx написа:don_gori написа:TNT написа:Поддръжката да не е като на прахосмукачките ? 1 година ъпдейти, докато не излезне новия модел
Да представи си, вместо да запазваш час, да ходиш до сервиз и да киснеш поне час-два тея неща си идват OTA и като ги пуснеш вечерта на сутринта колата ти се ъпдейтнала с последния софтуер безплатно
… ти знаеш ли какво представлява влизането в сервиз на тесла? Много самотно изживяване е… дет се вика няма кого да напсуваш…
Пали ми се неква грешка.
Влизам в ап-а на телефона и отивам на “сервиз”
Ап-а ми вика- искаш влизане в сервиза заради “тази” грешка? И ми посочва грешката дето ми е излязла
Викам “да”
Ап-а ми казва ето ти календара избери си дата и час
На съответната дата тръгвам към сервиза и 5км преди сервиза колата ми казва “оповестявам сервиза че идвам. Спри на еди кой си паркинг, остави ключа и отиди на хх паркомясто да си вземеш временната тесла”
Спирам, оставям ключа на един младеж които ми подава друг ключ, излизам сядам в рентала и заминавам.
По някое време на ап-а ми излиза съобщение, че колата ми е готова и е паркирана на хх паркомясто.
Отивам с рентал-а, оставям ключа й в една кутия, отивам и си сядам в колата. Ключа ми са го оставили вътре (аз си ползвам телефона по принцип за ключ). Това може да стане в 2 сутринта ако решиш…
Такъв (автоматизиран) сървис като на Тесла друг производител няма. Може би с изключение на Линкълн щото там в деня на влизането просто ти се сменя цвета на джипа… и по някое време като е готов пак се сменя магически…
ти сигурен ли си, че си бил в оторизиан сервиз на Тесла - никога не са ми искали да им оставям картата(ключа)

adovet написа:alx написа:don_gori написа:TNT написа:Поддръжката да не е като на прахосмукачките ? 1 година ъпдейти, докато не излезне новия модел
Да представи си, вместо да запазваш час, да ходиш до сервиз и да киснеш поне час-два тея неща си идват OTA и като ги пуснеш вечерта на сутринта колата ти се ъпдейтнала с последния софтуер безплатно
… ти знаеш ли какво представлява влизането в сервиз на тесла? Много самотно изживяване е… дет се вика няма кого да напсуваш…
Пали ми се неква грешка.
Влизам в ап-а на телефона и отивам на “сервиз”
Ап-а ми вика- искаш влизане в сервиза заради “тази” грешка? И ми посочва грешката дето ми е излязла
Викам “да”
Ап-а ми казва ето ти календара избери си дата и час
На съответната дата тръгвам към сервиза и 5км преди сервиза колата ми казва “оповестявам сервиза че идвам. Спри на еди кой си паркинг, остави ключа и отиди на хх паркомясто да си вземеш временната тесла”
Спирам, оставям ключа на един младеж които ми подава друг ключ, излизам сядам в рентала и заминавам.
По някое време на ап-а ми излиза съобщение, че колата ми е готова и е паркирана на хх паркомясто.
Отивам с рентал-а, оставям ключа й в една кутия, отивам и си сядам в колата. Ключа ми са го оставили вътре (аз си ползвам телефона по принцип за ключ). Това може да стане в 2 сутринта ако решиш…
Такъв (автоматизиран) сървис като на Тесла друг производител няма. Може би с изключение на Линкълн щото там в деня на влизането просто ти се сменя цвета на джипа… и по някое време като е готов пак се сменя магически…
ти сигурен ли си, че си бил в оторизиан сервиз на Тесла - никога не са ми искали да им оставям картата(ключа)
В другите държави не знам как е, но в Щатите няма (в законовата рамка) схема дилъра да ти “запали” колата без твоя ключ/ телефон.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- adovet
- старши ентусиаст
-
като я карах моята в Австрия казаха да оставя колата на паркинга и да чакам. През приложението я гледах колата, че е в сервизем мод и гледах с каква скорост се движи и т.н. но камерите не можех да включа когато е на Р. Не са ми искали картата или телефона.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Защо в Австрия? Съвпадна с някое пътуване ли?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ford Motor Company has announced plans to halt production of its electric vehicle (EV) model, the F-150 Lightning, starting next month, with operations expected to resume in early January. This move comes as the automaker works to manage high inventory levels with its electric division is set to incur a loss of around $5 billion this year

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- adovet
- старши ентусиаст
-
ildivvy написа:Защо в Австрия? Съвпадна с някое пътуване ли?
Да, бях на един конгрес и Грац ми беше на път
msi200 написа:
Малко е ябълки и круши- два мъртвеца са сравнили с нещо дето е по- близо до м3 от колкото до тях…
Иначе така наизуст- разхода и времето за зареждане на Теслата ми изглеждат коректни.
А новината за електрическите ф150- логично. Пикапите се карат основно от реднеци а те са заклети врагове на електричките… а че не стават - самата истина. Не може пробега да ти е на 50% като закачиш едно ремарке… просто в реалния свят не е практично.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Но пък можеха да отдават ток към мрежата, което на мен лично ми е много полезно. Дано останалите производители го адаптират.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
msi200 написа:
Че кой луд спира за цял час и петнайсет минути при едно "късо" 13 часово трипче, тука масово хората от форума тръгват и спират като вземе да киха дизела, че е на изпарения вече...

А това за форда и че са поредните дето спират неуспешен модел не е проблем в електрическите коли, а в традиционните производители които първо не могат да изкарат свестна електричка, а после не могат да я произвеждат достатъчно ефективно за да е на добра цена и да имат адекватна печалба. Това съм го казвал и преди, вървят по пътя на производителите на телефони в ранните 2000ни и съдбата им ще е като на Ериксон и Нокия ако не променят нещо. Проблемите на Фолксваген в момента са симптом точно на това...
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
https://www.investor.bg/a/444-novini/40 ... hil-dolara
Това го разбирам, като "забравете за евтина тесла", щото напълно автономна кола в обозримо бъдеще няма да има.
Това го разбирам, като "забравете за евтина тесла", щото напълно автономна кола в обозримо бъдеще няма да има.
I love the sound of V8 in the morning...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Tesla, Inc. raised wages for Giga Berlin employees and made temp workers permanent. The factory is expanding amid protests, while new car registrations fell from January to September.
Някой губи, друг печели.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/a ... sche-video
За рекорда на Шаоми на ринга нищо не казвате. Вярно прототип, карбон и т.н. но нещата отиват на все повече развитие. Тръмп затова подскача за мита.
За рекорда на Шаоми на ринга нищо не казвате. Вярно прототип, карбон и т.н. но нещата отиват на все повече развитие. Тръмп затова подскача за мита.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Добре де, не могат ли просто да направят нещо по-добро? И ако не могат да видят какви са причините... и тях да борят!
Ex: 96' BMW318ti