Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
bam-bam написа:nqmam_bmw написа:Почнах да уча нидерландски днес.
hoe oud bent u ?
Колега, Вие в Холандия ли живеете?
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
За съжаление все още не, но е добра идея
Имам познати там и събрах разно инфо за живота и не мога да намеря думи да го сравня с това тук наречено "живот"
Имам познати там и събрах разно инфо за живота и не мога да намеря думи да го сравня с това тук наречено "живот"

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
magareto_yori написа:steeN написа:c04 написа:С колелета и електрички аз няма да емигрирам там...
+1 както и всяка една скандинавска поради тази причина. Норвегия може да е малко по различно, но се съмнявам данъците за бензинови там да са по-ниски и паркирането да не е златно.
Всъщност да имаш кола в Норвегия е доста евтино на фона на доходите. Да имаш кола над 30+ години пък е почти безплатно. Пълно каско и данък към държавата за е21 ми излизаше около 250 лв. За по нова кола около 2к лв.
В крайна сметка ако ще емигрираш за едната тенекия май нещо не е наред
Тука за ново поло с пълно каско и данък - 1500 лв. на година за 25 годишен водач, а за Е46-цата около 4К

а пък разните стари 3 литрови дизели излизат на година да си взимаш по още една кола от Германия

п.с. ако са такива цените за Е21 в Норвегия, явно за това често излизат с някви брутални турбо проекти с подобни коли

- a bmw driver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97, Е36 320i touring
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: techno violet metallic
Младежи,
Какво ви е мнението за Ирландия?
Вчера ми се обаждаха с предложение за Мениджър проекти от посредническа агенция. Позицията е в аутомотив сектора. Опит имам, езика го знам, очаквам предложение за 60к - 70к годишно.
В момента работя на по-висока позиция, заплащането/условията не са лоши, но...
Моля, за вашите мнения.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Какво ви е мнението за Ирландия?
Вчера ми се обаждаха с предложение за Мениджър проекти от посредническа агенция. Позицията е в аутомотив сектора. Опит имам, езика го знам, очаквам предложение за 60к - 70к годишно.
В момента работя на по-висока позиция, заплащането/условията не са лоши, но...
Моля, за вашите мнения.
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.

a bmw driver написа:езика го знам
Сигурен ли си?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- a bmw driver
- кандидат ентусиаст
-
Е, ирландски не, но с английския се оправям прилично. Няма да мина за местен, ще объркам времената, доста думи няма да знам, но смятам, че имам основата и ще се оправя.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
a bmw driver написа:Е, ирландски не, но с английския се оправям прилично. Няма да мина за местен, ще объркам времената, доста думи няма да знам, но смятам, че имам основата и ще се оправя.
аlx имаше предвид, че ирландския акцент е много...особен

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
То всъщност техния си език го знаят има няма 3-4 процента стари хора,но наистина акцентът им е тегав малко(не колкото на шотландците де..)А в Дъблин си имат някакво тотално неразбираемо говорене,но с чужденците се съобразяват.
Не съм ходил там,но съм работил за и със ирландци дълго време и по мое мнение ,от западните нации са най-близо до нас като манталитет.За добро и за лошо.. В столицата знам,че квартирите са адски скъпи,така че ако офертата ти е за там,да го имаш предвид.Не мога да помогна с повече за съжаление.Ако иска Ачо да се включи,той май беше живял/ходил там.
Не съм ходил там,но съм работил за и със ирландци дълго време и по мое мнение ,от западните нации са най-близо до нас като манталитет.За добро и за лошо.. В столицата знам,че квартирите са адски скъпи,така че ако офертата ти е за там,да го имаш предвид.Не мога да помогна с повече за съжаление.Ако иска Ачо да се включи,той май беше живял/ходил там.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Denmark написа:magareto_yori написа:steeN написа:c04 написа:С колелета и електрички аз няма да емигрирам там...
+1 както и всяка една скандинавска поради тази причина. Норвегия може да е малко по различно, но се съмнявам данъците за бензинови там да са по-ниски и паркирането да не е златно.
Всъщност да имаш кола в Норвегия е доста евтино на фона на доходите. Да имаш кола над 30+ години пък е почти безплатно. Пълно каско и данък към държавата за е21 ми излизаше около 250 лв. За по нова кола около 2к лв.
В крайна сметка ако ще емигрираш за едната тенекия май нещо не е наред
Тука за ново поло с пълно каско и данък - 1500 лв. на година за 25 годишен водач, а за Е46-цата около 4К![]()
а пък разните стари 3 литрови дизели излизат на година да си взимаш по още една кола от Германия
п.с. ако са такива цените за Е21 в Норвегия, явно за това често излизат с някви брутални турбо проекти с подобни коли
Тук няма голямо значение каква кола караш като модел и година. Цените са горе долу изравнени. Примерно ако караш на мустанг 2016 с 5 литров мотор ще ти е под 2к лв за година с 12к км пробег. Малко по евтино ти излиза да караш 5та серия или Рено Канго

Голямата разлика в цените идва при първоначалната покупка. Цената се определя най вече от мощността, но масовите коли са достъпни за ВСЕКИ,който работи в Норвегия. М палъри, Аемжета и мустанзи са на цената на една къща в китно норвежко селце и въпреки всичко много хора могат да си ги позволят просто явно колите не са им няква фикс идея. Голяма част от хората интересуващи се от коли предпочитат сами да си сглобят кола, която да карат на писта или да си лъскат мъсълкара цяла зима,за да му се кефят лятото. Да имаш бърза кола, която да караш по редовните пътища е леко безсмислено. По магистралата се кара с 110 км ,по другите пътища с 60,70,80 и много рядко с 90. А на фона на площта на държавата, може да се каже, че магистрали почти няма!
В крайна сметка, грешно е колата да ти е няква отправна точка за емиграция.
Аз по скоро бих се интересувал какво мога да си позволя като автобусен шофьор примерно.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Някъде където няма свестни коли, аз лично не бих емигрирал! Естествено, че не е отправна точка, но едва ли е някакво уникално място, че да карал ел. смарт и да ми е кеф.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
c04 написа:Някъде където няма свестни коли, аз лично не бих емигрирал! Естествено, че не е отправна точка, но едва ли е някакво уникално място, че да карал ел. смарт и да ми е кеф.
Ми карай тесла и разплаквай амг-тата по светофарите

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
magareto_yori написа:В крайна сметка, грешно е колата да ти е няква отправна точка за емиграция.
Аз по скоро бих се интересувал какво мога да си позволя като автобусен шофьор примерно.
Това не е отправна точка, това е удобство, от което няма да се лиша. Аз не емигрирам да ми е гадно в крайна сметка.
Без автомобил човек става зависим от разписания на градски, междуградски транспорт и т.н. Това не е за мен.
Другото е, държава която ми взема над 40% от парите, които изработвам... да имат много здраве.
Разни хора, разни идеали... кво да направя. За всеки е различно. Не е необходимо всичко да се приема лично.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- a bmw driver
- кандидат ентусиаст
-
Вече минавам две интервюта по телефона, скоро ще имам и директно с работодателя, и се оправям. Повярвайте, езика ми е най-малкото притеснение.
Опит имам в сектора, няколко години в немска компания, така че и това не ме притеснява особено(който работи нещо подобно ще ме разбере).
Местоработата ще е около Галуей.
Притесняват всички други неизвестни- квартири, осигуровки, лекари, и т.н.
Ще ми се смеете, обаче и десния волан ще е тегав.
Опит имам в сектора, няколко години в немска компания, така че и това не ме притеснява особено(който работи нещо подобно ще ме разбере).
Местоработата ще е около Галуей.
Притесняват всички други неизвестни- квартири, осигуровки, лекари, и т.н.
Ще ми се смеете, обаче и десния волан ще е тегав.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
steeN написа:...Другото е, държава която ми взема над 40% от парите, които изработвам... да имат много здраве.
...
Държавата собствени пари няма, Всички пари в бюджета тя ги събира от Драган и Петкан и така.

п.с. Винаги съм се чудил как така тези държави дето най-много взимат, са все в челните класации по благосъстояние.

c04 написа:Някъде където няма свестни коли, аз лично не бих емигрирал! Естествено, че не е отправна точка, но едва ли е някакво уникално място, че да карал ел. смарт и да ми е кеф.
тази мисъл е доста наивна, детска и тесногледа. нищо лично ама... никога никога никога една кола не трябва да ти е фикс идея. защото... ще ти стесни мирогледа до толкова, че често никога няма да можеш да си я позволиш. мисли по-широко и колите и всичко останало ще дойдат без дори силно да ги желаеш...
за ниската земя и езика им- ако ще работиш някаква по-нископлатена работа може би ти трябва местния език - за да разбираш като те псуват по-вероятно... но ако работиш квалифицирана работа и не си последната дупка на кавала- английския по мой наблюдения е достатъчен.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила