Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Заплати в София, митове и реалност.
Може би най-ниската длъжност в IT сектора (поне аз така се слагам
) - първо ниво софтуерен съпорт - седиш на телефон, оправяш обикновени проблеми свързани с офис пакет, някакви много, много общи познания за мрежи, принтери и др. и разни други апликацийки в зависимост фирмата, за която се работи може малко под 2к да се изкарват чисто
с немски и английски обаче 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
k.milanov написа:Може би най-ниската длъжност в IT сектора (поне аз така се слагам) - първо ниво софтуерен съпорт - седиш на телефон, оправяш обикновени проблеми свързани с офис пакет, някакви много, много общи познания за мрежи, принтери и др. и разни други апликацийки в зависимост фирмата, за която се работи може малко под 2к да се изкарват чисто
Първо ниво съпорт (най-ниското) е 1200-1400, макс 1500 чисто. Не дават повече, щото почти всяка маймуна дето назнайва компютър може да се справи, а университетите непрекъснато бълват топли кадри и винаги има чакащи на опашка.
Si non confectus, non reficiat.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Zagy написа:k.milanov написа:Може би най-ниската длъжност в IT сектора (поне аз така се слагам) - първо ниво софтуерен съпорт - седиш на телефон, оправяш обикновени проблеми свързани с офис пакет, някакви много, много общи познания за мрежи, принтери и др. и разни други апликацийки в зависимост фирмата, за която се работи може малко под 2к да се изкарват чисто
Първо ниво съпорт (най-ниското) е 1200-1400, макс 1500 чисто. Не дават повече, щото почти всяка маймуна дето назнайва компютър може да се справи, а университетите непрекъснато бълват топли кадри и винаги има чакащи на опашка.
Т.е. това е ниска заплата ли?

- Zagy
- нафтения
-
Не - това просто е заплатата за тези типове позиции. Ниска или висока е относително понятие.
Аз едно време като започнах в съпорта - първата ми заплата беше 650 лева. Когато започнах в НР заплатата ми беше 1100 лева. И така.
Аз едно време като започнах в съпорта - първата ми заплата беше 650 лева. Когато започнах в НР заплатата ми беше 1100 лева. И така.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Zagy написа:Не - това просто е заплатата за тези типове позиции. Ниска или висока е относително понятие.
На колко човека си работодател ?

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
И кво излиза сега? Че тук във форума взимат депутатски заплати! Я колегата дето знае заплатите да каже официалните депутатски и министерски, че е интересно.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
За съпорта - зависи къде работиш. На някои места първото ниво е 800, в други може и да е 1400.
- Zagy
- нафтения
-
nqmam_bmw написа:Zagy написа:Не - това просто е заплатата за тези типове позиции. Ниска или висока е относително понятие.
На колко човека си работодател ?
Не съм работодател - проС бачкатор съм

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Zagy написа:Не съм работодател - проС бачкатор съм
ама имаш стаШ, брато

това е най-важно за голяма заплатка
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- RadoIvanov
- кандидат ентусиаст
-
drago9205 написа:За съпорта - зависи къде работиш. На някои места първото ниво е 800, в други може и да е 1400.
+1, не навсякъде раздават 2к за стартова заплата.
- Zagy
- нафтения
-
vicho написа:Zagy написа:Не съм работодател - проС бачкатор съм
ама имаш стаШ, брато![]()
това е най-важно за голяма заплатка
Верно е - докато мои познати обикаляха кви ли не университети в търсене на n на брой дипломи, аз си бацах тука тихо и кротко... Сега на някои от тях може и да им е светнала лампичката къде е ключа от бараката.
Имах и известна доза късмет де

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Zagy написа:k.milanov написа:Може би най-ниската длъжност в IT сектора (поне аз така се слагам) - първо ниво софтуерен съпорт - седиш на телефон, оправяш обикновени проблеми свързани с офис пакет, някакви много, много общи познания за мрежи, принтери и др. и разни други апликацийки в зависимост фирмата, за която се работи може малко под 2к да се изкарват чисто
Заплатите с немски и английски или френски и английски се вдигнаха, защото търсенето е огромно и конкуренцията също. Мен чистата заплата би ми била с малко повече от това което си посочил като максимум, като имам възможност за едни 10% бонус всеки месец, но аз взимам половината, защото съм студент и работя на половин работен ден. Имам познати в IBM на същата позиция и до колко е вярно не знам, но преспокойно си докарват между 1900 и 2000 на месец

- Zagy
- нафтения
-
k.milanov написа:Заплатите с немски и английски или френски и английски се вдигнаха, защото търсенето е огромно и конкуренцията също. Мен чистата заплата би ми била с малко повече от това което си посочил като максимум, като имам възможност за едни 10% бонус всеки месец, но аз взимам половината, защото съм студент и работя на половин работен ден. Имам познати в IBM на същата позиция и до колко е вярно не знам, но преспокойно си докарват между 1900 и 2000 на месец![]()
Да - първо ниво тех съпорт е някъде там, но това вече са хора с технически познания. Иначе ако си само в хелпдеск или колцентър ти искат само английски и да се оправяш с комп - там заплатите са тия дето ги споменах.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
стаШ-а е всичко
без късмет не става, но се иска и много работа...и аз не успях да си завърша висшето, но пък за какво ми е вече, като никой не го интересува дипломата, а опита в дадена сфера. Особено в сферата на хазарта, която е по-рядко споменавана, но пак е в ИТ сферата. От 2 години съм на ръководна позиция и всичко е супер. Може би защото не съм в БГ фирма, но това е ясно...Разбира се, за някои позиции дипломата и доброто образование са задължителни, но в хазартния бизнес опитът е всичко, другото се учи в движение
Най-важното е да сме живи и здрави 
Между другото ИТ маняците понякога са странни птици - брат ми като беше VP в Телерик и шеф на Sitefinity ми е споменавал за интервю, където казват на човека почваш на 4к, догодина си на 5к, бонуси на 3 месечие, 13 заплати бла бла горе долу 75-80к чисто на година и ония става и си тръгва обиден по средата на интервюто...Много малко пари му предлагали

Между другото ИТ маняците понякога са странни птици - брат ми като беше VP в Телерик и шеф на Sitefinity ми е споменавал за интервю, където казват на човека почваш на 4к, догодина си на 5к, бонуси на 3 месечие, 13 заплати бла бла горе долу 75-80к чисто на година и ония става и си тръгва обиден по средата на интервюто...Много малко пари му предлагали

"Чемодан, вокзал, Москва"
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Aко VP е Vice President правилно си е станал и тръгнал. Там месечните заплати са 5 цифрени. Бонуси и др. отделно. Малък/младши такъв знам взимаше 7к евра чисти на месец, голям/старши - 15к евра на месец
Иначе е вярно тва за колите. Половината ми ИТ познати са на нови Киа, Тойота, Хонда, Хюндай и т.н. Само единия е с Е90 и друг с Ф10
А, и един с МЛ АМГ 

Иначе е вярно тва за колите. Половината ми ИТ познати са на нови Киа, Тойота, Хонда, Хюндай и т.н. Само единия е с Е90 и друг с Ф10