Паяци - Еййй бясна съм!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 30 Ное 2006, 19:06

къде съм казал че не ми се дава 1лв за паркинг?
кажи ми за "синята зона" от къде си купуваш талонче?
къде ги тея със жилетките?
и къде ги тия паркинзи и сини зони ?

колкото до мене адски ме нервират паркинги и гаражи тва е
ти вероятно също не си им фен ,или си ,или имаш страшно много свободно време,или имаш колело............?
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Ное 2006, 22:35

Сини Зони

1. при мавзолея от двете страни на жълтите павета/от към градинката на Иван Вазов и от към Брилянтин/
2. ул. Леге
3. Около хотел Рила
4. Ул. Съборна
5. до Църкавата Александър Невски

на мен по-често ми трябва в този участък и него го знам
Аз винаги съм намирал такъв с елече :)

6. При ВИАС - цялата улица там по трамвайните линии е синя зона, отделно, че там вътре по уличките по лозенец пак може да се намери нещо за без пари
7. по Патриарх Евтими след кино Витоша малко по-нагоре пак синя зона ;)

8. По Витошка в частта около НДК пак мисля, че е синя зона!

До сега винаги съм си намирал място за паркиране на тези зони. Друго място за по 2лв на час.

1. ЦУМ
2. при пряката на раковска/на ъгъла на Димчев и гладстоун мисля, че така се казваше/
3. на Тодор александров има два подземни ;)
4. на НДК гаража

Стига вече. И на мен не ми харесва да ми вдигнат колата. Даже много се ядосвам... Ходих да си взема талона от КАТ рано сутринта и я оставих буквално за 5мин, но лошите работи винаги стават бурзо и се връщам и какво да видя ... колата ми на паяка.
Разпитах каква е процедурата и те ми искаха 30лв и аз ок ... е да де ама в мен имах 27 лева ... И айде таксита за пари от там такси до гаража и т.нат. ... ;) Гадно бях се ядосал, ама после (у/о)смислих, че грешката е само и единствено моя.

Безплатен Обяд няма ..., а и всички знаем за паяците, не е да са от вчера или от днес ;) Няма нужда да се правим на ощипани госпожици ;)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Паяци - Еййй бясна съм!!

Мнение от Lila_Angel » 30 Ное 2006, 22:40

xterminat0r написа:
speedmaster написа: ?

...
Много сте ми странни, който има работа и му се налага с кола ще си плати... Какво ще стане, ако всички тръгнат с колите по центъра за работа

аз първо живея в центъра, работя в центъра, цялата ми работа е свързана с Посолства , консулства и др. пред , които също нямам право да паркирам (както знаеш) и т.н. Системата е идиотска. Който го отрича значи или наистина е с колело и изкарва колата само в неделя, или просто си лафи тука. Лошо няма де, и в двата случая. :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Ное 2006, 22:55

сега има къде да паркирам, преди беше по-тежко ;) аз съм доволен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 30 Ное 2006, 23:45

xterminat0r написа: ........

И на ул."Фритъоф Нансен" е Синя зона и няма никакъв с жилетка , ами трбва да идеш в "Зелена Вълна " и да си купиш талонче. :shock:
И ако незнаеш от къде да си го купиш , к'во правиме?
Слагат ти скоба плащаш си глоба и ти казват: Незнанието не те оправдава. :banghead:
Егати и тъпата работа.
Не съм сигурен, ама доколкото съм чувал в другите държави няма Сини зони. Ама ние нали сме държава която се крепуи само на такси и данъци и тука има всичко. :ranting:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 01 Дек 2006, 0:32

Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. Има места, на които не може да се паркира, това е :!: Ако не ти харесва никой не те кара да паркираш там нали така... :?:
Не мога да те разбера честно казано. Аз си представям какво ще стане, ако някой ти вземе книжката... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Що се отнася до това, че работата ти е само по центъра и т.н. това нас изобщо не ни засяга. Представи си, че паркираш така, че аз или някой друг да не можем да минем...Е извинявай ама заради такива като теб трафика в София е толкова натоварен и отвратителен.

Евала на полицаите. Може да си от форума, но не те подкрепям по никакъв начин.
Що се отнася до това къде ще си паркирате 3-те коли... Много хора имаме по повече от 1 кола, но...всеки от нас паркира по платени паркинги и предназначени за това места.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 01 Дек 2006, 1:56

///sasho написа:....

е сигурно си чувал за другите държави как са разделени на четни и нечетни номера за дните, когато да имат достъп до центъра и още един куп неща които няма да ти харесат ;) Там няма синя зона/не съм сигурен/, но има паркинг, който въобще не е евтин не се заблуждаваи ;)

WilliamsF1Team написа:....

бегай бе ... по нейната логиката караш колело ... Какво разбираш ти?! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 01 Дек 2006, 10:20

WilliamsF1Team написа:Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. .

Бе аз тука да не съм на другарски съд, че да ме оправдавате или да ме съдите :mhihi: :mhihi: :mhihi: И ако беше прочел всичко,щеше да разбереш, че изобщо не съм твърдяла, че не съм виновна. Напротив - платих си глобата, взех си акта. Всичко е точно.
Проблемът е в това, че искам да знам за какво и къде отиват парите ми. Проблемът е в това, че паркингите в София са недостатъчни. И че ЕДНОЛИЧНОТО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО "Паркинги и гаражи" прилага закона за движения по пътищата. Най-вероятно само аз съм с изкривена юридическа мисъл, но по моите разбирания -това си е чиста кражба. Ама дреме ти, върти педалите и да не ти пука. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Kito » 01 Дек 2006, 13:04

WilliamsF1Team написа:Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. Има места, на които не може да се паркира, това е :!: Ако не ти харесва никой не те кара да паркираш там нали така... :?:
Не мога да те разбера честно казано. Аз си представям какво ще стане, ако някой ти вземе книжката... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Що се отнася до това, че работата ти е само по центъра и т.н. това нас изобщо не ни засяга. Представи си, че паркираш така, че аз или някой друг да не можем да минем...Е извинявай ама заради такива като теб трафика в София е толкова натоварен и отвратителен.

Що се отнася до това къде ще си паркирате 3-те коли... Много хора имаме по повече от 1 кола, но...всеки от нас паркира по платени паркинги и предназначени за това места.
:clap: Колега напълно те подкрепям, ами то сульо и пульо вчера се качиха на коли и вече не слизат от тях, ако може и до кенефа с нея ще отидат. Аз също живея в центъра, но като имам работа в центъра предпочитам да си я свърша пеша, хем по-малко нерви, хем по-бързо.А колежката знаела видиш ли, че била виновна, а иначе била бясна, и орева форума, а после такова, онакова искала да знае къде отивали парите...еми ще ти кажа къде отиват.Отиват там където отиват парите от винетките, от данъка на колата и всички други данъци и такси.
Три лева се изяждат, три лева се изпиват, всичко минава само спомена остава да грее вечно в нашата душа!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 01 Дек 2006, 13:48

Kito написа: .А колежката знаела видиш ли, че била виновна, а иначе била бясна, и орева форума, а после такова, онакова искала да знае къде отивали парите...еми ще ти кажа къде отиват.Отиват там където отиват парите от винетките, от данъка на колата и всички други данъци и такси.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти явно не правиш разлика между това да плащаш данък на държавата (колкото и обтегаемо да е това понятие) и да плащаш на ЕАД. Само ще ти припомня, че един от съдружниците в това ЕАД беше застрелян наскоро. Елементарният извод е, че тези глоби пълнят нечии "частен" джоб, а не държавната хазна. Аз по-елементарно не мога да го обясня.

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 01 Дек 2006, 14:02

Kito написа:
WilliamsF1Team написа:Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. Има места, на които не може да се паркира, това е :!: Ако не ти харесва никой не те кара да паркираш там нали така... :?:

:clap: Колега напълно те подкрепям, ами то сульо и пульо вчера се качиха на коли и вече не слизат от тях, ако може и до кенефа с нея ще отидат. Аз също живея в центъра, но като имам работа в центъра предпочитам да си я свърша пеша, хем по-малко нерви, хем по-бързо.А колежката знаела видиш ли, че била виновна, а иначе била бясна, и орева форума, а после такова, онакова искала да знае къде отивали парите...еми ще ти кажа къде отиват.Отиват там където отиват парите от винетките, от данъка на колата и всички други данъци и такси.
Аз мога да кажа на колежката,че има доста места в баш центъра,където може да се паркиара ,без да има проблеми ;) обаче като повечто жени,неможе да се осети къде се намират.Аз съм си ги намерил и не ми трябват паркинги или пък да имам проблем с паяците

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 01 Дек 2006, 14:16

Както и в много други спорове, и тук всички страни са прави.
Проблемът е генерален - много селяни надойдоха в София. А за това не са виновни самите те, ами тия нещастници къде строят като обезумели или по-точно тези дето им разрешават. Щото утре и в моят квартал, няма да има къде да си спра колата, а когато аз живеех там можеше да се спре на средата на улицата и да се остави отключена колата... Откъде накъде някой ще ми забранява да си спирам в града, или ще ми иска пари, или ще ми спира пред нас... Сега където живея вечерно време от селяни, пазаруващи от супера пред нас, не мога да си спра колата и трябва да ходя на майната си... а продължавата да строят нови и нови блокове...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Kito » 01 Дек 2006, 15:23

Lila_Angel написа:
Kito написа: .А колежката знаела видиш ли, че била виновна, а иначе била бясна, и орева форума, а после такова, онакова искала да знае къде отивали парите...еми ще ти кажа къде отиват.Отиват там където отиват парите от винетките, от данъка на колата и всички други данъци и такси.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти явно не правиш разлика между това да плащаш данък на държавата (колкото и обтегаемо да е това понятие) и да плащаш на ЕАД. Само ще ти припомня, че един от съдружниците в това ЕАД беше застрелян наскоро. Елементарният извод е, че тези глоби пълнят нечии "частен" джоб, а не държавната хазна. Аз по-елементарно не мога да го обясня.
Аз разлика правя, но де факто такава няма, дали ще отидат в някое ЕАД и ще напълнят нечий "частен джоб" или ще отидат в държавната хазна и от там по (не)знайни пътища и схеми пак в нечий "частен" джоб, а малка част от сумите ще хвърлят за да замажат очите на хората, като закърпят десетина дупки и сложат два нови светофара или три мантинели Ами нали всички тези фирми изпълнителки на тези проекти са частни (на всички е ясно как се избират и на кой са тези фирми).А от къде идват парите за тези проекти, от бюджета на общините, а той от държавния бюджет, а той пък от своя страна, от данъците, таксите и глобите.За това повечето ремонти са калпави и некачествени, и не могат да изкарат и по 6 месеца, заради откраднати, спестени, не напълно усвоени или както искаш го наречи пари.
Три лева се изяждат, три лева се изпиват, всичко минава само спомена остава да грее вечно в нашата душа!

Потребител
Аватар

Мнение от Kito » 01 Дек 2006, 15:33

sieg написа:Както и в много други спорове, и тук всички страни са прави.
Проблемът е генерален - много селяни надойдоха в София. А за това не са виновни самите те, ами тия нещастници къде строят като обезумели или по-точно тези дето им разрешават. Щото утре и в моят квартал, няма да има къде да си спра колата, а когато аз живеех там можеше да се спре на средата на улицата и да се остави отключена колата... Откъде накъде някой ще ми забранява да си спирам в града, или ще ми иска пари, или ще ми спира пред нас... Сега където живея вечерно време от селяни, пазаруващи от супера пред нас, не мога да си спра колата и трябва да ходя на майната си... а продължавата да строят нови и нови блокове...
Прав си, че се напълни София с адски много селяни, вечер като се прибирам от работа полвин час обикалям квартала да намеря място да паркирам, и след това чак след десет вечерта се освобождава място пред блока, та да мога да си я паркирам пред нас.А преди 20 години (от тогава имам книжка) я имаше 5 коли пред блока, я не, да не говорим че на тротоарите една кола нямаше.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 01 Дек 2006, 15:37

Kito написа: ***.

за съжаление, си прав . ама мен продължава да ме е яд. именно заради тези схеми. :roll:
и вече спирам по темата. както и на обозначениете за това места.
:mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата