Черен петък ли е черния петък в България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Реален ли е черният петък в Бълария?

Да
9
5%
Не
98
55%
Донякъде защото все още е пълно със злоупотреби от продавачите
72
40%

Общо гласове : 179
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Черен петък ли е черния петък в България?

Мнение от TNT » 21 Ное 2023, 11:32

ivanski_2 написа:
TNT написа:И аз вече взех слушалки. Нищо уау промоция, - 20%, но и на лизинг за 20 месеца с 0%. https://www.ozone.bg/product/sony-wh-xb910-cherni/
Слушалките са топ, другата седмица ще ги тествам с викащите животни в офиса :lol:

Честно казано за първи път взимам нещо на изплащане през ДСК и тези май нямат по-лесен и евтин начин за плащане онлайн от банков превод :no: Чак почва леко да ме хваща яд защо не го взех само за 3 месеца през Уникредит :mhihi:

Да споделиш мнение като ги поползваш малко, аз наскоро ги гледах мисля че в JAR бяха 250 лв редовна цена.
Иначе се колебая дали да взема горните или тези
https://www.sony.bg/electronics/lenta-z ... 00xm4s.ce7

Еми днес сефте ги тествам в офиса, на 50% volume в кол в тиймса, някои животни ги чувам и с noice cancelling-a :lol: Т.е. на който му трябва с noice cancelling, минимум xb910, ако няма бюджет за xm4/5 :bchug: Ако ще се ползват само вкъщи, може и нещо по-бюджетно вероятно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Ное 2023, 12:18

Относно уплътнението - за какъв хладилник става дума? На нашите, примерно, не може да се смени. Сега пробваха някакъв нов дизайн, при които да може, но...

Гледал съм графики от тестовите полета в завода и никога не е имало 'клатене' на температурата при нас...

Сутринта слушах по радиото, че в Англия нещо се 'възпалили' относно намаленията за черния петък! Било по-скъпо, отколкото преди няколко месеца :shock: :mhihi: :mhihi: Заподозрели търговците в умишлени измами!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Ное 2023, 12:33

Аз понеже следя доста цените си е точно така...малко преди периода на намаленията започват да вдигат цените, слагат после голям % отстъпка и идва на старата цена ама всеки си мисли, че е през*ал системата :mhihi: . Намаления има разбира се, но си трябва ровене и то доста + промокодове :bchug:

Миналата седмица отстрелях един парфюм за позната, че ме беше помолила да му намеря промоция: Lancome La vie est belle, 100ml EDP за 144 след намаление и промокод. Редовната цена май е около 300.
Слагам линк, че е още активна промоцията, пък аромата е доста популярен сред дамите :bchug:

https://www.notino.bg/lancome/la-vie-es ... -za-zheni/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Ное 2023, 20:53

bum_bum написа:Иновациите не са лошо нещо, но голямата част от тях са насочени към създаване на по-евтин за производство продукт, който в същото време да се продаде на по-висока цена от стария, щото има някакви нови, често безполезни функции или изглежда по-готино.

Тия глупости с потоците въздух и т.н. за по-новите хладилници за мен са ала-бала, че да може по-слабо интелигентния масов потребител да хвърли все още работещия си хладилник и да купи нов. Същото и за печките и бойлерите и т.н. Единственото по-хубаво и различно от на баба ми раховеца в новите печки е пиролизата. И Миле за 3-4к не пече по-различно или по-хубаво.

И аз съм много против това консуматорско поведение и ако е възможно да се произведе печка, хладилник или нещо подобно, което да бъде ремонтнопригодно и здраво нямам абсолютно нищо против да го ползвам цял живот. Още повече, че много си пазя нещата и повечето ми вещи изкарват много повече от планирания им живот у мен.

Това е валидно само при домакинската ("бяла") техника. И въпреки това no frost , сушилня с термопомпа и индкуционните котлони са си революция. При "черната техника" - телевизорите има нон стоп подобрения а лаптопи и PC се развиват невъобразимо бързо. Напредъка е между 40 и 140% на всяко поколение (през 2 години).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Ное 2023, 21:15

Сегашния ми хладилник е но фрост. Ми нищо общо си няма с предишния. 100 пъти е по-добре.
Да сменяш без нужда да речем и аз не съм ок. Ама да реанимирам старо вместо да си зема ново при финансова възможност нема как да стане. А и тая техника си иска смяна на 10, хайде 15 години даже и да работи старата. Пералните ли не са станали по добри? Хем кво.. Върти само и нищо друго не прави. Да, ама не. Фурна с вентилатор и пиролизен панел не е кат Раховец. И с всичко е така. Иначе имам и Нео хладилник на 100 години. Работи си. Ама не е същото. Не съм го хвърлил, в летната кухня седи + предишния самсунг. Който почна да гние от размразявки. Той па се пренесе да живеее в барбекю ериата хаха.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 22 Ное 2023, 2:03

ildivvy написа:И, по принцип, 'Миеле' е само търговска марка. Не произвеждат сами нищо, нали знаете?

Бе ние знаем, ама ти явно не..... :lol:

Имах един бойлер на Горенье (не знам що го пишете с латински букви :mhihi:), тази марка съм я изключил като вариант при покупка на техника. Даже подарена не ми трябва :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2023, 8:35

Миле имат поне 15 завода само в Европа.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 22 Ное 2023, 9:53

Миле едно време наистина бяха много яки и винаги крачка напред и идея по здрави, сега са като всички останали с нищо по добри. Единствено миналото ги крепи :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 22 Ное 2023, 13:02

Защо произвеждат хладилниците си в заводите на 'Либхер' в Европа тогава? Мислех, че и другата техника я произвеждат други фирми...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2023, 13:23

Вероятно нямат или имат малко заводи за хладилници и се произвеждат в тези на Либхер. Другите неща си ги правят сами.

Същото е и с Епъл. Един от най-големите производители на телефони в света си няма собствена фабрика. Или поне нямаше до преди 2-3 години, сега не съм се интересувал. Това не ги прави по-малко качествени или същите като останалите. Продукцията си върви отделно от другите с други стандарти и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 22 Ное 2023, 13:27

В 'Либхер' специално, нищо не е по-различно за тях, освен емблемата! Явно ги устройва качеството, защото постоянно правят одити по качеството, за да са сигурни в него...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 22 Ное 2023, 13:48

като акумулаторите, Джонсън правят за колко производителя, а и не само акумулаторите

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 22 Ное 2023, 14:03

ildivvy написа:В 'Либхер' специално, нищо не е по-различно за тях, освен емблемата! Явно ги устройва качеството, защото постоянно правят одити по качеството, за да са сигурни в него...

Като матеряли пак ли са същите като на либхер?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 22 Ное 2023, 14:27

Абсолютно всичко е 1:1 !

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2023, 15:32

ildivvy написа:В 'Либхер' специално, нищо не е по-различно за тях, освен емблемата! Явно ги устройва качеството, защото постоянно правят одити по качеството, за да са сигурни в него...

Може, нямам никаква представа и никога не съм и имал хладилник Либхер или Миле. Ако работиш там, предполагам имаш доста по-добър поглед над нещата.

Миле са силни в миалните машини и там им е и корена, въпреки, че са започнали с други мапини. Но пък както всяка друга фирма са притиснати от очакванията за икономически растеж и си го гонят по традиционните канали. След като са добре позната с качеството си марка, започнаха да правят и всичко друго. Агрегатите в машините вече са по-непригодни за ремонт, защото са капсуловани, обединени са различни детайли за поевтиняване на производството и т.н. и в резултат губят от качеството с което са познати.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата