Кучешки въпрос - помощ за избор на Стаф

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Кучешки въпрос - помощ за избор на Стаф

Мнение от pampo » 09 Дек 2025, 21:17

peshehodetz написа:Някой има ли от вас или въобще да сте имали някога Дого Аржентино ? Всякакво инфо ще ми е полезна, също така ако имате познати или приятели с такова куче, най-вече как става приобщаването му ако в къщата има и друго макар и от различна порода.

Приятели имаха в семейството. Беше понечило да захапе един от членовете по главата, слава-богу без никакви последствия за човека. Беше на около 2-3 години при инцидента. Отиде в заградено място в някакъв двор. Не препоръчвам на никой. Тея кучета са селектирани да убиват пуми, чак се чудя с какъв акъл някой би си го взел за домашно...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Дек 2025, 11:03

Началото на годината ли тука два такива бяха избягали от вкъщи и нахапаха една жена, даваха я по Нова, на всичко отгоре излезе, че я познавам. Ще потърся новината:
https://nova.bg/news/view/2025/02/20/48 ... %8A%D0%BA/

Иначе нямам куче, но имам преки наблюдения над немски и белгийски овчарки, това са много хубави кучета, с доста акъл в главата, ако се занимаваш с тях стават уникални.
Имам приятел развъжда и Кани Корсота...едното женско което даде е доста социално, няма излишна агресия в него, но беше взел от някъде едно мъжко, ръмжеше даже като ги храниш и го продаде.

И над самоед имам близки наблюдения, но това си е куче играчка. :mhihi: Дори да го караш, няма да ухапе някой. :mhihi:
Чао-чао е почти същата работа, подаряваха ми скоро едно такова малко, че развъждат едни близки хора, но не, благодаря, много грижи иска и то. Със самоедът ще има да ги решеш...до припадък. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 11 Дек 2025, 21:09

enigma написа:
IMG_5308.jpeg

Това е на един съсед, ама много ме е харесало, бяга от къщи и влиза с взлом при нас. Май ще си остане мое :dummy: Лошото е, че като ме няма безчинства из квартала, другите съседи се оплакват :mrgreen:

Всъщност забравих да спомена, че канетата са две. Снощи имаше драма, докато ме няма кученцата са идвали да ме търсят няколко пъти да си играем.
И като се прибирам - някой е викнал полицията, 4 полицейски коли отпред, ама не смеят да ги пипнат.
Имаше известна драма и накрая им помогнах да ги натоварят в едната кола, защото явно само на мен ми имат доверие кучетата.

Тъжно, бих ги осиновил, но нямам капацитета да се занимавам с тях.... Съседа няколко пъти го предупреждавах, че ще се стигне до там да му ги вземат, ама не отбира...

https://youtu.be/gkxJCq-V9Vs
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 11 Дек 2025, 22:13

Жалко за кученцата, сега в приют ли ще ги карат ? Аз също съм много навит на кане корсо, поне едно. Може и евентуално преса канарио, ма тези са по трудни за отглеждане, изискват повече тренировки и внимание за приобщаване.
Иначе от Дого Аржентиното се отказахме. Той сина ми се чудеше дали да го вземе, някакъв негов приятел предлагаше да му го даде безплатно, на няколко месеца, още съвсем малко. И по добре, ако взимаме друго най-вероятно ще е Корсо. Не че нещо против имам срещу Дого-то ма този бял цвят по лесно ще се цапа, въобще не ми е ясно как стои въпроса с поддръжката.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2025, 0:30

peshehodetz написа:Жалко за кученцата, сега в приют ли ще ги карат ? Аз също съм много навит на кане корсо, поне едно. Може и евентуално преса канарио, ма тези са по трудни за отглеждане, изискват повече тренировки и внимание за приобщаване.
Иначе от Дого Аржентиното се отказахме. Той сина ми се чудеше дали да го вземе, някакъв негов приятел предлагаше да му го даде безплатно, на няколко месеца, още съвсем малко. И по добре, ако взимаме друго най-вероятно ще е Корсо. Не че нещо против имам срещу Дого-то ма този бял цвят по лесно ще се цапа, въобще не ми е ясно как стои въпроса с поддръжката.

само гледай застрахователите на къщата ти да не разберат.. че тогава ще е тегаво. или директно ще те дроп-нат или ще ти обадят поне едно 30% отгоре... а както вървят последните години застраховките - само това ти трябва предполагам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Дек 2025, 1:01

Преса Канарио гледаше DMX едно време и да поясня, че видеото е далеч преди да се появи AI:
https://youtu.be/Eo7R9ZN8zK0?si=BG8QSU8RQCXpen3M
Както е всеизвестно, той си беше луд на тема кучета, от 20:00 при Слави говори за тях, на 21:30 говори за породата:
https://youtu.be/afpJACIL35A?si=C6CiWlLr8HNrFf3l
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Дек 2025, 18:43

peshehodetz написа:Жалко за кученцата, сега в приют ли ще ги карат ?

Фалшива тревога, прибрал си ги е и пак са на линия пред нас. :mhihi:

Странна ситуация, глобяват го уж, заплашват го, ама не му пука особено. Полицията нищо не може да му направи реално ако няма пострадали.

Съседи наоколо обаче ми се оплакват, че ги е страх да си пускат техните кучета и децата навън.

Сега е отишъл някакъв офицер от Animal Control да го предупреди, че ще му ги вземат и ще ги сложат в приют ако пак ги хванат навън, ама той му казал, че кучетата били на брат му и до няколко дена щял да си ги прибере някъде... което са някакви измислици вероятно. :dunno:

И аз съм в шах в тази ситуация, защото не знам какво мога да направя... харесвам ги животинките, ама не е ОК хората наоколо да живеят в страх...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2025, 20:12

enigma написа:
peshehodetz написа:Жалко за кученцата, сега в приют ли ще ги карат ?

Фалшива тревога, прибрал си ги е и пак са на линия пред нас. :mhihi:

Странна ситуация, глобяват го уж, заплашват го, ама не му пука особено. Полицията нищо не може да му направи реално ако няма пострадали.

Съседи наоколо обаче ми се оплакват, че ги е страх да си пускат техните кучета и децата навън.

Сега е отишъл някакъв офицер от Animal Control да го предупреди, че ще му ги вземат и ще ги сложат в приют ако пак ги хванат навън, ама той му казал, че кучетата били на брат му и до няколко дена щял да си ги прибере някъде... което са някакви измислици вероятно. :dunno:

И аз съм в шах в тази ситуация, защото не знам какво мога да направя... харесвам ги животинките, ама не е ОК хората наоколо да живеят в страх...

ми... бъди глупав и го питай дали не иска да ти ги даде на тебе... явно ти е скучно и нямаш достатъчно житейски усложнения :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Дек 2025, 20:56

Аз бих ги взел и без да го питам, но много често пътувам - няма как.
Жена ми да се занимава с тях - няма начин, ще я побъркат. :lol: Страшно много енергия имат, по цял ден търчане и поразии...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Дек 2025, 21:13

Тези животни не трябва ли да обитават затворен двор? Какво е това обикаляне из махалата?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Дек 2025, 21:29

ildivvy написа:Тези животни не трябва ли да обитават затворен двор? Какво е това обикаляне из махалата?

Да, няма ограда в махалата, която да ги спре засега. Където не могат да счупят или прескочат - прокопават отдолу.

Собственикът в интерес на истината има дървена ограда, която подсилва през няколко седмици, но те просто прегризват дъските и чао...

A Cane Corso's bite force is estimated to be around 700 PSI (Pounds per Square Inch), placing it among the breeds with the most powerful jaws, comparable to or even exceeding a lion's bite
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2025, 21:46

ildivvy написа:Тези животни не трябва ли да обитават затворен двор? Какво е това обикаляне из махалата?

хм.. ме те мойте по цял ден блуждаят из гората и по плажа... ама не са беляджии- големия е муден, бавен и добър а малката гледа от него и като цяло не са ми правили проблеми... само миналото лято големия беше влязъл да плува в басейна на съседа та ми се обади да ходя да го вадя щот не щял да излиза той като го вика.. ма това беше еднократно... и така.

тука като цяло много зависи от района разбира се, но в прованса като цяло няма огради, заграждения и тн.. и много от домашните любимци не са вързани и блуждаят насам натам. единствения проблем е, че ако има трафик може да ги бутне някой щот са глупендери... това за по-големите кучета де... ако е някакво малко не ги пускат много много щото при мене има соколи, койоти и тн дето ще го хапнат рано или късно
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата