Паяци - Еййй бясна съм!!
Модератор: Общи модератори
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
къде съм казал че не ми се дава 1лв за паркинг?
кажи ми за "синята зона" от къде си купуваш талонче?
къде ги тея със жилетките?
и къде ги тия паркинзи и сини зони ?
колкото до мене адски ме нервират паркинги и гаражи тва е
ти вероятно също не си им фен ,или си ,или имаш страшно много свободно време,или имаш колело............?
кажи ми за "синята зона" от къде си купуваш талонче?
къде ги тея със жилетките?
и къде ги тия паркинзи и сини зони ?
колкото до мене адски ме нервират паркинги и гаражи тва е
ти вероятно също не си им фен ,или си ,или имаш страшно много свободно време,или имаш колело............?
Сини Зони
1. при мавзолея от двете страни на жълтите павета/от към градинката на Иван Вазов и от към Брилянтин/
2. ул. Леге
3. Около хотел Рила
4. Ул. Съборна
5. до Църкавата Александър Невски
на мен по-често ми трябва в този участък и него го знам
Аз винаги съм намирал такъв с елече
6. При ВИАС - цялата улица там по трамвайните линии е синя зона, отделно, че там вътре по уличките по лозенец пак може да се намери нещо за без пари
7. по Патриарх Евтими след кино Витоша малко по-нагоре пак синя зона
8. По Витошка в частта около НДК пак мисля, че е синя зона!
До сега винаги съм си намирал място за паркиране на тези зони. Друго място за по 2лв на час.
1. ЦУМ
2. при пряката на раковска/на ъгъла на Димчев и гладстоун мисля, че така се казваше/
3. на Тодор александров има два подземни
4. на НДК гаража
Стига вече. И на мен не ми харесва да ми вдигнат колата. Даже много се ядосвам... Ходих да си взема талона от КАТ рано сутринта и я оставих буквално за 5мин, но лошите работи винаги стават бурзо и се връщам и какво да видя ... колата ми на паяка.
Разпитах каква е процедурата и те ми искаха 30лв и аз ок ... е да де ама в мен имах 27 лева ... И айде таксита за пари от там такси до гаража и т.нат. ...
Гадно бях се ядосал, ама после (у/о)смислих, че грешката е само и единствено моя.
Безплатен Обяд няма ..., а и всички знаем за паяците, не е да са от вчера или от днес
Няма нужда да се правим на ощипани госпожици 
1. при мавзолея от двете страни на жълтите павета/от към градинката на Иван Вазов и от към Брилянтин/
2. ул. Леге
3. Около хотел Рила
4. Ул. Съборна
5. до Църкавата Александър Невски
на мен по-често ми трябва в този участък и него го знам
Аз винаги съм намирал такъв с елече

6. При ВИАС - цялата улица там по трамвайните линии е синя зона, отделно, че там вътре по уличките по лозенец пак може да се намери нещо за без пари
7. по Патриарх Евтими след кино Витоша малко по-нагоре пак синя зона

8. По Витошка в частта около НДК пак мисля, че е синя зона!
До сега винаги съм си намирал място за паркиране на тези зони. Друго място за по 2лв на час.
1. ЦУМ
2. при пряката на раковска/на ъгъла на Димчев и гладстоун мисля, че така се казваше/
3. на Тодор александров има два подземни

4. на НДК гаража
Стига вече. И на мен не ми харесва да ми вдигнат колата. Даже много се ядосвам... Ходих да си взема талона от КАТ рано сутринта и я оставих буквално за 5мин, но лошите работи винаги стават бурзо и се връщам и какво да видя ... колата ми на паяка.
Разпитах каква е процедурата и те ми искаха 30лв и аз ок ... е да де ама в мен имах 27 лева ... И айде таксита за пари от там такси до гаража и т.нат. ...

Безплатен Обяд няма ..., а и всички знаем за паяците, не е да са от вчера или от днес

- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
Re: Паяци - Еййй бясна съм!!
xterminat0r написа:speedmaster написа: ?
...
Много сте ми странни, който има работа и му се налага с кола ще си плати... Какво ще стане, ако всички тръгнат с колите по центъра за работа
аз първо живея в центъра, работя в центъра, цялата ми работа е свързана с Посолства , консулства и др. пред , които също нямам право да паркирам (както знаеш) и т.н. Системата е идиотска. Който го отрича значи или наистина е с колело и изкарва колата само в неделя, или просто си лафи тука. Лошо няма де, и в двата случая.

xterminat0r написа: ........
И на ул."Фритъоф Нансен" е Синя зона и няма никакъв с жилетка , ами трбва да идеш в "Зелена Вълна " и да си купиш талонче.

И ако незнаеш от къде да си го купиш , к'во правиме?
Слагат ти скоба плащаш си глоба и ти казват: Незнанието не те оправдава.

Егати и тъпата работа.
Не съм сигурен, ама доколкото съм чувал в другите държави няма Сини зони. Ама ние нали сме държава която се крепуи само на такси и данъци и тука има всичко.

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. Има места, на които не може да се паркира, това е
Ако не ти харесва никой не те кара да паркираш там нали така...
Не мога да те разбера честно казано. Аз си представям какво ще стане, ако някой ти вземе книжката...
Що се отнася до това, че работата ти е само по центъра и т.н. това нас изобщо не ни засяга. Представи си, че паркираш така, че аз или някой друг да не можем да минем...Е извинявай ама заради такива като теб трафика в София е толкова натоварен и отвратителен.
Евала на полицаите. Може да си от форума, но не те подкрепям по никакъв начин.
Що се отнася до това къде ще си паркирате 3-те коли... Много хора имаме по повече от 1 кола, но...всеки от нас паркира по платени паркинги и предназначени за това места.

Не мога да те разбера честно казано. Аз си представям какво ще стане, ако някой ти вземе книжката...

Що се отнася до това, че работата ти е само по центъра и т.н. това нас изобщо не ни засяга. Представи си, че паркираш така, че аз или някой друг да не можем да минем...Е извинявай ама заради такива като теб трафика в София е толкова натоварен и отвратителен.
Що се отнася до това къде ще си паркирате 3-те коли... Много хора имаме по повече от 1 кола, но...всеки от нас паркира по платени паркинги и предназначени за това места.
///sasho написа:....
е сигурно си чувал за другите държави как са разделени на четни и нечетни номера за дните, когато да имат достъп до центъра и още един куп неща които няма да ти харесат

WilliamsF1Team написа:....
бегай бе ... по нейната логиката караш колело ... Какво разбираш ти?!

- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
WilliamsF1Team написа:Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. .
Бе аз тука да не съм на другарски съд, че да ме оправдавате или да ме съдите

Проблемът е в това, че искам да знам за какво и къде отиват парите ми. Проблемът е в това, че паркингите в София са недостатъчни. И че ЕДНОЛИЧНОТО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО "Паркинги и гаражи" прилага закона за движения по пътищата. Най-вероятно само аз съм с изкривена юридическа мисъл, но по моите разбирания -това си е чиста кражба. Ама дреме ти, върти педалите и да не ти пука.

WilliamsF1Team написа:Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. Има места, на които не може да се паркира, това еАко не ти харесва никой не те кара да паркираш там нали така...
![]()
Не мога да те разбера честно казано. Аз си представям какво ще стане, ако някой ти вземе книжката...![]()
![]()
![]()

Три лева се изяждат, три лева се изпиват, всичко минава само спомена остава да грее вечно в нашата душа!
- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
Kito написа: .А колежката знаела видиш ли, че била виновна, а иначе била бясна, и орева форума, а после такова, онакова искала да знае къде отивали парите...еми ще ти кажа къде отиват.Отиват там където отиват парите от винетките, от данъка на колата и всички други данъци и такси.

Ти явно не правиш разлика между това да плащаш данък на държавата (колкото и обтегаемо да е това понятие) и да плащаш на ЕАД. Само ще ти припомня, че един от съдружниците в това ЕАД беше застрелян наскоро. Елементарният извод е, че тези глоби пълнят нечии "частен" джоб, а не държавната хазна. Аз по-елементарно не мога да го обясня.
Аз мога да кажа на колежката,че има доста места в баш центъра,където може да се паркиара ,без да има проблемиKito написа:WilliamsF1Team написа:Колкото и да не е пречела колата въобще не кълни и не псувай никой, защото в дадената ситуация си виновна само и единствено ти. Има места, на които не може да се паркира, това еАко не ти харесва никой не те кара да паркираш там нали така...
![]()
Не мога да те разбера честно казано. Аз си представям какво ще стане, ако някой ти вземе книжката...![]()
![]()
![]()
Що се отнася до това къде ще си паркирате 3-те коли... Много хора имаме по повече от 1 кола, но...всеки от нас паркира по платени паркинги и предназначени за това места.Колега напълно те подкрепям, ами то сульо и пульо вчера се качиха на коли и вече не слизат от тях, ако може и до кенефа с нея ще отидат. Аз също живея в центъра, но като имам работа в центъра предпочитам да си я свърша пеша, хем по-малко нерви, хем по-бързо.А колежката знаела видиш ли, че била виновна, а иначе била бясна, и орева форума, а после такова, онакова искала да знае къде отивали парите...еми ще ти кажа къде отиват.Отиват там където отиват парите от винетките, от данъка на колата и всички други данъци и такси.

Както и в много други спорове, и тук всички страни са прави.
Проблемът е генерален - много селяни надойдоха в София. А за това не са виновни самите те, ами тия нещастници къде строят като обезумели или по-точно тези дето им разрешават. Щото утре и в моят квартал, няма да има къде да си спра колата, а когато аз живеех там можеше да се спре на средата на улицата и да се остави отключена колата... Откъде накъде някой ще ми забранява да си спирам в града, или ще ми иска пари, или ще ми спира пред нас... Сега където живея вечерно време от селяни, пазаруващи от супера пред нас, не мога да си спра колата и трябва да ходя на майната си... а продължавата да строят нови и нови блокове...
Проблемът е генерален - много селяни надойдоха в София. А за това не са виновни самите те, ами тия нещастници къде строят като обезумели или по-точно тези дето им разрешават. Щото утре и в моят квартал, няма да има къде да си спра колата, а когато аз живеех там можеше да се спре на средата на улицата и да се остави отключена колата... Откъде накъде някой ще ми забранява да си спирам в града, или ще ми иска пари, или ще ми спира пред нас... Сега където живея вечерно време от селяни, пазаруващи от супера пред нас, не мога да си спра колата и трябва да ходя на майната си... а продължавата да строят нови и нови блокове...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

Аз разлика правя, но де факто такава няма, дали ще отидат в някое ЕАД и ще напълнят нечий "частен джоб" или ще отидат в държавната хазна и от там по (не)знайни пътища и схеми пак в нечий "частен" джоб, а малка част от сумите ще хвърлят за да замажат очите на хората, като закърпят десетина дупки и сложат два нови светофара или три мантинели Ами нали всички тези фирми изпълнителки на тези проекти са частни (на всички е ясно как се избират и на кой са тези фирми).А от къде идват парите за тези проекти, от бюджета на общините, а той от държавния бюджет, а той пък от своя страна, от данъците, таксите и глобите.За това повечето ремонти са калпави и некачествени, и не могат да изкарат и по 6 месеца, заради откраднати, спестени, не напълно усвоени или както искаш го наречи пари.Lila_Angel написа:Kito написа: .А колежката знаела видиш ли, че била виновна, а иначе била бясна, и орева форума, а после такова, онакова искала да знае къде отивали парите...еми ще ти кажа къде отиват.Отиват там където отиват парите от винетките, от данъка на колата и всички други данъци и такси.
![]()
![]()
![]()
Ти явно не правиш разлика между това да плащаш данък на държавата (колкото и обтегаемо да е това понятие) и да плащаш на ЕАД. Само ще ти припомня, че един от съдружниците в това ЕАД беше застрелян наскоро. Елементарният извод е, че тези глоби пълнят нечии "частен" джоб, а не държавната хазна. Аз по-елементарно не мога да го обясня.
Три лева се изяждат, три лева се изпиват, всичко минава само спомена остава да грее вечно в нашата душа!
Прав си, че се напълни София с адски много селяни, вечер като се прибирам от работа полвин час обикалям квартала да намеря място да паркирам, и след това чак след десет вечерта се освобождава място пред блока, та да мога да си я паркирам пред нас.А преди 20 години (от тогава имам книжка) я имаше 5 коли пред блока, я не, да не говорим че на тротоарите една кола нямаше.sieg написа:Както и в много други спорове, и тук всички страни са прави.
- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
Kito написа: ***.
за съжаление, си прав . ама мен продължава да ме е яд. именно заради тези схеми.

и вече спирам по темата. както и на обозначениете за това места.