Ебати тъпата държава !!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 06 Окт 2007, 17:13

Bogat-Beden написа:
bmw maniqk ivo bmw написа:Като сте толкова недоволни взимайте си куфарите и марш в чужбина :evil:

Добро утро,приятел,ние отдавна СМЕ в 4ужбина,ама представи си БГ не е твоя и не ни гони с такива нацупени физиономии,не сме ние виновни за тоя хал ;)

То така много лесно да се прехвърля вината все на други. ;) И сега ще ми кажете че не са виновни хората а държавата. :lol: Както каза един пич държавата това сме ние!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Окт 2007, 17:21

държавата сме ние,ама главата на държавата не сме ние,а СерГЕЙ Станишев,Доган4о и т.н.... сладури,и добре,аз съм виновен,и затва избягах,хар4а парите от ДС куфар4ето,което взех 89 год.,въпреки 4е бях на 10год. тогава :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 06 Окт 2007, 17:28

Не говоря за това ама карай повече няма да се хабим да пиша в тая тема защото си знаето само едно че държавата е скапана. Аз пък искам да живея в тази скапана държава нека ми е гадно. :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 06 Окт 2007, 21:05

Bogat-Beden написа:държавата сме ние,ама главата на държавата не сме ние,а СерГЕЙ Станишев,Доган4о и т.н.... сладури,и добре,аз съм виновен,и затва избягах,хар4а парите от ДС куфар4ето,което взех 89 год.,въпреки 4е бях на 10год. тогава :lol:

мръсен престъпник! :angel:
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 06 Окт 2007, 21:09

bmw maniqk ivo bmw написа:
Bogat-Beden написа:
bmw maniqk ivo bmw написа:Като сте толкова недоволни взимайте си куфарите и марш в чужбина :evil:

Добро утро,приятел,ние отдавна СМЕ в 4ужбина,ама представи си БГ не е твоя и не ни гони с такива нацупени физиономии,не сме ние виновни за тоя хал ;)

То така много лесно да се прехвърля вината все на други. ;) И сега ще ми кажете че не са виновни хората а държавата. :lol: Както каза един пич държавата това сме ние!

колега не ми се разправя но като ти трошат гаража, вдигат колата и после ти казват че ако не спреш да си правиш бизнеса защото си стъпил в техния джоб ще те убият, кажи ми за каква реализация ми говориш?

личен опит. да ви се........ наивниците. няма една частна стотинка в тази страна. сега щях да си строя хотели на златни ама ми се живееше......
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Окт 2007, 22:31

tin написа:Друг лучай - оня ден ми звани един познат с софтуерна фирма и вика трябва ми човек еди къф си с базови познания - обаждам се аз на първите познати , отсреща отговор - ЕМИ И НИЕ ТЪРСИМ ТАКЪВ !!, обаждам се аз на на втора фирма , отсреща отговор - ЕМИ И НИЕ ТЪРСИМ ТАКЪВ !!
Т.е. аз къв извод си вадя : В БГ има мн. ама мн. голям шанс да се реализираш но зависи кой си и каде си . естествено че в с. Киримитково неможе да си търсиш работа за мулеколярен химик.

Пич, ти работиш ли някъде?
Самият факт, че изтъкваш това като довод за мен говори, че си далеч от същността на проблема и говориш първосигнално.
Знаеш ли къде е причината да ТЪРСЯТ?
Аме че не могат и не искат да ги задържат. Търсят, но искат да дават стотинки, пък да носиш като вол.
В момента в БГ има ГЛАД за качествени кадри в няколко направления.
Строителство, компютри, комуникации, автосервизи и др.
Те(и други) имат постоянен глад за кадри.
Защото дават малко пари за работата си и не могат да задържат свестните специалисти.
Друг проблем им е фактът, че опитвайки се да задържат тея кадри правят опити да компенсират с останалите. И се полуава ,че в предприятието бачкатор получава три пъти повече от отговорна длъжност. Съответно отговорната длъжност стаа безотговорна и предприятието тръгва надолу. А парите на тея бачкатори зависят от това да им се осигурява работа, е като няма кой... И за тях няма пари и си тръгват.
Запиши си тези ми думи. Справедливите раотодатели рядко търсят кадри .Често търсят кадри тези, на които не им пука з акадрите и рзасъждават ,че внка чакат хиляди гладни на опашка. А ч не стават, друг въпрос.
Искат работодателите. Искат ферари, 50% отстъпка, евтина поддръжка, 20 години гаранция и да харчи малко.

Това пък за банките... Излагаш се.
Имам доста връзки в банките...
Понеже и аз за хляб работя, поинтересувал съм се преди всичко къде какви заплати се дават... Нали всеки месец преводите през банката минават.
8000 лв. заплата. Може. Ако е изпълнителен директор на Райфайзен за България.
И вобще знаеш ли какво значи 8000 лв заплата?
На човек с такава позиция и заплата 1-2 милиона кредит срещу ипотека и 3-4% лихва са му никакъв проблем. Пешлемета на по 6 месеца - година вземат суперкредити от 50-100 000 лв. за апартаменти от банката. Трамвай се возел.... Той ли ти ги разправя тея 8000?

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 06 Окт 2007, 23:06

Дзвера го е написал 1 към 1,повече няма какво да добавя :bowdown:
Минават години и в един светъл момент осъзнаваш,че живота ти е минал в яка работа,вложил си 200% от себе си и за какво? Оценява ли го някой? Да дотолкова,че да те държат на границата на напускането,защото ако си добре платен няма да си винаги готов за инзвънреден труд и тнт.
Съдружник съм във фирма и знам добре как разсъждава ръководството :evil:
Няма политика за стимулиране на хората,няма нищо!
Защо не се изнесох преди години да се е**а в тъпата глава? Идеализма и надеждата умират последни. :puke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Окт 2007, 23:52

никога не е късно да си промениш живота....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 07 Окт 2007, 10:45

D3BEP написа:8000 лв. заплата. Може. Ако е изпълнителен директор на Райфайзен за България.
quote]

колехга не бъркай облагаеми с данаци доходи и заплата . Нещо да съм споменал за заплата 8хил лв ?

никога не е късно да си промениш живота....

именно всеки е свободен да бяга ! то затова останахме 30 човека в тая държава , 20 от който са в болница след катастрофи :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 2004г
Мечтае да кара: чисто нова Скания

Мнение от kris_j » 07 Окт 2007, 10:54

Bogat-Beden написа: А тези майстори в испания дето взимат по 800 ЕУР,някой те е излъгал,ако е майстор под 60/70 еур на ден не пада,

Май без да искаш го каза много точно - АКО СА МАЙСТОРИ :mhihi: защото майсторите и тук си докарват по толкова ако не и повече а тези дето само мрънкат и са недоволни са некадърниците и мързеливците :puke:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Окт 2007, 15:33

Тин, писал си 8000 лв, аз съм ги нарекъл заплаа .Заплата не значи необлагаем доход. Но даже и 6000 да получава от тях, пак е в сферата на фантазиите за обикновен човек без връзки ли е 1:100 000
kris_j написа:Май без да искаш го каза много точно - АКО СА МАЙСТОРИ :mhihi: защото майсторите и тук си докарват по толкова ако не и повече а тези дето само мрънкат и са недоволни са некадърниците и мързеливците :puke:

Хм, Крис :)
Пак ще ме принудиш да те смъмря.
В повечето сервизи на майсторите се плаща между 5 и 10 лв. на час. Може и ше се радвам да науча за бг. сервизи, където плащат повече, но в 90% е нещо такова, а има и по - нископлатени. Плащането е по ставки на застрхователи(или по усреднени, по ставки на вносител и т.н.), които никак не са щедри. За леките дейности - боядисване например - ставката е по - нископлатена, по - високоплатена е да кажем при монтьорите на товарни автомобили.
Хвани една средна цифра, да кажем 7 лв. на час и ми докарай 70 евро на ден, искам да те видя как точно смяташ.

Ако говорим за собствен гараж друго, но тук говорим за работа, а и гаражите няма да бъдат вечни.

А тия "майстори" в Хиспания сме ги виждали и сме им сърбали попарата. Не мислете, че като е испания няма по - цигански и от нашите гаражи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 07 Окт 2007, 15:48

D3BEP само не разбрах този път кой не чете и не внимава :mhihi: :mhihi: :mhihi: кажи ми от къде разбра или как реши че става въпрос за сервизи :roll: :roll: :roll: след като говорихме за зидаро мазачи :!: а аз поне доколкото чувам (не съм запознат на 100%) надницата на общ работник е от 30лв. нагоре :shock: но не забравяй докато пишеш отговора си че говориме за майстори а не за общаци и то доказани със съответната квалификация знания, умения и т.н. а не някой самозван чичка дето "може" всичко

П.С. Извинявай че този път не си прав :bchug: :mhihi:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Окт 2007, 22:46

Бтв един електричар(строител) сега бяга в чужбина.... Бачка в крупна строителна фирма от 4-5 години и е нещо каот "майстор". Взима 550 кинта заплата. Няма друго.
kris_j написа:П.С. Извинявай че този път не си прав :bchug: :mhihi:

Дааам, вярно. Е, ок, за пръв път ти е, извинен си, ама да не се повтаря!
:have one: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 07 Окт 2007, 22:52

:bowdown: айде де от кога чакам този отговор :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
бъзикче :winky: и ще се повтаря :yes: ако не внимаваш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_batko » 11 Окт 2007, 10:34

ще ходим ли да сваляме правителството :twisted: :twisted: :twisted:
заедно с учителите
What comes around goes around

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата