Заплати спрямо януари 2022-ра

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как се промениха?

Надолу, 10-20%
3
3%
Надолу, 0-10%
3
3%
Същата
31
31%
Нагоре, 0-10%
20
20%
Нагоре, 10-20%
18
18%
Нагоре, 20-30%
14
14%
Нагоре, 30+%
12
12%

Общо гласове : 101
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Заплати спрямо януари 2022-ра

Мнение от TNT » 14 Яну 2026, 18:03

Аа аз вече само позиции сменям :mhihi: Фирмата същата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Яну 2026, 18:10

Не се оплаквам, но добре, че е часпром-а че да съм много доволен :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Фев 2026, 13:51

Don_Diego написа:Не се оплаквам, но добре, че е часпром-а че да съм много доволен :mhihi:

+111
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Фев 2026, 16:18

alx написа:За тези дето сменят работата често за повече пари- внимавайте. В един момент (3 или повече работи за 2 години примерно)- никой сериозен работодател няма да ви погледне.

На предната работа като наемах хора още като видя в СВ-то, че не е изкарал никъде над 2 години и отиваше в коша...
Може би защото самият аз не сменям често - за 17 години трудова дейност съм работил в общо 4 фирми, в една от които 3 месеца.

Иначе по темата, през 2023-та смених не само работата, но и сферата като цяло. Обещанията бяха големи, но самата смяна ми костваше 30% надолу в заплатата и ХХХ% нагоре в натоварването... Нова сфера, обучения, стрес и т.н...
Към настоящия момент заплатата е х2 за 2.5 г (50% нагоре спрямо предходната работа в средата на 2023-та), а натоварването е 50% нaдолу спрямо предната работа :lol:
Та няма как да не съм доволен от развитието на събитията :lol:
Особено като слушам бивши колеги каква е трагедия тежката индустрия, от която избягах...
Последна промяна drago_pavlov на 03 Фев 2026, 17:50, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Фев 2026, 16:35

Миналата година дадоха 1,8%, най-ниското от както съм във фирмата 9год.
Тази очаквам да е 0, защото официално казаха-видео от борда на директорите, че всички служители на фирмата в Германия минават за цялата 2026 на съкратено работно време, респективно заплата, което значи една заплата по-малко за годината.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 03 Фев 2026, 16:39

За статистиката - при мен е -50% (надолЕ), спрямо предния ми работодател от 2024-та година :shock: :ok: :mhihi: (Последното ми увеличение при тоя "работодател" мисля, че беше октомври 2022-ра от около 7% :mhihi: После 0%, и пак - 0% :kuku: :mhihi: )

Понеже вече сам съм си работодател, просто толкова реших да си "давам" на тоя етап :mhihi: Да се еВа в глупака - отдавна трябваше да го взема това решение, ама... да речем, че други са ми били приоритетите досега :dunno:

Супер интересни и супер разнообразни проекти. СВОБОДА! Страхотен баланс между работно и лично време. Сведена до минимум работа с идиоти, или поне, ако има такива, няма как да им се сърдиш, а и не ти пречат особено - вършиш си каквото зависи от теб и знаеш, че е важно, и това е :yes:
Е..., "one man show" си е, ама ако има проблеми, мога само и единствено себе си да виня - никой друг не ми е виновен :yes:
Клиентите ме ценят супер много, даже искат още хора да им търся. Но или на мен ми е висока летвата за въприятие на качество на изпълнение, или в световен мащаб летвата всъщност копае дъното, заради кофти изпълнители - нямам идея :dunno:
Е, не остава време да пиша в "Хоби темата", ама това е положението - трябваше да го монетизирам подобаващо за себе си това "хоби" най-накрая :ok:

Иначе, ако оставя заплатата настрани - повече от доволен съм... само да не барат данък дивидент, че ще им окапят ръчичките :ok: :mhihi:
А и да видим как ще се развият нещата за частния бизнес в България, че с тая политическа криза в момента, с неясна още посока, предвид спрягания за главен играч... :roll:
Ако не става, както станах "частник", след като бях дигнал мерника на работодателите (ми), така мога и да се мигрирам нанякъде, ако толкоз пък иска тая държава да ме гони зорлем :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 03 Фев 2026, 17:43

Nickelback написа:Супер интересни и супер разнообразни проекти. СВОБОДА! Страхотен баланс между работно и лично време. Сведена до минимум работа с идиоти, или поне, ако има такива, няма как да им се сърдиш, а и не ти пречат особено - вършиш си каквото зависи от теб и знаеш, че е важно, и това е :yes:

С какво се занимаваш ако не е тайна?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Фев 2026, 18:11

Jorixa написа:
Nickelback написа:Супер интересни и супер разнообразни проекти. СВОБОДА! Страхотен баланс между работно и лично време. Сведена до минимум работа с идиоти, или поне, ако има такива, няма как да им се сърдиш, а и не ти пречат особено - вършиш си каквото зависи от теб и знаеш, че е важно, и това е :yes:

Нагледно - с подобни неща (вижда се целия lifecycle... почти) :mhihi:

viewtopic.php?p=4724124#p4724124

Иначе обяснено накратко - дизайн от нулата или оправям л@йната (в ранен или късен стадии) на некадърници преди мен, за да излизат разни клиентски утройства на пазара, в някакви обозрими срокове, и с добро качество :)
Системна и софтуерна архитектура, PoC, MVP, както и имплементация, валидация, troubleshooting и т.н. Напоследък съм специализирал в медицински и wellness/healthcare такива, понеже клиентите за това ме търсят основно.
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 03 Фев 2026, 18:32

Относно собствен бизнес и когато си "one man show" :ok:
Аз съм така от 15г, справям се, но почва да ми тежи липсата на компания в работата....постоянно сам, на кафе, на обяд, на път....сам.
Дали да взема служител? Работата не е за 2-ма човека, доходите може би.
При вас как е?
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 03 Фев 2026, 18:40

За това трябва да благодариш, а не да му търсиш кусура....вълка там..щото сам, нали.
По добре си земи кученце... и некоя мацка може да се завърти покрай него :))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 03 Фев 2026, 19:31

barty написа:Относно собствен бизнес и когато си "one man show" :ok:
Аз съм така от 15г, справям се, но почва да ми тежи липсата на компания в работата....постоянно сам, на кафе, на обяд, на път....сам.
При вас как е?

:OT: Аз съм отскоро, де, но да - все сам :ok: Но по принцип така работя най-добре (съдя по опитами през годините) - почти безгрешно и най-ефективно - няма го момента на мениджмънта на всякакви типаж "мозъци" :yes:
Но няма как да свършиш всичко на света сам :dunno: Сега малко (да не кажа доста :ok: ), AI-я ми помага (да кажем, че имам 3-ма джунки под мен все едно :ok: ), но не е панацея, а и не го виждам да стане в близко бъдеще :dunno:
Та и аз се усещам, че си трябва да имаш някой, на когото да разчиташ, да делегираш отговорности и т.н. А и клиентите го търсят, понеже знаят, че не ми е леко :roll: Ама ще дойде и тоя момент :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Фев 2026, 21:36

При нас днес обявиха увеличенията от Април... Ще бъдат между 7 и 12% според EG-групата (моята не я помня в момента), т.е. малките заплати на 'ниските' позиции ще бъдат увеличени с повече. 'Подвеждащото' в съобщението беше, че това било повече от планираното от подобните/съседни фирми :mhihi: :mhihi: Все едно някоя от другите фирми ще им каже какво мислят да правят... Колкото и те ще кажат на някой, нали :mhihi: ... Те са подписали споразумение да не си 'крадат' хората, ще си обсъждат заплатите... Мислят ни за прости!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 03 Фев 2026, 22:48

Nickelback написа:
Jorixa написа:

Нагледно - с подобни неща (вижда се целия lifecycle... почти) :mhihi:

viewtopic.php?p=4724124#p4724124

Иначе обяснено накратко - дизайн от нулата или оправям л@йната (в ранен или късен стадии) на некадърници преди мен, за да излизат разни клиентски утройства на пазара, в някакви обозрими срокове, и с добро качество :)
Системна и софтуерна архитектура, PoC, MVP, както и имплементация, валидация, troubleshooting и т.н. Напоследък съм специализирал в медицински и wellness/healthcare такива, понеже клиентите за това ме търсят основно.

Ясно, мерси. Питам, защото и аз мисля да мина фрииланс, но аз съм по-скоро изцяло софтуер. В момента съм на доста добра заплата, но пък свободно време йок.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 03 Фев 2026, 23:01

При вас как е?

Ако всеки нов служител ти носи допълнителни 30% от това което си изкарвал преди да имаш такъв назначен , работата е ок. Кофти е инвестицията откъм време за обучение , ама няма как да стане иначе ...Това е за малки фирми - 3-15 работника ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 04 Фев 2026, 1:22

При вас как е?

Нямаш ли някой племенник, братовчед, дете на някой близък... Хем ще ти е компания, хем ще го научиш на занаят... Само да е стойностен човек, после цял живот ще те помни и споменава с добро... За мен това е по-ценно от проценти и печалби. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата