Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от bum_bum » 06 Фев 2017, 22:18

Осрахме съвсем темата с тия миризми ама за последен път пиша :mhihi:

Вълната има анти бактериални свойства и не спарва. Памукът и синтетиката не. Като се изпотиш там се въдят разни гъби. И после по-лесно се вмирисва, щото гадините там живеят вече и не се премахват с пране. Има вълнени боксерки, клинове и квото се сетиш. Ако се изпотиш и ги смениш с нещо друго няма да смърдиш. А като ги метнеш някъде да се проветрят после може да ги облечеш и да се прибереш пак с тях.

Със сигурност карането на колело до и от работа не е най-комфортния начин за придвижване. Но все от някъде трябва да се почне. Иначе все мърморим как било "на запад" и все намираме причини да не го правим. Ама алеите, ама дрехите..

Denmark написа:
drago_pavlov написа:Та мисълта ми беше, че няма как да хвърлиш потната тениска, да облечеш ризата и после цял ден в офиса всъчко да е ок :lol:

Пълно е с хора, които го правят това и не смърдят на порове. Може би е въпрос на ген, защото някои хора се потят по-малко от други.

Ген, стрес и нерви, начин на хранене, козметика (тия против изпотяването освен, че са канцерогенни някои хранят добре и разни гъби).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 06 Фев 2017, 23:26

Ебем ти и държавата, една лампа падна и затвориха половин България. После що искали младите да бягат. Те и старите даже им се бяга. Австрийците или италианците ако ни подарят тунелите си, нема да можем само крушките да им смениме.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2017, 10:44

По това, че са в готина опаковка и се продават в магазина. Т.е. всички.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 07 Фев 2017, 16:57

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Фев 2017, 17:15

Мордехай написа:Ебем ти и държавата, една лампа падна и затвориха половин България. После що искали младите да бягат. Те и старите даже им се бяга. Австрийците или италианците ако ни подарят тунелите си, нема да можем само крушките да им смениме.

в бостън като падна тавана на единия от тунелите щото били използвали грешното лепило (и смачка една кола и жена) лентата е била затворена след това почти година...

http://www.tunneltalk.com/Safety-Sep200 ... tunnel.php

така че... не сме само ние ;)

единствената разлика е, че фирмата изпълнител я осъди щата $450 милиона глоби да плати... и това не включва възнаграждението за семейството на загиналата... то е отделно...

http://www.foxnews.com/story/2008/01/23 ... llion.html
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Фев 2017, 17:35

Преди беше лесно. Отиваш в хАмерика, Германия, Англия и си оправяш живота. Сега навсякъде е еб@но. Еб@ ѝ се майката на цяла европа и всички нации се мразят и ненавиждат другите нации. Границите хубаво паднаха, с 1 полет си на другия край на света, ама реално вече няма къде да отидеш. Не остана държава, дето всичко да ѝ е тип-топ. Едните те цакат с 40-50% данъци, да има за техните мързеливи нехранимайковци, другите предлагат много, но винаги най-черна работа, като оставят техни си на ръководни или по принцип добри позиции и т.н. и т.н. Реално не избираш къде да вирееш. Реално правиш някакъв компромис с всичко, който компромис най-ти отърва за момента. Аз последните дни си правя разни разбивки и ето например при 5000 единици брутна месечна заплата, какво ти остава чисто в някои държави:

austria 2900-3000
belgium 2500
bulgaria 4300
canada 4000
cyprus 3850
cz 3450
de 2900
hu 3325
ireland 3500
malta 3800
nl 3250
portugal 3450
usa 3940
greece 3700-4300
swiss 4171
nz 4000

Аз лично, колкото и да ми се иска да се забия в Германия, Австрия и Швейцария например, никога няма да го направя заради ултра високите им данъци. Всичко друго е на заден план, щото за да докарам тукашния си стандарт например, ще им искам такава заплата, дето посмъртно няма кой да ми даде.

Проучвам как е в гръцко, Кипър и Португалия, че ми се иска вече, ако ще се местя да е на място, където практически няма зима и сняг.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 07 Фев 2017, 17:48

madafaka_donkele написа:

Аз лично, колкото и да ми се иска да се забия в Германия, Австрия и Швейцария например, никога няма да го направя заради ултра високите им данъци. Всичко друго е на заден план, щото за да докарам тукашния си стандарт например, ще им искам такава заплата, дето посмъртно няма кой да ми даде.

Е хуу де, не те ли интересува защо се плащат тези данъци и какво получаваш насреща?
Да, всоки са, ама като се разболееш, болницата си е перфе и не тряя да познаваш главния лекар, че да получиш изобщо някакво обслужване.
Качваш си се на колата и не се притесняваш, че до другия град няма прекарана магистрала.
Не се притесняваш, че ще сипеш скапан бензин и ще спреш след 20метра.
Отиваш в общината и си свършваш всичко за 2мин.
Отиваш да си регистрираш колата и не ти трябват 2 дена отпуска, а всичко става за 40мин преди работа.
Качваш се на колелото и не се притесняваш, че няма къде да караш.

И още много други........ да, високи са данъците, но получаваш неща насреща, а и парите, които изкарваш са сравними с разходите ти....

За мен е въпрос на това, човек какво търсиш като цяло в картинка - да не плащаш данъци, ама да си натискаш парцалите или да плащаш малко повече, ама да не се притесняваш за нищо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Фев 2017, 17:58

BiTurbo написа:
madafaka_donkele написа:

Е хуу де, не те ли интересува защо се плащат тези данъци и какво получаваш насреща?
Да, всоки са, ама като се разболееш, болницата си е перфе и не тряя да познаваш главния лекар, че да получиш изобщо някакво обслужване.
Качваш си се на колата и не се притесняваш, че до другия град няма прекарана магистрала.
Не се притесняваш, че ще сипеш скапан бензин и ще спреш след 20метра.
Отиваш в общината и си свършваш всичко за 2мин.
Отиваш да си регистрираш колата и не ти трябват 2 дена отпуска, а всичко става за 40мин преди работа.
Качваш се на колелото и не се притесняваш, че няма къде да караш.

И още много други........ да, високи са данъците, но получаваш неща насреща, а и парите, които изкарваш са сравними с разходите ти....

За мен е въпрос на това, човек какво търсиш като цяло в картинка - да не плащаш данъци, ама да си натискаш парцалите или да плащаш малко повече, ама да не се притесняваш за нищо.

Tва не е баш така...или поне не в цяла Германия например. После го има момента и с всички сирийци, араби и всякакви чалмари, които тук слава богу ги нямаме толкова. След това - кажи ми с 2900 евра заплата чиста какви ще са ти наемите и разходите в голям град, като Франкфурт например? Щото аз съм я правил тази сметка и 2500 си отиваха без проблем, при положение, че не съм включвал никакви излизания, разходи за кола, бензин и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 07 Фев 2017, 18:22

madafaka_donkele написа:Tва не е баш така...или поне не в цяла Германия например. После го има момента и с всички сирийци, араби и всякакви чалмари, които тук слава богу ги нямаме толкова. След това - кажи ми с 2900 евра заплата чиста какви ще са ти наемите и разходите в голям град, като Франкфурт например? Щото аз съм я правил тази сметка и 2500 си отиваха без проблем, при положение, че не съм включвал никакви излизания, разходи за кола, бензин и т.н.

Да, хуу нямаш ги чалмите, ама пък имаш магал, колкото щеш, дето нито е интегриран, нито подлежи на такова нещо....

Дай да я видим тая сметка, че ти го изкара бахти наема :D

С 2900 евро си си напълно ок и няма от какво да се притесняваш в Германия в който и град да си, мога смело да го заявя :ok: Изпитано е на собствен гръб ;)
И тва ако си инженер или нещо подобно ти е стартова заплата кажи-речи.. ми ако и жената работи и си прибирате около 5к на месец чисто, не виждам къде ти е проблема.
Наем около 1000евро си е за доста добро жилище (за семейство) във Франкфурт, като в това е и топлото и тока. Може и да не е на центъра, ама щото пък в момента всички живем в центъра на София, нали :)
После яденето и бензина ти е като в БГ, от там насетне си зависи от теб......

Не казвам, че е евтино, но да кажеш, че с 2900евро няма да се оправяш в Германия :nono:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 07 Фев 2017, 19:08

Някой друг няма ли да почва нидерландски? :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Фев 2017, 19:25

alx написа:единствената разлика е, че фирмата изпълнител я осъди щата $450 милиона глоби да плати... и това не включва възнаграждението за семейството на загиналата... то е отделно...

http://www.foxnews.com/story/2008/01/23 ... llion.html

а при нас, дори и ако стане някакво чудо и осъдят държавата, тя ще плати с парите на данъкоплатците и ще продължи пак по същия начин ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 07 Фев 2017, 21:04

madafaka_donkele написа:

Преди беше лесно. Отиваш в хАмерика, Германия, Англия и си оправяш живота. Сега навсякъде е еб@но. Еб@ ѝ се майката на цяла европа и всички нации се мразят и ненавиждат другите нации. Границите хубаво паднаха, с 1 полет си на другия край на света, ама реално вече няма къде да отидеш. Не остана държава, дето всичко да ѝ е тип-топ. Едните те цакат с 40-50% данъци, да има за техните мързеливи нехранимайковци, другите предлагат много, но винаги най-черна работа, като оставят техни си на ръководни или по принцип добри позиции и т.н. и т.н. Реално не избираш къде да вирееш. Реално правиш някакъв компромис с всичко, който компромис най-ти отърва за момента. Аз последните дни си правя разни разбивки и ето например при 5000 единици брутна месечна заплата, какво ти остава чисто в някои държави:

austria 2900-3000
belgium 2500
bulgaria 4300
canada 4000
cyprus 3850
cz 3450
de 2900
hu 3325
ireland 3500
malta 3800
nl 3250
portugal 3450
usa 3940
greece 3700-4300
swiss 4171
nz 4000

Проучвам как е в гръцко, Кипър и Португалия, че ми се иска вече, ако ще се местя да е на място, където практически няма зима и сняг.

Това за България не ми е ясно как го сметна?????
При 5000 лева брутна заплата само 10% данък ти е 500 лева.
Да не искаш да ми кажеш, че осигуровки за пенсия, здравна, безработица са само още 200 :))))))))))))))))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Фев 2017, 21:19

^ Толкова е грубо. Не забравяй, че още толкова плаща и работодателят. Брутната ако е 5000, ти взимаш ~ 4300, а работодателят плаща около 5700 тотал.
Ето един примерен калкулатор за приблизителна сметка:
https://www.kik-info.com/kalkulatori/zaplata.php

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 07 Фев 2017, 21:26

..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Фев 2017, 22:13

Швейцария ултрависоки данъци :) Май си искал да напишеш Швеция. Иначе съгласен по тази тема.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата