Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Заплати в София, митове и реалност.
K_Ilkov написа:Не съм толкова богат, за да си купувам евтини неща.
Рядко има изключения![]()
Преди няколко години ми тресеше моторетката като гася колата. Гледам оригиналните тампони 184лв бройката

Като купих колата не се направих на циганин и за 70 хиляди имам сменени 2 биалетки и един накрайник. Както и да го смятам направо съм си на далавера.
Някои казват- ти си баровец с тия скъпи части. Ми не, те са баровците че ги сменят 2-3 пъти по-често от мен и накрая им излиза по-скъпо.

dreadx написа:
Що бе, четох че щяли да махат старите Астри и да оборудват МВР с нови Кии и Шкоди - явно са много яки..
- абе, да се оправят..
щото няколко човека ще гушнат едни големи комисионни и маржчета по тая линия
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Пресни новини от варненското енерго.
Длъжност релейни защити и автоматика, искат ел. инженер, обучението е към 2 год, много отговорности и големи загуби на пари при грешки. С две думи не е лесно и просто.
Заплата 900лв брутни и 60лв ваучери. Заплатата се вдигала с 1% на годишна база.
За справка в Пловдив заплатата на същата длъжност е почти х2
Длъжност релейни защити и автоматика, искат ел. инженер, обучението е към 2 год, много отговорности и големи загуби на пари при грешки. С две думи не е лесно и просто.
Заплата 900лв брутни и 60лв ваучери. Заплатата се вдигала с 1% на годишна база.
За справка в Пловдив заплатата на същата длъжност е почти х2
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Абе след няколко негативни коментара, за Варна конкретно, вече ми се струва, че положението наистина е доста плачевно откъм заплащане. А уж морска столица...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
drago9205 написа:Абе след няколко негативни коментара, за Варна конкретно, вече ми се струва, че положението наистина е доста плачевно откъм заплащане. А уж морска столица...
Тва е от много отдавна така, но и до ден днешен никой не може да обясни ниските заплати при същата, че и по-голяма скъпотия от София. И наемите за софийски, ама заплатите... Преди доста време, като завърших известно време ходих по разни интервюта по него време за програмистче. Още тогава го бях намразил изискването на 22-23 да имаш 5г. опит и то минимум. Най-високата заплата, която ми предложиха от общо около 10-на фирми беше 800лв... бруто

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н.
От друга страна, едно жилище в София е с не повече от 20-на процента над варненските, но наемите са както казах точно х2, а понякога и отгоре.
След като заплатите са най-грубо х2, не виждам нищо странно, наемите да са х2, а самите жилища излиза, че са евтини, на фона на варненските цени.
Във Варна е много трудно да се работи за 1000 или повече лв, като 1300-1400 е някакъв максимум и не се намира току така.
Масово заплатите са 600-700-800лв.
Онзи ден, купих две гуми от Плевен и след 2 дни, се наложи да купя още 2 от същия размер от Варна. Цените във Варна бяха с около 15 и повече процента над плевенските за същите марки и размери, като тази разлики ги има дори в едни и същи вериги магазини-Диана.
Хем всичко е по-скъпо, хем доходите са като в средно голям град.
От друга страна, едно жилище в София е с не повече от 20-на процента над варненските, но наемите са както казах точно х2, а понякога и отгоре.
След като заплатите са най-грубо х2, не виждам нищо странно, наемите да са х2, а самите жилища излиза, че са евтини, на фона на варненските цени.
Във Варна е много трудно да се работи за 1000 или повече лв, като 1300-1400 е някакъв максимум и не се намира току така.
Масово заплатите са 600-700-800лв.
Онзи ден, купих две гуми от Плевен и след 2 дни, се наложи да купя още 2 от същия размер от Варна. Цените във Варна бяха с около 15 и повече процента над плевенските за същите марки и размери, като тази разлики ги има дори в едни и същи вериги магазини-Диана.
Хем всичко е по-скъпо, хем доходите са като в средно голям град.
- STASEK
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person
Варненското енерго сравнено с другите два доставчика в България е много зле от към заплати. Разлика е огромна.
Вместо да се вдигат заплатите, като се знае как върви инфлацията и цените, те ги намаляват.... какво да си говорим.
Вместо да се вдигат заплатите, като се знае как върви инфлацията и цените, те ги намаляват.... какво да си говорим.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
alekangg написа:София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н...
В грешка си май...
Има и заплати, като в Лондон и в Париж в София, на мениджърския екип на не една и две чуждестранни компании...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
STASEK написа:Варненското енерго сравнено с другите два доставчика в България е много зле от към заплати. Разлика е огромна.
Те в холдинга така работят.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:alekangg написа:София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н...
В грешка си май...
Има и заплати, като в Лондон и в Париж в София, на мениджърския екип на не една и две чуждестранни компании...
И какво от това, може някой да взима и 1 млн, ама средното е в пъти под това на европейските столици. Само напълно луд човек, може да говори такива небивалици..
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Сондьора написа:STASEK написа:Варненското енерго сравнено с другите два доставчика в България е много зле от към заплати. Разлика е огромна.
Те в холдинга така работят.
В целия град така работят, все пак това е тимландия
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Холдинга нямах предвид само Варна 

nqmam_bmw написа:alekangg написа:София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н...
В грешка си май...
Те тия чуждестранни компании са тук, точно за да НЕ дават заплати като в Лондон и Париж
Sent from my iPhone using Tapatalk
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
koziak написа:nqmam_bmw написа:alekangg написа:София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н...
В грешка си май...
Те тия чуждестранни компании са тук, точно за да НЕ дават заплати като в Лондон и Париж
Има компании, които имат присъствие почти във всяка страна на земното кълбо. Висшият мениджмънт в тях взима не по-малко от колегите си в Париж...Ама всеки си има право на мнение....

nqmam_bmw написа:koziak написа:nqmam_bmw написа:alekangg написа:София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н...
В грешка си май...
Има компании, които имат присъствие почти във всяка страна на земното кълбо. Висшият мениджмънт в тях взима не по-малко от колегите си в Париж...Ама всеки си има право на мнение....
Аз писах по този въпрос преди време ама да повторя- мога съвсем отговорно да ти кажа, че такова положение няма. Поне от това което съм видял- а аз съм видял доста.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила