Партия "БОТАШ"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще гласувате ли за Румен Радев?

Да
27
25%
Не
46
43%
Не мога да преценя
1
1%
Само Коцето
1
1%
Само ПП-ДБ
15
14%
Винаги има опции
1
1%
Ивелинката е Бок
4
4%
МЕЧ-ЩИТ-Ник-Фюри
3
3%
В крайна сметка ГОЛЯМОТО Д не е толкова зле
0
Няма гласували
Боко фор дъ уин
9
8%

Общо гласове : 107
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Партия "БОТАШ"

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Яну 2026, 9:12

Spunky написа:

За който не му се гледа цял час, но иска да види за какво става дума:

Това е интервю на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова с Калоян Методиев (бивш началник на кабинета на Румен Радев), публикувано на 23 януари 2026 г. Основната тема е безпрецедентното решение на Румен Радев да подаде оставка като президент на 19 януари 2026 г., за да влезе директно в партийната политика.

Ето най-важните моменти от разговора:

1. Голямата новина: Оставката на Радев (19 януари 2026 г.)
Фактът: Румен Радев напусна президентския пост преди изтичането на мандата си [00:10], [00:23].

Новата роля: Като подаде оставка, Радев губи имунитета и „бронята“ на най-защитената институция, за да стане пряк политически участник [02:57].

Приемственост: Вицепрезидентът Илиана Йотова пое функциите на главнокомандващ и временно изпълняващ длъжността президент [00:10].

2. Подкрепата от Ахмед Доган
Символика: Веднага след оставката Радев беше подкрепен от Ахмед Доган [00:23].

Съвпадение на дати: Водещите отбелязват, че това се случва точно 13 години след атентата с газов пистолет срещу Доган, когато той се оттегли от активната политика [00:33]. Сега Доган показва знаци за завръщане.

3. Критиките на Калоян Методиев
Методиев, който напусна екипа на Радев през 2020 г., отправя остри обвинения:

„Реставрация“ на модела Борисов-Пеевски: Според Методиев именно служебните кабинети на Радев (през Гълъб Донев) са позволили на Бойко Борисов и Делян Пеевски да се върнат „на бял кон“ в политиката [04:04].

Атаката срещу Кирил Петков: Методиев пита защо Радев е започнал „свирепа атака“ за свалянето на правителството на Кирил Петков, което е започнало да разгражда модела на ГЕРБ и ДПС [04:20], [04:45].

Кадрови назначения: Твърди се, че Радев е редил еднолично служебните кабинети, без никакъв парламентарен контрол, което му е дало „абсолютна власт“ [01:07:54], [01:08:10].

4. Бъдещата партия на Радев
Гръбнак на проекта: Очаква се новата партия да бъде изградена около неговите кадри от президентството и бившите му областни управители [01:09:06], [01:09:41].

Съмнения за задкулисие: Методиев споменава Андрей Райчев като „злия гений“ зад новата политическа конфигурация на Радев [06:28].

5. Други теми в предаването
Бойко Борисов: Споменава се, че лидерът на ГЕРБ следи подкаста [00:56].

Изборни правила: Обсъжда се опитът за промяна на изборните правила в последен момент, което опозицията нарича „атентат срещу изборите“ [01:01:14].

Заключение: Интервюто очертава нов и нестабилен политически пейзаж в България в началото на 2026 г., където бившият президент вече е активен партиен играч, влизайки в открит конфликт със свои бивши съратници и договаряйки се с нови (Доган).

Намеква ли се за някаква връзка между Радев и Борисов?

Да, в интервюто на Калоян Методиев пред Бенатова и Шикерова се прави много директен и остър намек за такава връзка, макар и тя да не се описва като „приятелство“, а по-скоро като политическо съглашение за взаимно оцеляване.

Ето конкретните аргументи и намеци, които Методиев излага във видеото:

1. „Реставрацията“ на Борисов чрез служебните кабинети
Методиев твърди, че докато Радев е имал цялата власт чрез служебните си правителства (особено кабинетите на Гълъб Донев), той не само че не е разградил модела на ГЕРБ, а напротив – върнал е кадрите на Борисов и Пеевски на ключови позиции в държавната администрация. Според него това е било съзнателно действие за стабилизиране на статуквото.

2. Общият враг – „Продължаваме промяната“
В разговора се намеква, че Радев и Борисов са намерили общ интерес в унищожаването на редовното правителство на Кирил Петков. Методиев задава въпроса: защо Радев е започнал „свирепа атака“ срещу кабинет, който е тръгнал да реформира държавата, и по този начин е „изпрал“ Бойко Борисов, превръщайки го отново в незаобиколим фактор.

3. Разпределение на влиянието
Намеква се за негласно споразумение (т.нар. „сглобка“ зад кулисите), при което:

Радев контролира силовите структури и службите за сигурност през своите назначения.

Борисов запазва влиянието си в парламента и местната власт. Методиев нарича това „политическо лицемерие“, при което двамата уж се борят един с друг пред камерите, но на практика работят в синхрон за запазване на досегашната система.

4. Ролята на посредниците
В интервюто се споменават имена като Андрей Райчев, който според Методиев е част от идеологическия център, подготвящ тези „прегрупирания“ между „Дондуков“ 1 и 2. Намекът е, че има „кукловоди“, които свързват интересите на президента и лидера на ГЕРБ.

В обобщение: Според Калоян Методиев, Радев не е алтернатива на Борисов, а негов „съучастник“ в реставрацията на стария модел. Той смята, че оставката на Радев и влизането му в партийната политика е последният етап от този план, в който ГЕРБ, ДПС (крилото на Доган) и проектът на Радев ще си поделят властта в България.

Gemini can make mistakes, including about people, so double-check it. Your privacy & Gemini
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 24 Яну 2026, 9:40

Чета заглавието на темата и си викам ,че тука приемате нови членове . И такова , да се запиша начи и аз , може и за мен келепир да има ...

Иначе вече е ясно - Радев 48% и със Сокола , Побойника , Историческия парк и подкрепата в сянка от Коцето Путинов осигуряват стабилно мнозинство .Тиквата и Прасчо в изгнание из третия свят / Барселона , Дубай , Антили/,щото докато ги приберат на топло , те помислили да отлетят на топло :dunno: .Родината цъфти и процъфтява ,проспиратет навсякъде . Левъ се е върнал /1 BGN = 8,50 $/ , имало е БУЛЕКЗИТ и не сме в ЕС . Напуснали сме НАТО и сме в нов военен съюз с Русия , Беларус , Китай , Пакистан ,Иран - и асоциирани членове САЩ и Турция и никой не смее да ни закача...Създали сме анти Шенген и сме затворили границите за всички , освен за братята от горния съюз плюс ЮАР...По пътя се движат Лада , ТOGG , BYD и някой баровец с Кадилак , и всички лятото са на Царево :yes: Е какъв живот ни чака само :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Яну 2026, 14:07

Радев и Доган :mhihi: :mhihi: А и Сокола е приключил отдавна!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 24 Яну 2026, 17:20

Top Gun Maverick написа:[
Ето най-важните моменти от разговора

Пропуснал е и немаловажната част, че една от главните цели е да пробута президентска държава.

ildivvy написа:Радев и Доган :mhihi: :mhihi: А и Сокола е приключил отдавна!

Нито е приключил, нито е смешно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Яну 2026, 21:46

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 25 Яну 2026, 0:00

Top Gun Maverick написа:......

Хахаха, една 10 от това да е вярно, означава че пак бая хора ще са разочаровани :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 25 Яну 2026, 0:44

Такива тесногръди политологчета като тоя , дето още не могат да преглътнат че са изгонени от Радев изобщо не са надежден източник на информация . Особено в момент когато върви предизборна кампания и всякакви тролове са изпълзели от дупките да плюват върху Радев .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Яну 2026, 8:57

Spunky написа:
Ето най-важните моменти от разговора

Пропуснал е и немаловажната част, че една от главните цели е да пробута президентска държава.

ildivvy написа:Радев и Доган :mhihi: :mhihi: А и Сокола е приключил отдавна!

Нито е приключил, нито е смешно.

Ще се изненадаш колко хора искат да сме президентска република. Много. И това е основно за да ги няма тези 240 паразита, които нищо не правят в голямата си част. Аз съм съгласен, че в голямата си част нищо не правят, но да концентрираме властта в един човек би била грешката на века с непоправими в обозримо бъдеще последствия. Да речем, че Радев е невиждания досега политик и идва тук с целта да оправи България. Да речем, че даже го направи. Не вярвам в нищо от това де, но просто го приемаме като факт. Става диктатор с 3 мандата още и е направил президенстка република, но добър диктатор, мисли само за народа, не прави като другите по света, всичко топ. Обаче идва време за нови избори и идва следващия...и той се оказва типичния диктатор. :shock: Как ще го свалиш после като няма да има законов начин? Ако почне да се самозабравя как? Айде виждаме Бойко и Шиши, народно недоволство и бам за седмица-две ги сваля народа без НИТО една жертва на народа, без нито един ранен даже вероятно, само някакви зулуми по държавните служители, техника и сгради. Хайде сега искам да ми посочите един, ама наистина само един диктатор, монарх, султан, президент на демократична държава, но президенстка република, който е свален последните години защото народа му е поискал оставката. Наистина ли това искаме? Аз се надявам самия Радев да не го иска. Ама е факт, че досега действа точно и диктаторските му мераци ми изпъкват очите още от ден първи когато в парламента каза "имате още една седмица". Тогава си рекох, че този нещо се обърка, излиза за първи път на трибуната в демократична държава и казва това? Ама те знаеха, че имат толкова, трябваше Линда го казва с някакъв заплашителен тон? После тая работа с юмрука, която не била каквато изглеждала. Ами ок, ама аз ако не искам да изглеждам като диктатор, фашист или нещо такова, няма да се държа като такъв предполагам. Не говорим ако не съм, казвам ако не искам да изглеждам.

Относно видеото на Бобито, позабравения клоун, това мисля отразява цялата политическа кампания на Румен Радев, която се задава. Понеже ще бъде ограден от спорни личности. Вече виждаме уважаемия Антон Кутев навсякъде, комунягата, който спомогна да се окраде де що може едно време, имам лични впечатления тук когато бяха на коня какво се случваше. Та тези спорни личности ще изискват много от другото за да бъдат заметени - плюем яко по старите(не говорим, че е незаслужено, напротив)идеите за управление са не само на заден план, те ги няма никакви, ще мислим в движение. Всички ще излизат и ще плюят Бойко, ама това не сме ли го виждали? Някаква негативна кампания с цел някой да се качи на коня.

Дано видим Радев скоро да говори за нещо съществено, което мисли извън клишираните изказвания за просперитет и благоденствие с които е свикнал покрай президентските си изказвания.

Постът на колега Петров можеше да звучи смешно даже. :confused: Ще го кача в бисерите все пак, че ме кефи като пост, ама добавяме, че задължително Царево ще му върнем старото име Мичурин. Като е гарга да е Радева, ъъъъъ...рошава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 25 Яну 2026, 9:21

Top Gun Maverick написа:
Spunky написа:

Ще се изненадаш колко хора искат да сме президентска република. Много. И това е основно за да ги няма тези 240 паразита, които нищо не правят в голямата си част. Аз съм съгласен, че в голямата си част нищо не правят, но да концентрираме властта в един човек би била грешката на века с непоправими в обозримо бъдеще последствия. Да речем, че Радев е невиждания досега политик и идва тук с целта да оправи България. Да речем, че даже го направи. Не вярвам в нищо от това де, но просто го приемаме като факт. Става диктатор с 3 мандата още и е направил президенстка република, но добър диктатор, мисли само за народа, не прави като другите по света, всичко топ. Обаче идва време за нови избори и идва следващия...и той се оказва типичния диктатор. :shock: Как ще го свалиш после като няма да има законов начин? Ако почне да се самозабравя как? Айде виждаме Бойко и Шиши, народно недоволство и бам за седмица-две ги сваля народа без НИТО една жертва на народа, без нито един ранен даже вероятно, само някакви зулуми по държавните служители, техника и сгради. Хайде сега искам да ми посочите един, ама наистина само един диктатор, монарх, султан, президент на демократична държава, но президенстка република, който е свален последните години защото народа му е поискал оставката. Наистина ли това искаме? Аз се надявам самия Радев да не го иска. Ама е факт, че досега действа точно и диктаторските му мераци ми изпъкват очите още от ден първи когато в парламента каза "имате още една седмица". Тогава си рекох, че този нещо се обърка, излиза за първи път на трибуната в демократична държава и казва това? Ама те знаеха, че имат толкова, трябваше Линда го казва с някакъв заплашителен тон? После тая работа с юмрука, която не била каквато изглеждала. Ами ок, ама аз ако не искам да изглеждам като диктатор, фашист или нещо такова, няма да се държа като такъв предполагам. Не говорим ако не съм, казвам ако не искам да изглеждам.

От 90-та та до сега пак ни управляват почти еднолично с тая драматична разлика че обикновено "диктатора" го крепи някоя по дребна подлога и толкова.И точно от дребната подлога трябва да се отървем та поне да не набиваме по стотина милиона през година две за избори, начините са два, или на изборите някой да има пълно мнозинство и да минем към президентска република.
Преди когато герб имаха мнозинство колко човека управляваха държавата? Абсолютно еднолично тиквун, та разлика никаква в единия случай ще е министър председател в другия президент, ама няма да го има доганя, волен, славчо, и други такива които крепят мнозинството и правителството и понеже са наясно че следващия път можеда не крепят нищо през целия мандат само гепят.
А дали е министър председател или президент ако опре до сваляне разликата е никаква, даже от президент можем да се откачим по лесно заради ограничението на мандатите, докато от министър няма начин.
А и тука е едно от малкото предимства да сме в евро съюза, ако се появи някой самозабравил се от съответното посолство деликатно ще му напомнят да се омита.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Яну 2026, 9:40

И аз съм си ги мислил тези неща през определен период, признавам си. С почти 1:1 аргументи. Обаче историята друго показва, нито е толкова лесно, нито се получава на практика. Да, добавянето в ЕС променя малко нещата, да, намигването от САЩ ако някой се самозабрави също.
Но не мислиш ли, че минаване към президенстка република е първата крачка и ако се мине по този път, следващата е премахването ограничението на мандатите. Имаме примери по света и за това нещо като споменах историята.
Не е работа това, не се подлъгвайте. Бойко управляваше сам почти първия мандат, но пак имаше патерица да го подкрепя, царя управляваше почти сам, ама пак не беше сам, нито другите преди това. Виж БСП средата на 90-те управляваха практически сами.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 25 Яну 2026, 9:58

Виж БСП средата на 90-те управляваха практически сами.

Единствените 2 правителства с мандат на БСП са втория кабинет Луканов няколко месеца 22 септември 1990 – 20 декември 1990 . И кабината Жан Виденов 25 януари 1995 г до 12 февруари 1997. Тоест за 37г демокрация около 2 години и 3 месеца . Период който никой не иска да си спомня дори ...
Последна промяна Jordana на 25 Яну 2026, 20:35, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2026, 11:49

BMW_dreamer написа:А и тука е едно от малкото предимства да сме в евро съюза, ако се появи някой самозабравил се от съответното посолство деликатно ще му напомнят да се омита.

Това сериозно ли е? От умрял писмо... Прасето е санкционирано от САЩ и Великобритания, но не и ЕС. Много е наивно, че това което става тук е много по-различно от това, което "народа" иска.

В тоя ред на мисли, нека да видим избирателната активност на следващите избори, че ако се слушат "анализатори" едва ли не ще скочи на 90%.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Партия

Мнение от BMW_dreamer » 25 Яну 2026, 12:39

steeN написа:
BMW_dreamer написа:А и тука е едно от малкото предимства да сме в евро съюза, ако се появи някой самозабравил се от съответното посолство деликатно ще му напомнят да се омита.

Това сериозно ли е? От умрял писмо... Прасето е санкционирано от САЩ и Великобритания, но не и ЕС. Много е наивно, че това което става тук е много по-различно от това, което "народа" иска.

В тоя ред на мисли, нека да видим избирателната активност на следващите избори, че ако се слушат "анализатори" едва ли не ще скочи на 90%.

Прасето е санкционирано от хамериканите ама явно е удобно на други, например знаеш на кой трябва да сме благодарни за тиквун и защо ни го натресоха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2026, 12:41

Прочети внимателно какво съм написал.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 25 Яну 2026, 20:37

Прасето нещо подозрително спря да грухти , явно усеща че касапина точи ножа ... :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата