Бихте ли емигрирали?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 31 Окт 2007, 17:49

Дзвер, нали за да стигнеш до тия работи трябва да си добър в това което правиш. Ти говориш за съставяне на колектив, а не за квалификация ;)

Не спори с HR-o :mhihi:
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 31 Окт 2007, 17:56

Говоря ти за обучение, а след като си ЧР знаеш какво е обучение.
Не му е първа цел съставяне на колектив.
И никъде по света не отиват готови работници за нуждите на предприятието да си търсят работа. Само в пицариите за разносвачи.
Но в България, ох.
ук е много важно 100% от влезлите в предприятието работници 100% да нямат нужда от обучение.
Като купуваш машина, инвестираш. Плащаш, или взимаш на лизинг и ползваш, ремонтираш.
Към човешкият капитал отношението е в пъти по - безотговорно.
Искаш да не инвестираш. Искаш той да е готов, сам да влезе в процеса, да не се поврежда и захабява и разбира се, да му плащаш най - рано по - другия месец.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 31 Окт 2007, 18:02

Да попринцип си прав. То си има 3 месеца за свикване обучение и тн ... а бе зависи си от хората. Ама работодателите са капути в тва спор няма. Бе въобще българина е к*пут .. Аз тва съм разбрал за всичките тия години .. :mhihi:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 31 Окт 2007, 19:43

точно спокойствието е важно,а не това напрежение,което поражда само проблеми!колкото и да си богат,газиш лайната!мнгого истини има в коментарите ви,ама няма кой да ги чуе!
трябва да се направи национален диспут за проблемите на българите и ще стане ясно къде е истината,белкем се отворят очите на слепците :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Окт 2007, 20:19

мамка му,келеш на 28 години съм,а мога да напиша цяла страница по въпроса....Живях навън преди 4 години сефте,хареса ми ,но тъпата лъжлива носталгия ме върна уж за малко и така 2 години по4ти ...По4нах работа в Бг,за доста като за стандарта ни ,вземах и комисионни,имах хубава служебна кола,хубава квартира,баси,4уствах се по-зле от 4ужбина....какво ме дразни ли?Вси4ко което колегата pavline30 и Д3ВЕР изредиха и отгоре натва поклонението към мутрокултурата,златотърса4ките ку...ви нарежда4ки и тям подобна сган и плебейски из4адия... :puke: И просто решение,взлезнахме в ЕУ,та избегах пак,сега съм на друго място,по на север,първия път бях в Испания.Вярно е вси4ко ,което казахте за живота в 4ужбина,ску4но,макар и подредено,винаги оставаш 4ужденец и тям подобни гадости...Неоспоримо е!Но вие какво предпо4итате-да работите за без пари за да дебелеят мутри,4енгета и измамници ,или да работите за западните експлоататори,които пак не ни имат за хора,но поне дават пове4ко пари :roll: Всеки решава за себе си,днес съм тук,утре в БГ,не знам,бих живял в БГ огромно удовослствие,но както бях казал,вси4ката паразитна папла4 ако може вместо да управлява -да ги заврем в урановите мини и ...Утопия.... :evil: Засега поне при мен всяко решение е предпоследно... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 31 Окт 2007, 21:36

D3BEP написа:...Да се вдигне ръката тоя, който е бил в България, в българска частна фирма и е ходил на обучение, което му е било полезно в работата!
Едва ли са мнозинство. ...

Само за статистиката :)
Аз работя в частна фирма (ицяло българска) и съм ходил на доста обучения по специалността (предимно в чужбина), повечето от тях са ми били изключително полезни. След 2 седмици пак заминавам на обучение във Виена за 10дена на стойност колкото 2 е36ци нов внос всички екстри :mhihi: (без командировъчните :mhihi:)

Иначе темата наистина е много интересна и актуална. В думите на почти всички писали намирам някаква истина, но е много сложно и обширно за обяснение. Аз също често си мисля за това и още не мога да го измисля..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 31 Окт 2007, 21:42

Тъй като съм в Германия и аз ще взема отношение. Аз лично смятам, че който може да се реализира в България, си остава (поне по-голямата част) в БГ и не търси нещо повече в чужбина. Тези които нямат перспективи в БГ гледат да бягат на някъде, където могат да изкарат някакви пари, които не биха могли да изкарат в родината.
Аз лично чакам момента в който ще завърша и се прибирам към БГ. Смятам, че не е лошо човек да обиколи и други страни да види как е извън БГ.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 31 Окт 2007, 22:06

не е само реализацията,а самия начин на живот!да се реализираш в една изгнила държава,голяма работа..
идва мангала и ми вика:бате,ти си тъп!толкова неща разбираш,а стоиш.аз нищо не умея,ама съм пълен с пари(това с мои думи,не мога с пълна точност да го цитирам)
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 31 Окт 2007, 23:13

Какво наричаш реализация, Алибиту?
500 лв заплата
или работа по специалността?
А защо не и двете?

Ела, ела тука.
Идваш да търсиш реализация? Мислиш, че като си завършил в Германия, тука ше ти правят теманета и ще ти сипят 2000 евро заплата? Успех, дано е така. Или поне дано имаш чичо Владика и всъщност да си уреден.
Всъщност има нещо вярно. В бг не ценят образованието. Но ценят ДА НЕ ГОВОРИШ български. Ти ще им биеш на очи, че говориш немски, та може ида имаш добри шансове.

b2,
Само за статистиката:
Може ли малко повече подробности. Каква е работата ти и какви обучения?
Да не се окаже, че работиш по някои проекти за внедряване на западни стандарти или за законодателства, ел. подписи и други ел блага....
Че те верно често ходят на обучение, ама.... Не знам как да го определя точно.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 01 Ное 2007, 0:12

D3BEP, ами не знам какво да ти кажа готин ... освен че грешиш и то
много, не знам от къде си и къде си търсил реализация но мога да ти
кажа че явно не си случил или си голям карък.
Моя опит показва друго - независимо какви пари взима един човек
той или става или не става (огромната част не стават) ако заплатата е
по-височка просто опитите му да те заблуди са по убедителни и някой
заблуден работодател живее по-дълго в мъгла.
И понеже знам, че повечето ще скочите сега да викате ама ти това ти
онова и за да не съм голословен, ще ти предложа нещо, щом си толкова
печен и мислиш че ставаш ела в нашата компания има места по всички
фронтове, ще покажеш своите пълни възможности и като стартова
заплата ще ти предложа поне 1500 лева освен това трудов договор
и всичко останало, но както ние си спазваме всички задължения по
договора така ще очаквам същото и от теб а не само приказки във
форума, а за 2000 евра - доста хора ги взимат, че дори и по-сериозни
суми месечно.
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 01 Ное 2007, 2:16

оо идвам аз кажи само кво да права :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 01 Ное 2007, 2:41

BMW_POWER написа:
NeoPrint написа:
Наясно съм,че има заплата и заплата,но по-скоро въпроса ми е за ниска заплата като за нов емигрант,нещо общ работник,шофьор от сорта. Та такава заплатка близка до минималната покрива ли наема,сметките и храната? По горе беше писано,но искам още мнения.

Последният ми работодател в БГ беше жабар. Плаща "високи" заплати, които стигат до 1 200лв месечно..., но имаше претенции да му работим събота и неделя. Друг от номерата му беше при раздаването на заплатите. Според договора трябваше да ги дава межди 1ви и 5ти, а той го правеше всеки втори петък на месеца ... Отделно започваше да ги раздава след 19.00. Фирмата излиза в отпуск от понеделник, той започва да дава заплатите в 19.30 в петък ... К*рвенски номера бол, придружени с прикавки, колко са некадърни българите и т.н.

Ще ви кажа как седят нещата при мен в цифри:

Монреал:

525$ - наем за тристаен апартамент
60$ - карта за градски транспорт *
60$ - телефон и интернет **
80$ - ток***
------
725$ - разходи

* - Тук скъпите БГ-правителства не са подписали договор с канадското такова и не ни признават шифьорските книжки. Имам право на три месеца с нашата и после се явявам на изпит за 5-ти клас, коети е кола и двуосни камиони до 4.5 тона май

**- Нета е неграничен, а по телефона мога да говоря неограничено в рамките на града.

***-ток още не съм плащал, но това е сметката на едни приятели българи в съседен блок. Тук всичко е на ток - отопление и бойлер. Вода не се плаща.

Минималната работна заплата в Канада е 8$ на час.
21х8=168 работни часа месечно
168х8=1344$

1344-725=619$ - остават

Говоря за най-минималния възможен месечен доход.

Цените в супермаркетите:

http://www.maxi.ca/qcen/

http://www.superc.ca/en/index.html

Цените в магазина за плодове и зеленчуци са по-ниски от тези в супера. Кило банани е около 0.60$, доматите започват от около 1$, зелето е 0.20$ и магазина е колкото половин футболно игрище.
=====

Не правя никаква реклама или каквото и да е. Давам ви само цифри и линкове, а всеки може да си направи сметка - има ли смисъл.
да това е истината,с една заплата можеш да живееш като пич.Ако пък работиш на две места направо си цар и всичко ти е уредено.Влезнеш в магазина и за 50$ напълваш хладилника,постоянно промоции и т.н.Какво да ти кажа,бачкам по 15ч на ден,обаче знам за какво.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 01 Ное 2007, 3:56

Човек прави разни неща за да живее добре макар и да не му се иска.
Никой незнае какво ще стане утре немога отсега да кажа аз не бих го направил.Ако имах тук достатъчно пари, че да живея добре никога не бих сигурно.Имаме прекрасна родина, ако имах възможност всяка седмица щях да правя по една голяма екскурзия, но уви...

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 01 Ное 2007, 4:48

Аз лично си мисля, че всеки българин ако има реализация би си останал тука - то това е ясно - тука си е живота, не като примерно в Германия и други страни - работиш и спиш, но пък знаеш за какво работиш.Жалко, че сме толкова "хубава и цветна" държава, безработицата в у нас е сигурно най-висока в Европа.Няма докато има хора, който искат само да си пълнат гушата така ще е - манталитет!Тука най-модерната работа в момента сред киселяците е да си дилар, джамбазин, лихвар и т.н, и като ги гледам повечето, защото имам доста познати такива, се едно са фанали Бог за ч*па, но както и да е.Да така ще е като живеем в страна без никаква икономика и нормално, че най-много пари ще се въртят около мутренските работи, и после защо хранителните продукти са ни толкова скъпи, като всичко се внася от чужбина и с 300лв. месечна заплата освен да умреш от глад, нищо друго не ти остава. На запад защо няма такива неща(е има ама значително по-малко) сравнени с тука.
:evil: Аз, лично искам тука да си остана,марак и да гледам с всеки изминал ден как се влушават нещата, но тука си ми е родния дом и съм свикнал,просто не си представям да живея в друга държава, но ако живота ме притисне, няма какво да правя - искам или не искам отивам ако имам възможност, трябва да се търси някаква реализация - няма начин. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 01 Ное 2007, 10:12

rosen.kolarov написа:D3BEP, ами не знам какво да ти кажа готин ... освен че грешиш и то
много, не знам от къде си и къде си търсил реализация но мога да ти
кажа че явно не си случил или си голям карък.
Моя опит показва друго - независимо какви пари взима един човек
той или става или не става (огромната част не стават) ако заплатата е
по-височка просто опитите му да те заблуди са по убедителни и някой
заблуден работодател живее по-дълго в мъгла.
И понеже знам, че повечето ще скочите сега да викате ама ти това ти
онова и за да не съм голословен, ще ти предложа нещо, щом си толкова
печен и мислиш че ставаш ела в нашата компания има места по всички
фронтове, ще покажеш своите пълни възможности и като стартова
заплата ще ти предложа поне 1500 лева освен това трудов договор
и всичко останало, но както ние си спазваме всички задължения по
договора така ще очаквам същото и от теб а не само приказки във
форума, а за 2000 евра - доста хора ги взимат, че дори и по-сериозни
суми месечно.

Дай повече инфо. Работа, компания, град. Недей се концентрира върху тая невероятна заплата. Като видя така поставена оферта и почва да ме гложди съмнението. Особено бягам от компании, където "има места по всички фронтове", защото явно не само аз бягам оттам.... Но кажи повече, може пък да е манна небесна :)
Какво образование искате, трудов стаж, езици? Коли, моли?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата