Земеделска тема
Модератор: Общи модератори
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Земеделска тема
Някой ползвал ли е този метод?
https://agrozona.bg/sodata-mozhe-da-prebori-mnogo-bolesti-i-vrediteli/
https://agrozona.bg/sodata-mozhe-da-prebori-mnogo-bolesti-i-vrediteli/
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е това мие мрежата, сега е дигната още.

Това е тревичката с детския кът
)

Това е тревичката с детския кът

Хм,хм...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
["Borymeckata"]Ей, това за мрежата и аз си го мислих (че е много дребна), ама нали слушам Директорката...
Тя е по организацията, аз - по изпълнението.
Да,мрежата не е за тази цел,но може да експериментираш по някакъв начин и с нея,сигурно като разцепиш с ножа малко по-големи отвори,защото краставиците трябва да се плетат в мрежата. И задължително на 6-7 см от земята,за да се хванат още първите мустаци на стеблото за нея. Иначе мрежата която се ползва е с отвори сигурно 10-10 или 12-12 см,найлонова, и след обиране на реколтата направо се събира на кълбо със стеблата и се изхвърля. Може и да си наплетеш с един тънък сезал,който продават на едни малки кълбенца. Аз вече не съм привърженик на тези конструкции и само на земя.защото си пазят по добре сянка през горещите дни

Тя е по организацията, аз - по изпълнението.
Да,мрежата не е за тази цел,но може да експериментираш по някакъв начин и с нея,сигурно като разцепиш с ножа малко по-големи отвори,защото краставиците трябва да се плетат в мрежата. И задължително на 6-7 см от земята,за да се хванат още първите мустаци на стеблото за нея. Иначе мрежата която се ползва е с отвори сигурно 10-10 или 12-12 см,найлонова, и след обиране на реколтата направо се събира на кълбо със стеблата и се изхвърля. Може и да си наплетеш с един тънък сезал,който продават на едни малки кълбенца. Аз вече не съм привърженик на тези конструкции и само на земя.защото си пазят по добре сянка през горещите дни
Аз продължавам да се боря, да отвоювам двора си от косматите нашественици. Преди капаните стояна на земята и гадовете разхвърляха люспи от фъстъци из целия двор. Сега като габровец ги вкарах в едно малко шишенце. Смених мястото на единия капан и вече имам сефте.

Тук отгоре им е магистрала и тичат мнохо. Оттук минава и друга паплач нощем. Ето първата гад:

Плъх с опашка ... 34-ти за тази година

Тук отгоре им е магистрала и тичат мнохо. Оттук минава и друга паплач нощем. Ето първата гад:

Плъх с опашка ... 34-ти за тази година

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Отваряй зоопарк и продавай билети
пс: Поне не ти е скучно

пс: Поне не ти е скучно

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Явно всички се борим с някаква напаст - катерици, еноти, гъсеници, бръмбари, листни въшки, плесени, гъби... Също косовете може да ти опоскат гроздето и черешите, има и слепак (сляпо куче), конощипи - абе какво ли не... За момента ми изглежда, че само аронията и... имаме едно малко тисче - само тях нищо не ги напада. Всичко останало пати от някаква гад, включително и розите, чемшира още не може да се възстанови от миналата година, даже и по чесъна съм виждал някаква червеи... За дърветата и другите култури е ясно, а най-много страдат ябълките и доматите - не помня година да не съм ги "спасявал" от нещо...
За зелевия сок - може ли да обясните по-подробно? Малка бутилка със зелев сок - отворена, предполагам? Къде е връзваш - на стъблото, ниско, високо? Гони гадините или действа като капан - примамва ги да се издавят?

За зелевия сок - може ли да обясните по-подробно? Малка бутилка със зелев сок - отворена, предполагам? Къде е връзваш - на стъблото, ниско, високо? Гони гадините или действа като капан - примамва ги да се издавят?
Excellent! Steven is my name!
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Миналата година всяко ходене на село съм го пръскал чемшира. Тази година май само нашия и още един са оцелелите. Миналия месец даже му направих едно профилактично пръскане, нищо че е зелен и свеж, ама как се казва това, с което го пръскам убий ме не се сещам. Трябва да го погледна и ако проявяваш интерес да го споделя.
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Някакъв инсектицид трябва да е било - Нуреле, Карате, Б58, Вазтак, нещо такова...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В58 не е ли забранена от доста време и не се продава..? Откъде я купувате?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
Инсектицид е, но не е от тези изброените. Като си отида на село ще го щракнаBorymeckata написа:Някакъв инсектицид трябва да е било - Нуреле, Карате, Б58, Вазтак, нещо такова...![]()
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
БИ-58 се продава навсякъде, но аз лично не съм го ползвал.
Да видите, че ви слушам - ето новата мрежа за крастaвиците, вчера я опънах:

Но самите растения никъде ги няма - имат по две листенца колкото нокът и сякаш не са мръднали за две седмици... Пиперът е насаден:

И доматите вървят:

Даже остана доста от разсада - ще го държим за резерва, ако конощипите унищожат нещо от насаденото:

Лукът традиционно е добър:

Овощната градина пак стана за косене - няма край бачкането по двора...

Хапнахме и череши:

Но... не останахме само с тях...

А, забравих да ви се "похваля" - сега пък някакви листни въшки са нападнали черешите и прасковите - съсипват точно най-младите листа, дето растат в момента. Този уикенд не ми достигна време и трудов ентусиазъм, но другия задължително трябва да изморя тази гад... Чудя се Нуреле-то дали ще свърши работа или да търся нещо друго?
Да видите, че ви слушам - ето новата мрежа за крастaвиците, вчера я опънах:

Но самите растения никъде ги няма - имат по две листенца колкото нокът и сякаш не са мръднали за две седмици... Пиперът е насаден:

И доматите вървят:

Даже остана доста от разсада - ще го държим за резерва, ако конощипите унищожат нещо от насаденото:

Лукът традиционно е добър:

Овощната градина пак стана за косене - няма край бачкането по двора...

Хапнахме и череши:

Но... не останахме само с тях...

А, забравих да ви се "похваля" - сега пък някакви листни въшки са нападнали черешите и прасковите - съсипват точно най-младите листа, дето растат в момента. Този уикенд не ми достигна време и трудов ентусиазъм, но другия задължително трябва да изморя тази гад... Чудя се Нуреле-то дали ще свърши работа или да търся нещо друго?
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
Ето това е за чемширите:

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:
Внимавай с това Нуреле, че то има много дълъг карантинен период - 20дена. А като гледам тъкмо са ти узрели черешите напръскаш ли ги, не трябва и да ги опиташ чак докато презреят. Пробвай с Децис той е с по-къс срок 7 дни. Би трябвало да помогне. В Агроаптеката, би трябвало да те посъветват.
А за зелевия сок ето така ми седят шишенцата. Мисля че събира разни мухи, пеперуди и тем подобни дето акат дребна гад. Също така мисля че е примамка най-вече за оси и предпазва узрелите плодове от тях. За пчелите не е примамка зелевата чорба, че те не си падат по такива манджи.
Иначе тая година реших да пробвам капковото и то си е верно много мързелива работа. Пускаш кранчето и си гледаш рахатлъка. Заради него си увеличих потреблението на бира, та не е много изгодно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Имам предвид за карантинния период на инсектицида. Става въпрос за две праскови и една черешка - най-ранната, която вече обрахме и изядохме. Други дървета за момента не са нападнати. Ясно е, че няма начин да напръскам черешите, които точно започват да зреят.
Капковото и аз го пробвах веднъж - за лехите с пипера. Ние поливаме с помпа от кладенец, затова го измислих да кача един бидон на покрива и да пусна маркуча от него. Но бидонът е малък и се налага през час да го допопълвам с помпата - пак е разправия. Има вариант да намеря някакъв по-голям съд (примерно - кубик), да го кача някъде на високо и да вържа системата към него.:

Колега, а ти откъде взимаш вода за капковото? Директно от водопровода става ли?
Капковото и аз го пробвах веднъж - за лехите с пипера. Ние поливаме с помпа от кладенец, затова го измислих да кача един бидон на покрива и да пусна маркуча от него. Но бидонът е малък и се налага през час да го допопълвам с помпата - пак е разправия. Има вариант да намеря някакъв по-голям съд (примерно - кубик), да го кача някъде на високо и да вържа системата към него.:

Колега, а ти откъде взимаш вода за капковото? Директно от водопровода става ли?
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
Става и директно от водопроводната мрежа. Аз съм така от 4 години вече. Единствено нагласям крана да не е отворен много, че да не сцепя маркучите на капковото. Имам един магнит-вентил от пералня поставен на чешмата и си се полива нощно време. Мислил съм и вариант с датчик за влага, за да не полива, когато е валяло да речем, но ..... все не се заемам с това.