Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от Сондьора » 12 Ное 2018, 22:38

steeN написа:
Брой загинали още ги следя и са най-малко от 10на години за сега. Разбира се ще кажете, че статистиката е фалшива, защото не ви съвпада с наратива

Автопарка се промени много за тия 10г, инфраструктурата, до някъде, също.Та е нормално да намалеят жертвите..Но не е от това, че те снимат с 61км/ч във Враца, примерно ;)
Последна промяна Сондьора на 12 Ное 2018, 22:43, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Ное 2018, 22:43

Вижте сега , тука няколко сте истински фенове на тия управляващи и само им гледате сеира и пригласяте обаче аз нямам намерение да си играя на сляпа баба с ушевите по пътищата . Ако сте решили да си биете камшика навън или вече сте го направили аз нямам наверения да ходя никъде поне за сега . Не че някой ден не може да поискам да закотвя кемпера някъде из флорида , но дотогава няма нужда малкото останали с разсъдъка си тука да подивяват с тия малоумни упражнения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Ное 2018, 23:19

Аз не съм фен на никакви управляващи. Ако ме изберат демократично за диктатор, както Хитлер са го избрали демократично примерно :mhihi: , бих закрил всичко освен съд, полиция и армия и после ще си подам предизвестието 8)

Сондьора написа:
steeN написа:
Брой загинали още ги следя и са най-малко от 10на години за сега. Разбира се ще кажете, че статистиката е фалшива, защото не ви съвпада с наратива

Автопарка се промени много за тия 10г, инфраструктурата, до някъде, също.Та е нормално да намалеят жертвите..Но не е от това, че те снимат с 61км/ч във Враца, примерно ;)

Тъй ли... що тогава последните 5 години само растат и сега рязко падат 2018 г. :dunno: Да се чуди човек каква ли е причината.
Ей ги на, 100 пъти го писахме вече това - https://www.mvr.bg/dokkpbdp/безопасност-на-пътя/статистика

Иначе има си причина като те хващат със 61 да спасява животи. Ако колоната кара с 50 и ти ако знаеш, че ще те лепнат ако изпревариш си караш културно в колонката и не изпреварваш на магия.
Да не говорим, че разликата между това дали караш с 50 или 70 е буквално дали ще живееш или ще умреш в много случаи.

Не знам кви хора тряя да сте... да ви се струва нормално да умират по над 600 човека на година от някаква ежедневна дейност.
Би било добре ако това беше резултат само от техните действия... но не е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 12 Ное 2018, 23:39

Ти каза от 10...сега разстът, намаляват...Враца колони :winky:
Аааааа що ГО не намалява, че караме със зимни гуми, ми са задължителни за тия 10дена сняг?
П.п не ми отговаряй. И не си сменяй словореда през 10сек.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 12 Ное 2018, 23:40

И двете твърдения са вярни :)

1. от 10 години най-малко
2. от 5 години растат

До 08.11.2018 г.
Загинали
528 души

Загинали през 2017 г. - 682 души
Загинали през 2016 г. - 708 души
Загинали през 2015 г. - 708 души
Загинали през 2014 г. - 661 души
Загинали през 2013 г. - 601 души
Загинали през 2012 г. - 601 души
Загинали през 2011 г. - 657 души
Загинали през 2010 г. - 776 души
Загинали през 2009 г. - 901 души
Загинали през 2008 г. - 1061 души
Загинали през 1990 г. - 1567 души

п.с. така ми тече мисълтта кво да направя
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2018, 0:31

Ей дали, що не си станал статистик? Четеш ги като дявола евангелието тия статистики. :mhihi:

До 11 месец 2017-та са загинали 544 души. Т.е. разлика от 16 човека със същия месец тази година. Напълно в рамките на статистическата вероятност. Това е колко, 3% разлика. Продължаваш ли да твърдиш, че за да се постигнат 3% по-малко смъртни случаи на пътя стотиците хиляди левове за супер модерни камери бяха най-добрия начин по който може да се направи?

Да не говорим за годините назад, където има няколко години с далеч по-добри резултати от текущата. Някъде в друга тема си бях играл да вадя статистиките по месеци и години след въвеждане на поредното голямо увеличение на глобите. Оказа се, че разлика няма.

Освен това КАТ си интерпретират тия статистики точно както им е угодно. Напр. ако те изкарат от колата жив не влизаш в таблицата. А, че си ритнал камбаната няколко дни по-късно в болницата няма значение. Продължаваш да се водиш към ранените. :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 13 Ное 2018, 0:33

Накрая на годината ще си говорим пак. Няма смисъл в момента.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2018, 0:38

Аз за нищо на света не искам да съм прав, защото зад всеки един процент от тая статистика седят по 5 човешки живота. Но все пак мисля, че знам какви ще са резултатите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Ное 2018, 0:49

Аз само да попитам на тез играчи как им излизаше сметката преди две години когато ГО ми беше 180лв или преди година на 210. В момента е 300 и щели да фалират ако продължава да е толкова :mhihi: . Като ги гледам поне от 10г са едни и същи да се чуди човек как работят на загуба толкова време :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 13 Ное 2018, 2:14

Днес си платих последната вноска от ГО за тази година на Е28-цата и онзи в офиса и той разправя как щяли да фалират. Викам аз ще фалирам брадчед не вие. Ако ставаше така досега да сте фалирали. Странно всичко поскъпва и всички фалират, пък заплатката все същата си седи. Аз си мисля, че световното по сървайвър в свирепи садо-мазо условия ние ще го спечелим :mhihi:
Чакам Стинката да извади сега една статистика за сървайвърите по света и да ме обори как ние сме си много добре тука :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Ное 2018, 2:26

Предлагам да се създаде национален фонд за спасение на българските застрахователи че дано се запрът да просят пари мине не мине време . В него всеки автомобилист да внесе кой колкото му се откъсне от сърцето , ако някой застраховател вземе да бере душа да му се плати от тоя фонд че току виж се споминал някой жаден гладен и бос .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Ное 2018, 8:06

steeN написа:Аз не съм фен на никакви управляващи. Ако ме изберат демократично за диктатор, както Хитлер са го избрали демократично примерно :mhihi: , бих закрил всичко освен съд, полиция и армия и после ще си подам предизвестието 8)

Сондьора написа:
steeN написа:

Тъй ли... що тогава последните 5 години само растат и сега рязко падат 2018 г. :dunno: Да се чуди човек каква ли е причината.
Ей ги на, 100 пъти го писахме вече това - https://www.mvr.bg/dokkpbdp/безопасност-на-пътя/статистика

Иначе има си причина като те хващат със 61 да спасява животи. Ако колоната кара с 50 и ти ако знаеш, че ще те лепнат ако изпревариш си караш културно в колонката и не изпреварваш на магия.
Да не говорим, че разликата между това дали караш с 50 или 70 е буквално дали ще живееш или ще умреш в много случаи.

Не знам кви хора тряя да сте... да ви се струва нормално да умират по над 600 човека на година от някаква ежедневна дейност.
Би било добре ако това беше резултат само от техните действия... но не е.

Я обясни на неуките защо краварите където си и ти и където се карат нови коли по широки магистрали имат повече преценено умрели от ПТП от България и около 3 пъти повече от развитите страни Европа?
Чакам някоя гениално обяснение!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 13 Ное 2018, 9:01

За тази ГО е ясно, че искат да вдигнат печалбата на застрахователите за наша сметка. Обаче нарушенията могат много лесно да се редуцират + няколко допълнителни бонус ефекта...
Искам да свалят за всяко нарушение номерата на пътя. Примерно нещо такова...
- минал на червено - 1 месец
- превишена скорост - 1 до 5 месеца
- алкохол - 1 година
Глобите не е задължително да са големи, една такса поставяне на номерата примерно 50 лв, като отидеш да ти ги сложат - опашка :mhihi: Като ти ги свалят на пътя и платиш на пътна помощ да ти откара колата - пак пари... И задължително бонус за полицая свалил номерата - 10 - 20 лв ей така за стимул.
Хем малко ще пооправим задръстванията, хем може да се впишем и в еко нормите на ЕС като намалим замърсителите, ще се открият и работни места за пътни помощи... :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Ное 2018, 10:18

DLVasilev написа:Днес си платих последната вноска от ГО за тази година на Е28-цата и онзи в офиса и той разправя как щяли да фалират. Викам аз ще фалирам брадчед не вие.
...
Чакам Стинката да извади сега една статистика за сървайвърите по света и да ме обори как ние сме си много добре тука :mhihi:

Точно това е особено интересно... Знаем, че колегата Стиин е заклет подръжник на свободния пазар и конкуренцията, крайно десен. Ако стане въпрос, че ще фалира някоя мандра, автосервиз или фирма за дограма, той би го приел съвсем спокойно - това си е нормален процес в пазарната икономика, нали така? Оцеляват кадърните, останалите фалират - ОК! Обаче щом стане въпрос да фалира застрахователна компания - пръв се хвърля с гърди на амбразурата. Защо?

Ако държавата приеме закон да спасява фалираща банка - той е против. Но щом се приема закон да се спаси от фалит застрахователна компания - винаги готов! Защо така, наистина ми е чудно... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Ное 2018, 11:06

Е а де, и аз това се чудя, защо държавата ще ми прави някви транжове от данъкоплатеца и ползвателя. Той колегата Стийн, не знам дали е запознат, че в БГ, някои от тия ЗД-та са всъщност холдинги от по 200 фирми и там се преливат от една в друга пари със страшна сила и се правтя кви ли не схеми. Основия доход и печалба идва от имемно застраховките. Щели да фалират, тия ги слушаме наравно с това, че Лукойла е на загуба от 10г.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата