Какви умения имате?
Модератор: Общи модератори
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Какви умения имате?
D.Stanev написа:Уменията са прилагане на знания на практика, а резултатът от това са способностите. В този смисъл се надявам, написаното от по-голямата част от потребителите да не е вярно или да е майтап. В България, отношението към носителите на експертизата е пренебрежително, даже презрително, поради това няма как човек да е доволен от това, че е експерт в определена област. В момента са по-актуални уменията за създаване на интриги, кариеризъм, създаване на топли връзки (с цел компенсиране на непрофесионализма), нелоялност, спекулативност, алчност и пр. качества, които сме свикнали да определяме като негативни.
Основното ми умение е свързано с намирането на решеиня... поради естеството на работата ми. Решения основани на компромиси. Умея да примирявам позиции на различни хора и да ги карам да работят заедно. Иначе по професия съм психолог, но се занимавам с безопасност и здраве при работа. Ненадминат лектор и презентатор съм в тази сфера
Нищо линчо колега, но ненадминатите лектори не си позволяват да стоят с ръце в джобовете пред аудиторията.
Има и още нещо, "Умения" и "Способности" в бъларския език са синоними и ако човек не си прилага на практика знанията, той не губи уменията и способностите си. Относно носителите на експертиза - отношението в България е такова, защото всеки "Експерт" се раздава нашироко в сфери, които не са свързани с образованието му или в които няма нужната компетенция, нищо че си мисли обратното.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мога да сменям гуми на мотоциклети (с метални лостове/щанги) без да прецаквам джантите,да правя ремонти по ел.инсталацията им и изобщо всякаква профилактика и леки ремонти! Бих казал,че това е най-приятното,с което обичам да се занимавам...И в доста от строителните ремонти/дейности ме бива,но не е най-приятното...Аз също мога да измия кола по-добре от автомивкаджия
при еднакви условия и средства...

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Nickelback написа:Ръката в джоба вдъхва увереност и комфорт у аудиторията. Предразполага и привидно уеднаквавя интелектуалното ниво. И лектора и аудиторята са дали притеснени, дали нерви от недоразбиране и това предразполага хората да се отпуснат.
Така е, велики оратори са говорели с ръка в джоба:

Excellent! Steven is my name!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мисля че тоя не моете го надмина и двете ръце да са му в джоба , само с една ръка направи всичко на бъзе и коприва ако си извади и друга смятай ...
https://www.youtube.com/watch?v=eCbJza38yz0

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Пълна, пълна-колко да е пълна тази зала? 120 човека ще станат ако ги умножиш по 4! Гледам, че е в Югозападния- събрали са персонала под строй та да имаш слушатели
Това с вземането на решения го може всеки втори. Ти си вярвай, че си ненадминат.... Сега ако кажеш, че и там си получил "вишето"..... мани, мани 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
D.Stanev написа:П.С. Това с ненадминатия мога да го докажа

HSE-тата - сите са ненадминати професионалисти. То си трябва дарба да преливаш, с часове, от пусто в празно и да повтаряш едни и същи, изтъркани клишета. Или поне партийна школовка, като на БСП-рите, та с толкова приказване и философстване върху очевадното - нищо да не кажете.

Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Абе какво го заядохте човека, да не сте му били на лекциите, че го изкарахте такъв досадник? Може да е добър в това, което прави. Аз всяка година ходя по два дни на такива курсове, а накрая има и тест за квалификационна група по безопасност на труда. По едно време имах 5-та група и даже издавах наряди... Тогава държах изпит и за 3-та група и по електрическия правилник, отделно по радиационна и ядрена безопасност. Не знам кой къде работи, но в ядрената енергетика тия неща са важни и се държи на тях. Ето, и Уке Личко ще ме подкрепи... Наредба 2 за ЗБУТ я знаех бях изял с кориците.
Я да видим, кой може да изброи длъжностните лица по работен наряд, а? Седем бяха, май...

Я да видим, кой може да изброи длъжностните лица по работен наряд, а? Седем бяха, май...

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Borymeckata написа:
Я да видим, кой може да изброи длъжностните лица по работен наряд, а? Седем бяха, май...![]()
Шест мениджъра и бай Иван.....

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Е, личи си кой не е ходил редовно на курсове...

аз не съм чак такъв оратор, но ръцете в джоба си има своето (ограничено) място в репертоара на един лектор... може просто колегата да са го хванали в в такъв момент... ма верно, кво сте го задъвкали? човека поне показа нещо 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Jordana написа:Мисля че тоя не моете го надмина и двете ръце да са му в джоба , само с една ръка направи всичко на бъзе и коприва ако си извади и друга смятай ...![]()
Тц, на нито една реч не я държи в джоба. Прегледах снимките като видех Ленин, ама нема бай Х с ръце у джебовете. Подпира я на колана.
Хм,хм...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Моджо написа:Jordana написа:Мисля че тоя не моете го надмина и двете ръце да са му в джоба , само с една ръка направи всичко на бъзе и коприва ако си извади и друга смятай ...![]()
Тц, на нито една реч не я държи в джоба. Прегледах снимките като видех Ленин, ама нема бай Х с ръце у джебовете. Подпира я на колана.
Големо важно дали си е бръкнал с ръката в гъза или е на колана , баси и ОСПАМЕНАТА тема...
iPhone X и Тапаталк
Няма вече BMW
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:... ма верно, кво сте го задъвкали? човека поне показа нещо
Ма и аз това се чудА, пълно с професор тука, преразкази по картинка правАт, кой чул-недочул, гуглиране, страшна раЛта

СтЕгнете се малко пичу'и

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ами маперите са в другата тема , тука са само специалните умения . Следния материал мисля че обяснява много от изписаното
....интересен факт е, че повече психопати могат да бъдат намерени в конферентните зали на големите компании, отколкото в онези отделения на психиатричните клиники, където са затворени най-опасните и агресивни пациенти. Това обаче не трябва да изненадва никого.....
https://www.webcafe.bg/lifecafe/zhivota ... gn=webcafe

....интересен факт е, че повече психопати могат да бъдат намерени в конферентните зали на големите компании, отколкото в онези отделения на психиатричните клиники, където са затворени най-опасните и агресивни пациенти. Това обаче не трябва да изненадва никого.....
https://www.webcafe.bg/lifecafe/zhivota ... gn=webcafe
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !