Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Заплати в София, митове и реалност.
Аз под порядъци разбирам поне x100 (два порядъка), та си мисля, че преувеличаваш малко 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
По тая тема не споря. Мисълта ми беше, че "огромни" компании като Сименс нямат еквивалент в родината, че да сравняваме борда на директорите колко взимал. Не знам да имаме компания оценена на 100 милиарда долара.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Само на мен ли ми се струват малки тези заплати
Разбийте го на месец, ако е бруто... да стане нето и какво става ? Все пак се говори за наистина големи компании и то за хората, които ги управляват. А не "мениджър на 3 човека".

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Преди 2-3 години ми попаднаха едни извлечения от сметките на разни баш мениджъри в Глобул, та там се въртяха чисти заплати около 12-14 000 лв на месец.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Абе момчета, ако искате да изкарвате баш кинтите, при това честно само с акъл става.
Преди време се бяхме докопали до едни финансови отчети на IBM имаше няколко консултанта(всичките англичани между другото) които бяха с нечовешките хонорари.
Най-скъпо платения беше 50 000 паунда на час, другите бяха в границите 5000 -30 000.
И фирмата си ги беше наела за по 1 седмица да ги консултират
Та с тия заплати на директори и не знам си какво няма нищо впечатляващо
Преди време се бяхме докопали до едни финансови отчети на IBM имаше няколко консултанта(всичките англичани между другото) които бяха с нечовешките хонорари.
Най-скъпо платения беше 50 000 паунда на час, другите бяха в границите 5000 -30 000.
И фирмата си ги беше наела за по 1 седмица да ги консултират

Та с тия заплати на директори и не знам си какво няма нищо впечатляващо

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Cyberloner написа:Най-скъпо платения беше 50 000 паунда на час, другите бяха в границите 5000 -30 000.

И все пак "малко" не го вярвам

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Това с външните консултанти в частния сектор е еквивалента на източването на държавата с обществените поръчки. 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Темата пое по пътя на научната фантастика 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Все пак в заглавието си пише, че освен реалноста ще се обсъждат и митовете

Tires are evil - destroy them all ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе вие не си ли спомняте случая с няколко енергийни компании в България, които даваха сериозни пари на час (нещо имам спомени от около 8000 лева на час) за "консултации".
Вероятно това е на всякъде, в смисъл, че си е някаква измама с цел избягване на плащане на данъци.
Вероятно това е на всякъде, в смисъл, че си е някаква измама с цел избягване на плащане на данъци.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
То хубаво ама тва кво помага някому тук
... Ще станеме консултанти всички ли 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Мениджера на DHL в България, взима чисто 60 000лв на месец заплата. Това без бонусите.
Колко са те, идея си нямам, но за заплатата съм 10000% сигурен.

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
520i написа:Мениджера на DHL в България, взима чисто 60 000лв на месец заплата. Това без бонусите.
Тия па нещастници затова ли си закриха офисите, да съкратят от наеми та да дават на мениджърчето. Жив и здрав да е!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
steeN написа:По тая тема не споря. Мисълта ми беше, че "огромни" компании като Сименс нямат еквивалент в родината, че да сравняваме борда на директорите колко взимал. Не знам да имаме компания оценена на 100 милиарда долара.
както написах преди няколкос страници- огромни компании нямаме, но имаме клонове на такива. мога съвсем отговорно да ти кажа, че бизнес лидера на такъв клон в родината взима в пъти по-малко от бизнес лидера на клон с подобни размери (един от многото) в америка...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
520i написа:Мениджера на DHL в България, взима чисто 60 000лв на месец заплата. Това без бонусите.
такова положение няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила