Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от b_u_b_o » 07 Окт 2024, 12:49

Щом го пише в safenews.bg няма как да не е вярно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Окт 2024, 12:50

https://www.ecoticias.com/en/elon-musk- ... fuel/7170/
Пак казвам, мернах го някъде, не е нужно някаква демонстрация на незнам си какво, все едно сте последна инстанция!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 07 Окт 2024, 12:51

Илончо е чудесен пейсмейкър за много неща.
Ако наистина се поинтересува от водорода това може да е само в плюс на индустрията!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Окт 2024, 13:53

След 2 мин сърч в гугъл става ясно, че това е претоплен фейк нюз от преди 4 месеца. Водородна тесла не мисля, че ще видим някога, както и няма да видим масови водородни коли, просто защото водорода има далеч повече недостатъци отколкото предимства пред батериите. И докато при батериите развитието е голямо и тепърва ще навлизат солид стейд, при водорода проблема със съхранението и безопасността не се вижда как ще се реши в обозримо бъдеще.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Окт 2024, 21:25

A new longer range Tesla Model 3 with an official 436 miles of range has arrived in the UK and Europe. Prices for the rear-wheel-drive (RWD) electric car start at £44,990, five grand dearer than the standard Model 3.

Targeting what it calls “hardcore travellers”, Tesla is very keen for you to know that efficiency has improved. The car only uses 20.1kWh to cover 100 miles, down from 20.6kWh and that's only pipped by the Polestar 2 Long Range single motor, covering the same distance with 19.8kWh. Tesla hasn't said what size battery the Model 3 Long Range RWD uses, but we expect it to be the same 75kWh unit as in the Model Y Long Range RWD.

Това е доста сериозен пробег дори и на книга :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Окт 2024, 12:07

Новата 3-ка Highland LR не е нещо впечатляващо, както го описваха преди премиерата. Реално надгражда предишния модел с едни 5 до 10% макс рейндж отгоре. Лятото по магистрала с климатик на 140км/ч не очаквай нещо повече от 400-450км. С този тип батерии мисля че достигнаха максимума, награждането е вече с по-ефективни агрегати и изпозлване на енергията от батерията. Следващата стъпка към драстично увеличаване на пробега очаквам да е със SSD батериите, които обаче имат 4-5 години докато навлезнат масово в производство.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Окт 2024, 16:29

don_gori написа:Новата 3-ка Highland LR не е нещо впечатляващо, както го описваха преди премиерата. Реално надгражда предишния модел с едни 5 до 10% макс рейндж отгоре. Лятото по магистрала с климатик на 140км/ч не очаквай нещо повече от 400-450км. С този тип батерии мисля че достигнаха максимума, награждането е вече с по-ефективни агрегати и изпозлване на енергията от батерията. Следващата стъпка към драстично увеличаване на пробега очаквам да е със SSD батериите, които обаче имат 4-5 години докато навлезнат масово в производство.

Карал ли си новата 3а-ка? Рейнджа й е последното дето ме впечатли като подобрение. Но всичко останало е доста подобрено- звукоизолация, материали, пътно поведение… са значително по- добри.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 09 Окт 2024, 18:50

alx написа:
don_gori написа:Новата 3-ка Highland LR не е нещо впечатляващо, както го описваха преди премиерата. Реално надгражда предишния модел с едни 5 до 10% макс рейндж отгоре. Лятото по магистрала с климатик на 140км/ч не очаквай нещо повече от 400-450км. С този тип батерии мисля че достигнаха максимума, награждането е вече с по-ефективни агрегати и изпозлване на енергията от батерията. Следващата стъпка към драстично увеличаване на пробега очаквам да е със SSD батериите, които обаче имат 4-5 години докато навлезнат масово в производство.

Карал ли си новата 3а-ка? Рейнджа й е последното дето ме впечатли като подобрение. Но всичко останало е доста подобрено- звукоизолация, материали, пътно поведение… са значително по- добри.

С поведение на джета от 2014 колко да е подобрен, но за “зелените” е “прогрес”.

може да е споменато но майка Германия е спряла субсидията за ел.коли. Защо ли? Ами 6-то чувството като изпревари 3-то, така става :mhihi: :bowdown:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Окт 2024, 19:25

Tenata написа:
alx написа:

С поведение на джета от 2014 колко да е подобрен, но за “зелените” е “прогрес”.

може да е споменато но майка Германия е спряла субсидията за ел.коли. Защо ли? Ами 6-то чувството като изпревари 3-то, така става :mhihi: :bowdown:

С поведение на джета- бе младеж- ние с тебе на една и съща планета ли живееме? Като напишеш нещо такова и на мене ми се струва, че ти двумоторен модел 3 май не си виждал пък камо ли карал…

Иди на тубата, погледай малко за модел 3 пърформанс… вземи малко се образовай…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 10 Окт 2024, 8:19

Прочетох го снощи това и беше толкова абсурдно че не си направих труда да пиша нещо :bowdown: :clap:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Окт 2024, 13:27

3186 написа:Прочетох го снощи това и беше толкова абсурдно че не си направих труда да пиша нещо :bowdown: :clap:

Повечето хора дето не обичат електрички ръсят такива бисери, че на човек му става ясно, че мнението им не е базирано на факти а на някакъв инат / отпор към новото… което е ок, щото всеки си знае ама… нали сме авто форум- прави впечатление :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tenata » 10 Окт 2024, 17:59

alx написа:
3186 написа:Прочетох го снощи това и беше толкова абсурдно че не си направих труда да пиша нещо :bowdown: :clap:

Повечето хора дето не обичат електрички ръсят такива бисери, че на човек му става ясно, че мнението им не е базирано на факти а на някакъв инат / отпор към новото… което е ок, щото всеки си знае ама… нали сме авто форум- прави впечатление :angel:

Чичо Сам, следя с интерес и охота българските "зелени,еко активисти" тубари където сравнят Теслата с Голф, цъкайки колко е фенска итн.

Фактите ги има, като си по-образован имаш възможно да станеш още повече.

Бисерите са в реката, какво не обичам явсно си и Маг, знаеш повече за мен, от мен :bowdown:

п.с относно годините на хората, пий си хапчетата редовно <<>> тва за младостта.
ИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Окт 2024, 20:01

Tenata написа:
alx написа:

Чичо Сам, следя с интерес и охота българските "зелени,еко активисти" тубари където сравнят Теслата с Голф, цъкайки колко е фенска итн.

Фактите ги има, като си по-образован имаш възможно да станеш още повече.

Бисерите са в реката, какво не обичам явсно си и Маг, знаеш повече за мен, от мен :bowdown:

п.с относно годините на хората, пий си хапчетата редовно <<>> тва за младостта.

Нищо от това което си написал не те прави прав във случая :)

За това какво не харесваш- мисля, че в тази тема ти си един от хората които не им харесват електричките. Не внимавам какво пишеш, но съм останал със такова впечатление. Ако съм сбъркал- извинявай.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tenata » 10 Окт 2024, 20:38

Колите са хубаво нещо, бензин, дизел, ток. Не съм отрекъл нищо.
Нормално е тесла да подобрят поведението, но не са да открили топлата вода.

за протокола: Кона Е ежедневно, Legend-a по всяко време.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 11 Окт 2024, 13:27

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата