Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от немо » 31 Окт 2024, 12:43

Да се радват известно време , лошо няма, като излезе Алиеното ще има яко шамари.... :lol: :lol: :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2024, 13:28

vicho написа:
steeN написа:Като за компания за роботизирани прахосмукачи става.

на сликове... с пълен ролкейдж... без интериор... с агресивно аеро... бих казал, че е бая бавна

като инженерно решение колата е супер, но е далеч от "най-бърз сериен автомобил" на Ринга :mhihi: :mhihi: :mhihi:

в стокова версия на стрийт гуми - минута нагоре, па не 1500, 2500 коня да я направят :idea:

Ролкейджа няма значение. Ама без гумите и аеро-то както каза ще е значително по- бавно… предполагам и реглажа на шасито е ужасен за всекидневие… плюс че тоз прототип е с директни (не хидравлични) карбонови спирачки- предполагам усилието за педала на спирачката е значително- та това така в момента си е на практика състезателна кола… но пък на мокро та на сухо предполагам е още по- бърза.

Нищо- да има… нека да се вдига летвата :) повече фън оферти …
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 31 Окт 2024, 13:37

Поддръжката да не е като на прахосмукачките ? 1 година ъпдейти, докато не излезне новия модел :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Окт 2024, 13:47

https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... ktromobili

Така се надявах нещо да се промени...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 31 Окт 2024, 15:03

TNT написа:Поддръжката да не е като на прахосмукачките ? 1 година ъпдейти, докато не излезне новия модел :mhihi:

Да представи си, вместо да запазваш час, да ходиш до сервиз и да киснеш поне час-два тея неща си идват OTA и като ги пуснеш вечерта на сутринта колата ти се ъпдейтнала с последния софтуер безплатно :winky:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2024, 16:31

don_gori написа:
TNT написа:Поддръжката да не е като на прахосмукачките ? 1 година ъпдейти, докато не излезне новия модел :mhihi:

Да представи си, вместо да запазваш час, да ходиш до сервиз и да киснеш поне час-два тея неща си идват OTA и като ги пуснеш вечерта на сутринта колата ти се ъпдейтнала с последния софтуер безплатно :winky:

… ти знаеш ли какво представлява влизането в сервиз на тесла? Много самотно изживяване е… дет се вика няма кого да напсуваш…

Пали ми се неква грешка.
Влизам в ап-а на телефона и отивам на “сервиз”
Ап-а ми вика- искаш влизане в сервиза заради “тази” грешка? И ми посочва грешката дето ми е излязла
Викам “да”
Ап-а ми казва ето ти календара избери си дата и час
На съответната дата тръгвам към сервиза и 5км преди сервиза колата ми казва “оповестявам сервиза че идвам. Спри на еди кой си паркинг, остави ключа и отиди на хх паркомясто да си вземеш временната тесла”
Спирам, оставям ключа на един младеж които ми подава друг ключ, излизам сядам в рентала и заминавам.
По някое време на ап-а ми излиза съобщение, че колата ми е готова и е паркирана на хх паркомясто.
Отивам с рентал-а, оставям ключа й в една кутия, отивам и си сядам в колата. Ключа ми са го оставили вътре (аз си ползвам телефона по принцип за ключ). Това може да стане в 2 сутринта ако решиш…

Такъв (автоматизиран) сървис като на Тесла друг производител няма. Може би с изключение на Линкълн щото там в деня на влизането просто ти се сменя цвета на джипа… и по някое време като е готов пак се сменя магически…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 31 Окт 2024, 16:41

Е какво толкова повече от сервиза на премиум марките , освен че има апп ? :dunno:
Даже има някои минуси, тук в премиум сервизите на европейците имат хубаво еспресо , както и релаксиращ масаж ако много си се стресирал от грешката, която ти излиза :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 31 Окт 2024, 16:49

БМВто си прави само резервацията, идват до нас и ми докарват лоунъра и взимат моята.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2024, 16:51

enigma написа:Е какво толкова повече от сервиза на премиум марките , освен че има апп ? :dunno:
Даже има някои минуси, тук в премиум сервизите на европейците имат хубаво еспресо , както и релаксиращ масаж ако много си се стресирал от грешката, която ти излиза :lol:

Малко ли е? Ап-а е интегриран с диагностиката на колата и със системата за резервации на производителя… колата също подава телеметрия към дилъра в реално време като идва към дилъра за сервиз. Кой друг производител има такава завършена интеграция? Мерцедес? Целия mercedesme e такава (бавна и нелогична) каша, че срамота. Порше е същата боза. БМВ нямам опит последните 5 години… Японците дори не знам кво имат. Другите американци имат некви рудиментарни ап-ове които работят добре но не са интегрирани. На Гм примерно. На Линкълн ап-а е горин ама си живее и той в некъв вакуум.

И така…

Откъм софтуер Тесла няма кой да ги пипне за момента. Ама и те са предимно софтуерна компания та се очаква…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 31 Окт 2024, 16:54

Е така си живеят белите хора.
А аз обличам мазния гащеризон, включвам компресора да помпи въздух и почвам да калибрирам подемника щото пак лявата страна вдига повече от дясната. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 31 Окт 2024, 16:55

Spunky написа:БМВто си прави само резервацията, идват до нас и ми докарват лоунъра и взимат моята.

:yes: Да и това е добра опция като си зает.

За аппа на Тесла… не знам, аз лично явно съм старомоден, предпочитам да си говоря с хората отколкото да цъкам по аппове :oops:

Тези приложения работят прекрасно докато …. Грешка 37372728. Моля опитай по-късно :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 31 Окт 2024, 21:34

enigma написа:
Spunky написа:БМВто си прави само резервацията, идват до нас и ми докарват лоунъра и взимат моята.

:yes: Да и това е добра опция като си зает.

За аппа на Тесла… не знам, аз лично явно съм старомоден, предпочитам да си говоря с хората отколкото да цъкам по аппове :oops:

Тези приложения работят прекрасно докато …. Грешка 37372728. Моля опитай по-късно :lol:

Некст левъл в комуникъйшъна. Къде сме ние щот си ползваме органа за комуникация за говорене,
а явно е само да тъпчи калорий за напред.

днес заредих на 0,90 ст. 100 км = 15 лв.това за 200 к.с елка!
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 31 Окт 2024, 22:06

"днес заредих на 0,90 ст." ...или по-вероятно на 0.90 лв. Аз пак си заредих от фирмената ФЕЦ на 0 стинки :D Като няма слънце - от домашното шуко :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 31 Окт 2024, 22:17

sssssl написа:"днес заредих на 0,90 ст." ...или по-вероятно на 0.90 лв. Аз пак си заредих от фирмената ФЕЦ на 0 стинки :D Като няма слънце - от домашното шуко :D

И аз имам “безплатно” на работа, ама работата заплаща на производствени цени!
От слънцето, да избием инвестицията първо и тогава ще е кешлесс.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Ное 2024, 9:03

alx написа:
enigma написа:Е какво толкова повече от сервиза на премиум марките , освен че има апп ? :dunno:

Малко ли е? Ап-а е интегриран с диагностиката на колата и със системата за резервации на производителя… колата също подава телеметрия към дилъра в реално време като идва към дилъра за сервиз. Кой друг производител има такава завършена интеграция? Мерцедес? Целия mercedesme e такава (бавна и нелогична) каша, че срамота. Порше е същата боза. БМВ нямам опит последните 5 години… Японците дори не знам кво имат. Другите американци имат некви рудиментарни ап-ове които работят добре но не са интегрирани. На Гм примерно. На Линкълн ап-а е горин ама си живее и той в некъв вакуум.

И така…

Откъм софтуер Тесла няма кой да ги пипне за момента. Ама и те са предимно софтуерна компания та се очаква…

И като им потрябват спешно пари, че приходите намаляват- апп а вика "ела да сменим моторите и батерията-бържооо" :mhihi:

А иначе, данъци все още няма за ел автомобили, нали така?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата