Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от bum_bum » 03 Фев 2017, 18:38

То че инфраструктура няма ама ако ти се кара винаги има как. По Околовръстното дори може да се кара в локалното, където няма почти никакви коли така или иначе.

Проблема с изпотяването и миризмите се решава като си вземеш 2 тениски от чиста вълна. Като пристигнеш я събличаш и ако има къде я слагаш да се проветри. Ако не в торбата и я проветряваш у вас. Ако не си някакъв изключителен пор една тениска не може да я вмиришеш и за 10 карания в които си се потил яко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 03 Фев 2017, 18:57

bum_bum написа:То че инфраструктура няма ама ако ти се кара винаги има как. По Околовръстното дори може да се кара в локалното, където няма почти никакви коли така или иначе.

Проблема с изпотяването и миризмите се решава като си вземеш 2 тениски от чиста вълна. Като пристигнеш я събличаш и ако има къде я слагаш да се проветри. Ако не в торбата и я проветряваш у вас. Ако не си някакъв изключителен пор една тениска не може да я вмиришеш и за 10 карания в които си се потил яко.

Сериозно нагазихме в офтопика.

Има хора които явно много им се кара(имам предвид от и до работа) и са склонни да направят тези компромиси аз не съм.

Докато стигна локалното на околовръстното трябва да мина заедно с трафика по България и през детелината на България и околовръстното :mhihi: Да не говорим, че когато е много задръстено трафика изпълва и двете ленти на локалното, при това точно най-големите джигити раздават газ там. Срещам ги хорицата с колелата всеки ден и искрено ги съжалявам като гледам колко близо до тях прелитат.
За съжаление немога да мина само с тениска - изпотявам се и на кръста т.е. трябва и бельо иначе кръста ми заминава. Да не говорим че се изпотява и косата....изобщо без баня след изпотяване немога да си се представя да се срещам с колеги или клиенти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 03 Фев 2017, 19:40

K_Ilkov написа:
c04 написа:Аз си мислех, че карат колелета за да пречат на колите. :mhihi:
Майтапа настрана и аз не го възприемам насериозно това да ти е начин на предвижване, за хоби в парка да-ама иначе...

Ами те просто не се взимат толкова на сериозно ;)

Тука обратното - всеки си е повярвал, че е капитан планета докато гази из говната със скъпите си обувки
или кара 15 годишния си премиум автомобил из траповете по родната пътна мрежа ...

Научени са да мислят по друг начин просто.
При тях навсякъде където спреш се плаща ( май по доста други държави също го има това)
Спираш пред вас, имаш си такса по адрес и имаш право на 20-30 пресечки или евентуално някой фрии паркинг ( които са кът), но може да е далеч от вас.
ВСИЧКО друго навсякъде се плаща за спиране и престой на кола на час 2-3 до 10 евра в амстердам ! ( без през нощта)
Има някакви големи паркинги по 20-30 евра на ден, но нас много ни боли да плащаме и е чудо с това плащане.
Само с тази мисъл, че като идеш на село при баба или на гости на някой ще плащаш, сега си го представи в БГ и си представи колко човека ще получат пристъп и удар от тази мисъл :D
Всички знаете защо и викат ниската земя и е равна, това е причината всички да се движат с колело(+плащането на всякъде на час) , климата е леко хладен и реално с едно колело си обикаляш навсякъде без грижи.
Градовете са им малки, няма баири, велоалеите са почти еднолентов път за кола разделен на две и навсякъде.
Покрай магистралите има велоалеи и свързват всички градове май, всичко е с табели, асфалта е перфектен.
Ние ходихме до едни мелници на 17км .. просто съм забравил как се кара колело, но то не се усеща , само равно и леки изкачвания.
Хубаво е да си имаш кола с багажник за колелета, отиваш някъде , спираш колата извън град и с колелата газ и си шеткаш.
И въпреки всичко виждах навсякъде в центъра дори на Амстердам коли, така , че явно , който си иска си спира, не е голяма тежест на фона на заплатите им.
Повечето карат нови коли ( схеми с фирми-данъци), навсякъде камери, в града 50 (пробвай с 60 и изгаряш), извънградско 80-100-120, няма бутаници, всички се движат като по релса и от там няма и проблеми с диваци.
Аварийна лента не се ползва, спреш ли идват и те махат, лявата я затварят , като няма движение много.
Те почти нямат път да се засича с насрещното, всички са разделени я с мантинела, я с нещо друго и може би така няма много челни ситуации.
Абе не знам .. тея хора са от друга галактика, ние просто сме някаква страна от Африка по държание и мислене спрямо тях :)
Има още много неща интересни за там, но трябва да се видят .. там определено не е за българи с мерак да си правят какво им е кеф.

А градчетата едни китни, с готини центърчета, кафенца, живот, весели хора дошли на екскурзии
Изображение

Нещо , което забравих .. за мен защо бих живял там пред Германия или Англия ( масовите за преселение)
Казах, че си искат език за да се уредиш на ТЯХНА хубава работа, иначе и с енглиш ще успееш, но масата го знае и до там.
С техния език имаш много голям коз , който другите нямат.
Масово наште бачкат нископлатената работа, като навсякъде и ако имаш специалност + език може и доста добре да се уредиш .. така си мисля.
Отделно малка държава, малки градчета, няма огромни лудници, имат негри натурални и малко страшни, но по другите 2 държави са в х1000 повече предполагам.
Някак по китна и готина държавица ми се вижда
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Фев 2017, 14:17

Колело у нас само на село ;) Направих грешката да пробвам велоалеите в Пловдив :mhihi: След няколко разминавания на кръстоивща с "wanna be" бе батки бързо изтрезнях. За съжаление най-дразнищият фактор у нас е че сме много диви.. тва e голям търн-офф и на моменти ми писва, за момента не толкова че да емигрирам, но на по-късен етап може би.

Всъщност винаги съм имал мерак единствено за Калифорния, хората са доста културни там или дет се вика софт (така са ми казвали), мисля че би ми харесало но няма как да знам. Отделно там се случват кажи речи всички интересни неща в ит, генетика, ел.коли, спейс, може да срещнеш доста интересни хора.. така де, идеала за успех е по-различен от балканските ни мотиви.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Фев 2017, 16:17

bum_bum написа:Проблема с изпотяването и миризмите се решава като си вземеш 2 тениски от чиста вълна. Като пристигнеш я събличаш и ако има къде я слагаш да се проветри. Ако не в торбата и я проветряваш у вас. Ако не си някакъв изключителен пор една тениска не може да я вмиришеш и за 10 карания в които си се потил яко.

Не се сдържам просто :wtf:
Явно представите ни за вмирисване се разминават, но просто не мога да си представя тая тениска след 10 карания на какво ще прилича... :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Фев 2017, 17:29

Едва ли представите ни се разминават, защото имам добро обоняние. Мога да преценя кога намирисвам.

Ако имаш проблем с телесната миризма това е един вид болестно състояние и трябва да си обърнеш внимание.

Купи си тениска от мериносова вълна и пробвай. Ама цените не са като на найлоновите тениски за спорт от мола, та малко хора ги купуват май. И после викат-ма много се вмирисвам като карам колело...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 06 Фев 2017, 17:56

bum_bum написа:Ама цените не са като на найлоновите тениски за спорт от мола, та малко хора ги купуват май.

Колко са 60-70лв. за наш'та фирма :mhihi: Кажи сега и къде ги има в размер 3-4 XL-a и може и да се прежаля :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Фев 2017, 18:12

Сложи единичка отпред и цената ще дойде :mhihi:

С 3-4 хл-а ще имаш по-голям шанс да намериш на нормална цена, че често остават такива при разпродажбите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 06 Фев 2017, 18:24

bum_bum написа:Купи си тениска от мериносова вълна и пробвай.

По принцип нямам проблем с телесната миризма, но като се изпотя предпочитам да се изкъпя, отколкото да съм с тениска за 200 лв и потен... Пък ако ще и кашмирена да е...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Фев 2017, 19:25

Говорим за ползване при необходимост. Когато нямаш възможност да се изкъпеш. Случва се, ако искаш да покараш лятно време колело на 50+ градуса на слънце и да седнеш да изпиеш едно кафе преди да се прибереш например ;)

Другото предимство е, че не въдиш микроби по тениската, ако е памучна или синтетична. Третото е, че се проветрява и съхне лесно, докато е на теб. И четвъртото е, че топли при нужда дори и когато е мокра.

Не виждам смисъла от целия тоя офтопик само за да се заядеш за нещо, което съм казал. :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 06 Фев 2017, 19:42

Нидерландският върви учудващо добре - много приятен език. :ok: :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Фев 2017, 19:56

nqmam_bmw написа:Нидерландският върви учудващо добре - много приятен език. :ok: :ok:

то така става докато го учиш, мислиш, че си го научил и като идеш там все едно ти говорят на друг език :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 06 Фев 2017, 20:00

Denmark написа:то така става докато го учиш, мислиш, че си го научил и като идеш там все едно ти говорят на друг език :mhihi:

Не, но днес знам 5 нидерландски думички повече, отколкото знаех вчера. :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 06 Фев 2017, 21:47

bum_bum написа:Говорим за ползване при необходимост. Когато нямаш възможност да се изкъпеш.
...
Не виждам смисъла от целия тоя офтопик само за да се заядеш за нещо, което съм казал. :dunno:

Аз останах с убеждението, че говорим за ежедневно ползване, за ходене до работа:
TheDriver написа:
bum_bum написа:То че инфраструктура няма ама ако ти се кара винаги има как. По Околовръстното дори може да се кара в локалното, където няма почти никакви коли така или иначе.

Има хора които явно много им се кара(имам предвид от и до работа) и са склонни да направят тези компромиси аз не съм.

Та мисълта ми беше, че няма как да хвърлиш потната тениска, да облечеш ризата и после цял ден в офиса всъчко да е ок :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Фев 2017, 22:11

drago_pavlov написа:Та мисълта ми беше, че няма как да хвърлиш потната тениска, да облечеш ризата и после цял ден в офиса всъчко да е ок :lol:

Пълно е с хора, които го правят това и не смърдят на порове. Може би е въпрос на ген, защото някои хора се потят по-малко от други.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата