Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от bum_bum » 10 Ное 2016, 23:06

K_Ilkov написа:Не съм толкова богат, за да си купувам евтини неща.

Рядко има изключения :mhihi: :yes:

Преди няколко години ми тресеше моторетката като гася колата. Гледам оригиналните тампони 184лв бройката :shock: Викам си, бах го Мейлето по 90. Сложих такива и след 3-4 месеца мяу. Единия на пастет. Айде плати си сега 370 за нови + 180 фира от старите и труд два пъти за слагане.

Като купих колата не се направих на циганин и за 70 хиляди имам сменени 2 биалетки и един накрайник. Както и да го смятам направо съм си на далавера.

Някои казват- ти си баровец с тия скъпи части. Ми не, те са баровците че ги сменят 2-3 пъти по-често от мен и накрая им излиза по-скъпо. :dunno:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 11 Ное 2016, 9:55

dreadx написа:
Що бе, четох че щяли да махат старите Астри и да оборудват МВР с нови Кии и Шкоди - явно са много яки.. ;)
- абе, да се оправят..

щото няколко човека ще гушнат едни големи комисионни и маржчета по тая линия
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Ное 2016, 11:32

Пресни новини от варненското енерго.
Длъжност релейни защити и автоматика, искат ел. инженер, обучението е към 2 год, много отговорности и големи загуби на пари при грешки. С две думи не е лесно и просто.
Заплата 900лв брутни и 60лв ваучери. Заплатата се вдигала с 1% на годишна база.
За справка в Пловдив заплатата на същата длъжност е почти х2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 11 Ное 2016, 11:39

Абе след няколко негативни коментара, за Варна конкретно, вече ми се струва, че положението наистина е доста плачевно откъм заплащане. А уж морска столица...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 11 Ное 2016, 11:48

drago9205 написа:Абе след няколко негативни коментара, за Варна конкретно, вече ми се струва, че положението наистина е доста плачевно откъм заплащане. А уж морска столица...

Тва е от много отдавна така, но и до ден днешен никой не може да обясни ниските заплати при същата, че и по-голяма скъпотия от София. И наемите за софийски, ама заплатите... Преди доста време, като завърших известно време ходих по разни интервюта по него време за програмистче. Още тогава го бях намразил изискването на 22-23 да имаш 5г. опит и то минимум. Най-високата заплата, която ми предложиха от общо около 10-на фирми беше 800лв... бруто :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Ное 2016, 15:29

София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н.
От друга страна, едно жилище в София е с не повече от 20-на процента над варненските, но наемите са както казах точно х2, а понякога и отгоре.
След като заплатите са най-грубо х2, не виждам нищо странно, наемите да са х2, а самите жилища излиза, че са евтини, на фона на варненските цени.
Във Варна е много трудно да се работи за 1000 или повече лв, като 1300-1400 е някакъв максимум и не се намира току така.
Масово заплатите са 600-700-800лв.

Онзи ден, купих две гуми от Плевен и след 2 дни, се наложи да купя още 2 от същия размер от Варна. Цените във Варна бяха с около 15 и повече процента над плевенските за същите марки и размери, като тази разлики ги има дори в едни и същи вериги магазини-Диана.
Хем всичко е по-скъпо, хем доходите са като в средно голям град.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person

Мнение от STASEK » 11 Ное 2016, 16:31

Варненското енерго сравнено с другите два доставчика в България е много зле от към заплати. Разлика е огромна.
Вместо да се вдигат заплатите, като се знае как върви инфлацията и цените, те ги намаляват.... какво да си говорим.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 11 Ное 2016, 20:35

alekangg написа:София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н...

В грешка си май...
Има и заплати, като в Лондон и в Париж в София, на мениджърския екип на не една и две чуждестранни компании... :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Ное 2016, 20:43

STASEK написа:Варненското енерго сравнено с другите два доставчика в България е много зле от към заплати. Разлика е огромна.
Вместо да се вдигат заплатите, като се знае как върви инфлацията и цените, те ги намаляват.... какво да си говорим.

Те в холдинга така работят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Ное 2016, 21:14

nqmam_bmw написа:
alekangg написа:София все пак е България, няма как да има заплати като в Лондон, Париж и т.н...

В грешка си май...
Има и заплати, като в Лондон и в Париж в София, на мениджърския екип на не една и две чуждестранни компании... :yes:

И какво от това, може някой да взима и 1 млн, ама средното е в пъти под това на европейските столици. Само напълно луд човек, може да говори такива небивалици..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Ное 2016, 21:15

Сондьора написа:
STASEK написа:Варненското енерго сравнено с другите два доставчика в България е много зле от към заплати. Разлика е огромна.

Те в холдинга така работят.

В целия град така работят, все пак това е тимландия

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Ное 2016, 21:20

Холдинга нямах предвид само Варна :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 13 Ное 2016, 14:58

nqmam_bmw написа:

В грешка си май...

Те тия чуждестранни компании са тук, точно за да НЕ дават заплати като в Лондон и Париж

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 13 Ное 2016, 15:26

koziak написа:
nqmam_bmw написа:

В грешка си май...

Те тия чуждестранни компании са тук, точно за да НЕ дават заплати като в Лондон и Париж

Има компании, които имат присъствие почти във всяка страна на земното кълбо. Висшият мениджмънт в тях взима не по-малко от колегите си в Париж...Ама всеки си има право на мнение.... :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Ное 2016, 15:35

nqmam_bmw написа:
koziak написа:
nqmam_bmw написа:

В грешка си май...

Има компании, които имат присъствие почти във всяка страна на земното кълбо. Висшият мениджмънт в тях взима не по-малко от колегите си в Париж...Ама всеки си има право на мнение.... :mhihi:

Аз писах по този въпрос преди време ама да повторя- мога съвсем отговорно да ти кажа, че такова положение няма. Поне от това което съм видял- а аз съм видял доста.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата