Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от alx » 27 Яну 2017, 19:07

hell's angel написа:Май ти го гледаш от грешната страна...Тия евентуално ще са единици. От масовите се изисква координация на лявата и дясната ръка, да сменят касетата и хартията на принтера и евентуално да резетнат компа. Иначе да - имаше разни такива планове по тоя тертип - някви айтита бяха изкупили къщи и земи в разни села и щяха да съчетават с био земеделие - направо комуна :mrgreen: ама не знам честно казано как се разви ....

не ми беше това мисълта - идеята беше- заплатата от големия град/ запада/ тн _И_ да живееш в провинцията... и че доста хора по света го правят вече. въпрос на време е да набере скорост и в родината. щото на практика ти трябва само компетентен човешки ресурс и бърз интернет....
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 27 Яну 2017, 19:23

Колега за да има работни места по малките градове трябва да има промишленост , заводи , земеделие. Не става да седнеш зад компютъра в село Горски Извор , да кодиш по цял ден и да вадиш хубави пари нали ?
Тука в Хасково/Димитровград откриха нов завод с 3000 работни места и познай какви заплати раздават - 800 за високо клалифицирания персонал, сиреч 500 човека и 500лв заплата на останалите 2500.
Ако на това казвате переспектива в България извън София де сте тотално сбъркани. И тук по малките градове да не съм груб , но едно 80% от хората се назначават с връзки, познати и т.н. ако нямаш някой зад гърба ти си тотално обречен.
Страшна работа като четеш тея статийки и компанийки всичко е розово, бачкаш малко, получаваш много, пълно с дискотеки и коври ... но реалността е адски различна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Яну 2017, 20:04

alx написа:
hell's angel написа:Май ти го гледаш от грешната страна...Тия евентуално ще са единици. От масовите се изисква координация на лявата и дясната ръка, да сменят касетата и хартията на принтера и евентуално да резетнат компа. Иначе да - имаше разни такива планове по тоя тертип - някви айтита бяха изкупили къщи и земи в разни села и щяха да съчетават с био земеделие - направо комуна :mrgreen: ама не знам честно казано как се разви ....

не ми беше това мисълта - идеята беше- заплатата от големия град/ запада/ тн _И_ да живееш в провинцията... и че доста хора по света го правят вече. въпрос на време е да набере скорост и в родината. щото на практика ти трябва само компетентен човешки ресурс и бърз интернет....

За едно и също си говорим :mhihi: Добрата заплата (масовата) все още си остава навън, засега им се получава само на гурбетчиите с подходящ режим на заетост :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 27 Яну 2017, 22:06

И в провинцията има заплати по 1200-1500 лева за несъвършени специалисти, но просто няма хора. Хората по селата са адски тъпи и назадничави, аз лично миналата година пробвах няколко човека и се разочаровах напълно. В София без проблем се намират хора за същата заплата. Прованса е адски западнал откъм умове.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Яну 2017, 0:13

А вярно ли е че като стигнеш мястото, където кравите са по-красиви от жените, значи си в Германия? :mhihi:

Наскоро гледах снимки от някакъв клуб.. дори да не знаеше къде си, лесно можеше да кажеш че не си в източна европа...
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 28 Яну 2017, 2:22

acer написа:А вярно ли е че като стигнеш мястото, където кравите са по-красиви от жените, значи си в Германия? :mhihi:

Наскоро гледах снимки от някакъв клуб.. дори да не знаеше къде си, лесно можеше да кажеш че не си в източна европа...

Аз един път съм ходил в Германия, но от това което видях да вярно е ! :mhihi: Арийките са доста зле от към физиомии, дума не може да става за сравнение със славянки от към красота !
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 28 Яну 2017, 13:10

Сина не вяваше,ама дойде да учи и пак на тази тема веднъж каза:"-Абе тези тук много големи!".
Не големи, огромни са.Такива чудовища срещам през деня навсякъде,че,сигурен съм,такива и Дан Колов би избягвал.Огромно,младо и набито с татуировки и пирони по него.Гледам и не мога да го определя това женище,кой ще се престраши да си го закара в къщи.То и да не те бие,няма изхранване само.Има и невероятно красиви,но са едно на милион.Лично от години не съм виждал такава.Едно време имах съвсем различна визия за германките от видяното по море и телевизия,но реалноста е ужасяваща.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Яну 2017, 14:55

Хайде колеги, шансовете ви се увеличават. Местния шут пък ще ни докара араби :banghead:

Доналд Тръмп сложи черен печат за всички граждани на 7 държави
Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се засилват проверките на имигранти, предава БНР.Той е за „Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ“. Указът предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи Франс прес. Съгласно указа и неговите анекси, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане.
В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.
Програмата за прием на бежанци бе суспендирана за четири месеца. От Белия дом обясниха, че с тези мерки ще задържат „ислямските терористи“ далеч от САЩ.
Освен това, Тръмп подписа и указ за въоръжаване на армията. Самият Доналд Тръмп определи документа като великото възстановяване на американските въоръжени сили, на които той обеща пари за нови самолети, кораби и ресурс за армията. / КРОСС
Християните приоритет сред бежанците в САЩ
Християните ще имат предимство сред бежанците в САЩ. Преследваните християни, търсещи убежище, ще са приоритет. Те са подложени на дискриминация в Близкия изток и Северна Африка, за християните в Сирия, например, пътуването до Америка до момента е било много по-трудно, отколкото за мюсюлманите. Най-изстрадали от ислямистите са християните, а това е нечестно. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, който подписа указ, затягащ режима за новодошлите в страната, предадоха световните информационни агенции.
Това обяви самият той на церемония в Пентагона, по време на която подписа и други документи, сред които и указ за армита.
По думите на държавния глава, новите правила имат за цел защита на страната от радикалния ислям.
Още в предизборната си кампания той обяви намерение да ограничи влизането на мюсюлмани в САЩ след поредицата от терористични атаки в страната му и Европа, зад които стоят радикални ислямисти.
Въпреки намеренията на предишната администрация да увеличи броя на новоприетите, както и бежанците от Сирия, за 2017 се въвежда максимален брой мигранти – не повече от 50 000 души.За миналата те са били 117 000 души. Също така на граждани от Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан няма да бъдат издавани визи.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 28 Яну 2017, 15:00

Върнах се от Амстердам и там видях това на Schiphol:

Изображение

по улиците:

Изображение

и

Изображение

и

Изображение

Тука си е по-добре. :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Яну 2017, 15:44

nqmam_bmw написа:Върнах се от Амстердам и там видях това на Schiphol:

Изображение

по улиците:

Изображение

и

Изображение

и

Изображение

Тука си е по-добре. :ok:

Какво си снимал тея бараки?!?Всички очакваха някоя интересна витрина

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Яну 2017, 17:22

Вярно, като не витрините поне да беше снимал някой по-стабилен автомобил... ти тез електричарки :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 28 Яну 2017, 18:38

c04 написа:Вярно, като не витрините поне да беше снимал някой по-стабилен автомобил... ти тез електричарки :mhihi:

Може да ми купите билет до там и ще снимам каквото заръчате. :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 28 Яну 2017, 23:31

nqmam_bmw написа:Може да ми купите билет до там и ще снимам каквото заръчате. :ok:

Нема проблем, кажи къде да изпратим 9.99 EUR :mrgreen:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 29 Яну 2017, 9:24

E34 написа:
nqmam_bmw написа:Може да ми купите билет до там и ще снимам каквото заръчате. :ok:

Нема проблем, кажи къде да изпратим 9.99 EUR :mrgreen:

:mhihi:

Моля, ако някой колега живее в Холандия, да даде малко инфо как е животът там. :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 29 Яну 2017, 9:36

Що говорите така за жените бре, как не въ й изсрам? Защо мислите има толкоз турци в Германия и германките толкова им се отдават? Ей ви отговора чрез един виц ( от соца ): Питат радио Ереван как може да отслабне една дебела жена, от радиото се затрудняват и препращат въпроса към радио Анкара. От там немедленно отговарят: Що трябва да разваляте хубавата жена!?
На мен холандките ми харесват докато са младички, но после от вятъра от морето ли, от друго ли, кожата на лицата им става една намачкана, като на арабска бабичка. Като ме погледнат чак са ми страшни, приличат ми на Рагнар Лодброк. Иначе младите са като сълзички, не знаеш да гу ибьеш ли или да го цалуваш. Много хубава страна, ма като погледна навигацията -15 метра надморска височина и някак си нощем сън не ме хваща, все ме тегли да си ходя на село (+850 м). Тия техните планинки са като циреи, като разказвам за наш'те планини зелени и ги виждам как някак не могат си ги представи. А от толкова влага навсякъде, сутрин имам чувството че са ми раждясали кокалите. Има нещо много хубаво в Холандия и то се казва ФЛА (vla), пробвал съм да го правя тук, но не става толкова вкусно. Ма'а му стара, това май им е най-хубавото нещо. Даже не знам дали не го слагам и пред девойките им. Ма това сигурно от възраста ми, щото едновремешният шофьорски лаф май се оказа верен: Тръгнахме еб@чи, върнахме се готвачи!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата