Подготвени ли сте ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Подготвени ли сте ?

Мнение от TNT » 17 Окт 2022, 12:10

Да, и по-добре с него, отколкото без :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Окт 2022, 12:12

По-добре да не стигаме до него ;) :yes:
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Окт 2022, 14:02

баси колко свободно време имат някои хора... аз форума не мое изчетем да видя с какво да се презапася :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Окт 2022, 16:07

Моджо написа:Йода спира щитовидната жлеза да не събира радиоактивен йод. И само толкоз. Всички останали радиоактивни изотопи си ги дишаш, поглъщаш, пипаш и т.н. и йода нема да те спаси. От лъчение, напр. гама лъчи пак нищо не мое да направи.

Става въпрос за калиев йодид , не за йод . Радиоактивния изотоп 131 на йода кайто се отделя при радиоактивно замърсяване има полурзапад 8 дена , тоест на всеки 8 дена количеството на радиоактивния изотоп ще намалява наполовина . Така че първите седмици са решаващи да се вземат мерки срещу това . Иначе има огромна опасност за развитие рак на щитовидната жлеза . Другият много опасен продукт при раддиоактивно заразяване е цезий 137 с полуразпад 30 години . Това са двата основни изотопа продукти на деленето на урана които причиняват радиоактивно заразяване . Има и още много други в следствие ядрената експлозия включително и вторична радиоактивност . Ако се избегне прякото лъчение от експлозията и се изчака на сигурно място да паднат на земята радиоактивните продукти тоест да не се вдишват по нататък вече могат да попаднат в организма само чрез храната и водата , тоест дозиметричния контрол ще има голяма роля за оцеляването . Положението не е чак толкова неспасяемо , съвременните ядрени оръжия имат много голяма степен на реагиране на горивото в бомбата , КПДто им вероятно е над 90% . Практически съвременните ядрени оръжия са така наречената неутронна бомба . Название което беше популярно през 80те години за ядрените оръжия тъй като поразяваща им сила е главно в проникващата радиация и взривната вълна . Бомби от сорта на тези пуснати над Хирошима и Нагазаки могат да бъдат наречени "мръсна " бомба сравнено със заразяването причинено от чернобил . Вероятно при една ядрена война радиоактивното заразяване ще е сравнимо и подобно на Чернобил като поражение върху околната среда .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Окт 2022, 18:33

Верно са полудeли с тия гайгерови броячи. Бях взел за $80 преди години от някакви изостанали по складовете дето са купували за пожарните, сега същите по $500+. Взема да го разкарам. Buy low, sell high :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Окт 2022, 20:21

steeN написа:Верно са полудeли с тия гайгерови броячи. Бях взел за $80 преди години от някакви изостанали по складовете дето са купували за пожарните, сега същите по $500+. Взема да го разкарам. Buy low, sell high :mhihi:

ако беше взел за $800к , сега да си с 6.25 млн пенсионер
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Окт 2022, 21:27

Изтървал е мечия пазар , сега на бул ръна само ще гледа и ще потрива нервно ръчички :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 17 Окт 2022, 22:36

b_u_b_o написа:
vixx написа:Ти пък, екстра си е златото. Много малък времеви диапазон гледаш.

В какъв диапазон да го гледам това злато, всичко което си вкарал за последните почти 3 години е на загуба. А преди това за последните 10 години имаш някакви 30% нагоре, знаеш ли за тва време инфлацията колко е? :dunno:

Аз днеска правя 37г. :bchug: , не мисля да го продавам преди да навърша 60г., да съм жив и здрав да стигна дотам, де.
И не съм го купувал последните 3 години защото е видно, че цената е много нагоре. Все пак нека сме наясно, че златото е опция да загубиш най-малко от "стоящите" пари във времето. Нито е гарант, нито е опция за печалба, но остава ликвидно по борсите при почти всякакви обстоятелства. Като мине на ниски $1500 или, дай боже дори по-ниско за трой унция, ще си продължа купуването.
Ако се запиташ колко неща са ти задържали стойността на парите през последните 5 години и въпреки това да остъанат наистина ликвидни, мисля че ще заимаш по-добро мнение за златото. Щото апартаментите, например, са много нагоре като цени ама всички около мен, които искат да продадат удрят греда вече по над половин година. Хората явно предпочитат на зелено и положението изглежда, че е малко тегаво.

ПП., ако златото не е на някой по вкуса, нека си купи IPv4 адреси. Отдават се под наем по-бързо от колкото на Попа се купуват дюнерите, а пък цената им расте така, че никаква инфлация не може да я стигне :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Окт 2022, 7:50

vixx написа:
b_u_b_o написа:
vixx написа:Ти пък, екстра си е златото. Много малък времеви диапазон гледаш.

В какъв диапазон да го гледам това злато, всичко което си вкарал за последните почти 3 години е на загуба. А преди това за последните 10 години имаш някакви 30% нагоре, знаеш ли за тва време инфлацията колко е? :dunno:

Аз днеска правя 37г. :bchug: , не мисля да го продавам преди да навърша 60г., да съм жив и здрав да стигна дотам, де.
И не съм го купувал последните 3 години защото е видно, че цената е много нагоре. Все пак нека сме наясно, че златото е опция да загубиш най-малко от "стоящите" пари във времето. Нито е гарант, нито е опция за печалба, но остава ликвидно по борсите при почти всякакви обстоятелства. Като мине на ниски $1500 или, дай боже дори по-ниско за трой унция, ще си продължа купуването.
Ако се запиташ колко неща са ти задържали стойността на парите през последните 5 години и въпреки това да остъанат наистина ликвидни, мисля че ще заимаш по-добро мнение за златото. Щото апартаментите, например, са много нагоре като цени ама всички около мен, които искат да продадат удрят греда вече по над половин година. Хората явно предпочитат на зелено и положението изглежда, че е малко тегаво.

Изображение
ПП., ако златото не е на някой по вкуса, нека си купи IPv4 адреси. Отдават се под наем по-бързо от колкото на Попа се купуват дюнерите, а пък цената им расте така, че никаква инфлация не може да я стигне :ok:

ЧРД :bchug:

Малко се отклоняваме от темата, но тя е толкова обща, че може да я тълкуваме всякак. :mhihi: А колкото до златото, гледайки тая графика, ако не си купувал преди да се родиш, ще съм доста изненадан ако не си на загуба като теглиш чертата. Физическото злато хич не мисля, че има кой знае каква ликвидност и хич няма да ти е лесно да се отървеш от него ако решиш в момента, особено ако не си готов да запишеш още няколко процента в загубата. А във всички останали начини, ти нямаш злато, имаш обещание за злато, дето нито е ясно има ли го нито нищо. И в една извънредна ситуация, я световна война я тотален краш на икономиката, ще си останеш с тия обещания.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 19 Окт 2022, 10:07

Подготвих се :))

Изображение
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 19 Окт 2022, 10:21

Ти пиеш ли го това олио, ние вкъщи тия 100 литра къде си купил ще ги ползваме 5 години, а най-вероятно и повече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 19 Окт 2022, 10:33

Безплатно е :)) Аренда.
Да си селянин си има предимства :)) В смисъл да си живееш на село, не по характер :))
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Окт 2022, 2:34

Малко чужди езици.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Подготвени ли сте ?

Мнение от steeN » 20 Окт 2022, 6:20

Моджо написа:Безплатно е :)) Аренда.
Да си селянин си има предимства :)) В смисъл да си живееш на село, не по характер :))
Като стана дума, мярнах, че е 4 лв. олиото вече.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Окт 2022, 21:11

b_u_b_o написа:Малко се отклоняваме от темата, но тя е толкова обща, че може да я тълкуваме всякак. :mhihi: А колкото до златото, гледайки тая графика, ако не си купувал преди да се родиш, ще съм доста изненадан ако не си на загуба като теглиш чертата. Физическото злато хич не мисля, че има кой знае каква ликвидност и хич няма да ти е лесно да се отървеш от него ако решиш в момента, особено ако не си готов да запишеш още няколко процента в загубата. А във всички останали начини, ти нямаш злато, имаш обещание за злато, дето нито е ясно има ли го нито нищо. И в една извънредна ситуация, я световна война я тотален краш на икономиката, ще си останеш с тия обещания.

Понеже си навътре в темата с криптото, ще ти задам риторичен въпрос. Става някакъв катаклизъм, природно бедствие, война ... оставаш дълго време без ток по някаква причина. Да не давам за пример Украйна, дето почти цялата държава е без ток в момента. Та ако нямаш кеш, как ще си купиш нещо за ядене от черния пазар? Ще се разделиш с някоя златна дреболия или ще се справиш с крипто по някакъв начин???

Злато може да се развърже във всеки един момент и на всяко едно място. В цял Свят. Крипто, хм ...

Говоря за физическо злато, а не за ония бонове, дето са издадени в следствие на обещанията, че срещу тях има нещо, понеже някой бил казал на някого някъде, че май има нещо ....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата